Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szemtanú

0 bejegyzést írt és 541 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Választási eredménykimutatás az NVI honlapjáról - 2022.04.04. - 1:20. Gyorsjelentés az ellenzéki vereség okairól Talán van, aki emlékszik arra, amikor Magyar György párás szemekkel papolt az előválasztás éthoszáról, miközben Márki-Zay Péter szájából a legdurvább negatív kampány dübörgött a háta…..
Az ukrajnai háború alapvetően az angolszász világ és Kína között húzódó eurázsiai térség újrafelosztásáról szól. A Putyin-korszakban a politikai, gazdasági, demográfiai szempontból egyre gyengülő Oroszország, amely hamarosan államcsőddel néz szembe, "dupla, vagy semmire" játszott Ukrajnában. Ha…..
Gyakran halljuk: "csak a család van és kész, másra ne számíts!”  Visszalépés történt még a szocializmushoz képest is, amelyet a mikro-család (anya-apa-gyerek) istenítésével próbál elleplezni a magát "keresztény-nemzetinek" mondó orbáni rendszer. A szocialista korszakban még lehetett - jogosan vagy…..
    Immáron jó ideje megy a találgatás, lesz-e miniszterelnök-jelölti vita, vagy sem; kell-e egyáltalán, vagy totál felesleges; emeli-e egyik vagy másik oldal népszerűségét, avagy inkább rontja az esélyeket. Bevallom: a magam részéről vitapárti vagyok. Egyszerűen azért, mert ez egy kiváló…..
Kertészeti vonatkozású témák ritkán jutnak a hírek fősodrába, ám most ez megtörtént, mégpedig a már mindenki által ismert budapesti méhlegelők okán. Nagy kár, hogy a politika eltérítette ezt az egyébként roppant érdekes topikot, és egy idő után maguk a növények, vagy az ötlet gyakorlati haszna,…..
Kétség sem férhet hozzá, hogy az 1946. május 10-én született Donovan a skót Bob Dylan: rendkívül népszerű folk énekes-gitáros költő, aki a 60-as évek közepén kibontakozó ellenkultúra szószólója lett. Eleinte olyannyira Dylan hatása alatt dolgozott, hogy nem csupán ugyanolyan napszemüveget hordott,…..
Én azt gondolom, hogy ez a mostani vírus tényleg létezik, és tényleg bele lehet halni. Meg túl is lehet élni. Meg hogy bizonyos emberek nagyobb eséllyel halnak bele, mint mások. És a legtöbbünk családjában vannak (még) ilyen bizonyos emberek. A kormányok itt Európában jellemzően azt választották,…..
"Magyarország a védekezés sikerét emberéletekben méri" - Orbán Viktor, 2020 szeptember 4. (koronavirus.gov.hu) "Nem csak a jó ízlést sérti, hogy politikai eszközként használja a Párbeszéd azt a kérdést, hogy mennyien halnak meg... hanem mérhetetlenül lebecsüli azoknak az orovosoknak és ápolónőknek…..
Néha nem ártana, ha egy marketingkommunikációs akció megálmodói komolyan végiggondolnák, hogy milyen társadalomban, milyen kulturális kódokat használó közösségben akarnak nagyot robbantani kommunikációs értelemben. Előfordulhat, hogy hírnévépítés helyett éppen az ellenkezőjét érhetik el. Onyx -…..
szemtanú 2020.12.02 10:19:59
1860. Gyapotszedő rabszolgacsalád Savannah közelében, Egyesült Államok..
szemtanú 2020.09.28 10:38:29
Régen minden jobb volt? Mostanában mindenki a kedvenc Index-cikkét posztolja nosztalgiából vagy tisztelgésből. Röhögni fogsz, de az egyik fideszes Facebook-oldal is beszállt a küzdelembe és talált egy igazi (epés) aranyköpést. 2005-ből, amikor még Tóta W. indexes és nem hvg-s volt. Gyurcsány…..
szemtanú 2020.08.07 20:28:18
@A kiló nem százat jelent.:" Sosem profitált ebből talán." Ha, jól emlékszem kapott egy pár millás szerződést, valami energiatakarékos tv oktatófilm szövegírásáért. Azután sajnos(neki) hamarosan jött Öszöd.
A szingli mindig gyanús. De főleg akkor, ha nő. Mert a férfi sokáig lehet szingli, a bohém agglegény szerepben nincs semmi dehonesztáló. Sőt, még irigyelni is szokták a szabadságáért. Mert nem hajtotta igába a fejét. De ha a nő szingli, akkor ott valami nincs rendben. (Szerintük.) Vagy az a baj,…..
szemtanú 2020.07.28 14:03:59
A szobordöntések ellen tiltakozó szélsőjobboldali tüntetők összecsaptak a rendőrökkel és rasszizmusellenes tüntetőkkel...
szemtanú 2020.06.15 09:37:19
szemtanú 2020.06.15 09:38:24
@Cinkes: Ezt honnan vetted?
