Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Feanor

15 bejegyzést írt és 226 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Johnny Deppnek, hogy lerázza a válláról az évek alatt rárakodott „jacksparrow”-ságot és kilépjen végre a „timburtonkedvence” státuszból, utoljára a kiábrándítóan béna Transzcendensben lett volna lehetősége javítani. Néhány nagyon induri-pinduri mellékszerep után (21…..
(n)agytakarítás netadó. 2014.04.11 22:54:07
Mi a véreres fasz történik itt? Nem veszitek észre, hogy beleültetek a hintába, amit Viktor épített nektek? Tényleg azt hiszitek, hogy az internet szarta a világot és hogy anélkül nincs élet? Tényleg azt hiszitek, hogy a forradalmak még visznek valahova? Hogy az esztelen gyilkolása…..
Feanor 2014.10.27 16:00:13
Kettős Mérce RIP Falus Ferenc 2014.09.26 13:48:18
Én vagyok az egyetlen, akit három párt kért fel.Én vagyok az egyetlen, akit három párt támogat.Én vagyok az egyetlen, aki deklaráltam, hogy a Fidesz hatalmát kell megtörni.Én vagyok az egyetlen, aki Tarlós Istvánt akarja legyőzni.Én vagyok az egyetlen, aki nem a Fidesz…..
A türkmének legnagyobbikának Budapestre látogatása sok kritikát ébresztett, hiszen mégiscsak egy diktátorról van szó, meg hát persze, viccesek az áthallások a személyi kultuszt csúcsra járató Türkmén elnök és a stadiont a háza mellé építtető miniszterelnökünk…..
Kettős Mérce Nem szavazni luxus 2014.04.06 14:11:36
Ez most durva leegyszerűsítés lesz, de olvasva a mostanában ebben a vitában az érveket, csomó tekintetben úgy érzem, hogy a nem-szavazás luxusként is felfogható, amit van, aki megengedhet magának, más pedig nem. Természetesen én nem vitatom el senkitől azt a demokratikus jogát,…..
A választások kapcsán az előző két posztunkban Somló Eszter és Turai Eszter írt arról, hogy vajon érdemes-e most vasárnap beülni a szavazófülkékbe. Egy olvasónk, Pőcze Borbála szerint van egy harmadik opciónk is: érvénytelenül szavazni. A továbbiakban az ő véleményét…..
Feanor 2014.04.01 01:27:30
algebraicvarietyshow.tumblr.com/post/80768459286/pecsi-tanarok-pereltek-be-a-klik-et

Simán a legjobb, a témában írt dolog. Luxus fasszal szavazni.
Kettős Mérce Az elmúltnyócév 2012.05.02 20:55:00
A lenti videóval szeretnénk tisztelegni a Fidesz kétéves kormányzása előtt. Kegyeleti okokból szabtuk ilyen rövidre, lehetne sokkal-sokkal hosszabb is. Mi az elmúlt nyolc évet már 2 plusz 6 évként értékeljük és igen, az elmúlt 8 év politikája elhibázott és kártékony volt!…..
Idén se fogadta el a meleg méltóság menetének bejelentését a rendőrség. Úgy látszik a rendőrség ezt a játékot a Fidesz kormány alatt  minden évben eljátssza. Betiltják majd társadalmi nyomásra engedélyezik a menetet. Pedig a közlekedés aránytalan akadályozása…..
Videó a HaHa egyetemfoglalásáról a pálgium ügyben...
 Képeink a Hallgatói Hálózat ülősztrájkjáról a SOTE rektori intézetében...
 Schmitt Pál ún. "doktori dolgozatát" egy bizottság megvizsgálta. A bizottságban ún. "szakemberek" ültek, egyikük olyan szakmai magaslatig is eljutott, hogy a MOB alelnökének nevezték ki. Hogy ez az ún "vizsgálat" alatt történt? Véletlen…..
Feanor 2012.03.27 21:04:26
@Chigavera: javítva
  Szerdán történelmi mélypontján járt a forint az euróval szemben (hogy aztán csütörtökön a 324 forintos árfolyamszinttel ezt a mélységi rekordot is megdöntse). A Nemzetgazdasági Minisztérium érezte, hogy ebben a történelmi pillanatban illene mondani valamit, a…..
Karácsonyi riport az MTVA székház elől - éhségszrájkolók, kordonok és szörnyű zeneNagy Navarro Balázs és társai a Lominci ügy okán, immáron két hete éhségsztrájkolnak az MTVA Kunigunda útján lévő székháza előtt. Négy napja zajháború folyik ellenük, ma pedig…..
 A Fidesz tegnap olyan házszabály módosítást nyújtott be, ami után a parlament még mostani demokratikus szerepét is elvesztené, nem marad más Csak a Fidesz! A köztársasági elnök, az alkotmánybíróság, a médiatörvény öncenzúrája, a közmédia elfoglalása, a…..
Feanor 2011.12.16 09:31:44
Ami a magyar közmédiumokban megy, elfogadhatatlan. A legfelsőbb bíróság volt elnökének kitakarásának ügye csak a jéghegy csúcsa. A közmédiumok jelenleg az etikátlanság, a szakmaiatlanság, és a pártpolitikai nyomulás fellegvárai, és az elmúlt napokban kiszivárgott…..
Feanor 2011.12.11 02:42:48
@Kandeláber: Az újságírói etika teljes semmibevétele (Papp Dániel), a szakmai munkába történő cenzori beleszólás. Nagyjából ennyi.
Félelmetes, ha egy demokráciában a nép egyszerű gyermekei az álltaluk választott képviselőket fenyegeti, de az esztergomi Fidesz valljuk be megérdemli.  Tegnap az esztergomi képviselőtestületi ülés után 40 perccel, csupán rendőrségi kísérettel tudta elhagyni az üléstermet…..
Feanor 2011.11.26 18:01:58
@homér: igen, a fidesz szervezte, azzal, amit műveltek esztergomban!
  Magyarország tizenöt éve, egyetlen infografikában. Kompország hullámvasútra száll...
Feanor 2011.11.25 19:29:34
@panelburzsuj: Ha jobban odafigyelsz, láthatod, hogy a 11 oszlop 1990-től napjainkig megy és nem évenként vannak oszlopok, hanem le/felminősítésenként.

