Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bóbite

4 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Boldog szülinapot, Vincent! Tényleg már tíz éve?? Mindig inkább olvasó voltam, mint író, a csendesebbek közül. Talán, ha egy posztom volt? De azért ott volt a Vincent a hétköznapokban, és főleg a hétvégi, családi ebédeknél. Anyunak hogy tetszene az elforduló… Tíz éve volt egy korszak utolsó éve.…..
Azon gondolkodom mostanában, mennyire nem értik az emberek a sajtószabadságot. Ami különösen megdöbbent, hogy még azok sem, akik a sajtóban dolgoznak. Először a Heti Válaszos Szőnyi Szilárd írta azt, amit, most meg Sebestyén Balázs fejti ki véleményét a rádióban: „miért…..
       Joghallgatok hallgatoi jogviszonyat fuggesztette fel az ELTE, mivel emberi meltosagot serto szexista szovegek enekleseert voltak valahogy felelosek. Ez az ELTE maganugye, en is azt gondolom, hogy mindennek van hatara, talan pont ott van a hatara, ahol az ELTE gondolja.       …..
Új, hetedikes irodalomkönyv..
Bóbite 2014.09.03 09:10:04
Két napja ezen borul be az agyam. Persze ott van még többi csoda is, a 6-os matekkönyv borítója is egy igazi gyöngyszem a maga nemében. Az nyugtatott meg (kicsit), amikor meghallottam a 7-es fiam válaszát, mikor megmutattam neki a szöveget (minden győzelmi jelentés dacára, eddig még nem kapták meg a könyveiket), amit megosztanék. Beszélgettünk, úgyhogy kivonatolom, és beírom úgy, ahogy ő fogalmazott:
"Ez egy leírás. Lehet a szövegírónak ez a véleménye, így látja a világot, de ez nem jelenti azt, hogy igaza van, másnak lehet más véleménye is. Nem gondolt bele jobban. Lehet, hogy vannak ilyen emberek, de nem lehet mindenkire ezt mondani. ...
A foglalkozásnál szerintem, ha valaki szereti a munkáját, hogy informatikus vagy gyerekkora óta szeretné megrendezni azt a filmet, akkor az tökfüggetlen attól, hogy trendi vagy nem trendi, lehet, hogy nem is hallott arról.
...
Lehet, hogy valaki azért vesz egy bizonyos dolgot, mert az jó, és nem azért, mert azt mások úgy gondolják, hű, de menő.
...
A távmunkánál (előtte elmagyaráztam neki, mi is az), ha valakinek családja van, akkor jó, hogy több időt tudnak együtt tölteni, de ha egyedül van és magányos, akkor jobb, ha bejár dolgozni. Nem vagyunk egyformák."
Ezek után még komoly részletekbe ment arról, hogy ki milyen számítógépes játékokat szeret (főleg ő), amúgy is a Microsoftnak operációs rendszerei vannak, tette még hozzá.
Ahogy jotunder kolléga kiemelte, a Magyar Nemzet nagyon rámozdult tegnap egy újabb olyan külföldi cikkre, amely Magyarországot lejáratja. Szokás szerint a külföldi szerző (név szerint Deniz Yücel, egy Németországban élő török, vagy német-török, vagy mittudomén), a …..
van ma. És, mint a nagyokos GFG megmondta, nekünk ballibsiknek el kell végeznünk a gyászmunkát. Álljon itt egy vers Borbély Szilárdtól,   akinél szebben az elmúlt tíz-húsz évben senki nem végezte el a gyászmunkát. Végső dolgok A halál Nem volt semmi, ami több lett…..
Bóbite 2014.04.11 17:27:03
           Szilyzálódom.    Kálmán Olga megőrült.        E sorok írója szívesen felrúgná Orbánt, Szakályt, Schmidt Máriát. Ha valaki megdobálja az Orbán-féle emlékművet, esetleg nem kaszinótojással, akkor én nem fogok nyafizni. Schiffer András elmondta, hogy…..
Bóbite 2014.04.09 16:53:05
@Counter: "Az meg egy jogos vélemény, hogy ha 2014-ben egy politikai erőnek az a legfontosabb mondandója Magyarországról, hogy ne állítsunk így és ilyen megszállási emlékművet, akkor az a politikai erő esélytelen és érdemtelen az ország vezetésére."

Nem hiszem, hogy ez lenne a legfontosabb mondanivalója, de nagyon fontos, hogy van róla mondanivalója és nem úgy értékeli, hogy az ellene való tiltakozás hisztéria.
Bóbite 2014.04.09 21:13:41
@Counter: Lehet, hogy más a legfontosabb mondanivalója, de akkor azt miért is nem mondja? A Fidesz a markába röhög, hogy k.b megnyom egy gombot és az ellenzéke menetrendszerűen égeti magát az érvénytelen, aktualitását vesztett és szavazókat egyáltalán nem vonzó szövegeivel és "akcióival", a személyekről nem is szólva.

Van más, ugyanilyen fontos mondanivalója. Most folytatta tovább a Fidesz sutyiban a szoborépítést, most van ideje a tiltakozásnak ellene. S a történelemhamisítás sosem lesz sem érvénytelen, sem aktualitását veszített, s a szememben kifejezetten vonzó mind a szövege, mind az akciói, mind a személyei.
Bóbite 2014.04.10 00:57:24
@aritus: Nekem meg egy mosogatószer jutott az eszembe. :)
Nem tudom, másnak eszébe jutott-e, de idén lesz 10 éve, hogy Magyarország EU-tag lett, ami egyike szerintem azon kevés jó dolognak, ami a hazánkkal az elmúlt 100 évben megtörtént. Most, alig pár nappal a választás előtt vajon hány emberben ötlik fel, hogy vasárnap arról is…..
Bóbite 2014.04.04 14:59:18
@jotunder: ugyancsak az én adóm másnak talán jelentéktelen összegét költik az egyházakra, a közgépre, meg még millió olyan dologra, ami _nekem_ egyáltalán nem jelentéktelen, mert egy fillért nem akarok rájuk áldozni. Jóval inkább az iskolákra, a kórházakra, az utakra és a többi ilyen vicces dologra, amikre viszont mégsem jut.
Bóbite 2014.04.04 16:32:00
@sárospataki lány: és nem fedi a valóságot.
Ha máritt tartunk, csak kibököm, mert tele a hócipőm: csak félórás netes szörfözés után egy csokornyi leütni való labdát találtam (elnézést a képzavarért): 130ezerre bírságolja Kövér a DK-s Vadai Ágnest és a társát, a "parlament méltóságának (mijének????)…..
Bóbite 2013.11.15 10:04:50
@Bóbite: elnézést az elütésekért.
Bóbite 2013.11.18 09:30:02
@kheiron:
Én egyszerű lélek vagyok, viszont általában szoktam emlékezni dolgokra. Ez éppenséggel megmaradt bennem: kiállt az a két f... fazon pénteken, összevetette hazánkat Görögországgal, a forint pedig megindult orral lefelé. És amikor ők nem, akkor Matolcsy apánk állt ki valami übermegatündér bejelentéssel, amitől a forint volt, hogy 324-ig is felszaladt. Nem lehetett nem észrevenni, mert nem is egyszer megtörtént: Fidesz s..száj (sokat dadogok ma...) kinyit, forint zuhan.
A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy védje meg a magyar nyugdíjasokat a nyugdíjadótól. Selmeczi Gabriella 2013. február 17...
Bóbite 2013.02.20 17:17:39
@trespass99: szerinted nem normális, ha a család segíti egymást? Mégis, mit lehessen tudni, kirakom a nyugdíjas szüleimet a hóba?