Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szehenza

0 bejegyzést írt és 534 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sefatias A Pentateuchus 2.rész 2014.05.29 15:28:08
Tavaly szeptemberben írtam már Mózes öt könyvének szerzőségéről. (Ez az írás itt található) Már akkor elhatároztam, hogy folytatni fogom a témát, és most Rózsa Huba és Spinoza könyveinek átolvasása után eljött erre is az idő. A tavalyi posztomban az anakronizmusokról…..
Sokat halottam már a legkülönfélébb vallásoktól, szervezetektől ezt a fajta hozzáállást, amikor hajléktalanokról, szegényekről, azon rászorulókról van szó, akik nélkülözésben élnek. Nem tudok arról nyilatkozni, hogy mások hogyan csinálják, valóban megtanítják-e a…..
A most következő gondolatok már egy éve forgolódnak a fejemben. Először akkor fogalmaztam meg másoknak, mikor közel egy évvel ezelőtt egy egész napos kiránduláson voltam néhány volt véntársammal. Érdekes, hogy mi, akik kijöttünk Jehova Tanúi szervezetéből teljesen másként közeledünk a kereszténység…..
szehenza 2014.05.14 09:30:38
@sefatias: Ez nagyon tetszett! Pont ezt akartam én is írni, teljesen így gondolom. Azt látom, hogy minden egyházban vannak nagyon tiszta szívű, kedves, normális Istent szerető emberek. Jól is van ez, hiszen olyan sokfélék az emberek. Így legalább mindenki találhat olyan gyülekezetet, ami közel áll hozzá Nyilván ezért lehet annyiféleképpen értelmezni a Bibliát is. Ha meg bele születik egy vallásba, sok esetben lehetősége sincs megismerni mást, mert annyira hisz abban amiben nevelkedett. Ezért meg nem is lehet elítélni valakit.
szehenza 2014.05.14 10:19:23
Maradt még bennem bőven gondolat a Biblia kanonizálásával kapcsolatban. A most leírt gondolataim csupán merész kérdésfeltevések, mint bizonyított tények. Hetek óta próbálom megfejteni magamnak a kanonizálás körülményeit, de nem jutok egyről a kettőre se, nem hogy az ötről a…..
Kérdés: Pár héttel ezelőtt becsöngettek és beszélgettünk, majd egy hét múlva bejöttek a lakásba. Aztán azt vettem észre, hogy a páromat teljesen behálózták, pedig tudják azt is nem vagyunk megházasodva... "bűnben éltünk" eddig boldogan már 20 éve. Most már a váláson…..
szehenza 2013.11.15 16:10:55
@már ne: ez nekem magas. Nem értem a gondolatmeneted..hogy jönnek ezek a dolgok ide? írok valamit, amire te válaszolsz olyan szavakat, amik teljesen másról szólnak. Ezt mire írtad: de az a sok hazugság...
Gyomorforgató.
Van egy határ.
Van az a pénz.
Van az a nincstelenség.
Apa leszúrja két kislányát a kilátástalanság miatt?
szehenza 2013.11.15 16:37:44
@absoluteno: igen látom sajnos. Én többször leírtam már itt a blogon, hogy mióta olvasom (ha nem is sűrűn írok) de egy értelmes választ még nem adott tanú. Az nem megcáfolása az itt megjelent cikkeknek stb..hogy "ti hitehagyottak vagytok" miért nem írja le, hogy ez nem igaz,azért mert...nincs szabad kőműves jel Russel sírján, nem voltunk ensz tagok, nem jósolgattunk előre anélkül, hogy Isten kérte volna. Stb.. ezeket kéne megcáfolni és nem a hitünket kétségbe vonni.
Keresztény gyülekezetek százai várják tárt karokkal a Krisztusban hívő, üdvösségre vágyó embereket. A keresztény palettán mindenféle színű, formájú, tartalmú egyház nyújtja feléd hívó kezét, és boldog mosollyal az arcán, hirdeti neked az evangéliumot. A…..
..
szehenza 2013.08.03 19:43:57
@reboot: "a jt szülők nem szülők, hanem gyermekeik SZOLGATÁRSAI ...
