Regisztráció Blogot indítok
Adatok
City911

42 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
City911 Védtelen okostelefonok 2012.04.26 11:42:00
Több mint egymilliárd okostelefon van napjainkban forgalomban, amelyet tulaj- donosaik, nagyobb értékük ellenére sem óvnak. Egy felmérés szerint az előfizetők mintegy 84 százaléka keveset tesz intel- ligens   eszközének   védelmének  érdeké- ben, 40…..
City911 Zsaruünnep 2012.04.24 15:33:00
Április 24-e Szent György Napja, a rendőr- ség ünnepe. Szent György, aki a legenda szerint megölte a sárkányt és kiszaba- dította fogságából a királylányt, 1992. óta a Magyar Rendőrség védőszentje, aki a rend, a jogszerűség meggyőződéses vé- delmezője, a démonok…..
Enyhe emelkedés tapasztalható a hamis bankjegyek forgalmában. A Magyar Nem- zeti Bank jelentése szerint az első ne- gyedévben 372 hamis külföldi bankóból, 290 címlet az Európai Unió közös valu- tájából került ki, míg a hazai papírpénzek közül – mely ennek háromszorosára…..
Vasárnap óta van érvényben az új szabálysértési törvény, amely számos változást tartalmaz és a hozzákapcsolódó kormányrendelet jóval magasabb bírság- összegeket, mint korábban. Aki kihan- gosító szett nélkül használja mobilját és rajtakapják,  az …..
A kontinens 27 országában fokozott sebességellenőrzést tartanak e héten a rend őrei. Magyarországon keddtől csü- törtök estig vetik be az összes traffipaxot és lézeres műszereiket az egyenruhások. Azt ígérték, idehaza nem bújnak el, nem álcázzák magukat úgymint Európa több…..
  Elménk torzít, ha valódi fegyveressel találkozunk. Nagyobbnak látjuk valóságos méretüknél a kezükben pisztolyt vagy kést tartó embereket – állapították meg amerikai kutatók. A Kaliforniai Egyetem vizsgálatába 628 önkéntest vontak be, akik közül 497 nő volt, a…..
City911 Rumlis lomisok 2012.04.12 11:48:00
Beköszöntött a jó idő, ezzel együtt bein- dult a lomtalanítás Budapesten is. A Fő- városi Közterület Fenntartó /FŐKEFE/ Zrt. igyekszik az érintett területeken élőket levélben értesíteni a várható begyűjtés időpontjáról, ám a lomis hiénák – napokkal előtte –…..
Közel tízmillió forintos bírságot szabott ki a hatóság a tavaszi kiemelt élelmiszerlánc-ellenőrzéseken, ugyanakkor pár napja, a hűtési lánc szabályainak megsértése miatt egy szarvasi cég raktárában megsemmisí- tett 1,7 tonna húst és egyéb gyorsfagyasz- tott terméket,…..
A rendőrség előre bejelentette, a Húsvéti ünnepek alatt fokozottan ellenőrzik a köz- lekedőket, ezzel is elejét kívánják venni az ittas vezetésből adódó baleseteknek. A statisztikák javulóban, egyre keveseb- ben ülnek volán mögé, ha alkoholt fogyasztottak. A magyarok évente…..
A rejtett vagy magánszámról hívó, titkolódzó telefonálásnak bealkonyul, ugyanis napjainkban már hazánkban is elérhető az a szolgáltatás, amely felfedi a rejtélyes felet. Különböző opciókból vá- laszthat a megrendelő, megelégszik, ha csak utólag tudja meg, ki is kereste,…..
Tizenhárom százalékkal mérséklődött a munkahelyi balesetek száma 2011-ben az előző évihez képest. A halálos tragédiák száma 95-ről 80-ra csökkent. A nem kívánt jelenségek egyharmadát viszont mikro- vállalkozásoknál regisztrálták. A javuló tendenciákban közrejátszottak…..
Nem éri meg a jövőben Szlovákiában forgalomba helyeztetni felsőkategóriás gépkocsit, ugyanis Robert Fico új kormánya is a regisztrációs adó beve- zetését tervezi. Ez ugyan nem a Skodákat fogja érinteni, de a leendő pénzügy- miniszter 1.000-1.500.- euró bevételre…..
