Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Suppiluliumas

0 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint már azt Enbee beharangozta idén mindannyian örökbefogadunk egy országot, és különböző témákban cikket írunk majd, pl. zene, irodalom, divat, gasztronómia vagy éppen film. Mivel hozzám ez utóbbiak állnak a legközelebb, első bejegyzésemben hagy foglalkozzak egy kicsit a…..
Suppiluliumas 2014.01.23 09:13:08
Ha unalmas a műsorod, mutass egy pár csöcsöt és máris minden rendben lesz. Ez egy olyan alapszabály, mint az, hogy kisgyerekkel és kutyával minden szart el lehet adni, vagy hogy két Blikk-címlap többet ér hatvannyolc Élet és Irodalom-vezércikknél. Az X-Faktor ennek mentén már az…..
Suppiluliumas 2013.10.27 16:56:00
Csodálatosan sértett hangulatú sajtóközleményt hozott a drótpostás, az ilyenek miatt érdemes minden sajtólistán rajta lenni. A Miniszterelnöknség berágott a Népszavára, mert (most tessék megkapaszkodni) a Népszava nyilvánvaló politikai célzattal, névtelen köztisztviselők…..
Gigamelles képet rakott ki a napokban a Facebookra VV Gigi. Naná, hogy a Blikk kifaggatta, igaziak-e az új óriáskeblek: "Többen is feltették már nekem ezt a kérdést a Facebookon és személyesen is, de cáfolnom kell. Nem vettem részt plasztikai beavatkozáson. Mindenkinek csak azt tudom…..
Suppiluliumas 2012.08.30 13:45:12
@scottish: it's never lupus
Kicsit inaktív voltam, mert ment itt ez a Schmitt-es balhé és mivel még az utolsó főzősblog is schmittes poénokat spamolt nektek én ki akartam maradni a szórásból, egyrészt azért mert én nem vagyok akkora sutyerák paraszt, hogy ilyen pitiáner módszerrel szerezzek látogatót, másrészt, már halál…..
Suppiluliumas 2012.04.13 20:46:31
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
5: aki csontot hoz a kutyámnak?
Két visszatérő probléma van a Citroenen. Az egyik, hogy a rögzítőfék elég halványan fog, de ezt hamarosan orvosoljuk egy komplett rögzítőfék-garnitura cserével (bovdenek mindkét kerékhez, pedál alatti mechanika, stb). A másik pedig, hogy két év alatt nem találtam még olyan…..
Filmdroid TOP 10 Karácsonyi filmek 2011.12.24 14:15:00
Itt van a karácsony és a Filmdroidot is elérte az ünnepi hangulat. Ebből az alkalomból összeszedtem a 10 legjobb karácsonyi filmet. A lista szubjektív! Ez csak az Én személyes véleményem, a saját listám. Szerintetek melyik a 10 legjobb karácsonyi film? Melyik film/filmek maradtak le…..
Tarlós István főpolgármester is köszöntötte a Fővárosi Állatkert két új lakóját: Mollyt és Wollyt, a vombatpárt. A vombatok egyenesen Ausztráliából utaztak hazánkba. Magyarországon közel négy évtizede nem volt látható ez a különleges állat, és jelenleg is…..
Suppiluliumas 2011.11.22 19:12:20
Robogó Köszönsz vagy vizelsz? 2011.09.08 12:40:00
Tök jópofa gesztus, ha sorstársak akár ismeretlenül is köszöntik egymást. Odaintenek egymásnak a szovjet és amerikai űrhajósok, a sivatagi vándorok, a magyar autósok külföldön. Egészen baráti gesztus volt ez még húsz éve motorosok között is, amikor még nem voltak ennyien. Ma…..
Előre lejtő, dinamikus forma.Egyszerű elemekből felépülő, de jól hangolt első futómű. Ne felejtsük el, hogy nem felső kategóriás autó, ezt azért is véssük táblára, mert a hátsó futómű akár egy jóval drágább modellben is megállná a helyét. Mai cikkünk…..
Suppiluliumas 2011.08.29 13:31:09
@Shadowbull:

Íme a bizonyíték: az elektromos autó ugyanolyan elavult, mint a gramofon:

americanhistory.si.edu/edison/ed_d22.htm

:)
Suppiluliumas 2011.08.29 13:47:54
@Abfangjaeger: "Halkan jegyzem meg, hogy annak a nyíllal jelölt, alumínium alsó lengőkarnak a cseréje olcsó lesz pár 10000 km után, mikor a jó magyar utak szétverik."

