Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egy semleges ember

0 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szegény Zsolt  csak egy univerzális feltöltést szeretett volna abszolválni aztán ni, mekkora Homár-poszt lett belőle! Mondjuk érthető, 13 ezer forintért beszélgessen az ügyfélszolgálattal az, akinek hét anyja van. Sajnos a 1430-cal kapcsolatban nem találtam külföldi…..
Lassan gyűlik össze bennem a feszültség. Próbálok megértő lenni, nyilván a kukás élete sem fenékig tejfel. Hajnali kelés, birkózás a munkába induló, türelmetlenkedő autósokkal, lassú araszolás órákon keresztül. Nyilván az ő fizetésükből sem jut Kanári-szigeteki…..
Hetvenkettedik vendégem Emily Green (30) New York Cityből érkezett. New York-ban született, a várostól  72 km-re, Katonah-ban nőtt fel és Santa Fében járt egyetemre. Már a nagyszülei és a szülei is New Yorkban születtek, igy tősgyökeres New Yorkernek mondható. Jópár éve…..
Arra gondoltam, a tegnapi poszt után maradjunk az egészségügynél, csak Svájcból ugorjunk át Dániába, és nézzük meg, milyen egy nővér élete északon. A történet persze ennél bonyolultabb, hiszen Ennike régi álmát teljesítve Erdélyből költözött először Magyarországra, de…..
Országos felháborodást keltett a kormány „szociális temetésről" szóló javaslata, különösen az a kitétel, hogy az állam csak abban az esetben vállalja át a költségek nagy részét, ha a hozzátartozók valamilyen részt vállalnak a végtisztesség megadásában. A Facebook-tól…..
A színház.hura kikerült egy egyórás videóanyag, aminek a csúcspontján a röhögő Kerényi Imre akkorát buzizott a Nemzeti Színház igazgatóváltásának örvén, hogy arra még a teátrumot Alfölditől megöröklő, nyíltan jobboldali Vidnyászky is csak a fejét tudta…..
egy semleges ember 2013.05.21 21:44:57
@politikus-omm: azért benned elég erős ez a buzi vonal, nem? Elég bátor vagy, hogy nyíltan felvállald vagy rejtegetni kell, te szegény?
egy semleges ember 2013.05.21 22:04:43
@politikus-omm: hú, hallod, meleg is vagy meg troll is vagy, nem lehet könnyű.Maximálisegyüttérzésem. Ha tud segíteni valamiben a közösség, szólj.
Az iratlan szabályok alapján csapvizet mindenhol ingyen kellene a fizető/nemfizető vendég számára biztosítani. Elvileg. Viki azonban tisztított csapvízzel találkozott, ami értelemszerűen prémium kategória: deciliterenként 60 forint. Tisztelt szerkesztőség - ma ittam életem…..
Újabb antiszemita hazugság terjed el Magyarországon: "a zsidók nem engedték be a magyar zászlót a stadionba." Ó, yeah! Még jó, hogy nem fordítva történt, ellenkező esetben már izraeli gépek lennének a légterünkben! Ez van, a "büdös katolikus kurva!" nem hoz…..
egy semleges ember 2013.03.05 08:22:41
@Ches Desmond: látom, te ilyen kissebbség-védő beállítottságú vagy, aggódsz a palesztinokért. A magyarországi kisebbségek is ennyire fontosak neked vagy csak az ázsiaiak?
egy semleges ember 2013.03.05 13:36:37
@Ches Desmond: egyszerűbb lenne mindenkinek, ha nem a kérdések forgatásával, hanem a megválaszolásával törődnétek.
Különben én meg nem aggódom senkiért, se a cigányokért, se a palesztinokért, se a zsidókért, se a pirézekért. Én nem vagyok szociálisan annyira érzékeny, mint te.
egy semleges ember 2013.03.05 13:36:47
@Ches Desmond: ezzel kapcsolatban, hamár kommentelő társad (fogadatlan) prókátoraként lépsz fel, érdemes megjegyezni, hogy nem arra voltam kíváncsi, hogy náci-e vagy sem, hanem, hogy miért szégyelli.
Onnan már csak egy út volt az Intenzív osztály, hol azonnal gépekre tették. Tisztelt Praxis blog!   Évekkel ezelőtt, egészen pontosan 5. éve, hogy az édesanyám (54 éves volt) váratlanul egy hideg januári napon rosszul lett. Erős szinte elviselhetetlen fejfájás,f olyamatos…..
76-évesen senki sem repül önként és dalolva a műtőasztalra. Talán van más megoldás is. Kedvenc kolleganőmnek van igaza, aki közölte velem az alább leírt eset után, hogy aki itt maradt az mind hülye, és sehová sem kell külföldön. 76 éves jó állapotban lévő anyósom 1 éve…..
Odalépett Pankához és a következőket mondta szó szerint: Ez most nagyon fog fájni, te kis hülye. Na itt borult el az agyam. Olvasónk kislányát vitte vérvételre, ahol ahelyett, hogy a félős kislányt megnyugtatták volna, elkezdett minősíthetetlenül viselkedni vele a műveletet…..
egy semleges ember 2012.11.05 21:54:03
@csak néha benézek ha marhaságot látok: tényleg, igazad van, hova is jutna a világ. Ha ez így menne, akkor lehet, hogy nem ilyen gyönyörű világban élnénk, mint a mostani, hanem 11 éves gyerekeket vernének agyon elmebetegek ásóval vagy terhes anyákat késelnének halálra a szántóföldön.