Bár az első Orbán-kormány lenne ma hatalmon.
Feanor 2011.11.25 23:12:11
:D

@nemjogasz: @panelburzsuj: @Secnir:

Mókás látni, hogy a mandisokat baszogatjátok, meg hogy "egyértelmű, hogy kinek a megrendelésére készült."...

Néhány megjegyzés:

- A címben szerepel, hogy a Moody's értékelései vannak a táblázatban

- A bóvli-nembóvli határt olyan súlyosnak éreztem, hogy hangsúlyosan akartam ábrázolni. (ezért ugorja át a nullát)

- Az oszlopok az értékelések változását jelzik, minek is lenne olyan kormánynak oszlop, ahol nem változott.

- Arra, hogy "Moody: 2002.11.12-2006.12.21 (A1)"
ezzel nem tudok mit kezdeni, a forrás, amiből dolgoztam: www.datosmacro.com/en/ratings/hungary -> itt 2001.11.29 volt, valószínűleg ez rossz.

- Ismert hiba, hogy a Bajnai-kormány helyett is Gyurcsány-kormány kellett volna.

- Hátsó szándékaim nem nagyon voltak ezzel a grafikonnal (végképp nem az, hogy a jelenlegi kormányt mosdassam - bár szerintem ez a grafikon semmiképp nem mosdatja őket, épp hogy bemutatja, hogy a 12 évvel fiatalabb Vitya mennyivel összeszedettebb volt, mint a mostani), mindössze kíváncsi voltam a besorolás alakulására és ez az ábrázolás állt kézre.
Feanor 2011.11.25 23:18:29
@nemjogasz:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/25/ujra_1996/

itt vannak idő szerint arányosan
Ilyenkor nem kell beszarni. Kérünk mindenkit ne pánikoljon, szépen nyugodtan hagyja el munkahelyét, a mélyszegényeknek nincs látnivaló, ösztöneinek pedig azt súgják, nem maradt más hátra, a kormány ki kell hogy mondja végre: Gyurcsány takarodj. Magyarországot leminősítette…..
Feanor 2011.11.25 09:15:23
@simonmondja.: :D javítottam
Lázár János egyéni képviselői indítvány formájában beadta a Fidesz választási törvényjavaslatát. A lassan 5 hónapos Áder féle javaslathoz képest a tervezet nem lett arányosabb, sőt még erősebben a győztes mindent visz elve felé mutat. Számításaink szerint egy 40%-os párt…..
Feanor 2011.11.21 14:17:40
@Avatar: ??? KDNP ???

Nem hallottam még róla.
Feanor 2011.11.22 17:38:46
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Semmilyen szinten nem jó egy olyan rendszer, ahol a szavazatok 40%-ával kétharmadot lehet kapni.

Főleg nem akkor, amikor reális esély van arra, hogy államcsőd legyen és tovább radikalizálódjanak a választók. Mivel érvényességi küszöb sem lesz, akár jobbik-kormányt is el lehet képzelni.
„Magyarország a saját lábára állt.” Ez volt az a múlt hét hétfői mondata, amiért Németország legnagyobb példányszámú gazdasági napilapja, a Handelsblatt a „Nap Pinokkiójának „ választotta Orbán Viktort. Az eredmény azért is figyelemre méltó,…..
Feanor 2011.11.21 11:43:10
@fzs.1933: "nem e lehetne e véletlenül produktív dolgokba fordítani e ezt a mérhetetlen destruktív energiát e?"

