Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Művész-Ember

104 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
művész-ember Havasi profi! 2014.12.08 15:04:14
Bolyki Gyuri írása  A megszokott sajtóreakciók kísérik Havasi Balázs hétvégi Arénabeli koncertjeit. A témával foglalkozó újságírókat két csoportra lehet osztani:       A fikagépek. Ők azok, akik ülnek a klaviatúra előtt, és bátran leírják mindenről a…..
művész-ember A Bankár beszól 2014.05.20 11:45:00
Bolyki Gyuri írása Azt írja a Bankár: „Az MTV nagyságrendileg ötszörös stábbal és többszörös költségvetéssel a két nagy kereskedelmi csatorna nézettségének 30-50 százalékát tudja csak elérni.” Majd az állami támogatásra célozva megkérdezi: „miért tekintjük…..
művész-ember Ima a nemzetért 2014.04.06 06:30:04
Drága Barátaim! Így, a választások napján semmi mást nem szeretnék mondani. Üdv: Gyuri  ..
művész-ember Chicago - ajánlom 2014.02.10 08:40:34
Bolyki Gyuri írása New York-i utamról hazatérve megénekeltem a Broadway-en látott Chicago előadás borzalmait, és azt állítottam, olyan színvonalú előadást itthon és képes produkálni egy jól összeszedett csapat. Most nyílt lehetőség az összehasonlításra, ugyanis a Centrál…..
Bolyki Gyuri írása Mert ez az ország gyenge. Hogy mennyire gyenge? Annyira gyenge, hogy nemzetünk egyik szimbolikus épületére, a Köztársasági Elnöki palotára bármely hülyegyerek felmászhat, miközben az épületet „védő” fegyveresek azt kiabálják, hogy „jöjjön le”.…..
Bolyki Gyuri írása  Adott egy a capella együttes, mely ötven évvel ezelőtt (1963) alakult. Működésének első hét évében hétszer jelölték Grammy-re, négyszer(!) meg is nyerték. A nyolcfős társaság elementáris erővel robbant be a zenei életbe, klasszikus zenei átirataik,…..
művész-ember Pornós Krasznai 2013.12.19 22:01:49
Bolyki Gyuri írása  Megy az össznépi felháborodás, hogy szegény Krasznai Tünde nem mehetett a Parlamentbe gyerekeknek énekelni. Az RTL Klub meg olyan tökös, hogy közölte: ha Krasznai nem mehet, akkor nem megy a többi sem! Mert, hogy ők nem engedik megkülönböztetni a…..
Bolyki Gyuri írása  Mivel mindenki jót írt róla, mi is megnéztük Gattyán György (azért sem írom ide, hogy pornó-milliárdos) il Bacio di Stile áruházát. Gondoltuk, e havi zsebpénzünkből veszünk egy rend ruhát nekem is, meg a páromnak is:-) Egy-két év múlva Gattyán…..
művész-ember Talpra Magyar! 2013.12.05 09:19:25
Bolyki Gyuri írása  Az van, hogy az új házszabály szerint a parlamenti ülés elején a képviselőknek felállva kell köszönteni az ülést levezető elnököt. Tehát nem csak a Fideszes Kövér Lászlót (ahogy azt sugallják egyesek), hanem az MSZP-s, Jobbikos, meg az összes többi…..
művész-ember Üsd a TEK-est! 2013.12.03 18:09:33
Bolyki Gyuri írása  Az van, hogy a Magyar állam fenntart egy szervezetet, melynek tagjai a legveszélyesebb ügyekben kell, hogy intézkedjenek. Az itt szolgálók naponta gyakorolnak, edzenek, igyekeznek olyan formában tartani magukat, hogy ha - ne adja Isten - bevetésre van szükség,…..
Művész-Ember 2013.12.03 19:04:05
@LustaDick:
Nem tudok igazat adni neked.
Lehet, hogy nem volt lövés, de szeretnélek látni egy ilyen akció után téged, vagy bármelyik kommentelőt! Én azt írtam, hogy ezek olyan szituációk, melyekhez nem lehet hozzászokni, ennek következtében adrenalin az égben, így megnő a hibázás esélye.
Én is azt írtam, hogy hibázott a TEK-es harcos, de arra hívtam fel a figyelmet, hogy mindenki szokott hibázni! Az vesse rá az első követ, aki nem!
És végül: nem a TEK hibázott. Egy EMBER hibázott, aki nem tartotta be az előírt kitárazási protokollt. Nincs mit röhögni a TEK-en, inkább sajnálom a hibázó embert, és sajnálom a meglőtt kollégáját.
És ahogy nem kell mindenáron védeni a TEK-et, úgy nem kell mindenáron támadni sem!
Emberek vagyunk - vagy mi a fene?!
