Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr_Minimum (törölt)

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A Paksi Atomerőmű jelenlegi megnövelt teljesítményű blokkjainak meghosszabbított élettartama is lejár a 2030-as években, így szükség lesz a kieső baseload (tehát folyamatosan üzemelő, áramot termelő) kapacitás, 2000 MW pótlására. Pótlására és nem pedig…..
Dr_Minimum (törölt) 2013.10.13 15:22:35
@Én a blogger: Hát akkor téged nagyon átbasztak, apukám! :DDDD Alapfogalmakkal nem vagy tisztában, előbb utána kéne nézni, hogy mi a különbség a kW és a kWh között. Mert aki ezt keveri, az csak a szart keveri.
Dr_Minimum (törölt) 2013.10.13 16:05:18
@tisztapista: És akkor eltekintünk attól az apróságtól, hogy egy 6kW-os rsz. Az éjszakákat, a borús napokat belekalkulálva, olyan 0,6-1,2kW-os átlag jön csak ki :)
Gondolkoztam azon, hogy leírjam-e kirúgásom történetét, végül úgy döntöttem, megteszem. Hosszú lesz, néhol talán zavaros, előre is elnézést.Miután ez év tavaszán megszűnt a pozíció, ahol korábban dolgoztam, gyorsan kellett döntenem, hogy merre tovább, sajnos, nem voltam…..
Dr_Minimum (törölt) 2013.10.10 17:53:31
@TGabi:
Te egy beteg fasz vagy. Mi köze a Jobbiknak ehhez a sztorihoz, hülyegyerek? :)
Előreláthatólag ez sem fogja különösebben szájba rúgni a magyar társadalom ingerküszöbét, de azért ejtsünk róla néhány keresetlen szót: nagyon úgy fest, az állam le akarja nyúlni az alkotók és előadók (úgy mint zenészek, írók, filmesek, képzőművészek) jövedelmének…..
Kaptunk egy érdekes összefoglalót, ami Schobert Norbi új Dr. Schwarz élelmiszercsaládjának ordenáré marketingkamujait igyekszik csokorba szedni. Igen hamar kiderül például, hogy nem létezik a Dr. Schwarz nevű élelmiszeripari német vállalat - mi sem találtuk -, akiktől vehette…..
Ahogy már korábban írtam, egy másik országban vagyok. Minden szép és jó, csak az az igazság, hogy rosszul vagyok a gondolattól, hogy csak költök, de nem dolgozom. Viszont a lehetőségeim eléggé beszűkültek. Egy egyszerűbb munkához nem elég az itteni nyelvtudásom, egy olyanhoz,…..
Ferenc pápa a Twitteren üzent hadat a szíriai kormánynak.     "A lehető leghatározottabban elítélem a vegyi fegyverek használatát."   Egy kis isteni sugallat a szíriai beavatkozást ellenző közvéleménynek.   Zerohedge nyomán     ..
Dr_Minimum (törölt) 2013.09.04 21:21:27
Clint Eastwoodi módszerekkel dolgoznak a vendégeket tolvaj bandának tartó Lívia Vendégházban. A szekrények le vannak lakatolva, a látogató nőket kidobták, miután lekurvázták őket, és végig lopással gyanúsítgatták őket. Előre kérték a pénzt, majd amikor nem kapták meg, egy…..
A kormány sokféle módon igyekszik a családok segítségére lenni a gyermeknevelésben. Most például a rendőri erőket veti be a zabolátlan nebulók rendszabályozására: szeptembertől iskolarendőr is képviseli az állam erőszak-monopóliumát az iskolákban. Az ide vezető tervezet…..
Futballsznob Fasiszta Torna Club? 2013.08.26 19:31:18
Először is van egy hipnotikus gifünk az ultrákat szugeráló Kubatovról, aztán konstatáljuk a rideg valóság, hogy Csatáry ügyben mindenki megbukott. Kubatov Gáborral az történt, hogy klubelnöki kötelezettségeinek kényszerű gyakorlása közben a drapéria másik oldalán…..
Kósa Lajos fülének kedves a buziemeszpézés, Gyurcsány tornacipőben flangál a bíróság előtt, Andy Vajna felesége pedig plázacica-szerepet kap egy új magyar vígjátékban. Mong Attila lapszemléje. Magyarországon vannak dolgok, amelyek egyértelműen a kultúra részei,…..
Dr_Minimum (törölt) 2013.08.26 18:54:02
@Rodolfo63: Fordítva ülsz a lovon.
Dr_Minimum (törölt) 2013.08.26 19:59:43
@Rodolfo63:
Pedig nekik van igazuk. Én személy szerint kettős állampolgárt nem engednék a parlamentbe, de elfogadom, hogy valakit ez nem zavar. Nyilván olyan is akad, akit az sem zavarna, ha egy köztörvényes tolvaj ülne a padokban, hisz azért mert ő lop és rabol, még nem biztos, hogy a többi nem tenné ugyanezt. Mármint te ezzel a logikával érvelsz.

