Regisztráció Blogot indítok
Adatok
malurgompo

48 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
blogom blogolatlan blogomtalanmíg blogol minden blogom s blogomtalanblogom talan blogolatlan eltalanuls nem lobog blogolatlanul blogol, ki blogomtalan?vagy blogomtalan ki blogol?blogom blogomtalanul felmobol!s blogomságom eltalanul… eltalanult blogomságom felblogol?felblogolt talanságom…..
Addig húzódott ennek a bejegyzésnek a kivitelezése, hogy már egészen nagyívű terveket szövögettem arról, miként fogom bemutatni a Hit Gyülekezetének karácsonyhoz való viszonyának változását az utóbbi évtizedekben. Ugyanis a sokáig meglehetősen radikális, elutasító megközelítés évek óta oldódik. Sőt,…..
Ebben a bejegyzésben a jogás beszéd olyan részletéről elmélkedünk, amely a gazdag kerületek karcsú hölgyeihez hasonlóan elkerülte a főáramú értelmezési kísérletek figyelmét. Ez a részlet pedig nem más mint az, hogy a beszédben megtörténik két földrajzi terület kultúrájának összehasonlítása abból a…..
Annak, aki csak hírek között olvasva vagy egyszer félig-meddig meghallgatva találkozott Németh Sándor közel hat perces jógáról közzétett beszédével, talán csak annyi tűnhetett fel, hogy a Hit Gyülekezete vezetője azt állítja, aki jógázik, démonizálódik. Pedig a beszédet és a kapcsolódó további…..
A jógaügy egyik legérdekesebb, s a figyelem fókuszából méltatlanul kihullott momentuma a Németh Sándor nevében írt hamis elektronikus levél volt. Azt ugyan nem mondhatjuk, hogy a sértett minden reakció nélkül annyiban hagyta ezt a dolgot, hiszen leszögezte, hogy a HVG ellen feljelentést tesz,…..
Előző jógaügyi írásomban felidéztük Németh Sándor szavait, miszerint, aki jógázik, démonizálódik és nehezebben kezd el hinni. Majd következtetni próbáltunk arra, hogy milyen istenképet és hívőkről alkotott képet kell feltételeznünk, ha a jógát ilyen nagy problémának tekintjük. Azonban nehéz olyannak…..
Egészen érdekes módon az utóbbi időben emberek sokaságának gondolatait foglalja el az, hogy ha valaki jógázik démonizálódik-e. Németh Sándor az állítja, igen. Továbbá arról is beszél, hogy ennek mi az eredménye az ember életében: a jógázók szíve megkeményedik, bezárkózik az evangélium üzenete előtt,…..
Clara Royer erős szinesztéziával indít: "kék ruhát vettem fel", "ragad az egész bőrőm" - mindannyian ismerjük ezt a ragadós érzést és ilyen magas irodalmi stílusban hasonlóan szemérmetlenül szoktunk róla beszélni barátainknak vagy amikor éppen irodalmi esszét írunk... Hadd öntsön el bennünket a…..
A Lecsópartis Tanítás lényege a Biblia egyes tanításainak és igazságainak kifejtése úgy, hogy ennek során sem tartalmi sem formai vonatkozásban nem vesszük figyelembe a különféle keresztény hagyományokat, szokásokat, nyelvezetet és teológiai koncepciókat. Egyedül Isten Igéjét vesszük figyelembe. Ha…..
Teológia ma korábban kelt fel, mint egyébként szokott, mert előző este úgy érezte, különleges nap várja. A reggeli tornát is elhanyagolta és szokásával ellentétesen rögtön az elektromos kávéfőzőjéhez totyorgott. Öregember módjára állt ott, és csak idegesen üvöltözött. - Filozófia! Filozófia! Hol a…..
Köztudott, hogy 2017. november 7-én bejelentettem a gasztrokereszténység születésének hajnalát, ami a Lecsópartis Tanítások szervezésében tornyosult, vagyis teljesedett ki a maga egyszerű nemében. 2018. október 11-én pedig átmeneti jelleggel bejelentettem a gasztrokereszténység alkonyát. Most…..
Ha elgondolkodunk azon, hogyan járhat másképpen az ember, rengeteg dolog felötlik. A továbbiakban azt fogjuk kifejteni, milyen módjai, okai, céljai lehetnek annak, hogy másképpen jár az ember. A kiinduló alap az, hogy az ember eleve, úgy mondanánk, normálisan, hétköznapian jár. Ehhez persze nyomban…..
