Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oscee

1 bejegyzést írt és 378 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A korábban négy évig Németországban élő, ám a japán kultúráért rajongó Tshabee-nak sikerült az a bravúr, hogy Magyarországról (!) talált munkát Japánban. A kiköltözéskor mégis érték kisebb-nagyobb meglepetések. Kiderül az is, igazak-e az ázsiai országgal kapcsolatos sztereotípiák...
Oscee 2020.01.19 09:48:01
@tshaabee: Ezzel azert van par problema. A working holiday vizum (WHV) csak 1 evig ervenyes, utana ugyanugy vegig kell menni a "rendes" munkavizum folyamaton. Az 1 ev alatt csak reszmunkaidot vallalhatsz es nem "javasolt" sehol 3 honapnal tovabb maradni. Plusz Magyarorszagrol is van mar WHV vizum par eve. Csapolta mar magyar WHV csapos a soromet Miyajiman.

A vizum ugyan tenyleg eltart egy darabig (lattam mar 1 honapnal rovidebbet is azert de az ritka), de ha felberel a ceg egy erre szakosodott ugyvedet, semmi dolog nincs vele.

De ez minden orszagban igy van. Japan vizumot megszerezni igazabol meglehetosen egyszeru ha van munkaajanlat meg diploma, szinte automatikus.
Oscee 2020.01.19 09:48:01
@Nouby: semmi kulonbseg vagy nehezites. Lasd masik kommentem is. Munkaajanlattal Japanba egyszerubb bejutni, mint egyes EU-s orszagokba shengenen kivulrol. A nyelvtudas nem hogy nem kovetelmeny, meg csak nem is plusz pont a sima munkavallaloi vizumok eseten (hivatalosan). Nyilvan sok ceg nem interjuztat tengerentulrol de ez mindenhol igy van. Tech szektorban sok lehetoseg van, amihez semmi nyelvtudas nem kell.
A papíralalpú becsekkolás annyira bosszantóan mozzanata volt évekig a repülővel utazásnak, hogy csoda, hogy nem söpört végig a földön egy eleme erejű sóhaj a megkönnyebüléstől, amikor az appok megjelenésének köszönhetően végre az enyészeté lehetett ez a végtelenül macerás és felesleges, papírpazarló…..
Sokáig nem hittük, hogy utasalázásban a Wizz Air képes túlszárnyalni a Ryanairt, de legutóbb saját bőrünkön is megtapasztalhattuk, milyen az, amikor az elborult agyú poggyászmérő kisiparos mindenképp le akar húzni 45 euróval. Horrortörténetek a trehányul pakoló utasokra…..
Itt most nem a nemi erőszakról lesz szó, arról pláne nem, hogy vajon tisztában van-e bárki a tényekkel – ezt amúgy is végigvettük már néhány napja Rents Öcsém tolmácsolásában. Ami érdekes most, hogy tisztában van-e egy egyetem vezetése és a diákok érdekeit képviselő(?)…..
Az elmúlt hetek egymást sűrűn követő légikatasztrófái nyomán a világsajtó természetesen azon rugózik, hogy veszélyesebbé vált-e a repülés. A válasz egyértelmű nem, de van pár dolog, amit különösen érdemes kiemelni. Ezek közül a legfontosabb: Európában fapados…..
Információim szerint a Honvédelmi Minisztérium azt tervezi, hogy a Ferencváros új stadionjának megnyitóján (augusztus 10.) Gripen-átrepülést biztosít. Tekintettel a minisztérium vezetési és tanácsadói struktúrájában fellelhető közvetlen zöld-fehér kötődésre, a törekvés…..
Az utóbbi időben egyre több kérdés merül fel a fapadosoknál használható kézipoggyászokkal kapcsolatban különböző fórumokon, így ideje egy kicsit részletesebben beszélni róluk. DePassant olvtárs alaposan körüljárta a témát, köszönjük. Időközben számos változás volt a…..
Vitézy Dávid szerint azért volt szükség az újításra, mert hát nehogymár. A bérletes csalások elszaporodásával indokolta a legújabb szabályváltoztatást a Budapesti Közlekedési Központ: a tervezet értelmében júniustól az utasok egy havi bérlet felmutatásával…..
A lenti képen látható úriember elég szomorú ahhoz képest, hogy két videojátékos világrekordot döntött meg, de ezt talán magyarázza a fáradtsága. John Slater ugyanis április 9-én, azaz szerda reggel csúsztatott be egy negyeddollárost egy ohiói játékteremben egy Armor Attack…..
Oscee 2014.04.14 16:29:09
@Adani: van, aki akaratlanul is nem alszik annyit (vagy felriad egybol, amint elbobiskol) baratnom volt insomnias, kb egy honapra egyaltalan nem emlekszik az eletebol :/
Oscee 2014.04.15 10:21:44
@Spamet nem küldünk rád: nem tudok ilyesmirol, de akkor meg nem voltunk egyutt - de szegedi egyetemistaktol barmit kinezek :) amugy is nagy Diablo meg Heroes fan, szoval lehet, hogy csak jatszott es igazabol o a vilagrekorder :D