Viszont az teljesen nonszensz, hogy még csak be sem kell vallaniuk, nemhogy lemondaniuk. Aki szerint ez így rendben van, az véleményem szerint ostoba, vagy haszonélvezője a dolognak.
„Meglepődnénk, ha a programok összehangolása során komoly döccenők lennének - bár kétségtelen, hogy vannak eltérések -, az viszont korántsem biztos, hogy a többi kérdésben is egyszerű lesz a megállapodás. A lényeg tehát még hátravan. (...) Az előzetesen megállapított…..
Viktoriánus Blog Déjà vu 2013.08.24 09:18:25
Ilyen már volt.2005-ben. Az szocik addig keménykedtek a játszópajtásukkal (és vissza), amíg nevető harmadikként a Fidesz jelöltje, Sólyom László lett az államfő.(Mondjuk az akkori tét sokkal kisebb volt. Így is egy demokrata lett az elnök, nem volt ezzel nagy gond. Csak…..
Dr_Minimum (törölt) 2013.08.24 15:07:47
Egyre valószínűbb, hogy el fogunk költeni különösebb aggodalmaskodás vagy töprengés nélkül másfél olimpiányi pénzt egy olyan fejlesztésre, amit finoman szólva sem övez az energetikai szakma egyhangú jóváhagyása. Ha őket nem is, de a közvéleményt könnyen lehet lekenyerezni…..
Dr_Minimum (törölt) 2013.08.23 17:34:39
@vilagnezet.blog.hu:
Baszki, ezt még csak most látom. Tökéletesen tükrözi a szellemi szintedet.

Ha igaz, hogy mérnöki diplomád van, akkor azt azonnal add vissza, mert szégyen az igazi mérnökökre nézve...
Dr_Minimum (törölt) 2013.08.23 21:49:08
@vilagnezet.blog.hu:
Teljes mértékből leszarom a 3 diplomádat, több okból is. Egyrészt messziről jött ember azt mond, amit akar, nekem meg fizikai Nobel-díjam van, 6 darab, akkor emiatt már nekem van igazam, akármit írok? Kettő, itt nem minősít senkit sem a diplomái száma, sem a rendezett családi élete, sem a farokméret. Csak az számít, ami a kommentedben van. Ha az faszság, akkor faszság, nem lesz kevésbé az akkor sem, ha papírod „van” róla, hogy márpedig te értesz hozzá. Harmadrészt pedig elnézve a teljesen inkompetens szösszeneteidet, valószínűleg sem atomfizikus, energetikus és villamosmérnöki diplomád nincs ezek között, a bölcsész, kommunikációs, orvosi diploma pedig totál irreleváns jelen helyzetben.

Akkor tehát haladjunk sorban, most van egy kis időm és energiám végignyálazni a kommentcunamit. Először is órákon át az adszorpciós hűtőre verted a nyálad, amit azóta sem ért senki, hogy hogy jön a témához. De azt ugye tudod, hogy nem csak a hőszivattyúnak van szüksége villamos áramra, így ha azt még meg is lehetne oldani anélkül, semmit nem változtatna az emberek villamos energiától való függőségén?

Aztán jöttél a napenergiás faszsággal, azzal a szokásos sötétzöld PR dumával, hogy volt 1 olyan hétvége a nyáron, amikor a németeknél marha sok áramot termeltek a napelemes rendszerek. Ez mind szép és jó, csak azok, akik ennek tapsikolnak, általában már nem jutnak el odáig, hogy eközben ugyanekkora kapacitású tartalékok álltak vigyázban, hogy ha megjönnek a felhők, vagy lemegy a nap, ők szépen visszainduljanak, hogy akkor is tudja nézni a tv-t a paraszt, amikor az agyon istenített napelem csak dísznek jó. Vajon ennek a rendelkezésre állásnak a költségeit ki fizeti meg? Bele van vajon kalkulálva a szeszélyes zöldenergia árába? És a tartalék kapacitás, ami amúgy az év jó 70-80%-ában megy (ezt nevezem ám tartaléknak) az mennyire környezetbarát?

„Paks azért alapjaiban véve egy nagyon elavult technológia. Gondolj csak bele. Gyakorlatilag egy gőzgép.”

