Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mad Mind

0 bejegyzést írt és 1755 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 19. század második felének Ausztráliájában az élet (ahogy mondani szokás) nem csak játék volt és mese: ennek köszönhetően a sokszor vadnyugati (vagy még annál is rosszabb) körülmények számos törvényen kívülit, banditát, közönséges bűnözőt és adott esetben későbbi népmesei hőst termeltek…..
Peking télen? Miért ne. Sőt. A legjobb választásunknak tűnik utólag. Kevés turista és jó idő. Ennyi kell csak boldogsághoz, de kezdjük az elején. Tavasszal jött az ötlet, hogy ha már egyszer karácsonykor az embernek úgyis kötelező kivenni a két ünnep közötti időre a szabadságát, akkor miért is…..
Hiába szeretnénk tornászt nevelni egy gyerekből, ha a szülők kosaras magasságúak. Ismerje meg a különböző testalkatokat, izomzat típusokat és a sikeres sportágválasztás egyéb szempontjait!..
Mad Mind 2019.09.07 12:19:01
@Alávág:
Jelenleg a labdasportok a királyok, mert "királyunk" csak azokat támogatja.
Egyébként meg úgyis a gyerek dönti el érdekli valamelyik, vagy sem.
 Amikor arra gondolunk, hogy férfiak tangót táncolnak egymással, akkor leginkább a a Rendőrakadémia című film képzeletbeli Kék Osztriga melegbár sztereotípiákkal megtüzdelt jelenete jut az eszünkbe. A valóság ehhez képest sokkal árnyaltabb. A 19 század elején a tangó kialakulásának korszakában a…..
Mad Mind 2019.09.06 09:39:09
@mel gibson:
Oszt miért is? Te sosem jártál tánciskolába? Ott sem volt mindig pontos az arány. Néha bizony egyeseknek a tanárral, vagy azonos nemű párral kellett gyakorolni.
Még tombol a nyár, sőt, a következő napokra ígérkeznek a nyár legmelegebb napjai, így teljesen aktuális a kérdés, hogy hogyan ápoljuk szakszerűen a gyepet, illetve ha kánikulai öntözésről van szó, akkor mindig felmerül a kiégés veszélyének lehetősége. Ez utóbbi kerül először terítékre, utána pedig…..
Mad Mind 2019.08.12 15:05:31
Aki végre rászánja magát (igen, mindenki szánja rá magát!) és elutazik Japánba, az első, második (ezredik) útja során is rengeteg furcsasággal találkozik a szigetországban. Pár hónapja voltunk kint, és mi is sokmindenre úgy néztünk, mint borjú az Új kapura. Rengetegszer gondolkodtunk el itthon azon,…..
Mad Mind 2019.07.22 18:54:04
@motoroskonyhaja:
Pár részen van Sinkanszenen is mobilnet, de kb MÁV színvonalú. Pl. a Tókaidó Sinkanszenen van Tokió és Oszaka között, de iszonyat lassú volt a legtöbbször. Mondjuk ha épp nincs más, akkor elmegy.
Amikor Máté megszületett, és megtudtuk, hogy Down-szindrómás, az első, legsötétebb gondolataim egyike az volt, hogy az egész családunk élete romba dőlt, és a testvéreinek egyszer s mindenkorra befellegzett. Mostantól bizonyára semmi időm nem lesz rájuk, el lesznek hanyagolva, és borzasztó életük…..
Mad Mind 2019.06.27 14:30:42
@MAXVAL bircaman közíró:
Sokkal nagyobb gond, ha öregszel és már csak az jár a fejedben, mi lesz vele, ha meghalsz.
1980-ra több dolog miatt is emlékezhetünk. Ekkor ment az űrbe Farkas Bertalan, ebben az évben hunyt el Josip Broz Tito jugoszláv szövetségi elnök, Gdańskban Lech Wałęsa vezetésével sztrájk kezdődik a hajógyárban, megválasztják Ronald Reagent az USA elnökének, valamint ebben az évben rendezik meg a…..
A gépek a kerteket is meghódítják, persze nem a Skynet fenyegeti a veteményest, csupán arról van szó, hogy a gépesített eszközök egyre nagyobb teret kapnak a hobbiszintű kertgondozásban is. Ez eddig nem nagy újdonság, hiszen fűnyírót, láncfűrészt például évtizedek óta használunk a kertekben, és a…..
A napokban abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy ellátogatott hozzám a Tokyo TV stábja Japánból, mert roppant kíváncsiak voltak arra, hogy egy tőlük nagyon távoli kis ország még kisebb városkájában ki az az őrült, aki Japán ételeket (is) készít és népszerűsít a blogján. Hát ki más lenne az az…..
Mad Mind 2019.02.18 11:37:01
Mad Mind 2019.02.19 18:04:36
@motoroskonyhaja:
Az érdekes lesz. Ha lesz épp lehetőségem, majd meglesem :)
Jó utat.
Amikor egy jó drámai típusú animével találkozom, mely ráadásul egy regény adaptációja, felmerül a kérdés, hogy vajon készítettek-e belőle élőszereplős verziót. Ez pedig általában meglepetésekkel szolgálhat, hiszen a japánok és a koreaiak előszeretettel viszik a televízió képernyőjére a sikeres…..
A liberális demokrácia az orbáni propaganda hazugságaival ellentétben egyszerűen a törvényes rend uralmát jelenti - abban azonban igaza van, hogy Magyarországon rég nem beszélhetünk jogállamiságról...
Mad Mind 2019.02.03 18:49:38
@paraszthajszal:
Nincsen alkotmány. Alaptörvény van, ami nem ugyanaz.