Igazad van.
Minősíthetetlen hangon beszéltek a lányommal („gyere be te hülye, nem érünk rá”), majd az asszisztens megragadta a karját és be akarta húzni és egy pofonnal fenyegette meg.ha tovább hisztizik. Tisztelt Praxis blog!   Friss történettel jelentkezek. gyakran olvasom…..
egy semleges ember 2012.09.06 23:02:29
@zellerke56: a "miheztartásvégett", hogy Téged idézzelek: ha a saját kommented végigolvasod, ahol engem leparasztozol, dühösnek és agresszívnek titulálsz, nem tűnik fel valami? Egyetlen pocskondiázó szót nem használtam a hozzászólásomban. Számold át, kérlek szépen, a Tiedben mennyi van.

Megvan? Hasonlítsd össze a két számot. Most higgadtan próbáld meg eldönteni, ki a paraszt...

Azért szerencsére látni a fejlődőképességet: hatalmas lépés az előző kommunikációdhoz képest ("b.vagy maszekba fizetősbe lehet menni,..."), hogy most már elismered, az állami eü. sem ingyenes ("Egyébként mindannyian fizetünk az egészségügyért.). Köszönöm szépen. :)

Tudod, az a kár, hogy az ilyen emberek maradhatnak egy olyan pályán, ahol emberekkel kell kommunikálniuk :(
egy semleges ember 2012.09.06 23:14:12
@Turchi: abból a tényből, hogy nincs a posztban explicite leírva, hogy hivatalos panaszt tett volna a szülő, azt sikerült leszűrnöd, hogy a posztból egy szó sem igaz? Hát...
egy semleges ember 2012.09.06 23:30:58
@vittore: tudod, az a durva, hogy mindjárt lesz 2-3 okos, aki leírja, hogy ez pénzkérdés és ha több lenne a fizetésük, nem történt volna meg. Előre szólok, nem pénz, hanem attitűd kérdése.

Ismerem ezt a pofánb...sznám, de nem teszem" érzést.. Egyszer jó lenne tényleg pofánb...sznbi az ilyet.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
egy semleges ember 2012.08.23 23:26:14
@tundrazuzmo: az a szomorú, hogy igaza volt...
egy semleges ember 2012.08.23 23:27:49
@Fenimore: azért remélem, hogy nem lesz folytatás :) Jön az ősz, akkor már nem ekkora gond a klimatizálás. Talán.
egy semleges ember 2012.08.23 23:34:27
@Fenimore: Tényleg, erre nem gondoltam. Akkor mégiscsak biztosan jön a folytatás.

Mondom én, hogy menjen máshová dolgozni, Fenimore is megmondta... :)))
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre.   Drága nagymamám lebénult bal oldalára, az idegosztályról a krónikus…..
egy semleges ember 2012.08.23 21:47:07
@Rotoxis: Kosárlabda edző... Ez jó. Nem vagyok az.

Ok, a munkaidejük felében ne dolgozzanak, egyenek, igyanak, nézzék az új Dallas-t, dumcsizzanak mittudomén. Akkor is marad 3/4 óra minden nap minden egyes betegre. Újra kérdem: Ön szerint ezt megkapja minden egyes beteg?
egy semleges ember 2012.08.23 22:28:51
@Rotoxis: elnézését, ha félreérthető voltam. Nem egy ember 24 órás munkájáról beszélek. 3 ember napi 3*8 órás munkájáról.