Fordulj Mike Brewerhez és Edd China-hoz, ők mindig tudnak egy olcsó megoldást:)
Peter Shark folytatja az első világháborús kísérleti harckocsikról írt sorozatát, ezúttal az angolszász szövetségesek két izgalmas tank-tervezetével. 2.1.) A "Flying Elephant" szupernehéz harckocsi Az első brit szupernehéz tank-tervezet, ám sohasem készült el. 1916…..
Suppiluliumas 2011.06.21 20:46:15
@Titus Pullo Urbino: Sztem a 61 cm két láb lehetett az eredetiben. Így már nem olyan extrém.
Orosz tudósok fenekestül felforgatták az eddig elfogadott földtörténeti időskálát, pontosabban az egyes korszakok elnevezéseit. A tudósok a BolsoJuniverz magazinban megjelent cikk szerint 2012-től új földtörténeti korszakneveket fognak használni, és ezek nemzetközi elfogadását…..
Népiskola 32 kötelező óra 2011.04.29 16:31:00
 Most kiderül, hogy a pedagógusokkal valóban mindent meg lehet-e csinálni. A béremelési ígéretekés a mesebeli életpályamodell mára brutális óraszámemeléssé változott. Ez tovább rontja a tanári munka minőségét és a pálya vonzerejét. Csak annak éri meg…..
Suppiluliumas 2011.04.29 23:40:21
@beavereater: pl. Gerics József: A korai rendiség Európában és Magyarországon. Budapest, 1987. És van még néhány hasonló:)

A "Jézus a pártus herceg" jellegűek nem érnek. Az szórakoztató irodalom:)
Suppiluliumas 2011.04.29 23:54:11
@beavereater: engem szórakoztat, röhögni jó mármint. Persze csak egy ideig.

"csak ez a szint már nem érdekel, nem köt le." - bocs, de de írtál szakkönyvekről, amelyekből tovább képzed magad. Amúgy igazad van.

"Ahogy az érdeklődőbb kedvű humán végzettségű barátaimat sem kötik le a b-tree indexek, vagy a java design patternek." Mégis azt írtad korábban, hogy "A tanárok többsége meg sem értené a szöveget." (Amúgy esetemben alighanem így is van.) Vagy csak az informatikatanároktól lenne elvárható, hogy értsék?
Suppiluliumas 2011.04.30 00:34:56
@Bambano: ""Dögöljön meg a szomszéd tehene is.": nem értelek. te lehetsz elfogult, védheted a saját munkádat, de ha azok, akiknek az adójából kapod a fizetésedet, pontosan ugyanúgy elfogultak, mint te és pontosan ugyanúgy védik a saját állásukat, akkor azok már dögöljön meg a szomszéd tehene kategória is? kettős mérce, leülhetsz, 1-es."

Ez szerintem nekem szól, nem parandroidnak.

Én erre írtam a tehenes mondatot: "Én sem 9 órát dolgozom naponta, hanem sokkal többet. Hétvégén is, ünnepnapokon is. Úgyhogy nekem hiába sír egy pedagógus az órái miatt, rólam lepereg." Ha bebizonyítod, hogy ezzel a szöveggel a saját állásodat védted, akkor igazad van. Hajrá. Szóval ne hazudozz légy szíves arról, amit írtam.
A Crush the Castle – tudjátok, amiről az Angry Birdsöt nyúlták – nagy kedvencetek volt, akárcsak a második rész. Annak idején az első játékhoz kijött egy csomag a játékosok által készített pályákkal, most a folytatáshoz is megérkezett a Players Pack. A feladat…..
Suppiluliumas 2011.04.25 20:58:07
@tkgabor: asszem a zombie módot kell megcsinálni.
Gondolkodtak már azon, hogy milyen kár volt egy hosszú cikket elejétől a végéig elolvasni, hisz a lényeg két mondat a harmadik bekezdésben? Érezték már úgy, hogy fölösleges az a kacskaringó, amivel Szent István és Hunyadi Mátyás felé fordul az újságíró, mielőtt…..
"Sziasztok!Lehet, hogy nem ez a legcukibb állat, de a sztori - szerintem - aranyos, ezért írom meg nektek. :-) Egy állatkereskedésben nézelődtünk, és a fotókon látható lény (nem tudom, mi lehet, olyan, mint egy ősgyík) szabadon kóricált, pontosabban inkább csak napozott a…..
Suppiluliumas 2011.02.19 10:00:21
@Goompah: "leguán tudtommal növényevő"

