Regisztráció Blogot indítok
Adatok
üregi

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Isten mintha játszana velünk ezzel a vírussal, mi meg nem figyelünk a segítségre, amit a játékhoz adott.    *** Szinte az eleje óta tudjuk, hogy áldozatait erősen megjósolható körből szedi, és akkora hatalmas mintánk van már a világból, hogy elég pontos statisztikák írják le azt is, kik…..
üregi 2020.04.20 15:21:27
@232323: Gondolom, önerőből jöttél a világra és még pelenkára sem volt szükséged, mert a szülőszobáról a kocsmába mentetek a haverokkal, te idióta!
Azt hiszed, másnak csupa kéjutazás ez az állapot? Hát nem!
Ha meg unod magad, akkor menj, keress magadnak elfoglaltságot. Hasznosat!
Úgy vágyom rá, hogy lássalak 10 év múlva, amikor már leesett, hogy nem vagy 23, és már nem te vagy az élet császára! Aztán amikor 70 leszel (ha ilyen hozzáállással egyáltalán leszel, hehe) tolhassam a pofádba a mostani szöveged, te gyökér!!!
Erre a hónapra is jutott bőven válogatnivaló A Xiaomi portékáiból.   Bevezető Sokáig gondolkoztam rajta, hogy ebben a hónapban legyen-e egyáltalán ilyen cikk, de úgy döntöttem, hogy nem lehet kérdés, kell ilyen. Kell, mert már az én gondolataimat is olyannyira eluralta a koronavírus, és a…..
Ass blaster Hangulatkeltés 2020.02.02 15:51:06
A minap hallgattam a miniszterelnök sajtótájékoztatóját. Egyszercsak olyat hallottam benne hogy az állam a földön koppant. Azt mondja hogy a gyöngyöspatai cigányoknak a kártérítésként megítélt százmillió forint igazságtalan mert NINCS MÖGÖTTE MUNKA. Merthogy a helyi magyarok fel vannak háborodva…..
Ass blaster Lázas ország 2020.01.26 18:21:05
Megint megfordultam széphazámban karácsony idején és szokás szerint megírom tapasztalataimat.  Milyen Magyarország most?  Egy elképesztően átpolitizált mesterségesen magas lázzal kezelt ország aminek ettől a láztól hidegrázása van és alig várja hogy meggyógyuljon vagyis hagyják már végre békén.…..
Ass blaster Hajrá Pali... 2019.12.01 16:38:30
A héten olvastam a hírekben hogy továbbra is Mácsai Pál marad az Örkény színház igazgatója. Jól van. A megfelelő ember a megfelelő helyen. Részemről a megtiszteltetés hogy ismerhetem őt, hogy a színház amit vezet immár öt éve az életem része. Olyan ajándékot adtak nekem ami egy magamfajta…..
üregi 2019.12.02 12:47:37
Csatlakozom a gratulációhoz, mert egyetértek.
A kultúrmocsok tény, de minden generáció elszörnyülködik az utódokon. A lehetőségekhez igazodik többek között a szenny termelődése és terjedése is.
Hogy mi mindent kulturáltabban csináltunk volna? Igen, én is így emlékszem. Viszont lehet, hogy mi sem voltunk jobbak?!
Egyrészt erről érdekesen nyilatkoztak már akkor is a szüleink, nagyszüleink. Másrészt nem volt ennyi lehetőségünk. Sem az önkifejezésre, sem arra, hogy széles körben terjesszük a gondolatainkat. Akkor a legkirályabb koppányos Ezerkettes nem hallatszott el a szomszéd városig sem. Nemhogy a világ másik feléig, ahogyan ma egy egyszerű tweet, vagy vlog bejegyzés. :) Minden korszak a maga szintjén termeli ki a maga értékeit és szemetét is. Az idő pedig eldönti, hogy mit, hová sorol. Közben pedig szépíti az emlékeket. :)
A média felelőssége szintén vitathatatlan. Én is elszörnyedek, amikor véletlenül bekapcsolom a tv-t, rádiót. A népszerűség (nézőszám/reklám bevétel) nevében valóban sok színvonaltalan dolog ömlik mindenhonnan. A mechanikusan fejtett hússal töltött virslitől a valóságshowkig. Csakhogy az én felelősségem, hogy mit engedek be a házamba, az agyamba! Ja, hogy ez fárasztó? A lusta elfogadja, hogy azt kapja, ami van.
