Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Glupek

158 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bejegyzés eredetileg a lokoszt blogra készült, de  mire elkészült, beelőztek ugyanezzel az uticéllal egy nappal, így nem küldtem el, viszont emiatt szerepelnek részletesen a költségek. Bocsi. Talán még másnak jól jön.  - Figyi, te olyannak tűnsz, aki tök…..
"Természetesen sok hibám van, ha benned kevés a szeretet."..
Kisfiú a nagyvilágban Május 3-11 2010.05.28 08:52:00
 Sokkal izgalmasabb nem lett semmi az eső múltán se. Nekiálltunk forgatni a filmünket, zenélgettünk új erőbedobással, merthogy a következő lépés pedig az Old Students hétvége volt. Azaz egy hetünk volt rá. Gyorsan betanultunk még két számot, egy dánt meg a Lady…..
Mivel kicsit több mint egy hónapja nem volt poszt, sürgősen el kéne kezdeni pótolni. Egyrészt mert elvesztettük rendszeres olvasóinkat, másrészt, mert ami nincs leírva, az elfelejtődik. Tekintve, hogy poszt azért nem született, mert izgalommentes életünk tikkadt lóként…..
   Tavaly december eleje óta tudni lehet, hogy igen, embertelen hosszú idő (11 év!) után megint koncertet ad nálunk a Metallica. Még mielőtt elmondanám, milyen érzéseket okoz ez az átlag rajongó szervezetében, egy pillanatra azért álljunk meg ennél a hosszú időnél.…..
Előzmények: mire visszajöttem CPH-ból, már 30 új arc fogadott, merthogy húsvét szombaton elindult az újságíróknak kéthetes intenzív kurzusa, amire új diákok is bejelentkeztek, valamint a mi újságíróink is részt vettek. Nem tudom mi oknál fogva, de kitalálták, hogy akkor a…..
Írtam volt, hogy koppenhágai kirándulásunkból kimaradt a kis hableány, mert valami szélütött idióta kitalálta, hogy elhajózzák Shanghaiba a Világkiállításra. A történet, amit leírnék, senkit se érdekelne, mert nem olyan happyendes és szexis Andersen (aki ugye helyesen ejtve:…..
Tudom, tudom... tartozunk a sorsnak, mert lassan két három hete elvesztünk az szájbertérben. De mielőtt beszámolási kötlezettségünknek eleget tennénk, kicsit bővebben a Királynőről meg a dánokról. A múlt héten a Margrethe királynő 70. születésnapját ünnepelte. Ennek…..
Kisfiú a nagyvilágban Koppenhága 2010.04.18 14:00:00
Csütörtökön még szenvedtünk egy sort, hogy akkor hogyan is tovább, menjünk vagy ne, 20e ft-ot csak szállásra egyikünk se akart rászánni, márpedig ez Dánia, és ami rosszabb: Koppenhága. Maradt az utolsó pillanatban igazából reménytelennek hitt Couchsurfing.org. Szegény Helga…..
 Ha még nem lett volna elég, jött is a következő felvonás. A hétfőt és a keddet egy másik iskolával, Den Rytmiske Hojskole-val közös programokkal töltöttük. Illetve töltötték, mert engem sajnos a betegség maga alá gyűrt teljes erővel és két napig csak pihentem, amíg…..
Kisfiú a nagyvilágban Legoland 2010.04.16 21:51:00
 …végül a sors úgy hozta, hogy sem mobil-hotel, sem összkomfortos fekvőhely nem segített nagy tervünk megvalósításában. Elcsigázottam, fáradtan elbúcsúztunk (Barna, Áron, Emőke, Helga, Dorotka és jómagam) a buszunktól Jütland-félszigetének utolsó nagyobb…..
Kisfiú a nagyvilágban Reklámok 2010.04.11 17:35:00
Heidi végül fellőtte YouTube-ra az elkészült reklámokat. Ugyhogy itten van a szép gyűjtemény:  ..
Kisfiú a nagyvilágban Brüsszel 2010.04.05 14:18:00
Végül úgy esett, hogy egy roppant szimpatikus esős szombat estén indultunk el, fülledt párás levegőben, este 9-kor. Élveztük a buszút minden előnyét, a 4 óránkénti megállással, a kényelmetlen (nem) alvással. Antwerpen után rögtön le is kapcsoltak a rendőrök minket, motoros…..