Hadd kérjek egy pici segítséget, milyen alapvető tényeket nem vettem figyelembe?
egy semleges ember 2012.08.23 23:08:26
@Braincelle: nem, nem és nem. Nem értheted ennyire félre. Ne állítsd be Magatokat mártírnak. Utálom, ha valaki csak sír. A társadalom messze legnagyobb része, köztük én is, tiszteli és megbecsüli az embereket, akik az egészségügyben dolgoznak. Leveszem előttük a kalapomat. Megalázóan kevés pénzért végeznek rettentően nehéz munkát. A normálisak.

Nekünk, betegeknek, annyi a kérésünk, hogy vessétek ki Magatok közül azokat, akiktől még Te is sikitófrászt kapsz. Azokat a gazembereket, akik az empátia teljes hiányával tesznek tönkre emberéleteket ott, ahol a legnagyobb szükség lenne az empátiára. Azt értsétek meg, hogy egyetlen jó szó sokszor többet ér, mint bármilyen gyógyszer. Tudom, hogy ezzel tisztában van a nővérek 98%-a. Ne engedjétek, hogy a maradék 2% miatt elvesszen a respekt.
Az elmúlt évben tapasztalatai: - háziorvoshoz időpontot KELL kérni, de leszarják, ezért én a megadott időpontban beállok az ajtó mellé és amikor kijön az előző beteg, bemegyek. Erre a módszerre az után jöttem rá, hogy kb. harmadszor ültem az időpontomhoz képest plusz…..
egy semleges ember 2012.08.16 16:03:07
@M.D.House:
kérdéseidre válaszolva:

1. ahogy írtam fentebb is, a tények rögzítésének nevezném
2. ha úgy jobban értelmezhető számodra, akkro kommentemben a "hülye" opcionálisan behelyettesíthető a "hibás", "rosszul tudja", "tehet róla", "neki köszönthető" szókapcsolatokkal (vö. "Mindig a másik a hibás").

Kár értetlenkedni.
egy semleges ember 2012.08.16 16:41:32
@Irkutszk: stimmel
egy semleges ember 2012.08.16 16:48:26
@M.D.House: ha ez volt a szándék, akkor félreérthető volt, félre is értettem. Megkövetlek érte.

A rendszeren meg igazából mi, az azt használók (akár orvos, akár betegoldalról) tudnánk változtatni, például azzal, hogy ha az illetékes döntéshozók nem megfelelő döntéseket hoznak, elzavarjuk őket a csudába.

Vagy csak elhisszük, hogy az orvosnak is lehet sz...r napja és nem kapjuk fel rögtön a vizet. Vagy elhisszük, hogy a páciens nem egy egyszerű statisztikai adat az OEP elszámoláshoz, hanem egy érző lény, akinek legtöbbször elég, ha emberi hangon szólnak hozzá.
Tisztelt Praxis!   Az én történetem nem olyan vérlázító, mint amilyeneket az önök blogjában szoktam olvasni, mégis kifejezetten dühítő.  Orvoshoz kellett mennem a múlt héten. Kifejezetten ritka az ilyen alkalom, jó, ha évente, kétévente egyszer sor kerül hasonlóra.…..
egy semleges ember 2012.08.09 22:51:45
@egy semleges ember: picit szomorú vagyok. Várj, már elmúlt.
egy semleges ember 2012.08.09 22:55:10
@Zsandár: de, igen, az lenne.

Még szerencse, hogy ezzel a reagálásoddal nem azt tetted... :)))
egy semleges ember 2012.08.09 23:14:58
@khi: különbözik a véleményünk egymástól. Szerintem az nem lehúzás, hogy előre megmondják, hogy mi jár neked és az mennyibe kerül. Így kellene működnie az állami rendszernek is.
Praxis Egy életre sánta lettem 2012.08.08 11:55:15
Engem is a János Kórházba szállítottak lábtöréssel (szárkapocs- és sípcsont zárt törés a boka felett 5 centivel), és ez volt talán életem legborzasztóbb élménye. 8-kor értem be a mentővel, és 1/2 12-kor kerültem vizsgálat alá. Utána másnap szakszerűen fúrtak és…..
egy semleges ember 2012.08.08 15:22:16
@szabidoki: a fentebb kommentelő eü. szakemberektől kérdezem tisztelettel, hogy nem lehetett volna úgy hagyni, esetleg kirakni a kórházból? Hamár ugrálni mert...