Mad Mind 2019.02.05 07:35:36
@Kuglóf. Az:
Értem, és hogy lenne Alkotmány? Az Alkotmányt 2010 óta nem tudta módosítani a fidesz, mivel a módosításhoz négyötöd kellene. Ezért találták ki az alaptörvényt ami csak az ő fejükben helyettesíti az Alkotmányt.
Marvelously Rutinos reggelek 2019.01.26 19:30:00
    Sokan alábecsülik a reggeli rutin fontosságát. Én sem tulajdonítottam neki különösebben nagy feneket sosem, egészen fél évvel ezelőttig. Ugyanis tavaly nyáron, életemben először - egy buddhista kolostorban, ami nem mellékes -, találkoztam a reggeli rutin fogalmával úgy igazán, valóban…..
Facebook oldalunkon kaptuk ezt a jól megfogalmazott írást egy olvasónktól, aki történetesen a kormánypártra szavaz. Üzenete szerintem mindenkihez szól, s különösen az ellenzéki érzelműek számára lehet tanulságos. Személy szerint több okból is fontosnak tartom, hogy párbeszéd legyen a…..
Mad Mind 2019.01.13 18:07:51
@Szél Bernadett börtönben van már?:
A világon sehol sincs rendben. Ezért nem lehet már városokat találni olimpiákra. Az elszállt költségvetés mindenhol erős belső feszültségekhez vezetett.
Az étterem gyorsan alkalmazkodott a NER-hez, és megszüntette az értékelés lehetőségét. ..
Mad Mind 2019.01.08 14:37:58
@Nancsibacsi:
Mert az állam csak az adóból tudja ezt fedezni, míg a startup a profitból (jó esetben). Én meg nem orbánc ingyenebédjére fizetem az adót.
Mad Mind 2019.01.09 07:24:41
@csorsza:
De én fel voltam háborodva akkor is.
A Nagoya belvárosából, az Aonami vasúttársaság segítségével közel fél óra alatt megközelíthető, JR Central dominálta SCMaglev & Railway Park (továbbiakban: múzeum) egyike a Japánban pillanatnyilag megtalálható három „nagyméretű” vasúti múzeumnak, a JR East omiyai és a JR West kyotoi múzeumai…..
  A most bemutatott fotó a közelmúltban került elő, így elsőként kerül közlésre. A felvételen a Wesselényi és Izabella utcák környezét látjuk, balra az Almássy térrel, középen az egykori Magyar Színház épületével. A felvételt Král Sándor tüzérfőhadnagy készítette a Turul léghajó (=léggömb)…..
Thom és Hans, két belga fiatalember úgy döntött 2018-ban, hogy bejárják vonattal Európa több országát egy Interrail jeggyel. Az útvonaluk Németországból Svájcba, majd onnan Ausztrián át Magyarországra, Horvátországba, Szlovéniába, majd végül Ausztrián, Szlovákián és Csehországon át vissza…..
Mad Mind 2019.01.02 08:13:13
@savaria79:
És használható volt Magyarországról? Én nem hallottam róla. Ez van. :D
Ennyi séta után már éreztük a fizikai határainkat, főleg, hogy az alvás sem ment könnyen a japán házak sajátos hangszigetelési tulajdonságai miatt. Így a következő napot lassan kezdtük, de aztán csak elindultunk, most már kimondottan Yanaka-nézőbe. Illetve előtte mindenképpen szükségét éreztük, hogy…..
  Horváth Csaba is hozzászólt az elektronikus jegyrendszer fiaskójához, amivel sikeresen bebizonyította, hogy mindössze két dolgot nem ért: hogy mi történik a fővárosban és, hogy mit gondolnak a választók. Miközben az establishment-baloldal folyamatosan azt mondogatja, hogy de Budapesten még…..
Mad Mind 2018.12.05 13:10:06
@maxval balcán bircaman:
Mondjuk Tarlós sem csinált semmit. Csak az emberek Budapesten nem nagyon szavaznak ismeretlen jelöltre. Demszky sem bukott meg, nem indult. Igazából az egész főpolgármesteri pozíció értelmetlen. Még egy fideszes sem tud tenni a kerületi kiskirályok ellen. Ez látszik folyamatosan évek óta. Vagy a kerületek kiskirályait, vagy a főpolgit kéne megszüntetni.
A TV2 idén ősszel bemutatott egész pályás letámadásának részeként visszahozta tavalyról az elég sikeres Ninja Warrior nevű vetélkedőt, amiben a kistarcsai műkörömépítő és a szekszárdi grafikus is megmutathatja, hogy ő a legügyesebb és a legerősebb az országban. Komoly változásokkal tért vissza a…..
10 utastárs, aki mellé nem akarsz ülni Újabb tízes listámba azokat az egyedeket raktam bele, akik mellé te sem szívesen ülsz le tömegközlekedésen. Miután lassan tíz éve, hogy elkezdtem napi szinten bevonatozni vidékről Pestre, sok mindent tudnék mesélni ezzel kapcsolatban. Mára már „csak” a jó kis…..
Mad Mind 2018.08.09 15:11:58
@mojoking77:
Vagy éppen téged a másik végletnek gondolt.
Apádat szintén fel lehetett volna jelenteni garázdaságért. Semmivel sem jobb, mint az "öltönyös szar alak".
Balatonboglár Budapesttől 144 km -re fekszik. IC-vel (vagyis a ma lehető leggyorsabb vonatos megoldást választva) 1 óra 53 perc alatt lehet leérni, ennek az útnak az ára a pót- és helyjeggyel együtt 3365 ft. Kocsival mindezt letudhatjuk másfél óra alatt, 8 literes fogyasztással számolva 4608…..