Magyarországon nem akkora divat az ellentétezés, bár mindig előjön a budapesti-vidéki móka lehetősége. Esetünkben a kint élő magyarok között ez Budapest-Debrecen vonalra korlátozódik. Ugyanez igaz a dánokra is. Koppenhága szigete, Sjaelland, és akik rajta élnek, az igazi…..
A Tuborg sörgyár különleges kiadásai közé tartozik a karácsonyi és a húsvéti sör. A karácsonyi sört még januárban láttam, kék alapon hópelyhek szállingóznak rajta és egy kamionos figura. A húsvéti sört pedig Heidi házavatóján ittuk. 3 csibe verdes a dobozon. Mindkét…..
Kitaláltam, hogy nagyobb szakállt akarok, mint Lasse-nek – a zenetanárnak van, és aki lassan már egy télapóhoz hasonlít. A dánok követték példámat és egy bolond százat csinál alapon, sok rajongónk lett időközben. Nekem viszont egy viszketős reggelen, úgy esett, hogy…..
A héten a magyar estet leszámítva nem sok érdekes történt. Lasse beteg volt, így a zeneórák elmaradtak, nem kellett morning assembly-re mennünk, mert itt van egy nyugdíjas festőkör és azok miatt minden dánul volt tartva. Videós órára megírtunk a világ legbetegebb filmjének…..
  Kedves naplóm,,, válságba kerültünk. Hogy is tudnánk bemutatni országunkat egy csapat 8 általános alatti szinten levő dánnak, hogy ne ijesszük el őket, viszont nyugdíjas éveikben az idegenforgalmi adót nálunk fizessék be?   Küzdöttünk. Habár annak ellenére, hogy…..
 Ez az egész úgy indult, hogy vasárnap reggel szép verőfényes napsütésre virradtunk és a hőmérő már majdnem 8 fokot mutatott! Miután összekanalaztunk egy jó adag ötletet a másnapi Magyar Estre, célba vettük a tengert. Mert azt még eddig nem láttuk, meg elvileg közel van.…..
 Épp ideje lesz megemlékezni arról a hétről, ami már elmúlt és nem csak elmúlt, ráadásul már a következő is javában tart. Ebben a részben megtudjuk, hogy mért is jó az, ha láttunk már kottát, szeretjük a macskákat, illetve hogyha rossz az időjárás, akkor több a…..
1. Dánia a II. világháborúban összesen csak egypár napot harcolt.2. Dánia embervesztesége a II. világháborúban: összesen 9 ember.3. Dánia Afganisztánba segítségképp egy dzsippet küldött...4. ... és egy tengeralattjárót!!!Ezúton szeretnénk sok sikert kívánni a sivatagi…..
 Habár a hétvégén megtámadott minket a tavasz, ez leginkább csak a csordogáló hólében teljesedett ki. De… ez itt Dánia, úgyhogy egész héten havazik, olvad, havazik és olvad. Ennek megfelelően egyesek migrénnek, míg mások a vágynak élnek, hogy napsütést lássanak.…..
Kisfiú a nagyvilágban 0. hét 2010.03.07 17:11:00
 A címadás azon apropóból van, mert visszaérkezésem már oly messzinek tűnik, és mivel épp az első heti érzések deja vu-ja zajlik, ezért valahogy el kellett választanom attól, ami ha unalmasabb is volt, de mégis megtörtént.   Szerdán gőzerővel próbáltam figyelni…..
 És tényleg újra látjuk egymást. Múlt kedden, február 23-dikán ismét landoltam Dániába, csak ezúttal egy sikeres államvizsga után tértem vissza. Már nagyon rég terveztem, hogy írok, csak se idő, se ihlet és mostanában egyre többször internet se áll rendelkezésre.…..
Kisfiú a nagyvilágban Cluster 2 2010.02.08 22:03:32
Anders T. (alias DrogosCsávó/ET): Nevére egyik hajnali pókerpartin szolgált rá, mikor Áron fáradt volt és aludni szándékozott menni, akkor mondta, hogy ad egy pirulát és 8-ig tuti nem fog aludni. Amúgy vicces, aranyos srác, de mivel az első napokban összejött Lienne-el, ezért…..