Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gerberus

0 bejegyzést írt és 215 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Rossz szomszédság török átok.” A magyar mondás akár amerikai is lehetne. Az amerikai filmek gyakran előforduló sémája, hogy a békés, csendes szomszédról valami rettenetes dolog derül ki. Ki tudja miért, az amerikai rendezők szívesen építenek az átlagos amerikai paranoiás…..
Nem nagyon ismerjük sem Afrikát, sem annak működési rendjét. Van egy csomó érdekes állat, dög meleg van és rengeteg kalasnyikovot használnak fel. Romantikus filmekben és kalandfilmekben szívesen elnézegetjük, hogy milyen vicces népek laknak arrafelé. Manapság azonban egyre…..
gerberus 2015.06.04 06:09:59
Mit tennél, ha a tükörből egyszer a halálos ellenséged arca nézne vissza rád? Vajon lesz elég erőd szembenézned önmagaddal? Nem átlagos akciófilm az, ami ilyen filozófiai kérdéseket boncolgat. Na, nem azért,  hogy megválaszolja őket, hanem azért, hogy egyrészt érdekessé…..
Rendben, megint, de miért ilyen harmatgyenge forgatókönyvvel? És tényleg nem volt senki a környéken, aki össze tudott volna dobni valami jó kis szöveget, hogy ne unjuk szénné az agyunkat? Néhány dögös motoros és látványos robbantgatások nem mindennapi szájkarate és stílus…..
Ma ismét egyik vendégbloggerünk - Andrássy Gábor - fantasztikus cikkét olvashatjuk a mechanikus hangszerekről. Ezek a mai szemmel is elképesztően összetett hangszerek nyomtatott áramkörök, chipek és elektromos áram nélkül tudtak lejátszani zeneszámokat. Hihetetlenül komplex szerkezetek voltak,…..
gerberus 2014.09.26 02:56:56
Filmbook Időzsaru 2012.04.15 12:07:00
 „Rachel, ez a pasi megváltoztatta a múltat!”  Így jellemezte Monica a Jóbarátokban Jean-Claude Van Damme-ot, amikor megkérdezték tőle, hogy mitől olyan nagy szám. És valóban, ha csak egy Van Damme mozit láthatnátok életetekben, azt mondanám, ezt nézzétek meg. Az Időzsaru…..
Tisztában vagyunk vele, hogy a fél ország víz alatt áll, de egyrészt a héten állítólag sütni fog a nap is, másrészt egy elegáns napszemüveg mindig jó kiegészítő, úgyhogy a rossz idővel dacolva bemutatjuk a Linda Farrow egészen elképesztő(en drága) darabját. A brit…..
Deathwish 3. - amerikai, 1985. Rendezte: Michael Winner. Írta: Don Jakoby. Producer: Yoram Globus, Menahem Golan, Michael Winter. Kép: Jon Stainer. Zene: Jimmy Page. Vágó: Michael Winter. Főszereplők: Charles Bronson, Deborah Raffin, Ed Lauter, Martin Balsam. Charles Bronson 1974, azaz a…..
Will Smith a bunkó! Peter Berg, a tavalyi év egyik meglepetés filmjének, a Túlélőnek a rendezője a 2008-as esztendőben nemet mondott Batmannek, Supermannek és az összes többi szuperhősnek. Úgy gondolta, hogy kell a fenének a jól bejáratott karakter, mert Ő majd készít magának,…..
Rengeteget írtunk már mi is New York-i sztárlakásokról, úgyhogy éppen itt az ideje annak, hogy egyetlen térképen mutassuk be, hol is élnek a legnagyobbak Leonardo DiCapriótól Steven Spielbergen át Justin Timberlake-ig. Leonardo DiCaprio bringázik New York hemzseg a…..
gerberus 2014.09.04 02:12:48
Igen, jól olvassátok, végérvényesen megszűnünk. Ez nem valamiféle ócska klikkelés szerzési trükk vagy hirtelen felindulásból elkövetett jajveszékelés. Még csak nem is arról van szó, hogy elköltözünk másik domain cím alá. Itt most végleges bezárásról lesz szó. Eme…..
gerberus 2014.08.25 03:25:25
Fentebb utánam már leírták, amit én is gondolok, a lényeg röviden, hogy a blogolástól és hasonlóktól alapesetben sosem fog felvetni a pénz és sosem fognak piros szőnyeget a lábaid elé teríteni - pláne Magyarországon és pláne olyan rétegműfaj esetében, mint a horror, de ez most legyen mellékkörülmény. Ettől viszont még lehetsz népszerű és az az akár ezer olvasó még inspirálhat az írásra, ha 30-40 ezer olvasód valszeg soha nem is lesz, de akkor miért ne legyen mindjárt 500 ezer vagy egymillió?! Ki a kicsit nem becsüli...