így ha kiközösítésre kerül a sor, végül is csak elveszítik az egyik szolgatársukat ... ennyi"
Azért nem mindenki így gondolkodik, aki a szervezetben van. Én sosem tudtam volna megtenni, hogy ne beszéljek a gyermekemmel. Sőt! régebben írtam, hogy a fiamnak vért akartak adni 5 évesen. Én abba is bele mentem, mert nem hagytam volna, hogy meghaljon. Végül egy két hónapos cirkusz után, aztán, csak nem kellett kapnia. Szóval, azért sosem akartam minden áron bekerülni az újvilágba. Úgy gondoltam, hogy ha így elfogad Jehova akkor jó, ha nem akkor így jártam. De a gyerekeim nagyon fontosak, és nem csak szolgatársak! De biztos sokan gondolkodnak még hasonlóan.Meg persze másként..
Köszöntünk az oldalunkon! Ha boldog Jehova Tanúja vagy, akkor kérünk ne olvass tovább, hanem zárd be ezt az oldalt! Senkinek sem szeretnénk elvenni a boldogságát! Rövid bemutatkozás:  Mi megértjük, ha valaki őszintén úgy érzi, hogy helyesen értelmezi a Bibliát, miért…..
szehenza 2013.07.31 10:17:12
@lone wolf: szerintem többek között az a te problémád, hogy nem ismered a többi vallást. Pl. nézd meg az Anabaptistákat,Baptistákat,Valdenseket hány ember áldozta közülük az életét a Szentírás védelméért. Ha megnézed tedd fel magadnak a kérdést, vajon Isten miért is választotta Russelt? Én nem találtam rá magyarázatot. Tény, hogy a tanúk elvileg sokat prédikálnak, viszont, hidd el, hogy az a valóságban negyed annyi időt jelent. Jézus egyébként sem azt mondta, hogy sétálgassatok össze-vissza, hogy teljen el valahogy az a két,három óra, hanem, hogy hirdessétek az evangéliumot. Ezt meg más egyházak is megteszik, legfeljebb nem teljesen azonos módon. Azt viszont konkrétan tudom, hogy a Baptisták is nagy hangsúlyt helyeznek az ige hirdetésére!És vannak eredményeik.
És az sem igaz, hogy a szervezet nem kér mást, csak azt amit Isten! Hol van leírva a Bibliában, hogy egy gyerek nem ehet az osztálytársa szülinapi sütiéből, vagy nem vihet anyáknapjára virágot az édes anyjának, mint a többi gyerek? Vagy hol van az leírva, hogy ne tanuljanak tovább, mert abból bajuk lehet? Dávidról írkálsz itt, de a tanúk Jézust az emelvény közelébe nem engednék, lázadó, rosszul öltözött, és SZAKÁLLAS volt!! Még tanuló beszédet se tarthatna.
szehenza 2013.07.31 12:21:56
@ORION: szakállasan nem tarthat senki előadást, nem vezethet könyvtanulmányozást.Nem csinálhat semmit a gyülekezetben.De a mi gyülekezetünkben azt sem lehetett, hogy pl. bársony zakót viseljen egy férfi stb..
Változatlanul közlöm a legutóbbi gyorsbeküldőn érkezett üzenetet: *** Nagyon rég kerestem azt a valakit aki ezt a világegyetemet létre hozta és az egész földet beleértvel mindent !! Nem nevelkedtem vallásos családban !! Az élet kegyetlen téfát Üzött velem , és csak halottam…..
Az Őrtorony 2013. augusztus. 15-i számában, a 8. oldalon olvashatjuk az „Olvasók kérdései” rovatban a következő kérdést: „Ülhet a kiközösített gyermek a keresztény szülei mellet az összejöveteleken?” Ez a mondat Jehova Tanúi gondolkodásmódjának a…..
A Fórum indexen a következő történetet olvastam, a történet a nagyatádi Jehova Tanúi gyülekezetben történt: „20 évesen teljesen ki voltam égve; akkor találkoztam a Tanúkkal! Az elején fura volt; de 1 hónap tanulmányozás után égtem az igazságért! De ezt sokáig nem…..
szehenza 2013.05.01 09:18:17
@világítótest: így van, semmit nem akarnak erőltetni, legalábbis a nagy többség ilyen. És ami nekem különösen tetszik náluk, hogy a Bibliából tanítanak! nem ilyen-olyan segéd tankönyvből. De azóta voltam református Isten tiszteleten is, az is érdekes volt. Persze azért ez nem ment ilyen egyszerűen, ahogy leírom, mert eleinte borzasztó nagy félelem volt bennem mindenki iránt ( ezt még nem teljesen küzdöttem le) mindenkit, mindent démonosnak gondoltam. Borzasztó ám ez! az első Isten tisztelet után (vagyis közben, mert ott kellett hagynom) valósággal zokogva jöttem ki. Nagyon nagy a félelem keltés a tanúknál. Ezért nem mernek sokan itt sem meg máshol sem olvasni, keresgélni. Én úgy gondolom inkább a félelem jellemzi őket, mint a szeretet.