    Időnként érdemes beleolvasni régi idők híreibe. A múlt nagy igazságokra tanít minket.  2009-ben influenza világjárvány tört ki, az ún. H1N1 altípus egy sertésekből eredő, agresszív mutációja okozta. Mexikóból indult év elején, 2009 júniusában nyilvánították pandémiának. Az áldozatok 80…..
1964-ben, amikor a Beatles a csúcsán volt, Ringo Starr-nak mandula gyulladása lett. Brian Epstein a koncertsorozat lefújása helyett megbízta George Martint, a Beatles producerét, hogy keressen valakit, aki helyettesíteni tudja Ringo-t. George Martin választása Jimmie Nicol-ra esett. A dobos 1957-ben…..
szemtanú 2020.03.27 20:40:51
@röf: Ez, azért elég buta röff volt. Ringo elismert dobos a szakmában.
szemtanú 2020.03.28 10:13:41
@röf: Keress rá a Youtube-on. Az a baj, hogy Te csak egy számot ismersz tőlük. Pályájuk során elég jelentős fejlődésen mentek át. Nem kell szeretni őket, nyugodtan elengedheted a témát.
Régóta az első választás ez, aminek a végén mosolygunk. A várakozásokhoz képest sokkal jobb lett az eredmény, több szempontból is.  1. Két képviselőt küldhet a Momentum, rögtön a harmadik legerősebb erő lettek. 2. Mocskos mód megbüntették a választók a kétharmadhoz tevékenyen hozzájáruló,…..
A The Beatles sokaknak el van könyvelve a szépfiús, gombahajas, szerelmes, netán szerelemről éneklős proto-hippi zenekarnak. Hibásan! A csapat, ahogy az idő változásával egyre inkább szítva magába a... khm... különböző hatásokat, egyre kísérletezősebb dalokat írt, melyek…..
szemtanú 2018.06.23 16:41:50
Anglia legnagyobb médiuma, a BBC mindig is gondosan megválogatta, hogy milyen zenéket sugároznak, de van néhány különös eset, amikor nagyon furcsa magyarázattal tettek tiltó listára egy-egy dalt. Összegyűjtöttünk párat...
szemtanú 2017.11.01 17:11:49
szemtanú 2017.09.28 15:07:48
Linkbuilder Hidegzuhany 2017.08.19 08:28:55
Linkbuilder  ICL  - A hét közepén látott napvilágot az fotó, amelyen egy svájci hotel úszómedencéje mellé kifüggesztett felirat olvasható. A tábla arra kéri a zsidó vendégeket, hogy lesznek oly kedvesek fürdés előtt és után is lezuhanyozni, ellenkező esetben számukra be kell zárniuk a medencét.…..
Az egy héttel ezelőtti Queen-albumos top 10 sikerén felbuzdulva ismét egy alapzenekar lemezeit veszem górcső alá. Igazság szerint későbbre szántam őket, de ha már ennyire bejött a Királynő zenekara, miért ne lehetne garantált telitalálat a Fab Four is, nem igaz?! Persze…..
Beszélgetvén hívő és nem hívő embertársaimmal, meglepve tapasztalom, hogy a még viszonylag tájékozottak is azt hiszik, hogy a holocaust a német megszállással kezdődött és éppen ezért elkerülhetetlen volt. Ma, amikor 10 órakor a világ zsidósága, történelme egyik legnagyobb tragédiájára emlékezik,…..
Az álhírek és a kreált, párhuzamos valóságok korát éljük, de hála az Internetnek és a töredékmásodpercek alatt átfutó információáradatnak, a hamis, úgynevezett igazságon túli tényeket azért elég hamar le lehet leplezni. Képzeljük el azonban azt a korszakot, amikor se okostelefon, se világháló nem…..
Seattle a huszadik század elején Seattle a huszadik század fordulójához közeledve azon kapta magát, hogy az Államok északnyugati csomópontja lett. A lakosság hirtelen növekedése a város terjeszkedését hozta magával, azaz csak hozta volna, hiszen a település geológiai adottságai miatt nem igazán…..
Nem tudjuk, kinek tűnt fel, de Gyurcsány Ferenc kimondta, hogyan kell és lehet legyőzni Orbánt 2018-ban. Ehhez elfogadta a sokszínű pártok MSZP által kierőszakolt önállóságát, és felelős politikusként kimondta a győzelem receptjét. Egy az egy ellen kell indulni a 106 egyéni körzetben. Közben az MSZP…..
szemtanú 2017.03.05 13:39:37