Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szemtanú

0 bejegyzést írt és 554 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ontja magából a bőségszarú a nyugdíj tízezreket, az SZJA visszatérítés százezreket, és elvileg még a választási kampány el sem kezdődött. Uramatyám! Mi lesz még itt tavaszig? Lelövöm a poént: Kiürül a kassza. Nagyon úgy tűnik, a magyar nép, mi, mindenképpen meg leszünk szivatva, át leszünk vágva,…..
szemtanú 2021.10.04 12:32:36
@Sancho12: Majd, ha Klára 11,5 éve eltelik, akkor lehet összehasonlítani. Azért írtam a fenti kérést, mert egy részt Orbán ígérete csődbe viszi az országot, de Klára sokkal nagyobb ígérete az rendben van. Egyébként is a magyar választás Ígéret olimpia! Anno Horn ingyen repülőjegyet ígért a nyugdíjasoknak.
szemtanú 2021.10.04 12:39:02
@Sancho12: De Klára mégis beszél róla! Konkrét összegekről .
Tényleg, csak úgy elgondolkoztam, mit is jelent ez a részvétel az előválasztáson? Hiszen ügydöntő tétje nincs, nem most dőlnek el a képviselői helyek, most csak arról szól a voksolás, kik vegyenek majd rész 2022-ben az országgyűlési választásokon, a Fidesz jelöltje ellen...És napról napra többen,…..
Kertészeti vonatkozású témák ritkán jutnak a hírek fősodrába, ám most ez megtörtént, mégpedig a már mindenki által ismert budapesti méhlegelők okán. Nagy kár, hogy a politika eltérítette ezt az egyébként roppant érdekes topikot, és egy idő után maguk a növények, vagy az ötlet gyakorlati haszna,…..
Kétség sem férhet hozzá, hogy az 1946. május 10-én született Donovan a skót Bob Dylan: rendkívül népszerű folk énekes-gitáros költő, aki a 60-as évek közepén kibontakozó ellenkultúra szószólója lett. Eleinte olyannyira Dylan hatása alatt dolgozott, hogy nem csupán ugyanolyan napszemüveget hordott,…..
Én azt gondolom, hogy ez a mostani vírus tényleg létezik, és tényleg bele lehet halni. Meg túl is lehet élni. Meg hogy bizonyos emberek nagyobb eséllyel halnak bele, mint mások. És a legtöbbünk családjában vannak (még) ilyen bizonyos emberek. A kormányok itt Európában jellemzően azt választották,…..
"Magyarország a védekezés sikerét emberéletekben méri" - Orbán Viktor, 2020 szeptember 4. (koronavirus.gov.hu) "Nem csak a jó ízlést sérti, hogy politikai eszközként használja a Párbeszéd azt a kérdést, hogy mennyien halnak meg... hanem mérhetetlenül lebecsüli azoknak az orovosoknak és ápolónőknek…..
Néha nem ártana, ha egy marketingkommunikációs akció megálmodói komolyan végiggondolnák, hogy milyen társadalomban, milyen kulturális kódokat használó közösségben akarnak nagyot robbantani kommunikációs értelemben. Előfordulhat, hogy hírnévépítés helyett éppen az ellenkezőjét érhetik el. Onyx -…..
szemtanú 2020.12.02 10:19:59
1860. Gyapotszedő rabszolgacsalád Savannah közelében, Egyesült Államok..
szemtanú 2020.09.28 10:38:29
Régen minden jobb volt? Mostanában mindenki a kedvenc Index-cikkét posztolja nosztalgiából vagy tisztelgésből. Röhögni fogsz, de az egyik fideszes Facebook-oldal is beszállt a küzdelembe és talált egy igazi (epés) aranyköpést. 2005-ből, amikor még Tóta W. indexes és nem hvg-s volt. Gyurcsány…..
szemtanú 2020.08.07 20:28:18
@A kiló nem százat jelent.:" Sosem profitált ebből talán." Ha, jól emlékszem kapott egy pár millás szerződést, valami energiatakarékos tv oktatófilm szövegírásáért. Azután sajnos(neki) hamarosan jött Öszöd.
A szingli mindig gyanús. De főleg akkor, ha nő. Mert a férfi sokáig lehet szingli, a bohém agglegény szerepben nincs semmi dehonesztáló. Sőt, még irigyelni is szokták a szabadságáért. Mert nem hajtotta igába a fejét. De ha a nő szingli, akkor ott valami nincs rendben. (Szerintük.) Vagy az a baj,…..
szemtanú 2020.07.28 14:03:59
A szobordöntések ellen tiltakozó szélsőjobboldali tüntetők összecsaptak a rendőrökkel és rasszizmusellenes tüntetőkkel...
szemtanú 2020.06.15 09:37:19
szemtanú 2020.06.15 09:38:24
@Cinkes: Ezt honnan vetted?
    Időnként érdemes beleolvasni régi idők híreibe. A múlt nagy igazságokra tanít minket.  2009-ben influenza világjárvány tört ki, az ún. H1N1 altípus egy sertésekből eredő, agresszív mutációja okozta. Mexikóból indult év elején, 2009 júniusában nyilvánították pandémiának. Az áldozatok 80…..
1964-ben, amikor a Beatles a csúcsán volt, Ringo Starr-nak mandula gyulladása lett. Brian Epstein a koncertsorozat lefújása helyett megbízta George Martint, a Beatles producerét, hogy keressen valakit, aki helyettesíteni tudja Ringo-t. George Martin választása Jimmie Nicol-ra esett. A dobos 1957-ben…..
szemtanú 2020.03.27 20:40:51
@röf: Ez, azért elég buta röff volt. Ringo elismert dobos a szakmában.
szemtanú 2020.03.28 10:13:41
@röf: Keress rá a Youtube-on. Az a baj, hogy Te csak egy számot ismersz tőlük. Pályájuk során elég jelentős fejlődésen mentek át. Nem kell szeretni őket, nyugodtan elengedheted a témát.