Hogy én hányszor kérdeztem ezt magamtól a kormány tevékenységét elnézve...
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 4 nappal az IMF-el való tárgyalások újrakezdésének bejelentése után a Magyar Televízió a Lényeg című műsorának vendége volt. Az adás témája: Tárgyalások kezdődnek a Valutaalappal. Miért van szükség erre, és miként hat egy új…..
Különösebb kommentár nélkül: Orbán Viktor jobbkeze, az elmúlt másfél évben a magyar gazdaságpolitika irányítója, Nemzetgazdasági miniszterünk beszéde ma délelőttről:  Idézetek a felszólalásból:   "Az ősi magyar törzseket a korabeli bizánci…..
Feanor 2011.11.20 18:09:42
@Vértes László: úgy éreztem, az idézetek után felesleges elaborálni, de végül is igaza van, lehet, hogy megírom majd egy posztban mondatról mondatra, hogy mi volt a baj.

röviden annyi, hogy "a termelésnek minden formája kell", kiegészítve olyan aranyköpésekkel, mint "De a turizmus, az egy jó dolog", olyan általános, banális állításokat fogalmaz meg, amelyek nem vehetőek komolyan egy ilyen pozícióban lévő ember szájából, egy gazdasági főiskola által szervezett konferencián. A gyakran igen zavaros részleteket, pl. "Jó dolog, mert mindenfajta munkaerőt használ: használja a vonósmunkaerőt, használja a mangalicát, használja a pálinkát" pedig már nem lehet komolyan venni. Itt valami nagyon nagy baj van.
Tegnap több százan jöttetek velünk, némán megemlékezni a hétfőn megszavazott jogszabályról, ami akár börtönnel is sújthatja a hajléktalanságot. Tegnap több száz ember dacolva a mínuszokkal 5 percig némán ült a Kossuth téren tiltakozva az embertelenség, a politikai szégyen…..
Feanor 2011.11.20 07:50:57
@08.szabogabor: Többen is az ötszáz körüli számot tartottuk reálisnak. Ha nem értesz egyet, nézd meg a képet és kezd el számolni embereket.

Ami biztos: a 200 kiosztott lap elfogyott és nagyjából minden második embernél volt lap látható.
 Gondoltuk, illusztráljuk Kósa Lajos mai idézetét, és hát mi mással tehettük volna, mint az elmúlt másfél év fideszes kommunikációjával. Katt a képre a teljes méretért! Álljanak itt sorban a használt idézetek:   Az IMF 2008-ban nem ajándékot adott, csak hitelt. Az…..
Van az a pont amikor már  a hazugság cáfolatának a cáfolatát magyarázza a kormány. A diadalmenet tovább folytatódik, a kormány annyira jó, hogy már elértük, segítséget kérhetünk az IMF-től. Tisztázzuk: Ebben a helyzetben, amibe kerültünk, az ország jövőjét tekintve…..
Feanor 2011.11.18 01:30:03
@belepofazok: Babám, amit ezek művelnek, azt már csak savazni lehet. Ennyi. Ha nem a "nem orthodox" úton haladtak volna Gyuriék, nem itt lennénk. Ha nem rombolták volna le a jogbiztonságot ebben az országban visszamenőleges törvényhozással és különadókkal, nem itt lennénk. Az, hogy mindehhez érthetetlen és riasztó ömlengések és kirohanások tartoztak, a "keleti szélről", a "gazdasági szabadságharcról", az EU soros elnökeként arról, hogy "Brüsszel nekünk nem diktál", az már csak hab a tortán. Kérlek, ne próbálj gyenge ad hominem támadásokkal kommenthuszárkodni, mi sem tesszük veled, pedig igazán tehetnénk.

@vwvwvw: Nem, ez nem valami mesteri húzás tőlük. Ez elképesztő kapkodás és pánik, a bóvlivá minősítés kapujában. Ajánlom az origo ezzel foglalkozó cikkét: www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111117-uj-megallapodast-akar-a-kormany-az-imffel.html
Feanor 2011.11.18 01:50:43
@vwvwvw: De könyörgöm, nézd meg az IMF nyilatkozatokat! Arra mondom, hogy kapkodás, hogy az IMF-nek sem szóltak egy szót arról, hogy "figyu, akkor ezt megtárgyaltuk veletek, jó?". Így pedig minden erősödés átmeneti lesz, sőt, tovább járatja le magát a kormány. Legalább annyit tehettek volna, hogy nem azt írják, hogy már tárgyaltak róla és "újszerű megállapodás lesz", hanem jelzik, hogy készek tárgyalni az IMF-el. Ugyanúgy erősödött volna a forint és még égés sincs belőle.
Feanor 2011.11.18 01:54:52
@vwvwvw: És ez az állandó sikerkommunikáció az, amit a legjobban gyűlölök. Azt, hogy szaros szájjal is vigyorogva mondják azt, hogy "Igen, ezt akartuk csinálni! És milyen hallatlan siker lett!". Ezerszer hihetőbb lenne, ha a realitásérzék egy cseppje megmutatkozna bárhol a kormányzati kommunikációban.