Vagy van még jobb ötletem is: aki nem engedelmeskedik a parancsnak, neadj' isten nem elég intelligens, nem fogad szót, fogyatékos vagy mittudomén, nem lehetne, hogy tőlük en gros megvonjátok az ellátást? Úgyse érdemli meg, nem? Lehetne egy ilyen csak eü. szakemberekből álló bizottságot, akik eldönthetnék, kinek jár az ellátást és kit "hagyunk hátra".
egy semleges ember 2012.08.08 16:01:41
@Dr.laikus PhD: @Johnny Joker: van az különleges, bonyolult idegen szó, mi is? Ja, a szarkazmus. Ha teljesen ismeretlen, akkro javaslom a lmgtfy.com/?q=szarkazmus&l=1 link használatát :)
egy semleges ember 2012.08.08 16:02:16
@Advanced Flight: pedig én ritka egy humoros ember vagyok...
A telefon ismét megszólalt, és ekkor a vonalban lévő illető kicsit határozottabban, de ugyanígy kezdte. Tényleg ő volt Orbán Viktor. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
egy semleges ember 2012.08.08 10:43:31
@Szabó F. Balázs: félreértettél. Nem azt mondom, hogy okkal van meghatározva minden egyes sebességhatár és minden jó úgy, ahogy van. Dehogyis. Sőt, jelentős részük nettó baromság, amit például leírtál, annak a felelősét büntetném.

Azt viszont mondom, hogy ha van egy szabály, amit meghozott a közösség, tartsuk be. Ha nem jó, változtassuk meg, de nem szeretném, ha az egyének egyenként felülbírálhatnák a rendelkezéseket.
egy semleges ember 2012.08.08 10:48:43
@qwertzu: ezt gondolom követendő gondolkodásmódnak, egyetértünk.
Nagyon úgy néz ki, hogy a végén még tényleg valamikor még jó is lehet itt élni. Hetek óta a hajókázásról van szó mindenhol, azok a szerencsések pedig akik az útvonalon laknak, tudjanak már egy kicsit élni, és takarodjanak hajóval melóba! ..
..
egy semleges ember 2012.06.23 14:16:26
@1123: ne foglalkozz a nyomorék agyhalottakkal, igazad van teljes mértékben. Ezek talán még olvasni se tudnak, csak fröcsögni.
Édes Istenem, köszönöm!Annyi csodálatos Heti Válasz publicisztika, gazdasági fórumon tartott emlékezetes felszólalás után (simplicity, agysebészet, a siker láthatatlan) végre úgy látszik kezd beindulni Gyuri nemzetközi felemelkedése is. Most már a jó isten sem menti meg attól,…..
Tisztelt Praxis blog. A következő eset is megérdemel egy misét ! Lassan 10 éve vagyok szív beteg egy infarktus két szívkatéterezés. Az utóbbi két évben egyre gyengébb vagyok nehezen bírom az emeletet a gyaloglást a fizikai munkát.  Mivel fél évente kontrollra járok…..
egy semleges ember 2012.05.24 09:50:03
@Fyall: hál' isten, hogy valaki az ilyen véleményének is hangot ad. De ezt Önök sosem fogják megérteni, NEM JÁR NEKI (nekünk) az empátia, az emberi bánásmód, ez ebben a vitában nem volt egy pillanatig sem szempont.
egy semleges ember 2012.05.24 11:00:13
@Fyall: valóban szép idézet, gratulálok.

Viszont én nem sok értelmét látom filozófiai síkra terelni a vitát.

Alapvetően félreérted a probléma gyökerét,mikor azt írod "Minden egyes ilyen beteg szempontjából íródott történet kiemeli a szeretet hiányát. "

Nem a szeretet, hanem az empátia hiányát emelik ki a történetek
Nem az orvos ellen irányulnak, hiszen hasonló történik az orvossal, ugyanúgy elítélendő mélyen, mint fordítva. Ami fontos, hogy ő is emberből van és Te / Ti is. Ha az orvos szempontjából íródik ilyen történet, ott is fel kell lépni az empátia vagy az emberség hiánya ellen.

Ha van valami, amit utálok, az az általánosítás. Nem minden orvos ilyen vagy olyan. Nem minden beteg ilyen vagy olyan. A napi (csak hasból mondom)100.000 orvos-beteg találkozásból valószínűleg 99.995 normál mederben zajlik mindkét fél szempontjából. A maradék ötöt kell kiszűrni és megszüntetni az okait.
egy semleges ember 2012.05.25 10:03:49
@qbr: korábban én is, mások is leírták, de akkor megpróbálom megint. lassabban: nem várja el senki, hogy többet dolgozzon az orvos, de azt igen, hogy empatikusabb legyen.

Figyelem, egy (max. kettő) kedves szó/mondat NEM kerül pénzbe.
Az idióta törvény még a használtautó-piacot is agyonverné. Szerencsére van megoldás, ráadásul pofonegyszerű: írjon ön is igazolást, saját magának. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
egy semleges ember 2012.05.10 12:25:41