Regisztráció Blogot indítok
Adatok
majmune

3 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Memorabilis Egy pöcs pasi 2016.01.12 17:10:54
Mondom a feleségemnek, hogy frusztrál, hogy műszaki dolgokban rá hagyatkozom (mer'hogy ez pasi történet lenne) - tényleg, egy IKEA-bútorral én két hétig ellennék, neki félóra.És mit mond a nyavalygásomra, hogy még tovább alázzon?"Szoptatásban is jobb vagyok!"Azt hiszem, szeretek családban élni...
Nem akartam én ezt a blogot folytatni, Egri Imre miatt csináltam meg, és írtam egy bejegyzést. De ma hallgattam a rádiót, és a hazugságok olyan özöne szakadt rám cirka egy óra alatt, hogy mégis megírnék egy személyes történetet. Amikor 18 éves lettem, 1985-ben, úgy gondoltam, hogy szeretnék…..
Memorabilis Csak úgy 2016.01.09 17:59:37
1985-ben érettségiztem, kaptam mellé egy villamosgép-szerelői szakmunkás-bizonyítványt is - tanáraim szerint nem igazán érdemeltem meg, mivel én voltam az egyébként kiváló iskola történetének legtehetségtelenebb diákja. Ez így is volt, de mivel magyar meg töri versenyeket nyertem szakmányban,…..
Mi vagyunk többen! Mi, akiknek tele a tökük – mi vagyunk többen. Mi, akiket naponta néznek hülyének – mi vagyunk többen.   Mi, akik kétségbeesve látjuk, hogy 23 év alatt minden kártya az asztalra került, az összes remény elszállt, és hogy a következő országgyűlési…..
majmune 2013.07.28 21:16:30
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
ki mondta, hogy ennek mozgalomnak kell lenni?
a lényege, hogy nem az, hanem akció
majmune 2013.07.28 21:32:28
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
nézd, lehet, de mondj nekem a jelen körülmények között egy "cselekvést"
Kifordított ország Magas labdák 2010.08.17 07:30:00
Érthetetlen, mekkora balfékek dolgoznak a Fidesznél. Az őszi kampány kezdetén, a sukorói ügy kapcsán rögtön adtak egy magas labdát az MSZP-nek. Én most három újabbról számolnék be: Végkielégítés 98 százalékos különadója - avagy a 2 = 4? Gomba karikatúrája "A…..
majmune 2010.08.17 09:07:45
@EMU: „Manapság", mondja 1931-ben Gombocz, „elég gyakran hallani efféle kérdő mondatokat: Meg-e jött? Nem-e látod?" Majd így folytatja: „Szarvas Gábor szerint, aki erre a szórendre ugyancsak haragudott, idegen hatás, borbélyok és cselédek terjesztették el." Az ember beleborzong: mon Dieu! Borbélyok és cselédek!... Ugye tetszenek érteni, hogy a nyelvész az ilyen ítélkezéssel nem vállal közösséget, és nem kíván „haragudni" az általa vizsgált nyelvi jelenségekre - ha így tenne, nem volna tudós. Gombocz ezután türelmesen elmagyarázza, hogy a magyar nyelv története során háromféle megoldás létezett a kérdő -e (vagy -é) szócska elhelyezésére: legrégebben a mondat végén (Nemde két verebek adatnak egy fél pénzen-e?); később a ma helyesnek tartott módon (Megjött-e? Nem látod‑e?), végül a Szarvas haragját kiváltó forma, például Zrínyinél (Nem-é viperákat keblemben neveltem?). A nyelvész hiányolja az indoklást, hogy miért a középsőt tartja a művelt közízlés helyesnek. Miért nem a legrégebbit? Miért nem a legújabbat? - kérdezi Gombocz, és kérdezem én is, mert most őszinte merek lenni. A válasz: csak. Mert így alakult, ez a konvenció, és ha valaki a műveltek közé akar tartozni, akkor így kell mondania. Punktum.