Apropó, felelősség. Az Örkényben szerencsére evvel nyúlnak egy-egy témához és a megvalósításához. Sajnos manapság Ők a ritka kivétel!
  Picikék fotó Tudom, mindenkinek cukimuki, imádnivaló gyereke van. De ne mondjátok, hogy nincs olyan egyetemes, minden gyerekre érvényes tulajdonságuk, amivel az őrületbe kergetnek, mert ez nem igaz! Összeszedtem párat, amitől én a legszívesebben kifutnék a világból, személy szerint! 1. Imádom…..
üregi 2019.06.03 12:33:26
A Sonoff S20-nál valamivel kisebb, talán elegánsabb megoldás is a Blitzwolf SHP2. Egyúttal magában foglalja a Sonoff POW-nál megjelent fogyasztásmérőt. (ekkora méretben ez igen derék!) Ez nem kizárólag azért lehet érdekes, hogy tudjuk mennyit fogyaszt a rá kötött eszköz, hanem visszajelzést ad, hogy…..
Furdancs Blog Matiné: Csettegők 2019.06.21 05:00:00
Mai posztunk tisztelgés a vidéki Magyarország autentikus művész-konstruktőrei előtt, akik bátran szemébe nevetve a Volkswagen hazudta károsanyag-kibocsátási normáknak, szinte illegalitásban őrzik és ápolják járműgyártási népszokásainkat. Utólag már nehéz lenne cáfolni,…..
üregi 2016.08.17 12:15:05
A csettegő, vagy más nevén: háztáji kocsi a hétköznapi városlakó fejében valahol a betyár-világgal esik egy megítélés alá. Romantikus, kicsit illegális, kicsit darabos, de mégis amolyan virtus szülte dolog. Csakhogy ezek nem unatkozó emberek munkái! A járműfajta kitenyésztődésének sokkal prózaibb oka volt: a „háztáji” megműveléséhez traktort és felszereléseit nem vette meg a gazda. Vagy nem volt rá pénze, vagy értelmetlenül nagy beruházás lett volna „arra az 1-2 holdas darabra”. „Józsi, a téesz-traktoros egy liter borért megszántja, megtárcsázza, amikor kell; a többit meg úgyis kézzel kell megcsinálni.” Viszont valami meg jó lett volna, mert apa mégse a család szeme fényével, az új ezeröcsivel menjen már permetezni.
A spirálrugós Zsigulik, Wartburgok, Moszkvicsok megjelenésével a régi, letámasztott laprugós járgányok darabjai a szimbiózis jegyében elkezdték új életüket. Így születtek valódi szerelemgyerekek is, de a nagy többség inkább a zabi kategóriát erősíti.
A szerkezet viszont korántsem lovaskocsi! Igen sok Zuk, Volga, Moszkvics, stb. futómű vált a háztáji lelemény donorjává. Első híd ki, hátsó híd ki, két nagyobbacska zártszelvény rá, aztán a motort, váltót, kormányművet, pedálokat, üléseket, platót, kasznit pedig valahogy majd megoldjuk. De az igazi ász az UAZ volt. Szinte csak le kellett vágni a kabint és platót rá! Meg másik motort, a torkos és megbízhatatlan sajátja helyett. És összkerekes!
