Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kbagyula

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hihetetlen, milyen érzékeny a magyar ember, (legyen Magyar Ember, nehogy ebből is baj legyen) ha úgy gondolja, hogy az ő böcsületébe acélbetétes, szaros talpú bakanccsal gázoltak bele. Volt ugye sok tyúkper abból, hogy valaki…..
Nemrég megígértem, hogy folytatjuk a „Rögzítsünk lyukba” posztot, amely eddig a vékony gipszkarton mögötti üres tér (lyuk) problematikájával foglalkozott és kínált fényképekkel illusztrált megoldást a megfelelő rögzítésre. Most azt követjük nyomon, hogyan rögzítsünk…..
Vöröshajú lányok Bree Morgan 2012.11.26 19:00:00
..
kbagyula 2012.11.27 10:09:52
Vöröshajú lányok Liliya 2012.11.22 19:00:00
..
kbagyula 2012.11.23 19:35:42
Olyan konyhai eszközöket láttunk ma a szentendrei Skanzenben megtekinthető izgalmas kiállításon,amelyeket szerintem a legtöbb családból össze lehetne szedni a hétvégi házak sufnijaiból vagy a nagymama spájzszekrényéből. Az 1945 és 1980 közötti lakáskultúra változását…..
Orbán Viktor berúgta a 2014-es választási kampány motorját - mondják a hírek. Na, végre, mondhatjuk mi erre kedves Feleim. Innentől lesz igazán móka és kacagás az élet, mert a beszámolókat elnézve bizony a Kedves Vezető igazán odateszi magát, és kis ügyeskedéssel akár…..
kbagyula 2012.10.14 12:37:03
Lancelot, a béka. Kurultaj 2012. 2012.08.19 07:12:11
Múlt hét szombaton Bugacpusztán jártunk, ahol megcsodálhattuk a lovasok bevonulását. 27 népcsoport képviseltette magát. Szálltak a zászlók, vágtattak a paripák. Betyárok is feltűntek a rengeteg ember között. Táltos dobkör búcsúztatta a…..
kbagyula 2012.08.20 07:28:13
Éppen egy haknira tartott a díjátadóról, amikor egy darab ott lévő patkány először megdobálta paradicsommal, majd elrabolta a lovagkeresztjét, őt viszont nem. Borsodvörheny közelében egy nagyon fényes lebegő jármű jelent meg Pataky autója előtt, majd abból valaki…..
Az elmúlt napokban sem volt éppen langyos az idő, de mától igazi pusztító hőséget prognosztizálnak a meteorológusok, és mire ez a poszt olvashatóvá válik, a forróságot már mindenki a saját bőrén érezheti. Ilyenkor, mikor a levegő hőmérséklete megközelíti a 40 Celsius…..
Játsszunk egyet!Négy európai várost rejtettünk el a képeken: A négy európai város közül az egyik nem kíván befektetni egy magas nyomású mosóba (44 ezer HUF) és közmunkásba (havi 47 ezer HUF), aki minden reggel lemosná a lépcsőket, és összeszedné a szemetet (éves…..
kbagyula 2012.06.21 08:07:25
Fényforrásokon, mosógépeken, hűtőszekrényeken és mindenféle háztartási gépen már jó ideje találkozhattatok azokkal a színes címkékkel, amelyeken energiafogyasztásuk szerint sorolják be az egyes termékeket. Hasonlót vezetnek be az Európai Unióban idén novembertől a…..
kbagyula 2012.06.20 20:54:21
@Don Blasius: Elöregszik a gumi. A Napfény, ózon, vegyi anyagok (kipfugógázok pl.), időjárás mind mind öregít. Az 5 éves fókámon idén cseréltem le az abroncsokat, mert bár ~5mm körüli volt a bordázat a futófelületen a szélgumi sajna leöregedett és berepedezett.
Gumiszerelő azt mondta, hogy új abroncsot annak éri meg igazán venni, aki évente belehajt 25-50e km-t, anélkül egyszerűen elöregszik a végleges élettartama előtt - értsd: a kopáshatár elérése előtt.
kbagyula 2012.06.21 06:24:24
@SilentSound: Nálam azért nem jellemző az évi 10e km sem, főleg mert robogóval járok a városban, munkahelyre, amikor csak tehetem és jó az idő.
Ellenben elgondolkodtató az, hogy egy komplett csere egy általános méretű minőségi abroncsból (205/65 R16)nem áll meg 100k alatt és igazából alig 5-6 év alatt kukázhatod az amúgy hibátlan futófelületű abroncsot (egy átlagos futásteljesítményű autó esetében) csak azért mert a szélgumi és a futófelület széle közt elrepedezik szövetig az abroncs.