Régóta az első választás ez, aminek a végén mosolygunk. A várakozásokhoz képest sokkal jobb lett az eredmény, több szempontból is.  1. Két képviselőt küldhet a Momentum, rögtön a harmadik legerősebb erő lettek. 2. Mocskos mód megbüntették a választók a kétharmadhoz tevékenyen hozzájáruló,…..
A The Beatles sokaknak el van könyvelve a szépfiús, gombahajas, szerelmes, netán szerelemről éneklős proto-hippi zenekarnak. Hibásan! A csapat, ahogy az idő változásával egyre inkább szítva magába a... khm... különböző hatásokat, egyre kísérletezősebb dalokat írt, melyek…..
szemtanú 2018.06.23 16:41:50
Feltehetőleg bukta az ellenzék a gödöllői választókerületet, ugyanis Gémesi György polgármester nem indul el egyéniben. Pedig az álmoskönyvek szerint a Pest megyei 6. sz. országgyűlési egyéni választókerületet egyedül az örökös gödöllői polgármester tudná megnyerni. Gémesi ugyan rajta lesz az LMP…..
szemtanú 2017.11.26 10:07:17
@Attilajukkaja: Számára mindig is fontosabb Gödöllő. ""Ha most indulna, akkor sincs nagy esély a kormányváltásra, ráadásul még Gödöllő is más kezére kerülne."
Foglaljuk össze: Nincs esély a kormányváltásra, ezért polgármesteri akar maradni, mert neki Gödöllő a fontos! És mit fog csinálni? Mert a kormány nem fog adni neki semmit, vagyis Gödöllő nem fejlődik.
Nem érzitek az ellentmondást!
szemtanú 2017.11.26 11:35:41
@Attilajukkaja: Hanem, hogy volt?
szemtanú 2017.11.26 13:21:23
@Attilajukkaja: Ja, hát ha ez elég, akkor OK.
@Sluck Ödön: Nos, igen a kormány tudja büntetni a várost, Gödöllő viszont nem tudja büntetni a kormányt. Amíg ennyire esélytelen a kormányváltás lehetne pragmatikusabb is a városvezetés. Már, ha tényleg a polgárok érdeke motiválja, nem pedig személyes ambíciók.
Anglia legnagyobb médiuma, a BBC mindig is gondosan megválogatta, hogy milyen zenéket sugároznak, de van néhány különös eset, amikor nagyon furcsa magyarázattal tettek tiltó listára egy-egy dalt. Összegyűjtöttünk párat...
szemtanú 2017.11.01 17:11:49
szemtanú 2017.09.28 15:07:48
Linkbuilder Hidegzuhany 2017.08.19 08:28:55
Linkbuilder  ICL  - A hét közepén látott napvilágot az fotó, amelyen egy svájci hotel úszómedencéje mellé kifüggesztett felirat olvasható. A tábla arra kéri a zsidó vendégeket, hogy lesznek oly kedvesek fürdés előtt és után is lezuhanyozni, ellenkező esetben számukra be kell zárniuk a medencét.…..
Az egy héttel ezelőtti Queen-albumos top 10 sikerén felbuzdulva ismét egy alapzenekar lemezeit veszem górcső alá. Igazság szerint későbbre szántam őket, de ha már ennyire bejött a Királynő zenekara, miért ne lehetne garantált telitalálat a Fab Four is, nem igaz?! Persze…..
Beszélgetvén hívő és nem hívő embertársaimmal, meglepve tapasztalom, hogy a még viszonylag tájékozottak is azt hiszik, hogy a holocaust a német megszállással kezdődött és éppen ezért elkerülhetetlen volt. Ma, amikor 10 órakor a világ zsidósága, történelme egyik legnagyobb tragédiájára emlékezik,…..
Az álhírek és a kreált, párhuzamos valóságok korát éljük, de hála az Internetnek és a töredékmásodpercek alatt átfutó információáradatnak, a hamis, úgynevezett igazságon túli tényeket azért elég hamar le lehet leplezni. Képzeljük el azonban azt a korszakot, amikor se okostelefon, se világháló nem…..
Seattle a huszadik század elején Seattle a huszadik század fordulójához közeledve azon kapta magát, hogy az Államok északnyugati csomópontja lett. A lakosság hirtelen növekedése a város terjeszkedését hozta magával, azaz csak hozta volna, hiszen a település geológiai adottságai miatt nem igazán…..
Nem tudjuk, kinek tűnt fel, de Gyurcsány Ferenc kimondta, hogyan kell és lehet legyőzni Orbánt 2018-ban. Ehhez elfogadta a sokszínű pártok MSZP által kierőszakolt önállóságát, és felelős politikusként kimondta a győzelem receptjét. Egy az egy ellen kell indulni a 106 egyéni körzetben. Közben az MSZP…..
szemtanú 2017.03.05 13:39:37
Reggel sütött a nap, a meteorológus is azt ígérte, hogy ma végre nem lesz szürke minden, ahová csak nézek, és bár utálom a meleget, - ne vessen meg senki ezért – a nyarat is, ami várhatólag idén is követi a most még kellemesnek tűnő „langyot”, de mindezek ellenére jókedvűen kezdtem neki a napnak, a…..