A meghajtást kezdetben leginkább az alapvetően stabil, pl. szivattyúzásra használt egyhengeres, hosszúlöketű motorokkal oldották meg. Ezek hangja volt a névadó! Ám ezek száma véges révén más donorok után kellett nézni. A Pannónia motorblokkja szintén a körülmények szerencsés összjátékából került sok ilyen hajtáslánc élére. Apa már letette, mert vett inkább egy MZ-t, vagy megunta. A blokkja így került nagy számban a háztájiba, mert ha mindkét váltó egyesben volt, akár 900 m/órával is tudott „menni”, viszont cserében a két konténer paradicsom 10-15 mázsája, vagy a trágya 25-30 mázsája meg se kottyant neki. Dehogynem!!! A hűtést meg egyszerűen a lendkerékre applikált szíjtárcsával meghajtott ventilátor adta. Később így kerültek Trabant, Zsiguli, Wartburg motorok a későbbi példányokba.
Sőt, az igazán perverz példányokon már lehetett akár (kardán) kihajtás, pl: permetező szivattyúnak, csörlőnek, hidraulika szivattyúnak a billenő platós példányokhoz(!), mifenéhez.
Szóval, a csettegő egy igen hasznos célszerszám volt. A leleményesség korszakának gyermeke, amikor volt pénz, mert minden relatíve olcsó volt, de nem igazán lehetett semmihez hozzájutni. A leleményé, melynek segítségével a nép egyszerű fia a lehető legolcsóbban előállította a termelő eszközét. Lásd: Recycling, DIY, handmade, etc.
A 19 éves Femke Van den Driessche egy rutinellenőrzésen akadt fenn a belgiumi világbajnokságon (hint: nem ő van a képen, csak egy másik csaj, aki szintén lebukott a bicóval). A cangája vázába erőltettek egy kisméretű motort.  ..
Úgy gondolom, senkinek nem mondok újat azzal, hogy 2016. január 1-től változtak az alkalmazandó minimálbérek. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbben már tudják, hogy 2016-ban a teljes munkaidőre vetített minimálbér bruttó 111.000.-Ft, a  legalább középfokú iskolai végzettséget, illetve középfokú…..
Augusztus végén is látszott már, hogy a magyar gazdaság teljesítményéből kezd elfogyni a lendület, az elmúlt másfél hónap hírei pedig alátámaszthatják ezt a feltételezést. Önmagában véve a gazdasági teljesítmény továbbra is jónak mondható, ha összehasonlítjuk a 2008…..
üregi 2015.11.05 10:20:01
@nu pagagyí: Itt se lopja senki a közpénzeket. Jogszabályoknak megfelelően vándorolnak a pénzek a jogalkotó által szabott céljuk felé.
Birka meg igenis a nép hangja! Meg kell nézni a weblapját! annyi a hirdetés és a generált tartalom benne, hogy csoda hogy van helye a 4 saját gondolatának. Ja és látja a jövőt: a bolgár időjárás igenis fontos lehet, ha el sikerül érniük azt, amit kell.
A cikkhez: Elég, ha elköltünk 10e-t egy szokásos közepes bevásárlás folyamán.
Annika Bjørn Sokan úgy gondolják, az élet könnyű külföldön, mert ott vagyonokat lehet keresni. Sokan hangoztatják, hogy Norvégia a világ egyik leggazdagabb országa, itt milliós fizetések várják az ide települő munkavállalókat. Lássuk a valóságot! Mi mindenre lesz szükségünk és mit célszerű tudni…..
üregi 2015.10.28 08:36:00
Mit nekem, te zordon Kárpátoknak fenyvesekkel vadregényes tája; mit nekem, hogy tél van; csak azért is bevetem magam hegyeid közé – Petőfi meg szárnyaljon csak az Alföldön, amit keresztülfúj a szél. Volt szerencsém a szilvesztert Gyimesben tölteni, és ha már Csík Hargita…..
üregi 2015.08.18 08:14:47
@S=klogW: A csángókat (és bárki mást) hagyjuk ott élni, ahol szeretnének. Ne akarjunk jót senkinek, a kérése, pláne a beleegyezése nélkül! Láttunk már elég rossz példát!