Másfél milliárd forintos kárt okoznak évente az orvvadászok hazánkban, akik között úgynevezett megélhetési vadorzók éppúgy megtalálhatók, mint a vadhúst értékesítő profik. Előbbiek, hurokkal, kelepcével és kutyával, esetenként meg- fúrt csövű légpuskával ejtik el…..
Klasszikus mondás, kicsit sajátosan: ha egy fegyver van a jelenetben, akkor az el is fog sülni. Kísérlet bizonyítja, akik például pisztolyt hordanak, hajlamosak azt képzelni, másoknál is az van, így gyakrabban használják, adott esetben. Tudományos kutatás igazolta, egy mobiltelefont…..
  A szigorított jogszabály szabadságvesz- téssel fenyegeti azt a személyt, aki uzsorakamatra ad kölcsönt, csak egyetlen alkalommal is. Aki ezt üzletszerűen, netán bűnszövetségben követi el, az akár öt év börtönre is számíthat. Ám, aki önként, még azelőtt felfedi…..
Féléve bárki panaszt tehet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság /NMHH/ által működtetett telefon és Internet Hotline vonalon, ha pornó, pedofil vagy rasszista illetve egyéb jogsértő  oldalakat  talál a világhálón. Ez  idő alatt 279 alkalommal in-…..
Eredetileg április elsejétől tervezték a MAGYARORSZÁG feliratú forgalmi engedélyek kiadását az okmányirodákban, ám e héten – szerdán –, a főváros több okmányirodájában elfogytak a régi, MAGYAR KÖZTÁRSASÁG elne- vezésű okmányok, amelyek gondot okoztak a gépjárművek…..
City911 Halálos szusszanás 2012.03.22 15:01:00
Európa nemzetközi forgalmat lebonyolító autópályáin minden negyedik baleset a túlzott fáradtságra, a volán melletti elal- vásra és a kellő koncentráció hiányára vezethető vissza. Magyarországon az el- múlt évben 646 halálos közlekedési bal- eset történt. Becslések szerint…..
A fekete sereg néven ismertté vált banda egyik ártatlanul bebörtönzött áldozatát mentette fel perújítási eljárásban kedden jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla. Szántai Károly és ügyvédje, Jován László egymil-liárdos kártérítési pert helyezett kilátásba a…..
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai Budapest 1043 kilométeres főközlekedési útvonalaiért felelősek. Tavaly több mint tízezer kátyút foltoztak be, melynek költségei meghaladták a 800 millió  forintot.  Arról  nincs  adat,  hogy az aszfalthibák okozta…..
A Fővárosi Közgyűlés legutóbb elfogadott rendelete alapján a jövőben 72 közterület-felügyelő segíti a BKV jegyek és bérletek ellenőrzését. Az elmúlt évben végzett közös járőrözések eredményeképpen 100 ezer utasra vetítve 23 százalékkal több bliccelőt szűrtek ki,…..
Az olimpiai játékok mindig is a kiemelt kockázatú események közé tartoztak. Nem lesz ez másként Londonban sem. A 10.500 sportolóra, 5 ezer edzőre és hivatalos kísérőikre valamint a 20 ezer sajtómunkatárs- ra, 23.700 biztonsági őr vigyáz. Emellett a 17 nap alatt teljes…..
A reklámokból ismerjük, az új Ford önmaga beparkol, ha átengedjük számára ezt a lehetőséget. Menet közben figyeli a sávváltást illetve előzést, és a visszapillantó-tükörben jelzi, ha biztonságosnak ítéli meg a manőver végrehajtását. Piros lámpánál automatikusan ki- és…..
Feltűnő színű autók biztonságosabbak, mint a szürke vagy a sötét színű gép- járművek, amelyek már szürkületkor bele- olvadva a környezetbe szinte észre- vétlenné válhatnak, ha nem használja a fényszóróit vezetőjük.   Ugyanakkor  a jár- mű színe…..
City911 Megindult a tavaszi rajzás 2012.03.14 15:18:00
Itt a hosszú hétvége, az idő is jónak ígérkezik, így nem csoda, ha a hideg, csapadékos telet követően, aki csak teheti, kirándul, útra kél. Előkerülnek azok az autók is, amelyeket gazdáik a havas, síkos útviszonyok miatt nem szívesen használtak, s bizony számítani kell a…..