(viccet felreteve, orvosi kezelesre szorult akkor, hogy aludni tudjon)
...ugyanis a szervezők egy teljes napot szentelnek egy olyan fellépőnek, amely állítólag magasan az első helyezett a kívánságlistán, a régióban pedig csak nálunk lépnek fel. Ez pedig nem más, mint az ARCTIC MONKEYS, amely július 6-án vonz majd be (remélhetőleg) sok-sok embert a…..
Az, hogy néhány haverral Bécsbe zarándokoltunk megnézni a Ragadozókat, apróság. Hogy anno A Gyűrűk Ura-trilógia nálunk csak januárban debütáló fejezeteit is ott csíptük el még karácsony előtt, már-már klasszikusnak számít, főleg hogy annak megvolt a maga ünnepi hangulata,…..
Óriási hírem van a számotokra. Az év legjobban várt filmje, melyet James Cameron minden idők legjobb űrben játszódó filmjének tart, a kritikák szerint nem lehet elégszer látni, meg ilyen film egyszerűen nincs, szóval ez a (megelőlegezetten) korszakalkotó darab hazánkban olyan…..
aeon flux jameson cinefest 2013 2013.08.27 08:25:00
Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a szeptember 12-én startoló miskolci Jameson CineFest szép nagy csokorral jelentkezik az év legnagyobb nemzetközi fesztiválsikereiből. A bemutatók közé került Asghar Farhadi új filmje (La passé/A múlt), ami a legjobb színésznőnek járó…..
Olyat ugye már láttunk, mikor két lakást hirdettek ugyanazzal a fotóval (ráadásul az egyik Torontóban volt, a másik meg Pesten), de olyat nem amikor ugyanannak a lakásnak a fürdőjét kétféle fényképpel tolták fel a netre. Itt az egyik albihirdetés és itt a másik. Nem úgy…..
A Guardian újságírója elmerengett azon, hogy milyen csúnya a Pennsylvania Station New Yorkban és ha már így tett, gyorsan összeszedte a világ 10 legrondább pályaudvarát. Közéjük sorolva a budai Délit is (meg mint idő közben a tájkertes Aesculus felhívta a…..
Egyelőre kevés szó esik arról, hogy a Gmail megújult inboxa milyen hatással van a különféle email-alapú kommunikációkra, pedig a hatás nagyonis egyértelműnek és drasztikusnak látszik.  Akiknek még nem frissült a Gmail accountjuk az új verzióra, azoknak íme a promo…..
aeon flux 24: jack is back 2013.05.14 07:00:00
Miután a természetfeletti vonalon mozgó Touch nem hozta a vártat, és a régóta tervezgetett 24: The Movie sem nagyon akar manifesztálódni, Kiefer Sutherand abban a formátumban exhumálja legismertebb karakterét, melynek karrierjét köszönheti - legalábbis az elmúlt 12 évben -: Jack…..
aeon flux lucasarts: sót a sebre 2013.04.07 21:56:00
Mint ahogy az a napokban kiderült: a Lucas cégeit felvásárló Disney bezárta a LucasArtsot, és annak mind a 150 alkalmazottját szélnek eresztette. Lehet, hogy a játékfejlesztő stúdió fénykora már réges-rég véget ért, de épp egy olyan játékon dolgoztak, amely a látott videókat…..
A híresztelésekkel szemben a Facebook főhadiszállásán tartott tegnapi sajtótájékoztatón Mark Zuckenberg nem egy új okostelefont mutatott be, hanem "csak" egy applikációt, amely facebookosítja az Android-telefonokat. Az április 12-ei startot követően egyelőre azok közül is csak…..
Oscee 2013.04.05 14:51:25
@ilovebubbles: nekem az sincs, nehany naponta valaszolok az uzenetekre - irjanak az emberek normalis platformon (email), ha el akarnak erni :)
Oscee 2013.04.05 21:12:23
@ilovebubbles: baratnom pl nincs facebookon :) de ja, a tizenévesek azzal kelnek-fekszenek :\
Mint mindig, úgy most is fenntartásokkal kell kezelnünk azokat a kérdőíves felméréseket, melyeket például az Index is tol. Ahelyett, hogy ránéznének az analitikai adataikra, kérdőívben kérdezik meg az embereket például arról, hogy használnak-e táblagépet. Arról nem is…..