Inkább arra kellene törekedni, hogy élhetőbbé váljon a környezetük. És nem csak az övék!
Ehhez meg józanul, felelősségteljesen kell(ene) gondolkodni, viselkedni és cselekedni, nem lózungokat kiabálni! (Óhajtó mód.)
A mai történet ismét azt bizonyítja, amiről már itt is számtalanszor szó esett: nem mindenkinek jön be a külföldi élet, még akkor sem, ha kívülről nézve ki ne szeretne jó…..
üregi 2015.08.14 09:27:26
@pappito: "egyedül a "sztereotípiák mind igazak"-nál ment a mutató a pirosba," - Eddig jutottam, amikor az én mutatóm futott pirosba.
Lakott már a közvetlen környezetedben az említett etnikumból?
Abból a fajtából, aki a sztereotípiák mintapéldánya?
Akkor fel sem merülne, hogy még több toleranciát várj el a témában!
A posztod többi gondolatához csatlakoznék: Bárcsak mindenki megélhetne abból, amit szeret.
"Engedjetek főzni és jobbá teszem a világot!" A Nagy Levin
A költségérzékeny utas gyakran érzi úgy, hogy valaminek az árazásával kimondottan a lehúzására törnek, vagy az életét kívánják megnehezíteni. Ez sajnos teljesen ellentétes az ultra fillérbaszó fapados turista életfelfogásával, aki megpróbál tenni ellene ideológiai…..
üregi 2015.07.21 11:49:49
@Andrzei81: Gratulálok! Amikor az Önérzet szobrához keresnek modellt, feltétlenül jelentkezz! Faszagyerek jeligére!
Az utazás a felelőtlen költekezés szinonimája legyen?
A cikkben szereplő húzások valóban aggályosak erkölcsileg és vagy bejönnek, vagy nem, de tudomásul kell venni:
1. Az ember mindig többet szeretne, mint amennyire lehetősége van.
2. Kis hazánkban az utazáskultúra még sokáig fog a szoci időkből táplálkozni. Igen, így szocializálódtunk! csak ki-ki másutt húzza meg a határokat.
3.A fapados, mint szolgáltatás típus azért él, mert van rá kereslet.
4. A cikkben szereplő cégek (légitársaságok, ho(s)tel láncok, stb.) mind úgy alakítják az áraikat, mintha mindenki így venné igénybe a szolgáltatásukat. Érdemes belenézni a beszámolóikba! Ők az igazi fillérb-k!

Viszont nem értek egyet a mustár, stb zsebelésével, ugyanis nem azért van!
Hoztam már el egész doboznyi ilyen összeválogatott cuccot, meg poharat, kiskanalat, kést, kávécsészét is. "Mert olyan szép!" Kértem és kifizettem, ha lehetett egyáltalán. Ha nem, nem. Volt hogy souvenir-ként odaadták.

Utazáskor mi igyekeztünk a napi szükségleteket alacsony költségen tartani, (szupermarket, szendvics, stb) hogy a lehető legtöbb kulturális élményt engedhessük meg magunknak, illetve naponta egy kis luxus-érzést is. (nasi- és kajakülönlegességek, motorozás, búvárkodás, egyéb élménygyűjtés)

És azért igyekszem elvinni külföldre IS a gyerekeimet, hogy ne az rögzüljön bennük, hogy a külföld a gazdagok kiváltsága. Érzékelje a megszokottól eltérő hatásokat! Hogy a turbános szikh többször kifogástalan úriember, mint tenorista (n=rr). Hogy egy arab bazár egzotikus a tv-ben de a mi orrunknak inkább büdös.
Hogy egy 5 éves cipőpucoló fiú életminősége mennyire megdöbbentő a saját tv-s, fluoreszkáló csillagokkal dekorált, játékokkal (szerintem) dugig pakolt szobájukhoz képest.