Ezzel fel is tetted a koronát a mai teljesítményedre. Ekkora baromságot már tényleg csak az tud írni, aki álomvilágban él. Szerinted a mai, modern atomerőművek miben különböznek a "gyarkorlatilag gőzgép erőművünktől"? Elárulom, ugyanolyan "gőzgépek", talán kicsit nagyobb hőmérsékleten és nyomáson dolgoznak, nagyobb teljesítményű turbinákkal (33 helyett talán a 37%-os körfolyamat hatásfokot is eléri a hőkörfolyamat), a lényeges változás inkább a biztonsági rendszerek között lelhető fel. Kettős falú konténment, modernebb üzemzavari zónahűtő rendszerek, olvadékcsapda stb. De az elv ugyan az ma is, a zónában magreakciók által keletkezett hőenergiát a víz felmelegítésére használunk, és ezt a hőenergiát a turbinákon forgási energiává alakítjuk. Elárulom, hogy ha valaha elkészül a fúziós erőmű, ott is csak vizet fogunk melegíteni a fúzió segítségével, nem pedig az 50 HZ-es villamos áram fog kifutni a fúziós reaktor egy kivezetésén, ergo egy eleve elavult technológiát fejlesztünk már jó 30 éve eredmény nélkül…
Ez az érv kb. olyan, mintha azon panaszkodnál, hogy a gépjármű elavult technológia, mert gyakorlatilag egy kordély, amit nem szamár, hanem belső égésű motor hajt…

Az atomerőmű problematikáját összemosni a napelemek, szélturbinák problematikájával nettó csúsztatás. Jelenleg az éves hazai termelés kb 40%-át adja Paks, jó 30% import, és a megújuló is megvan talán 5%. Namármost, a mostani paksi blokkok 2040-re már le lesznek állítva. Ergo mire az új blokkok megépülnek, gyakorlatilag már csak helyettesíteni, kiváltani fogják a mostani kapacitásokat, nem pedig bővíteni. Vagyis továbbra is szükség lesz az importra, és az elavult, szennyező, vagy drága egyéb megoldásokra. Nos, ezek után úgy érzem, hogy aki minimális értelemmel rendelkezik, az látja, hogy az új blokkokkal nem leszünk kint a szarból, ugyanúgy szükség lesz mellette a zöld energiák térnyerésére, remélem az import rovására is. Mert az, hogy most olcsó az import, az egy dolog, de ki garantálja, hogy a következő 50 évben nem lesz energiahiány európában, és szökik fel az áram ára. Európa tele van öregedő, leállításra váró erőművekkel, ami meg is fog történni a következő 10-20 évben, és remélhetőleg a gazdaság is magára talál. Azután már baszhatod az olcsó importot. Ajánlok egy szót a figyelmedbe: ellátásbiztonság. Nekem mindig a devizahitel jut eszembe az importban való feltétlen megbízásról.

folyt köv.
Dr_Minimum (törölt) 2013.08.23 21:58:00
@Dr_Minimum:
Na nézzük tovább, azt mondod, legyen napelem mindenfelé, és akkor ha itt nem is süt a nap, máshol igen. Erről eszembe jut Rohonyi úr (greenpeace), aki azt mondta, hogy Afrikába kell tenni napelemet, és amikor nálunk nincs napsütés, akkor onnan jön az áram. Biztos én vagyok a hülye, de szerintem amikor nálunk éjjel van, Afrikában is az van.

Lássuk még, a németeknél nem okozott gondot a hálózatban a sokmillió napelemes rendszer bedolgozása. Azért mert te így gondolod, még nem lesz igaz. Egyrészt magának a hálózatnak is betesz, de még a környező országok is szopnak a sok előre nem kalkulálható össze-vissza termeléstől, ami még az ővéket is cseszegeti, és már azon dolgoznak, hogy leválasszák magukat a német hálózatról, mert ez nekik szimpla kibaszás.

Ezután még tovább kötöd az ebet a karóhoz, Paks elavult, mert vizet forral. Hát ez így elég karcsú, de tény, hogy kikezdhetetlen csubakka védekezés a részedről :)

Nos, itt vannak az érvek amire vártál, kedves világnézet, most már eldöntheted, hogy mennyire van közöm a témához. Mondanám hogy jöhetnek a cáfolatok, ellenérvek, de ilyet eddig sem láttam tőled, csak terelést meg az okoskodást. És emiatt sajnos valószínűleg én is feleslegesen koptatom a billentyűzetet.

