Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zöld8 legénység

15 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meglehet, hogy a Mikulás jóságos öregúrnak tűnik, hiszen ürü ajándékot hoz a gyerekeknek, de egyáltalán nem nevezhető környezettudatosnak. A több mint 200 millió kilométeres föld körüli utazgatásával közel 70 millió tonna széndioxidot bocsát ki!Zseniális infografika a…..
Feltehetőleg a Jégkorszak című rajzfilm falánk mókusa lehetett az, aki Szibéria északkeleti részén mintegy 32.000 évvel ezelőtt elrejtette annak a fehér virágú növénynek a gyümölcsét, amelyet orosz tudósok idén visszahívtak az életbe. Tovább itt!..
Kapanyél Örökzöldek bajban 2012.09.11 09:30:00
2012 a tuják, hamisciprusok és más kerti fenyők cudar éve volt. Erről tanúskodik sok olvasói levél, valamint bármerre is járok, ha a kertekbe kukucskálok, szörnyű állapotban lévő örökzöldeket látok. Van, ahol minden rendben, de a mellette lévő kertet már a tujahalál uralja.…..
„Új értelmet ad a pénzégetés kifejezésnek a magyar központi bank” – számol be például a világ túlsó felén megjelenő New Zealand Herald a magyar kezdeményezésről. A hír megjelent számos nemzetközi hírportálon, valamint Írországban, az Egyesült Királyságban,…..
Egy francia cég újtípusú szélturbinája napi 800-1200 liter ivóvizet képes a sivatagi szélből sűrítéssel cseppfolyósítani. Érdekel a videó is? Kattints a képre! TOVÁBB A VIDEÓHOZ..
A tojáshéjra jelenleg értéktelen szemétként tekintenek világszerte - jobb esetben a komposztban, rosszabb esetben a szemétlerakóban végzi. És ez nemcsak a különleges alapanyag miatt pazarlás. A tojáshéj 95 százaléka kalcium-karbonát (akárcsak az emberi csontvázé), a maradék…..
Subba Fuck Yeah Budapest 2012.07.02 16:00:00
..
zöld8 legénység 2012.07.02 16:37:37
A mexikói városi parkokban kiépítendő, vezeték nélküli internetelérés tervét népszerűsíti az a reklámfilm, amelyben a kutyapiszok gyűjtő konténer vezérli a wifi-kapcsolatot. A nagyobb kutya hosszabb időt nyer a gazdájának.KATTINTS A VIDEÓÉRT!..
Azt eddig is tudtuk, hogy egy erdei séta, vagy kisebb kirándulás csökkenti a stresszt, és jót tesz a lelkünknek. Japánban viszont komoly orvosi kutatásokat végeznek, hogyan tudják a gyógyításba integrálni az „erdőfürdőt”.Bővebben..
Az emberek nagy többsége úgy gondolja, hogy a természetvédelmi problémák ellen egymagában nem tehet semmit. Egy indiai férfi azonban teljesen egyedül, puszta kézzel létrehozott egy élő, lüktető erdőt – 550 hektáron.Bővebben..
A légi szélturbina nagy előnye, hogy sokkal egyszerűbben üzembe helyezhető, mint egy hagyományos szélturbina, és az általa elérhető magasságokban mutatkozó szélviszonyoknak köszönhetően gazdaságosabb termelésre képes. Kattints a videóért!..
Mind rácsodálkoztunk már az ország tájait, településeit járva egy-egy olyan szép épületre, szoborra, kőkeresztre, kilátóhelyre vagy éppen egy matuzsálemi korú fára, amely sehol nem szerepelt az útikönyvekben. Bővebben..
zöld8 Na mi az ámbra? 2012.05.01 09:23:00
Ha beigazolódik a kanadai tudósok kutatása, balzsamfenyő-kivonattal válthatják ki a luxusparfümök gyártására használt ámbrát, amit a bálnavadászat egyik fő céljaként tartanak számon.Bővebben..
Heidemarie Schwermer évek óta pénz nélkül él, és tökéletesen boldognak vallja magát. Nem hajléktalan, ellenben két könyvet írt kalandjairől és filozófiájáról, életéről film is készült. Hogyan tört ki a birtoklás fogságából? Videó.Bővebben..
Az okostelefonokra írt ingyenes alkalmazások jóval több energiát fogyasztanak, mint fizetős társaik – állapította meg egy amerikai kutatás. Egyes appoknál 75%-kal nagyobb fogyasztást mértek. De vajon miért?Bővebben..
Ma délelőtt posztoltam Dezső levelét, aki ijedten tapasztalta, hogy eltűntek a Palota úti díszkorlát elemei. Mint többen is jeleztétek kommentekben, szerencsére nem színesfémtolvajok állnak a háttérben. A Budavári Önkormányzat városüzemeltetési irodája megerősítette:…..
Hulladékpapírból készít lebomló virágcserepeket egy bőnyi családi vállalkozás. A cég a Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködésben dolgozta ki az eljárás alapjait. Bővebben..
Egy francia környezetvédő szervezet sajátos marketingakcióval hívta fel a figyelmet a sípályákon keletkező hulladékra. A szemetet a síelők-snowboardosok háta mögül közvetlenül a szemük elé helyezte – pontosabban a hűtőszekrényükbe. Bővebben..