Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lukrécia79

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy vélem, egy álláskeresőnek át kell tudnia látnia azokon a hirdetéseken, ami mögött senki vagy valami csaló cég, ember áll. Mik azok a nyomok, amikre figyelhetünk? Most listázom azokat, amiket találtam. Kérlek, Ti is fűzzétek hozzá azokat, amiket Ti találtatok és amiket én…..
"Nem létezik, hogy Magyarországon nem lehet állást találni. Olyat, ahol be vagyok jelentve (legalább többé-kevésbé) és ahol minden egyes hónapban akkora bért kapok a munkámért, amiért egyáltalán érdemes reggel elindulni..." Ilyen és ehhez hasonló gondolatok forogtak a fejemben időnként, amikor…..
lukrécia79 2012.02.24 09:06:38
Tudom, nem szabad türelmetlennek lenni, és 1 hét még nem sok idő. Érdeklődni is csak 2 hét elteltével illik a cégeknél, ha már nagyon érdekel a pozíció. Épp tegnap kaptam az első visszajelzést: "A 2012-es év egyelőre bizonytalan jogi környezete miatt a felvételt elhalasztottuk, de önéletrajzát nyilvántartásba vettük, és amint igény lesz rá, felvesszük Önnel a kapcsolatot." Sajnos, a gazdasági és jogi helyzet sem kedvez a felvételeknek :(. Persze megértem, és örülök, hogy legalább visszajeleztek. Válaszolva kérdésedre: közgazdasági szakközépiskolába jártam, gyors- és gépíró, jegyzőkönyvvezetői szakközépiskolai képesítéssel rendelkezem, később elvégeztem egy irodavezetői OKJ-s tanfolyamot, ahol angol alapfokú nyelvvizsgát is kellett tenni. Nyelvtudásom volt már középszintű, de most már nyilvánvalóan frissítésre szorul. Egyik munkahelyemen konfliktuskezelő tanfolyamra is beírattak, ahol nagyon sok hasznos és érdekes ismeretekkel gazdagodtam. Első munkahelyem egy nemzetközi hírlap terjesztésével foglalkozott, irodavezetőként dolgoztam, legfőbb feladatom az ügyfelek problémáinak kezelése, gyors, hatékony megoldása. Később a közszférában dolgoztam: polg. hiv. titkárnőként, ahol megtanultam a professzionális iratkezelés módszereit. Később egy híres lapkiadó cégnél dolgoztam ügyvezetői titkárnőként 3,5 évig, ahol a legtöbb jelenlegi ismereteimet szereztem. Nagyon szerettem ott dolgozni, de sajnos, a cég anyagi helyzete sok nehézség elé állított, ezért váltottam. Azt hiszem, talán, meg is bántam a dolgot, mert szerettem azon a területen tevékenykedni. Ha tehetném, most is lap- és könyvkiadás, rendezvényszervezés területén, vagy pr-ügynökségnél helyezkednék el (semmiképpen nem a konkurenciánál), de tudom, ez nem kívánságműsor. Próbáltam spontán jelentkezni ilyen tevékenységű cégekhez, de még nincs eredmény /tudod: még CSAK 1 hét :) /. Van esetleg valami ötleted? Van tapasztalatod a spontán jelentkezésekkel kapcsolatban? Mire érdemes odafigyelni? Köszi előre is.
 Azt hinnénk unalmas az álláskeresés. Hát láthatja Kedves Olvasó, hogy nem, mert nap mint nap friss poszttal szolgálhatok. Esküszöm, hogy nem direkt csinálom :-))A mai történet új számomra, pedig azt hittem már nem érhet meglepetés. Ismét jelentkeztem több állásra is,…..
Mint előző posztomban kifejtettem, újra potenciális versenyző lettem az állástalanok között. Miután az "A" tervem az, hogy a munkahelyem megszűnése utáni napon már egy másik munkahelyen kelljen kezdenem, máris elkezdtem állást keresni, önéletrajzokkal, motivációs…..
 Az infografika egy érdekes megoldás arra, hogy kitűnj a tömegből és képi elemekkel erősíts a fő üzeneteket. Pár remek példát találsz az infografika blogon itt: http://infographics.blog.hu/2011/02/08/infografika_mint_oneletrajz..
Nemrég felkérést kaptam egy HR-es szakmai híroldaltól, a HR Portal-tól, hogy az általuk létrehozott HR Blog oldalon is jelentessem meg írásaimat, ezzel bekerüljek a "HR Piac meghatározó véleményalkotói" közé. Bár úgy lenne, hogy meghatározna valamit a véleményem…..
Ígértem ilyet egy régebbi posztban, most teljesítem. Van úgy, hogy egy állás különösen fontos, az álomállás lehetne. Mégis úgy érezzük, nem tehetünk mást, minthogy beadjuk a – testreszabott, nagy gonddal összeállított – pályázatot, és várunk. Kb. 2-3 hetet érdemes…..
lukrécia79 2012.02.21 21:52:32
@jobangel: És ha mindig, minden nap friss táblázatot nyomtatok, és viszem magammal? :)) Jó, tudom, nagyon hozzám nőtt ez a számítógép már... és a sok felesleges nyomtatás... inkább megfogadom a tanácsodat.(Bár ott tartanánk, hogy behívnak interjúra, igaz, csak 1 hete keresek állást, talán türelmetlen vagyok.)
Valentin-nap alkalmából ma minden úszik a rózsaszín boldogságban, én is pár happy sztorival szolgálnék ezalkalomból. Azért persze nekem mindenről az álláskeresés jut eszembe, ezért most is álláskeresős iromány került ki a billentyűzetemből.Az álláskeresést sokan reaktív…..