Ami meg külön vicces, hogy képes voltál elvenni a show-t a blogírótól, az ő posztjáról is kellemesen el lehetett volna vitázni, de te jöttél, láttál és nyertél... :)
Számos tudósítás jelent meg az elmúlt időszakban arról, hogy milyen jelentősen csökkent az áramtermelő napelemes rendszerek ára világszerte, s hogy egyre többen ajánlják: ha valaki biztos befektetést szeretne, akkor annak a bankbetét választása helyett érdemes inkább…..
Dr_Minimum (törölt) 2013.08.21 20:29:09
@no_successful2: Fúzió! LOL
Saccold már meg, mekkora akkumulátor kell a szigetüzemhez, hogy mondjuk egy telet átvészelj napi néhány óra napsütéssel :)
Libertarian Az állam ünnepére 2013.08.19 00:00:00
Nagy ünnepként, a magyar állam alapításának és alapítójának ünnepeként tartják számon augusztus 20-át. Illendő dolog hát, hogy mi is megemlékezzünk róla. Ha a fogalom kialakulásának időbeliségétől eltekintve mai terminológiával akarnánk Szent Istvánt jellemezni, talán a fasiszta diktátor lenne a…..
A mai bejegyzés célja, hogy áttekintsük a házi napelemes rendszerek működését és végigkísérjük a telepítés folyamatát. (Figyelem: a napelem, vagy fotovoltaikus elem az a nagy fekete tábla, ami elektromos áramot csinál a napfényből. Amelyik meleg vizet gyárt, az a…..
Dr_Minimum (törölt) 2013.08.09 16:52:27
@Magánvéleményem: Épp ezt próbálom elmagyarázni, hogy a 240W-ot 1000W/m2 erősségű napfénynél produkálja. Azért, mert a fényenergiát csak 15-20%-os hatásfokkal tudja átalakítani villamos energiává. Csak egyszer számolok vele. Valamit benéztél.
Dr_Minimum (törölt) 2013.08.09 17:00:22
@Magánvéleményem: gondolom az kavarhatott be, hogy csak 148W/m2-el szamolom a napsugarzast. 1300Wh-s eves napenergia (keress ra, ez mar egy nagyon jo erteknek szamit) atlagos teljesitmenye ugyanis ennyire jon ki. Ha 1000 wattos fenyeronel 240 wattot ad le a napelem, akkor 148-nal mennyit?
Dr_Minimum (törölt) 2013.08.09 19:46:54
@Magánvéleményem:
Ugy, hogy en nem legbolkapott szamokkal dobalozok, hanem meg linkeltem is a forrast. Arra viszont nagyon kivancsi vagyok, hogy honnan szedted azt, hogy egy evben 2000 oran keresztul eri a foldet 1300 watt/m2 napfeny.

Arra mar nem is irok semmit, hogy azt mar elmagyaraztam, hogy a rendszer a nevleges teljesitmenyet 1000 w/m2 eseten adja le, nem 1300.

