Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sailorland

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sailorland 2022.11.14 11:01:09
@attticus: lehet, hogy Neked van igazad, én valahogy erre emlékeztem. Amúgy az eredeti valóban durva, de ott nyilván Ricky karaktere "elviszi a show-t"
Alapvetően két típusú cég van a világon: az egyik a jól működő, sikeres vállalat, a másik meg az a másik fajta, ahol valószínűleg a kedves olvasó is dolgozik.  A cégek működésének gyökeres megváltoztatásának modern eszköze a vállalati transzformáció. A kifejezés a Transformers című…..
Kevésbé rutinos projekttagok informatikai projektekben sokszor akadnak fenn azon, hogy milyen nehéz és embert próbáló dolog véglegesíteni az ügyféligényeket. Azért, hogy lélekben segítsünk felkészülni az ezzel kapcsolatos kihívásokra, megfogalmaztuk a igényspecifikálás öt alapszabályát!..
Mint tudjuk, a vállalati projektvezetők idejük jelentős részét, mások noszogatásával, ösztökélésével, projektvezetési szakkifejezéssel élve az úgynevezett baszogatással töltik. Szakmai sikerességük és elismertségük szempontjából a legkevésbé sem mindegy hát, hogy milyen szinten űzik ezt a…..
Az üzleti élet szürke és unalmas lenne tanácsadók nélkül: ők azok, akik fényt visznek szürke vállalati hétköznapjainkba egy szívmelengető audittal, magasztos módszertannal, vagy könnyfakasztóan szép prezentációval. Íme, most bemutatunk néhány tipikus tanácsadó típust, akikkel könnyen összefuthattok…..
Legyél jó vezető! Legyél asszertív, legyél megértő! Támogató legyél, támasz az embereknek, a menedzsment és a főnökök kora már lejárt. Mutass példát, légy hiteles, légy következetes! Toleráld a hibákat, soha ne basszál le senkit, légy megértő, ha sokadjára sem sikerül! A fejlődésben támogasd az…..
Image by GraphicMama-team from Pixabay  Dátum: 2020. február 27. 11:00Esemény: Bizbasz projekt heti rendszeres státuszmeetingRésztvevők: H. Tivadar (projektvezető), N. Katalin (üzleti elemző), Cs. Norbert (product owner), K. Dávid (fejlesztő), N. Anita (marketing asszisztens), L. Klára (marketing…..
Sailorland 2020.03.03 12:53:45
Határozott állítás a "sokat megélt, tapasztalt JEDI lovagoktól": Mítingre nincsen szükség, mindenki tudja a dolgát a projektben, csak a PM fontoskodik, hogy eladhassa magát.

Ja, hogy...:
-...a szobán kívül senkinek foglama sincs, hogy mit csinálnak bent a fejlesztők
-...a szobán belül senki nem tudja, hogy a szobán kívül is van élet és a projektnek vannak változói, amit kezelni kell.
-...a szobán belül senkit nem is érdekel, hogy a szobán kívül is van élet és a projektnek vannak változói, amit kezelni kell.
-...a menedzsment szintet is kezelni kell, mert semmiről nem tudnak, csak ami a státusz prezik első slide-jának első 3 sorában van.
-...a menedzsment szintet is kezelni kell, mert semmi sem érdeklni őket, csak ami a státusz prezik első slide-jának első 3 sorában van.
-...a menedzsment szinten eldurranó pofonokat valakinek állni kell, nehogy a szobában lévő "virágszálak", leleki törést szenvedjenek, ha valaki rákérdez, miért nincs kész semmi.
-...a projektnek is vannak elvárásai nem csak a vágyálmait kiélő Product Ownernek és kávét szürcsölgető programozónak, amit figyelembe kellene venni. (pl. EU-s)
-...a projektnek is vannak elvárásai, nem csak a vágyálmait kiélő Product Ownernek és kávét szürcsölgető programozónak, amiket figyelembe kellene venni. (pl. EU-s finanszírozás, Projekt kapcsolódások, elvárt dokumentáció...stb)