Bolyki Gyuri írása Most, hogy (majdnem) elkészült a gyönyörű épület, üzemel a Wesselényi utcai ház, nézzük, mi vár az intézményre. - Kiindulási pont - Közelmúlt - Napjaink - Hogyan tovább? - Megoldási javaslat Kiindulási pont: mink van, mire építhetünk? Van egy…..
művész-ember Burzsuj zenészek 2013.11.21 08:47:10
Bolyki Gyuri írása  Drága művész barátaim! Jó, ha tudjátok, hogy ti vagytok „a legjobb anyagi helyzetben lévő magyar állampolgárok”, a „leggazdagabbak”, a „magas jövedelműek”, a „legjobban keresők”, a „legmagasabb jövedelműek”, a „társadalom felső húsz…..
Bolyki Gyuri írása  A hazai sajtóban napokig hír volt, hogy Észak-Koreában kivégeztek 80 embert, akik dél-koreai illegális pornográf videókat néztek, illetve részt vettek prostitúcióban. Életben maradt családtagjaikat börtön-táborokba szállították. Most olvasom, hogy a…..
A KSH statisztikái szerint: -        A nyolcvanas évek végéhez képest a kilencvenes évek közepére több mint egymillióval kevesebb színházlátogatást regisztráltak. vagy, máshogy megfogalmazva: -        A…..
művész-ember Mi történt? 2013.11.11 08:56:15
Egy zenei témájú blogbejegyzésemhez rengeteg KSH tanulmányt kell elolvasnom, melyek között találtam egy érdekes adatsort. Címe: A 10 legnépszerűbb magyar és külföldi szerző A legtöbb megkérdezett a 2009-2010-ben végzett adatfelvétel során a Bibliát nevezte meg, mint az…..
Bolyki Gyuri írása Miután a Bolyki Brothers első – mindössze négy számot tartalmazó – demo CD-je hét (azaz hét) különböző stúdióban készült, úgy döntöttünk, a „Fruit Of The Spirit” című lemezünk elkészítéséhez építünk egy saját stúdiót. 1999-et írtunk,…..
művész-ember A francia szajha 2013.10.30 09:06:18
Bolyki Gyuri írása  15 évesen ismerkedtem meg vele, Bécsben. A sors úgy adta, hogy egy hét ismeretség után együtt jöttünk haza Budapestre, és azóta kisebb nagyobb megszakításokkal rendszeresen együtt töltünk több-kevesebb időt. Végigkísérte felelőtlen kamaszkoromat,…..
 ..
Bolyki Gyuri írása Pillanatkép a Bolyki Brothers együttesről 28 évvel az indulás után. Egy felkészült riporter kérdéseire válaszoltunk miskolci koncertünk előtt. ..
Bolyki Gyuri írása  Nagy ívű, átfogó, és hiánypótló anyag elkészítésére vállalkozott tíz értelmiségi, amikor megírták „A kulturális szféra helyzete Magyarországon” című munkájukat. A közösen jegyzett írást a Beszélő internetes oldalán tették közzé 2013.…..
Bolyki Gyuri írása  Kedves Barátaim! Köszönöm, hogy rám szánjátok értékes időtöket! Most, hogy így összegyűltünk, mi, hasonló világlátásúak, megosztanám veletek néhány gondolatomat. 25 éve állok színpadon. Ez idő alatt a Bolyki Brothers és az Erkel Ferenc…..
művész-ember Most akkor mi van?! 2013.10.10 08:57:47
Bolyki Gyuri írása Akkor keltette fel érdeklődésemet az október 24-i Jávori Vilmos emlékkoncert a MÜPA-ban, amikor egy óriásplakátokon megláttam a fellépők névsorát. Impozáns lista, kis túlzással azt is mondhatnám, aki él, és mozog, ott lesz. Nem tudom, állt-e már…..
Bolyki Gyuri írása  Hogy kik? – Többen is! A hírek szerint az NKA szeretné lenyúlni a szerzői jogdíjam egy részét. Tehát elvenné, ami eddig törvényesen járt nekem. A pénzemet akarja! A hírre reagálók egy része szerint viszont én egy pofátlan alak voltam, hogy…..
művész-ember A tízezer ára 2013.10.03 08:00:00
Bolyki Gyuri írása Ugyan úgy fognak bemenni a vasárnapi istentiszteletre a gyülekezet tagjai, mint eddig. Adnak egymásnak egy-két puszit, "hogy vagy-hogy vagy?", majd leülnek, közösen énekelnek, és hallgatják a tanítást. Kívülről minden ugyan olyan lesz, mint eddig. De…..
művész-ember Van máááásik! 2013.09.30 08:00:00
Bolyki Gyuri írása Először az volt a furcsa, hogy a Váci1 üzletházban megnyíló, nagysikerű „Bodies” kiállítással párhuzamosan a WAM Design Centerben is megnyílt egy Bodies kiállítás. Tök ugyan az volt mind a kettő! Mint ha a WAM-osok lemásolták volna a Váci1…..