szehenza 2013.05.01 11:27:02
@világítótest: igen, én is annyira biztos voltam abban, hogy az Isten szervezete, hogy nem mertem kételkedni. Illetve kételkedtem én sok dologban, nem értettem meg sok tanítást, hogy miért úgy van, de azt hittem én nem értem a Bibliát. Úgy gondolkodik minden tanú, hogy mivel ez Isten szervezete ők mindent jól tudnak.
szehenza 2013.05.01 12:16:35
@Zsolt520: na, kerítés az van jó magas. Olyan mint a berlini nagy fal... hátha az is leomlik egyszer :)
Sefatias Az újjászületés 2013.04.13 08:30:26
Az újjászületés Jehova Tanúi számára egy teljesen idegen téma. Igazából soha nem foglalkoznak vele, pedig Jézus ezt mondta:„Bizony, bizony mondom neked, ha valaki újra nem születik, nem láthatja az Isten királyságát.” Hogy mennyire komolyan kell venni az újjászületést azt…..
szehenza 2013.04.14 08:37:00
@ORION: értem, de akkor neked sem egy olyan ember feletti élmény volt, hanem megértetted Krisztust. Ezt én is érzem.Eddig nem ismertem őt igazán. Vagyis most egy furcsa, nagyon jó dolog volt megismerni őt. Eddig nekem olyan...személytelen volt, vagy nem is tudom, hiába tudtam, hogy ő a megváltó, nem értékeltem szerintem megfelelően.Olyan jó most gondolkodni róla. Valahogy közelebb érzem magamhoz, mint Jehovát éreztem.
Sziasztok! Az elmúlt hetekben nagyon sokat gondolkoztam JT közösségén melynek immáron 20 éve vagyok a tagja. Sokat gondolkoztam azon, hogy végül is mi az ami ebben a közösségben tart engem. Barátok? Érdekes ez idő alatt olyan őszinte és igaz barátra nem leltem itt aki tényleg…..
Az Őrtorony 2013. július 15-i száma, amelyet hetekkel a tervezett megjelenése előtt kiszivárogtattak, több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol a Vezető Testület “új világosságával” kapcsolatban Három héttel az április közepére várható megjelenése előtt, az…..
szehenza 2013.04.13 22:39:02
@Volt Tanú: így nézve igen, mert azt is csak elhisszük, hogy kerek a föld, hiszen nem láttuk. Viszont mégis nem mint hitet fogadjuk el, hanem, mint tényt. Ugyan így Kossuthot is. Hiába sosem láttuk, tény hogy élt. Számomra Isten is ilyen. Nem értem, mikor azt mondják, hogy hit kell az elfogadásához, ha van bizonyíték. De lehet már nagyon késő van, és azért bonyolódnak a gondolataim. :) sajnos dolgozom (vagyis itt csetelek) pedig jó lenne aludni.
szehenza 2013.04.13 23:33:33
@Τιμόθεος: értem, bocs, ha félre értettelek. Mindegy, a lényeg, hogy tudjuk, hogy van Isten. :) és, ha valaki megírná privát, hogy sátánt mikor is vetették le a földre, azt megköszönném.
Én hiteles forrásból (sok JT-t ismerek) kijelenthetem, hogy a Tanúk már nagyon utálják ezt az örökös "prédikálásra" való "buzdítást". A "buzdítás" szót azért tettem idézőjelbe, mert a vezetőség még buzdítani sem tud rendesen. Mindenféle pszichológiai ismeret,…..
szehenza 2013.04.11 13:50:35
@svtor: hát sajnos az én gyerekem is tudna róla mesélni. Pedig nem igazán erőltettük, de mégis...ugye, csak az a jószellemiségű gyerek, aki prédikál. Állandóan ezt hallották a gyülekezetbe. Volt olyan család, akiknél a gyerekek sosem mentek iskolába, ha jött a körzetfelvigyázó, mert akkor reggeltől estig prédikáltak. Olyan is sokszor volt, hogy Biblia tanúlmányozáson voltam általános uttörő testvérnővel és komolyan mondom másfél óra alatt tíz percet nem beszéltünk Istenről. Ilyen sokszor történt. De szépen lejelentettük, hogy ügyesen prédikáltunk.
szehenza 2013.04.11 13:56:10
@Szabad Vagyok: és sajnos én is így írtam tanúskodó levelet....tudtam, hogy gépen könnyebb lenne, na de az nem idő. Belehajszolják az embert a csalásba. Azért az nagyon rosszul néz ki, ha valaki sosem kisegítőzik legalább, de nekem valahogy sosem jött össze. Család mellett szerintem nagyon nehéz. Bár biztos sokat nyomott a latban, hogy félve mentem mindig. Aztán meg jó lelkiismeret furdalásom volt, mert tudtam, hogy ez így nem az igazi. Embereknek akartam megfelelni és nem Istennek!