Hogy mennyire más a higiéniai igény a számára egzotikus országokban és ezért minden reggel meg kell innia 2 cent házi pálinkát/unicumot, hogy ne legyen hígfosás a vége.
Hogy szeressen megismerni, alkalmazkodni, élményeket gyűjteni és közben találékonynak lenni, mert éljen a mának is abból, ami rendelkezésre áll, de közben azért ne élje fel előre a holnapját!
Tényleg én vagyok az egyetlen, akinek A szürke ötven árnyalata körül kialakult szado-mazo mániába beleunva egy idő után kínzó vágyat érzett újra belenézni Morticia és Gomez egészen egyedien pajzán szerelmi életébe? Igen? Pedig hatalmas film volt ez a 90-es években,…..
Ma reggel egy facebook bejegyzés indította a napom, amelyben egy ismerősöm a Figaró nevű budapesti (újlipóciai) szórakozóhely, pontosabban annak 'kis zöld' néven ismert kerthelyiségének bezárása okán szomorkodott. A helyen én egyszer jártam csak, különösebb érzelmek nem…..
Ma azzal az elképesztő dilemmával kellett megbirkóznom, hogy leülök és megnézem ezt, vagy lesétálok a pláza elé a húgommal és meghallgatom „élőben” Korda Györgyöt meg Balázs Klárit. Szerintem helyesen döntöttem…  Ötvös Csöpit (Bujtor István) feljebbvalói a törvényen kívüli módszerei miatt…..
üregi 2015.04.20 10:00:39
@pythonozok: Az efféle "hűdehiperkritikusvagyokezekkelarégiszarokkal" típusú hozzászólásokra mondta a szomszédom, hogy "...az ilyenek attól is fintorognak, ha pisilés közben nem kőkemény a farkuk".
Csinálni kell jobbat, időtállóbbat; nem fikázni!
Én ma is ugyanúgy elgöcögök a Csöpi filmeken, pedig szintén látom, mennyire műmájer és gyerekesen manipulatív az egész. De ez (is) hozzátartozott a korszak hangulatához. Ez KARIKATÚRA, nem Shakespeare dráma!
Aki nem veszi észre...
Megjegyzem, ennek a korszaknak is lesz 20-40 év múlva egyfajta érzete. Annyira lesz "röhejes" (avagy hangulat-idegen?) pl. az Avatar, vagy az Interstellar , mint a Házibuli, vagy a Kommandó. Elég csak a Bond filmekre gondolni.
Ha kérhetem, tökfilkók az Avatar-os hasonlatba kössenek bele!
Elérkeztünk kommunikációs tréningünk harmadik fejezetéhez, amely talán a legnehezebb. Arról szeretnék számot vetni, hogy mi az, amivel a férfiakat lehet halálosan felidegesíteni, vagy kibillenteni a béketűrésből. Egyébként egy, egy poszttal is, amit nő írt, azt már látom,…..
A népességrobbanás és a civilizációs fejlődés nemkívánatos következménye a környezetünk szennyezése. Különféle kémiai és nukleáris anyagokon keresztül az elektromos szemétig rengeteg mindennel ártunk a környezetünknek. Vannak olyan helyek, ahol a szennyezés miatt az élet…..
Egyik apai dédapám, a püspöktamási Piri János (1893-1970) 1933-ban egy Hungaria Drill típusú, "emeltyűkaros kormányszerkezettel" ellátott lóvontatású sorvetőgépet vásárolt a mosoni (ma: Mosonmagyaróvár) Kühne mezőgazdasági gépgyártól. A 159 Pengős vételárról fennmaradt a két db, 100 illetve 59 Pengő…..
Péter-Pál napja (jún. 29.) óta országszerte javában zajlik az aratás - ahogy községünk határában is. Ma már ezt nagyfokú gépesítés segíti: a mai kombájnok egyszerre elvégzik az aratás és a cséplés folyamatát. 60-70 évvel ezelőtt azonban községünk területén az aratás…..