Attól még okozhat kárt bárkiben. (Képzeld el a jelenetet pl. egy elefánttal)
Suppiluliumas 2011.02.19 16:39:15
@Goompah: Őszintén szólva először azt akartam írni, hogy "Képzeld el a jelenetet leguán helyett pl. egy elefánttal", de aztán úgy gondoltam, a rövidebb változat is egyértelmű. Ezek szerint mégsem...

Mosolyogni nyugodtan bárkinek bármin egyébként. Magam sem szántam túl komolynak a kommentet, csak arra szerettem volna utalni, hogy növényevő állatok is lehetnek veszélyesen agresszívek.

Remélem, most egyértelmű voltam:)
Suppiluliumas 2011.02.20 00:51:55
@Goompah: OK, nem haragudtam.
A karácsonyi bejgli és pihenés mellé Bud Spencer és Terence Hill sem maradhat el. A televíziók - ahogy eddig - úgy most is kedvenceinkkel szeretnék megtartani vagy növelni nézettségi rátájukat. Nem titok, hogy egy BSTH filmet akár 1.5-2 millió néző szokott figyelemmel…..
Suppiluliumas 2010.12.25 19:31:52
@gyilkos fűegér: és ez most 10 pontos volt. Szétröhögtem magam:D
Ezen blog hasábjain is már többször szóba került, hogy történelmünk egyes jeles személyiségeit nem származásuk és nyelvtudásuk, hanem nemzetünk felemelkedéséért tett cselekedeteik minősítették magyarrá. Ilyen személyiség mai posztunk hőse, Leiningen-Westerburg Károly gróf…..
Suppiluliumas 2010.12.19 10:42:46
@Harald Blåtand: Tudtommal Schlik-et is nagyrabecsülték a magyar hadsereg tisztjei. És talán ide sorolható Franz von Liechtenstein herceg is, ha másért nem, akkor a Dessewffynek ígért kegyelemért. Végül is komolyan gondolta, és még közben is járt Dessewffy érdekében.
 Harci elefántok és az ókori Európa Háborúzni gyakorlatilag bármivel lehet, főleg egy olyannal, ami nagy, erős és agresszív. A legnagyobb szárazföldi emlős tehát minden szempontból megfelel a célnak. Habár természetes közege nem éppen Európa, hadtörténetileg legismertebb esetei mégis valamilyen…..
Suppiluliumas 2010.12.19 08:16:24
Engedtessék meg, hogy bár óriási késéssel (kissé felgyűlt a restanciám...), de azért néhány megjegyzést fűzzek az egyébként alapos poszthoz.

"görögöknek köszönhetjük, már amennyiben Nagy Sándort annak vesszük.": a makedónok uralkodócsaládja görög származású volt. Emlékeztetnék I. Alexandrosz (nem egyenlő Nagy Sanyi) esetére az olümpiai játékokkal.

A falanx,a görög, és a hoplita kifejezések használata pontatlan.