Itt van létjogosultsága a használt abroncs piacnak, hiszen töredékéért veszel hibátlan bár kopottas abroncsokat, amik egy-két szezont bőven kibírnak a tönkremenetel előtt.
Mondom ezt úgy, hogy 25 éve vagyok a gumiiparban és elvileg ismertem a gyártástechnológiát és az alapanyagokat töviről hegyire.
kbagyula 2012.06.21 07:18:20
@McKinney: Vannak ilyen cégek akik az új abroncs mellett használtat is értékesítenek. Szerintem a jelenleg használt abroncs értékesítéssel foglalkozó vállalkozások külföldről hozzák be az egy szezont futott, de külföldön már levetett, ám még használható (nem szál szakadt, van még futófelület 4-5mm) abroncsokat. Abban a műhelyben ahol voltam cseréltetni a tavasszal, az új mellett ezzel is foglalkoznak és nagy tételben hoznak be főleg N.o-ból ilyen gumikat. Ezeket persze átnézik még egyszer és adnak rá garanciát is néhány hónapot. Egy ilyen garnitúra ára szereléssel, felrakással, centírozással megáll 30-35e körül. Ez egy új abroncs ára a korábbi hsz-ben leírt méretből. Elég sokan vannak sajnos, akik nem engedhetik meg az új abroncsot anyagilag és ez egy olcsó alternatíva a számukra. Csak gondolj bele, hogy pl. választhatsz egy olcsóbb (új) és rosszabb minőségű abroncs, valamint egy használt (szintén jó állapotú),de prémiummárka termékéből, ami a töredékébe kerül az új árának és legalább vagy közel olyan biztonságos menettulajdonságilag, mint újkorában. Melyiket választanád az új de rosszabb minőségűt, vagy az egyszer használt de prémium márkát.
Arról nem beszélve, hogy ha a 4 abroncsodból egy tönkremegy valami miatt és nem javítható, nem veszel vadiújat, főleg szettet nem, hanem keresel egy ugyanolyan használtat, ha nem kapsz akkor veszel kettő egyforma használtat a tengelyeidre.
A mai világban így tud a kispénzű spórolni ezen a legkönnyebben.
"Nekünk ez is tökéletesen megfelel, sajnáljuk, ha Európa közben nem szórakozott jól" - nyilatkozta Antonis Samaras, a párt elnöke. Bár a vasárnapi választások előtt sok szakértő arra figyelmeztetett, Görögország a feta sajton és az ouzó-púzó rímpáron kívül semmi…..
kbagyula 2012.06.18 18:09:27
- Ma van a halogatás világnapja, de lehet, hogy csak jövőre tartják meg. - A Szekré ősi magyar név, jelentése: "Olyan ember, aki kávé nélkül issza a kumiszt".- 75 éve ezen a napon került boltokba az első kizárólag vidrából készült édesség. Gyakorlatilag ehetetlen volt, és…..
Az egyre melegebb időben, nyári hétvégéken sokan választják a természetjárást, kirándulást időtöltésként, ami tényleg kiváló szórakozás, ugyanakkor veszélyeket is rejthet. A kullancsról mindenki hallott már, sokaknak közelről is volt alkalmuk megismerkedni vele. Lássuk…..
kbagyula 2012.06.10 19:20:09
@catshannon: illetve régen rendszeresen irtották, vagy legalább gyérítették őket, de mióta EU van azóta tilos, valószínű azért, mert esetlegesen más fajokat sem kímél az a permetszer. Sajnos.
Moszkvában, Brezsnyev combcsontjai között bukkantak az egykori pártfőtitkár hiányzó darabjára, amely félreérthető pozícióban hevert. Az úgynevezett Brezsnyev 69-es formátum bevett szokás volt a hetvenes-nyolcvanas években. A pártvezetők műszálas öltönyben egymásra…..
kbagyula 2012.06.08 22:18:30
..
kbagyula 2012.04.09 20:52:22
A deadline.com infói szerint a Terra Nova producerei komoly tárgyalásokba kezdtek a Netflix nevű céggel a sorozat folytatását illetően. Az eredetileg online DVD-kölcsönzőnek induló Netflix idén beszállt a sorozatbizniszbe, Lilyhammer címmel egy dramedy-t forgatott, dolgoznak a House…..
kbagyula 2012.03.08 17:33:56
   A töltött hagyma receptje után felvetődött az olvasói kérdés: mitől más a makói hagyma? Első körben csak annyit tudtam válaszolni, amit magam is látok: a gumó gyökér felőli része csúcsosabb, mint más fajták esetében. De most egy kicsit utánanéztem, és akit érdekel, ezen a linken…..
kbagyula 2012.02.20 20:24:13
@gelsystem: a szalonnának nincs zsírja?