Olvasóim - ideértve a muzulmánokat és a kínaiakat - nyilván úgy ítélik, hogy a Meg-e jött? helytelen, hiszen e lap olvasói abból a körből kerülnek ki, akik ezt az alakot nem használják. (Én se használom.) És itt egy fontos ponthoz érkeztünk: valamely dolognak egy csoport által való konzekvens elutasítása, kerülése ugyanis objektív tény, mely tudományosan kutatható, leírható - csakhogy ezt a tudományt szociológiának (esetünkben nyelvszociológiának, „társasnyelvészetnek") hívják. Míg a nyelvészet őszintén nem érti, hogy a Meg-e jött? alakot miért címkézi bárki helytelennek, addig a szociológia az elutasítás tényét, eloszlását, az elutasítók és elutasítottak kilétét pontosan le tudja írni - őneki a nyelvi tartalom mellékes, olyat is tudna vizsgálni, ha egy csoport sohasem használna m-mel kezdődő szavakat. Ebben az értelemben tehát a „helyes/helytelen" címke igenis objektív valóságot fogalmaz meg: azt, hogy bizonyos csoportok hogyan vélekednek és viselkednek. Ha pedig ez így van, akkor létezik nyelvhelyesség - csak ez nem a nyelv ügye. A nyelv anyagot szolgáltat hozzá, de az önkényes válogatás-címkézés nyelven kívüli cselekedet. „A nyelvhelyesség," vonja le a tanulságot Gombocz, „a szociális nyelv, vagy ha tetszik, a nyelvszociológia problémája".
majmune 2010.08.17 09:10:49
@majmune: ja, bocs, a forrás, Nádasdy Ádám a múlt heti ÉS-ben, www.es.hu/?view=doc;26577
Választási programunk bemutatását gazdaságpolitikai irányelveinkkel és terveinkkel kezdjük. Mert az idő nem pénz. Neki hihetünk. A Kétfarkú Kutya Párt programjának anyagi háttere szilárd és biztos alapokon nyugszik. Tudjuk, hogy fontos megjelölni azon forrásokat, melyekből…..
majmune 2010.08.08 10:22:58
kutyopressz.blog.hu/2010/08/08/reszletes_gazdasagi_programunk?fullcommentlist=1#c10673405@midnight coder:
csak az előttem szólóhoz tudok csatlakozni, mivel az emlegetett bonmot-t saját tapasztalataim is számtalanszor megerősítették: a humorérzék nélküliektől ments meg, Uram, minket! a világ összes sz*rát nekik, az elkötelezetteknek köszönhetjük
majmune 2010.08.08 10:25:46
@trendo+:
amit az izlandi viccpárt... (remélem)
Diszkréció és tapasztalat, ki tudna ellenállni ennek a kombónak?..
Ígérem, most utoljára foglalkozunk az argentin meccsel, és holnaptól a görögverés lesz a téma, de ezt azért mégsem lehet szó nélkül hagyni. "Tökéletesen kielemezte a nigériai védők mozgását egy-egy szögletnél, és megfigyelte, az ötösön belülre sodródnak. Ezért…..
Elég sokan lájkolják a csütörtöki Esti showdert, amiben Mónika és az ő utolsó show-ja volt, a youtube-os teljes verziót például már 24 ezren látták. A Bagi-Nacsa-Badár paródia elég jól sikerült, annak ellenére, hogy nem erre számítottam azután, hogy a Blikk szerint Mónika…..
majmune 2010.06.07 19:42:30
@Krumplicukor1987: boncz géza forever! :)
BuheraBlog Titkos üzenet 2010.03.25 01:00:53
...száll a széllel, és csak az nem olvassa el,  aki nem akarja. CodeRed írta ezt az iWiW-ről:Az üzenetek menüben nyiss meg egy tetszőleges üzenetet, majd a böngésző címsorában az url végén a messageID átírásával bárki üzenete elolvasható. :]Az a nagyon durva, hogy…..
Előfordul, hogy nem egy teljes videóbejátszásra, csupán annak egy részletére szeretnénk hivatkozni. A YouTube-videók mélylinkeléséhez csupán az url végéhez kell hozzáadni a következő paramétereket: #t=[PERC]m[MÁSODPERC]s. Példa:…..
hángörienidiocc A kultúra útjai 2008.05.12 17:13:00
Nemrégiben megjártam, ha nem is Tolnát-Baranyát, de Pécset mindenképpen, főleg a belvárosi részt. Igen, most megint az EKF program miatti siránkozás következik, csak egy kicsit másképp.Mivel most - ahogy az előbb említettem - csak a belvárosi részben mozogtam, ezért nem láttam,…..
Persze, mindig így kezdődik hogy kevés az idő. Amikor meg végre tényleg rávenném magamat arra, hogy nekiálljak valami értelmes dologról bejegyzést írni akkor jön egy ilyen interjú... http://www.youtube.com/watch?v=AhplmspUlX8 Azt azért az Dakar…..