A jól szituált, felső középosztály házasságának hete. Annak a házasságnak a hete, amit az Alaptörvény megvéd. Nekem van egy ilyen önkormányzati papirosom Balog Zoltán nyomdatechnikai úton odabiggyesztett aláírásával, hogy az Alaptörvény megvédi, legyek nyugodt. Gondolom, az azóta volt többszöri…..
Bevallom, nemrég rájöttem, hogy nem értem a magyar keresztény férfi és a sertés szoros kapcsolatát. De most úgy érzem, összeállt kép, és ez lehetőséget ad, hogy egészében átlássuk a magyar társadalom alapegységének, a családnak a teljes struktúráját, valamint lélektanát minden mentálhigiénés…..
Mottó: Mi a jótékonyság ellentéte, ha nem a korrupció? Ez év szeptemberében jelent meg a hír, hogy új PR vezetője lett a Baptista Szeretetszolgálatnak: Berczelly Réka, akinek a szakmai jellemzéséből kimaradt, hogy Kuna Tibor…..
A Facebook profilommal kapcsolatban folyamatos korlátozásokra szántam el magam. Ez mintegy kétmilliárd embert érint világszerte. Sajnos a profil törlését nem engedhetem meg magamnak, így alternatív megoldásokon kellett törnöm a fejem. Jelenleg elsősorban az üzenetküldések és az üzenetküldő egyéb…..
Ennek az írásnak az I. részében a BPA Gyülekezet Tegyük a helyére sorozatának 59. (Politikai karizmaticizmus című) adásában elhangzottak alapján megállapítottuk azt a tényt, hogy hívők sokasága gondolhatja azt, hogy Magyarországon a politikai hatalom a valódi kereszténység pártján áll, helyes a…..
Fontos és érdekes témával foglalkoztak a Budapesti Autonóm Gyülekezet (BPA) vezetői a Tegyük a helyére sorozat 59. adásában, aminek a "Politikai karizmaticizmus" címet adták. A "karizmaticizmus" szó valójában nem létezik, azt a "katolicizmus" mintájára hozták létre, s így a hatalom és a…..
Sajnálom, de a kapucnis pulcsi olyan magas labda, hogy ezt nem tudom kihagyni. Ha nem lenne a kapucnis pulcsi, ezt biztosan nem írom meg. Szerintem helyzeti előnyöm van. Kb. 15 éve tudok a CfaN-ról. Sok mindenről hallottam, olvastam, volt amit felvételről láttam, de a kapucnis pulcsival eddig nem…..
Jómagam alapvetően a 444-en követem Kuna Tibor szakmai és vallási pályafutását. Az illető úriember szakmai pályája leginkább politikai kapcsolatainak kihasználásával és kommunikációs cégei közbeszerzéseken elért fölöttébb egyoldalú sikereivel jellemezhetők, míg vallási pályafutása a Magyar Pünkösdi…..
Egyre többen kérdezgetik, megyek-e a Tűz konferenciára vagy részt veszek-e az eseményhez kapcsolódó missziós programokon meg ilyesmi. A válaszom valami csendes, visszafogott nem, amiről azt remélem, hogy meg sem hallják és folytatódhat a beszélgetés. Ezt a nemet, azt hiszem, magamtól ki se mondanám.…..
Szeretnék gratulálni a kétharmadhoz! Persze nem komolyan, hanem Pajor Tamásnak egy 20 éves versével. Hogy kicsit érezzük a viszonyokat... Nem tarthatom titokban, hogy a kivitelezésben komolyan megihletett egy fiatalember a politikai ASMR videójával. Előtte is szeretnék tisztelegni szerény…..
Tízezer-kilencszázötvennyolc napja élek. Ez körülbelül harminc évet jelent, mégis pontosan ma (úgymond) ünneplem, illetve tartom a harmincadik születésnapomat. Tehát ma harmincéves vagyok. Nem világos, hogy ez bármilyen fordulópontot ténylegesen jelentene, mégis ahogy közeledett, egyre inkább úgy…..
A sajtó az elmúlt években viszonylag jól naplózta azt a vergődést, amivel néhány hipszter hívő próbálta megteremteni Magyarországon a keresztény bulikultúrát. „Szükség van kólát és hot-dogot fogyasztó, internetező és iPod-ot használó szentekre.” Ezt a Cross Sound fesztivál szervezői mondták a pápát…..
malurgompo Confessio 2015.09.16 21:04:16
Kezd K.I. olvasónaplóvá válni a blogom... Ma kinyitottam a Végső kocsmát: "Kafkával álmodtam." K.I.-vel álmodtam. Adott egy papírt. Bélyegre hasonlított, de nagyobb volt, és azt hiszem, piros. Vagy inkább vörös. Mint a vér. Megkaptam a telefonszámát is. Sose beszéltünk utána. Te bezzeg telefonon…..