1. Makedón (III.) Alexandrosz seregében az ún. makedón phalanxot használta (ahogy apuci kitalálta). Ezt oldalba támadni elefántokkal két okból is nehézkesnek tűnik.

a. A makedón phalanx nem egységes tömbben állt fel, hanem 16x16-os négyzetekben. Ezek mindegyike képes volt bármikor "oldalt váltani" (azaz 90 fokkal elfordulni), ha csata közben szükséges volt, továbbá az egész phalanx többféle harci alakzatot fel tudott venni (pl. négyzetben felállni). - Magyarán aligha tudták volna olyan könyen oldalba támadni elefántokkal (mellesleg Alexandrosz csatáiban tudtommal rendszerint az Epameinóndasztól ferde ékjének alapján kidolgozott felállást alkalmazták).

b. Vágtatva dübörgő elefántok esetében nehéz elképzelni, ahogy a hajtó finom mozdulatokkal irányváltoztatásokra készteti, hogy frontális helyett oldaltámadást hajtson végre. Ráadásul mindezt lassítás nélkül kellett volna végrehajtani, hogy az elefánt ne veszítse el megszerzett lendületét a csatatér kellős közepén. Képzeljünk el egy csatahajót rendőrkanyar közben...

2. Természetesen harcoltak görögök szép számmal Alexandrosz seregében, de a makedón megnevezés használata nélkül megtévesztő.

3. A makedón phalanxban nem hopliták (helyesen hoplitészek), hanem pezetairoszok harcoltak.

És végül: a gaugamélai csatában
@Minorkavidor:-hoz hasonlóan én is úgy tudom, hogy nem játszottak benne szerepet harci elefántok.
Suppiluliumas 2010.12.19 08:17:49
@Minorkavidor: Azért abban nem vagyok biztos, hogy a galloknak feltétlenül át kellett kelniük az Alpokon. Lehet, hogy őket senki sem várta a tengerparton, nem úgy, mint Hannibálékat...
B-oldal TOP20 Beatles 1963-1970 2010.12.08 07:00:00
“Minden idők legtúlértékeltebb együttese” - halljuk a marginális, ám annál dühösebb kinyilatkoztatást a Beatlesről; mellé ellenpólusként valami zseniális kétalbumos, de méltánytalanul háttérbe szorított bandát a 60-as évekből. Mert amazok Lennonéknál…..
Suppiluliumas 2010.12.12 06:57:05
@Terézágyú: "Lennon mondja az egyik interjújában, hogy valamelyik lemezén, az egyik szám gitárszólójában olyan "visszacsatolás" stb. (bocs, nem emlékszem a szakkifejezésre:) van, hogy ő fizet bárkinek, aki tud mutatni olyan lemezt, amelyen ilyen van... de rögtön hozzátette: kivéve ha az valami harmincas évekbeli néger blueslemez..."

Ezt (kb.) pont az általad említett I feel fine-torzított kezdő gitárhangjáról mondta, a Playboy-interjúban: "That's me, including the guitar lick with the first feedback ever recorded. I defy anybody to find an earlier record -- unless it is some old blues record from the Twenties -- with feedback on it."
Bár szegény Plútót - érdemeire való tekintet nélkül - azóta lefokozták, rangjelzéseit és kitüntetéseit letépték, kardját kettértörték a vigyázzban álló csillagászok négyszögében, mindez azonban semmit sem von le annak a csodálatos és mágikus masinának a varázsából,…..
Suppiluliumas 2010.11.19 22:12:58
@codesign: Milyen kár, igazán szép a történet:)
Ezt a papírrepülőt nagyon egyszerű meghajtogatni, nagyon lassan repül, mégis van benne valami elragadó. Gyönyörűen vitorlázik! Jó szórakozást!   Elkészítés: 1:                      2:          …..
Suppiluliumas 2010.10.16 09:10:58
@Dr. Zerge: Ráadásul A4-ből hajtogatva orrnehéz lesz.
Eljött az önkormányzati választás ideje Dunakeszin is. A közelgő eseményről egy méltó infrastrukturális beruházással kívánt megemlékezni a városvezetés, még időben, néhány héttel a kitűzött dátum előtt. A választók számára jól látható infrastruktúra pedig nem…..
Igazából valami szülinapos posztot akartam a hétre, de mivel semmi olyan nem jutott eszembe a gondolkodással eltöltött három másodperc alatt, ami tortás és játékos egyszerre, próba-szerencse alapon rákerestem Erika Eleniak nevére, és komoly elképedésemre naná, hogy ő is…..
Suppiluliumas 2010.10.08 20:39:02
@The Drunken Master: Nade ki figyeli a fejét?:))