+1: -...a projekt adja a pénzt és számol is el vele, amiből fizetik a vágyálmait kiélő Product Ownert és kávét szürcsölgető programozót.
Mondd, te kit választanál? A karizmatikus, lázadó Koppányt vagy a sokkal haloványabb, de igazi reálpolitikus Istvánt? A válasz életkorfüggő, jómagam soha nem gondoltam volna, hogy eljön az idő, amikor belátom, hogy az egyetlen járható utat első királyunk képviselte, és nem Koppánynak fogok drukkolni…..
Muszáj egy kis múltidézéssel indítanom. Talán öt-hat éves lehettem, vagy kicsit idősebb, amikor unokatestvéremékkel már nagyban próbálkoztunk megnézni olyan filmeket, amelyeket a legkevésbé sem a korosztályunknak szántak. Nem igazán emlékszem már, hogy melyek voltak ezek az…..
Persze, nincs olyan, hogy 10 legjobb C64-játék. Minden idők egyik legnépszerűbb személyi számítógépére több tízezer játék jelent meg fénykorában, és a platform rajongói ma is aktívak, az elmúlt években olyan játékok születtek, mint a Prince of Persia C64-verziója vagy akár…..
Retro játékmúzeum Rugós foci 2014.10.10 19:19:43
A mai napra is egy igazi retro játékot tartogattam nektek, ami leginkább a mai 40-es, 50-es korosztály számára lesz ismerős. Ez pedig nem más mint a sport vonalon mozgó rugós foci játék. A rugós foci ára 190 Ft volt, így egyáltalán nem tartozott az olcsó filléres játékok…..
IDDQD C64-játékok befejezései 2012.07.02 11:40:00
A brit Vinny Mainolfi 1984 óta játszik C64-es játékokkal, és furcsa hobbija is ehhez kapcsolódik: ezeknek a játékoknak a befejezéseit gyűjti. Még 5.25-ös lemezeken kezdte, aztán 1997-ben indított egy honlapot, ahova felpakolgatta az általa kivégzett játékok utolsó képkockáit,…..
Eléggé világos, hogy a C64-es korszak legnagyobb klasszikusai egy-egy korosztályon belül többé-kevésbé azonosak (a "korosztály" itt 1-2 éves eltérést jelöl a fertőzés dátumát tekintve). Vannak ugyan apróbb eltérések, és persze voltak már akkor is hipszterek, akik olyasmikért…..
Sailorland 2012.07.03 09:48:11
Agent USA - Ez mekkora volt. Lehetett vonatozni össze-vissza. Ha jó ütemben szálltál fel, akkor jegyet se kellett venni :-)
www.youtube.com/watch?v=037kHOaB9b8

Kenny Dalglish soccer manager - Szerintem C64 legjobb focimanagere volt. Még az 1. osztályt is megnyertem vele. Csak az volt a baj, hogy néha megvettél egy játékost és felülírt egy meglévőt...

Na és persze az ember nagy unalmában mindig végigfejelgette a Giana sisters pályáit :-)
www.youtube.com/watch?v=YMTdr026bZU

Ja és bátyám egyik kedvence...még csak nem is értettem a játékot. Infiltrator
www.youtube.com/watch?v=6VvlSTI8FIs
Sailorland 2012.07.03 09:49:29
@prokee: MI az utolsó 3 évben fejjel lefelé kellett, hogy használjuk a tápot, mert csak úgy érintkezett. Néha túlmelegedett, de betettük pár percre a hűtőbe és akkor órákig jó volt :-)
Anno már beszámoltunk a Smithsonian intézet készülő videojáték-történelmi kiállításáról, ahol a játékokat mint művészeti ágat mutatják be. A kiállítás ugyan csak 2012-ben nyit, de most megint van okunk írni róla, véget ért ugyanis a hatalmas szavazós kampány, amiben…..
Elnézést mindenkitől, szabadidőm a nullához közelít, egyrészt azért, mert egy földrengés+atompara idején egy tudományos újságíró két lábbal hajtja a szopórollert, másrészt azért, mert átmenetileg ide is blogolok (akit esetleg érdekel, kövesse, lájkolja, nagy pofára…..
Annyi jobbnál jobban összeállított évtizedes listával találkoztam az utóbbi napokban, hogy nekem is megjött a kedvem az összegzéshez. A legjobb filmek méltatásával már rengetegen foglalkoztak, és a végeredmény igazából nem lett túl változatos, a legtöbb helyen rendre ugyanazok…..
Úgy látszik, végül is nem a királyi tévé, hanem az igaz vízfej, az ORTT ludas abban, hogy húsz év alatti labdarúgóink futballmeccseit az istennek nem sikerül úgy közvetíteni nálunk, mint a Eurosporton. Schulek Csaba, a Magyar televízió sportműsorainak főszerkesztője ugyanis azt…..
Nem tudjuk, hogy Barna Krisztina nem torrentkirálynő-e. Ő azt mondja persze, hogy nem az, sőt egészen szerény internetezési szokásai vannak, mégis ott tart, hogy felmondták a mobilnetes szerződését, sőt elvették a család két telefonját is, és mostanra már 233 ezer forintos…..
Azzal mindenki tisztában volt a Kiválasztott nevű szórakoztató gagyiműsor bemutatója előtt, hogy azért az egész országot nem lehet ezzel a kanálhajlítgatós trükkel haknizó faszival megvezetni. Éppen ezért reméljük, hogy aki mégis leült a képernyők elé (és volt belőle…..