Talán két éve lehettem keresztény, mikor egy hölggyel beszélgetve a hitről, előkerült a paráznaság téma. Én mélységesen elítéltem ezt a bűnt, hiszen jól ismertem azokat a bibliaverseket, amelyek egyértelműen kifejezték Isten nemtetszését a paráznasággal kapcsolatban. A…..
Fórum: Értetek vagyok [Leslie07] 2013.03.23 09:32:19 © (110800) Nos, az hogy Bogica férje miközben kapcsolatba került az ŐT szervezettel elhanyagolja a feleségét, ez nem csak egyedi kérdés. A világ különböző helyeiről számolnak be jehova tanúi és…..
szehenza 2013.04.03 09:43:30
@sefatias: valószínű így van. Tudom, hogy nem lesz népszerű a hozzászólásom, de muszály volt, mert ez hülyeség. Rengeteg normális, jó ember van a tanúknál. Biztos van olyan is, amiről ő ír, mint, ahogy mindenhol vannak hülye emberek, de azért ne álltalánosítsunk ilyen szinten!
szehenza 2013.04.03 10:03:14
@sefatias: pontosan így is van. De az ő dolga, könnyebb hárítani a felelőséget, mint elismerni, hogy hibázott valaki. Csak, ha egy ilyen iromány megjelenik, és olvassa egy kétkedő tanú, akkor azt a következtetést vonja le, hogy na, ezek a hitehagyottak milyen hülyeségeket írnak, nem is olvasom tovább....
szehenza 2013.04.04 19:04:14
@leslie07: nem is tudom mit mondjak...látod ez a baj, amire itt is célzol : "mert minden jehova tanúra és volt jehova tanúra nézve olyan kényes témát érintettem, amelynek egyikében másikában mindenki érintett egy bizonyos szintig ez a feltételezés, ami sértő! Vannak rossz emberek mindenhol, így a tanúknál is, de NE általánosíts! Nem kérdőjelezem meg, hogy vannak pedofilok, meg egyéb hülyeségek, de nem mindenki az. A cikkedből viszont úgy tünt, hogy ez egy általános probléma. Pusztán ennyi volt vele a bajom
A Társulat kegyetlen ragaszkodása ahhoz, hogy kerüljék a kiközösített családtagokat, egyre hírhedtebbé teszi őket a külvilág szemében Ausztráliában az Őrtorony egyre inkább a támadások középpontjába kerül, mivel egy szektákkal kapcsolatos ausztrál tanácsadó szolgálat…..
szehenza 2013.04.03 10:20:10
@Gudrodsson: hidd el, hogy akik itt vagyunk nem ilyen piti dolgok miatt hagytuk ott a szervezetet! Nyilván azzal nem követnek el bűnt a tanúk, hogy prédikálnakés megismertetik Istent az emberekkel. (akár hogy is) Nem volt könnyű ott hagyni valamit, amiben több évtizedig hisz az ember, ott vannak a barátai, és ki jönni a semmibe. Ha olvasol egy kicsit(lehet már megtetted) akkor szerintem te is elgondolkozol néhány dolgon, hogy vajon hogy fér össze Isten szervezetével a hazudozás, hamis prófétálás, spiritizmu, család rombolás, stb...
szehenza 2013.04.03 11:36:16
@svtor: igen, arról kéne beszélni, amik az igazi problémák. Szívesen veszem, ha egy tanú megmagyarázza, miért volt a társulat tagja az ENSZ-nek, közben kígyót, békát hordott rá, vagy miért van a régi örtornyokon, és Russel sírján szabad kőműves embléma, vagy Johannes Grebertől miért fordítottak, vagy a vérkérdésben miért ugrált oda-vissza a társulat, ami életekbe került. Erre jó lenne, ha választ adnának! Meg arra, amit te feltettél az előbb. Mi alapján ez az egyetlen igaz vallás?