De az sem artana, elobb utananeznel a teljesitmeny, energia fogalmaknak, mert igy meg szep, hogy nem erted amit irok. Azr hiszem errol nem en tehetek. Es ha mar itt tartunk, olyan, hogy W/h mertekegyseg nem letezik.
Hogy is mondjam finoman. _ (Bevezetés) A 2010-ben uralomra jutott egy ilyen új, egy másik, egy, nos, egy adminisztráció. (A továbbiakban: izé.) Ez a izé a legóvatosabb becslések szerint is kevesebb, mint három év alatt maradéktalanul felszámolta a magyar demokráciát,…..
Dr_Minimum (törölt) 2013.08.07 22:23:13
@Humperdickk: Már épp azt akartam írni, hogy egy demagóg hülye vagy, aki ráadásul csúsztat is, csakúgy mint a poszt írója, (aki a hozzá hasonló wannabe bloggerekkel együtt szereti saját maga újradefiniálni a különböző hangzatos szavakat, jelen esetben a demokráciát - úgy látszik minden napra jut egy ilyen professzor), de aztán látom, hogy ugyanarról a személyről van szó :)
Az index pedig perverz módon főoldallal jutalmazza ezeket a törekvéseket :D
„Na mindegy, gyerekek, ez van. A nép rettenetes, szerencsétlen, de az értelmisége ütötte rá a "minőségellenőrzésen átment" pecsétjét és sütögeti a saját gesztenyéjét, pecsenyéjét, kinek mi jut, a nép táplálta tűznél. Nem változik semmi. Egy Széchenyi, egy Bartók, egy…..
Mindeddig úgy tűnt: Kínának itt mindent szabad. Európa - és ezügyben annak strébereként Magyarország - példásan elöl járt a vészesen növekvő gigahatalom seggnyalásában.  Az már réges-régen nem probléma, sőt mitöbb, nem ügy a kínai-magyar kapcsolatokban, hogy a…..
Dr_Minimum (törölt) 2013.08.02 09:06:28
@Bicepsz Elek:
Ja értem, ezek a minőségbiztosítási feltételek csak azért vannak, hogy a gonosz nyugati autógyárak lenyomják a keleti autókat. Nem is azért, hogy ne dögölj meg egy baleset során, és ne fulladj meg az előtted haladó autó kipufogógázától...
Dr_Minimum (törölt) 2013.08.02 10:29:18
@lobster thermidor: Tehát szigetüzemben termeljük a napelemmel az áramot, mert a geci szolgáltatóval én már nem akarok bizniszelni. Aztán majd éjjel csak folyjon át egy kicsi áram tőle, hogy reggelre ne olvadjon le a fagyasztó, nyári délutánokon meg a fölösleget igenis vegye át tőlem jóval piaci ár felett, akkor is, ha neki kurvára nincs rá szüksége. Tényeg korrektül hangzik :)
Dr_Minimum (törölt) 2013.08.02 11:20:45
@belekotty:
Az energiaklub mondta azt is, hogy nem baj, ha a hosszútávú (30-50 év) energiastratégia az import áramra épül, hiszen milyen olcsó most is az import áram... Ugyebár a devizahitelre alapozni a családi kassza hosszútávú stratégiáját is kurva jó ötlet volt, hisz olyan olcsó volt a deviza... Ennyit arról a kókler bandáról.
Férfiolvasóim, melyikük mit válaszolna akkor, ha egy vonzó fiatal nő az utcán azzal szólítana le, hogy szexelne veled? És hölgyeim, ti vennétek ilyen bátorságot, hogy ilyen ajánlattal éljetek? Andrea megpróbálta, és a tapasztalatait videóra rögzítette. Meglepő eredmény…..
Dr_Minimum (törölt) 2013.08.01 21:52:24
@álfirkász: Kötözködsz, aztán meg besértődsz? Nem vagy te egy kicsit kabbefaszom? :D
Az Indexen ma megjelent egy cikk, a Fidesz, MSZP, E14 politikai térképről, és annak lehetséges módosulásairól, amiben volt egy szavazás: Ki legyen a baloldal miniszterelnök-jelöltje. A szavazás tök érdektelen volt az első 4 órában 2000 szavazat érkezett, Bajnai Gordon 50%-al…..
Dr_Minimum (törölt) 2013.07.24 21:51:11
@álfirkász:
Neked aztán van bajod XD

A szavazás alakulásánál meg már csak ez a poszt a szánalmasabb...

Minden valamire való normális blog (nyilván nem erre gondolok) simán rendelkezik annyi olvasóval, hogy ha poénból megkéri az olvasóit, hogy szavazzanak valami hülye szavazáson erre vagy arra, simán összejön ez a "hatalmas" mennyiségű szavazat, akár percek alatt. Blog sem kell hozzá, egy facebook oldal is megteszi.

Az ilyen fajta trollkodásról posztot írni, egy netes szavazás eredményét komolyan venni elképesztő gáz... Igaz itt ez a színvonal. :D

Álfirkász, te meg tán látens náci vagy, hogy még egy Bajnai-Mesterházi posztból is a nácizásig jutsz el? :D Nem kell válaszolnod, az eddigi megnyilvánulásaidból nagyjából sejtem a következő hozzászólásod tartalmát :D
Dr_Minimum (törölt) 2013.07.24 23:32:15
@álfirkász: Esetleg dániel péterhez van szerencsénk személyesen? Ő rendelkezik ilyen kifinomult vitakultúrával. :D

@visszakettopadlogaz:
A kormányzati tapasztalat hiánya kizáró ok? Nem sok választást hagysz akkor az embernek :D

A "kormányzati érzékenység" iránti igény is fura, visszanézve a mostani, és az ezt megelőző kormánypártokat :)

Nyilván lehetne találni jobb ellenérvet is, de ezeket pont nem sorolnám közéjük.
Bizonyára te is találkoztál már életed során (naponta 5 x) az olyan beszólásokkal (esetleg te magad is gyártod), amelyek mások fizetésére irányulnak. Ezt hívják a nagy „magyar kereseti antipoly”-nak. Szabályai rendkívül egyszerűek: mindenki köcsög, aki többet…..
Dr_Minimum (törölt) 2013.07.22 22:46:25
@buday008:
"Miért nem lehet értelmesen megfizetni egy takarítónőt, postást , taárt stb. Úgy mint németbe."
Nyomtassunk pénzt? Vagy hogy?