A mellőzést a premierekről, a lagymatag rendezvényeket és egyebeket kicsit kifogásnak érzem, hisz ha pl. egy 73-as filmről is írsz posztot - aminek a premierjét ugye érthető okokból késted le :) - akkor mitől más mondjuk egy két évvel korábbi film?! Úgy értem attól nem fognak elpártolni a törzsolvasók, hogy nem voltál ott premier előtt egy horror vagy thriller vetítésén, hisz ők úgyis tudják, hogy a legtöbb horror "dircet to dvd" jelenik meg, ami meg esetleg mégis megjárja a mozit, az sem szokott (sajna) akkora szám lenni, hogy ne lehetne később nyugodtan odahaza is megnézni, még ha imponáló is az igyekezeted. Arra pedig szerintem felesleges várnod, hogy itthon is egy Comic-Con presztízsű rendezvény legyen: mintha az Oscar-gála magyarországi megtartására számítana valaki...
Persze ha a saját büszkeségedről és/vagy a magánéleted nehézségeiről van szó az más tészta, én csak danialves-hez hasonlóan árnyalni próbáltam a képet.
Augusztus 21-én a hazai mozikat is eléri az Oculus, amit persze azóta már minden érdeklődő megnézett... Ez a csúszás nagyon is jellemző a hazai horror forgalmazásra, ugyanakkor tény, hogy a még időben érkező A megtisztulás éjszakája: Anarchia vagy a Távozz tőlem, Sátán! se…..
Filmbook Az oroszlánkirály 2014.08.03 10:00:00
A dzsungel királya forgatókönyvét 1991-ben kezdték el fejleszteni. Az első verziók még nagyon különböztek attól, ami később a vászonra került. Eredetileg ugyanis az oroszlánok és a páviánok háborújáról szólt volna a történet, és Zordon volt a páviánok vezére, Timon és…..
A leginkább elborult vígjátékairól ismert Kevin Smith (Jay és Néma Bob filmek) nem először próbálkozik horror-féleséggel, nekem három éve -sokakkal ellentétben- a Red State kifejezetten tetszett. Ezúttal rögtön egy kanadai trilógiába csap bele, persze ezek között direkt…..
2 évvel ezelőtt jelentette be a Hammer Films, hogy megihlette őket a Winchester Mystery House, így össze is rántanak egy horrort. Az épületet sokan a világ legfélelmetesebb házának titulálják. Telt-múlt az idő, túl nagy előrelépés nem történ, csupán Tom Vaughan fejezte be a…..
Ígéret földje Promised land2012 https://www.facebook.com/filmertekGus Van Sant és Matt Damon kollaborációjából született már nagy pillanata a filmtörténelemnek. Ékes példája a néhány hónapja általunk is kritika tárgyát képző Good Will Hunting. Most itt van újra a páros…..
Horror-Mirror Extant - 1x01 2014.07.12 15:13:54
Aggódással vegyes izgalommal vágtam bele az Extant premierjébe, tudniillik a legutóbbi ennyire várt sorozat a Salem volt, aminek hogy őszinte legyek, még mindig nem jutottam túl az első részén. Ufós téma, űrutazás, Halle Berry – ez a sorozat csak jó lehet, gondoltam én. Úgy…..
Köszönjük, hogy ma is használták az internetet. Be is lehet zárni. ..
Szeptember 23-án adja ki DVD-n a Warner (Amerikában) a Turner Clay által rendezett filmet. Los Angelesben toxikus szmog okoz furcsaságokat. Justin Ray, Jerod Meagher, Stephanie Estes és Ron Hanks játsszák a főbb szerepeket. ..
Az alábbiakban 50 évvel ezelőtti hírekből válogatunk, a korabeli sajtó cikkei alapján. A cikksorozat összes megjelent tagja itt olvasható.Július 3: A tömegközlekedés gerince az új gyorsforgalmi hálózat. Ma délelőtt az Újvárosháza dísztermében megkezdte tanácskozását…..
Többet felesleges is hozzá tenni az angol The Expeditionhoz. ..
gerberus 2014.07.07 02:56:07
@Sentry: Talán mert olyan rossz, hogy már jó?!

Innen elég Asylumos a kivitel, a found footage két ilyen film megnézése után pedig engem már tényleg nem érdekel.
A poszt címét igazából arra akartam kihegyezni, hogy egy széria harmadik része -kevés kivétellel- mindig a leggyengébb (persze egy esetleges negyedik simán alul tudja múlni). Ezt még nagyon-nagyon régen több példával is sikerült illusztrálnom. A lényeg, hogy 1. ez a film is…..
Nem mai videó, de én csak most fedeztem fel a Weburbanist-en. Csak ámulok, nagyon klassz! Főleg, hogy nem egy látványtervet posztoltak, hanem egy működő modellt! ..
Alacsony költségvetésű ausztrál thriller. A szinopszist a poén kedvéért benyomtam a Google-fordítóba. Íme, változtatás nélkül ez az eredmény: A film egy fiatal állatorvos hallgató, Alexis Willard, mint egy erőszakos cselekedet miatt az életét, hogy összeomlik körülötte,…..