Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Újhelyi Ákos

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És üzenem volt barátaimnak, kik megtagadják ma nevemet: ha fordul egyet újra a kerék, én akkor barátjok leszek, és nem lesz bosszú, gyűlölet, harag. Kezet nyújtunk egymásnak, és megyünk, és leszünk Egy Cél és Egy Akarat: a víz szalad, de a kő marad, a kő…..
Politikusok Kampányfinisben 2012.04.30 21:28:00
A hétvégén megtartandó szerbiai választások felé, a két nagy párt, a demokraták és a haladók fej-fej mellett haladnak. Emiatt négy év után ismét úgy fest, hogy a VMSZ támogatása nélkül a demokraták nem fognak tudni kormányt alakítani, magyarán lehet, hogy rajtunk fog ismét…..
Politikusok Az agresszív kismalac 2012.04.16 20:50:00
A milosevityi éra óta eltelt időszak második Demokrata párti többségű kormányának és sleppjének sem erőssége a diplomácia magas szinten való művelése. Čanak kemény és számon kérő hangvételű nyilatkozatai legfeljebb a szélsőjobboldali politikai szervezetek…..
„Egyben biztosak lehetünk, mandátumom végéig az EU teljes jogú tagjává válunk” - hangoztatta Boris Tadić a 2008-as elnökválasztási kampányában. Tadić 2008. február 15-én tette le az esküjét, mellyel megkezdte öt éves mandátumát, ami az Ő prognózisa szerint azt jelenti,…..
Politikusok A ,,fehér” falu 2012.03.26 12:35:00
Március 23-án, pénteken Szivácra, a drogellenes tribünre voltam hivatalos, melyet a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezete szervezett a Szenteleky Kornél Magyar Művelődési Egyesület székházában. Az egybegyűlteket Varagity Gabriella, a fórum főszervezője köszöntötte, aki…..
Politikusok A kétszínűségről 2012.03.20 19:30:00
Lassan, de biztosan egyre közelebb kerülünk ahhoz a bizonyos dátumhoz, amikor Szerbiában szinte minden szinten választásokat fognak tartani, egyedül a köztársasági elnök választása kérdéses még. A választások mindig valaminek a végét és valaminek a kezdetét jelentik, ezért…..
Mint ahogyan azt már előző bejegyzésemben leírtam a lakósság deviza eladósodásban, lényegében minden szereplő - a kormányzat, a Szerb Nemzeti Bank (SZNB), a fogyasztóvédelem, a kereskedelmi bankok és nem utolsó sorban az ügyfelek - hibás, ezért a helyzet felelős kezelése…..
A Szerb Nemzeti Bank (SZNB) elnökének nyilatkozatát végigolvasa az a meggyőződésem támadt, hogy Dejan Šoškić úr is bejelentkezett az önjelöltek miniszterenöki posztért folytatott csatájába. Nem szeretnék túl nagy jelentőséget adni nyilatkozatának, mivel Šoškić úr ahelyett,…..
Mi emberek állandóan szembesülünk a változással, akár akarjuk, akár nem. Minket vajdaságiakat és vajdasági magyarokat a változás szele az elmúlt két évtizedben erőteljesen érintett. Többször is azzal szembesültünk, hogy irracionális és nem átgondolt politikai döntések…..
Politikusok Kedves blogolvasók 2012.02.21 07:00:00
Első bejegyzésem első felében arról írnék, hogy milyen tartalmakra számíthatnak azok, akik beleolvasnak írásaimba. Mivel végzettségem szerint közgazdász vagyok, ezért írásaimmal ezt a területet szeretném megcélozni. Arra fogok törekedni, hogy a megszokottól eltérően,…..