Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fremond Árpád

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Véget ért egy ciklus, elkezdődött egy új. Szeretném megköszönni, minden kedves szavazónak, aki a bizalmát, voksát a Vajdasági Magyar Szövetségnek adta. Az elkövetkező időszakban ismét lehetőségem lesz képviselni a délvidéki magyarok, a vajdasági termelők érdekeit.…..
Mélyszántás 9 perc 2012.04.29 21:24:00
A kampány „finisébe” értünk. Ez jól látszik abból is, hogy a mezőgazdasági minisztérium sms-ekkel bombázza a gazdákat. Hisz most kell ám a szavazat. (!!!) Igaz eddig nem foglalkoztak a termelők gondjával, de most választások előtt még a mobilszámát is tudják a termelőnek!…..
Mint minden évben, idén is megtartotta a Magyar Szó a Magvető élőújság sorozatát. Azt hiszem a „Mélyszántás” kedves Olvasójának nem kell külön bemutatni sem a Magyar Szót, sem annak keddi mellékletét a Magvetőt. Nagyon örülök annak, hogy ismét részese lehettem ennek a…..
Wass Albert a „Kard és kasza” c. regényében így ír a termőföldről: „Ennek a mi földünknek olyan az illata, mint maga az élet. Aki beleereszti az eke vasát, az életet szánt magának. S aki kaszája mögött izzad, s tüdőre szívja a mező szagát… az életet szív…..
Eddigi blogjaimban a gyümölcstermelők kálváriájáról még nem is írtam. Úgy érzem, hogy az ő esetüket is meg kell osztanom kedves olvasóimmal, hisz nem mindennapi események tanúi lehettünk az elmúlt időszakban. Támogatás nélkül maradtak a gyümölcstermelők, sőt az…..
Mélyszántás Parasztlázadás 2012.04.05 07:29:00
Ismétlődik a tavaly júniusi eseménysorozat. A gazdák ismét tiltakoztak. Terület-alapú támogatást szeretnének, minden termelő számára, a hozam-alapú támogatással szemben. Senki sem vette komolyan őket eddig, senki sem vette komolyan, hogy történni fog valami. Belgrád ismét arra…..
Mindenki tudja, hogy a dohányzás káros az egészségre. Mégis sokan „füstölögnek”, s az áraktól függetlenül valahogyan a cigarettára megpróbálnak mindig félretenni. Az emberiség régóta dohányozik, s biztos vagyok benne, sajnos még igen sokáig is fog. Az ágazat, mindentől…..
Mélyszántás Tejben-vajban 2012.03.21 14:18:00
Ismét késik a tejprémium. Már 2012 márciusa van, s az állam még mindig nem fizette ki a 2011-es tartozásait a tejtermelőknek, az utolsó negyedévre. Aggódnak a termelők. Megjegyzem, joggal. Megértem őket, hisz az elmúlt 4-5 évben súlyos csapások érték őket a DS felelőtlen…..
A szerbiai mezőgazdasági tárca és az egész ágazat napok óta tartó dilemmáját csütörtökön nem más, mint Boris Tadić államelnök döntötte el egy Svilajnac melletti farmon  tett látogatása során. Múlt héten kiderült, hogy hőn szeretett államelnök urunk – milyen furcsa…..
Amikor képviselő lettem, sokszor kérdezgettek a termelők arról, hogyan is kerültem én ide. Miért épp ezzel az ágazattal foglalkozom? Manapság is sokan rákérdeznek. Ezért most a gyermekkoromról, az ágazathoz való kötődésemről fogok írni. Szüleim, nagyszüleim mindig arra…..
          Azt hiszem baráti tanácsot már mindannyiunk kapott az életben. Nincs is ezzel semmi baj, hisz tanácsot adni, osztogatni nem rossz dolog. Hátha mások jobban látják, más szemszögből közelítik meg a dolgokat. Valljuk meg őszintén: szeretünk beleavatkozni mások…..
Dušan Petrović mezőgazdasági miniszter egy éve felel az ország mezőgazdasági politikájáért. Vegyes érzelmekkel fogadták őt az emberek. Kormány átalakításra került sor, és sokan úgy remélték, ő majd valami újat hozhat az országnak. Jobban figyel majd a Demokrata Párt a…..