Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cormorant

0 bejegyzést írt és 343 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
via GIPHY A nyitvatartási idő örök problémája, hogy az ott dolgozók sem szeretnének tovább bent maradni, mint a vásárlók, vagy hát jelen esetben a fürdőzők és olvasónk, az izzadni vágyó szaunázó vendég. Épp ezért fél órával a hivatalos zárás előtt kizavarnak mindenkit. Tehát hiába vettük jegyet…..
Annyira szeretem a gulyást és a gulyáslevest, hogy azt képes vagyok egy forró nyári napon is enni - nyilván forrón. Lehet már kulturált méretű, és árú idei petrezselyemgyökeret kapni. Legutóbb, mikor is volt ilyen? Lássuk csak... Tavalyelőtt! Még sok helyütt ilyen olyan elvermelt…..
Cormorant 2019.08.22 12:09:03
@vakegér II: Nem egészen értem, hogy jön a leveskockához a római savanyúkáposzta készítési gyakorlata, de az én véleményem a következő:
A blogoló nem írta meg, milyen típusú leveskockát használ, de nem is lényeges, mert ezek alapból tartalmaznak kb. 10-15% zöldséget és alapból sót, majd mindenféle egyéb, ismeretlen eredetű zsírokat, fehérjéket, szénhidrátokat. Azt írják, hogy tartósítószert nem tartalmaznak, de nem írják, hogy ízfokozókat tartalmaznak-e. Lényeg, hogy egyrészt fogggalmad sincs, hogy a gyártó élelmiszeripari mérnökei milyen biológiai és kémiai csodákat sürítettek bele a kockába, de ami még fontosabb, semmi olyannak nem szabad benne lennie, amit természetes úton, a húsokból, zöldségekből ki nem nyerhetnél.
Szóval, ha valaki receptet bloggol, akármilyen vonzó lehet a címe és akármilyen fantasztikus egyéb alapanyagokat tehet bele az ételébe, de ha leveskockával, esetleg vegetával találkozom, ott abbahagyom az olvasást. Lehet persze ezzel túl nagy önbizalmat a részemről feltételezni, de az ízlés ugyebár nem vita tárgya. Mindenkinek jó étvágyat kívánok ahhoz, amit és ahogy szeret elkészíteni! Megjegyzem a gulyáslevesemre még soha nem volt panasz és nem kevésszer készítettem tűzhelyen is, bográcsban is.
Cormorant 2019.08.22 12:17:25
@acycloren: Ez nem éttermi szakácsok blogja, konkrétan teszek rá, hogy készítik a szakácsok az ételeket. A baráti köröm tele van olyanokkal, akik egész életüket a vendéglátásban dolgozták le, pontosan tudom, hogy mit várhatok egy étteremben.

Felhívnám a figyelmet a blog címére: "Alföldi gulyás történeti és technológiai magyarázattal".

Hogy jön ide a leveskocka és az éttermi szakácsok gyakorlata?!?!?! A gulyásnak hány doboz leveskockája volt szerinted a tarisznyában, illetve melyik étteremben kajált? Persze, a Hortobágyi csárdában, ja ...
Cormorant 2019.08.22 12:46:14
@Benikuty: Amint írtam, addig olvastam, hogy "leveskocka".
Idézem a bloggert: "Nagyon szeretem édesanyám gulyáslevesét. A nagy kuktában disznózsíron pirított hagymára kerül sovány marhacomb, őrölt bors, kömény, paprika, leveskocka"
Te olvasol is, vagy csak írni tudsz? :D
Vannak termékek, amelyeknél a funkcionalitás az első, és ezek közé tartozik a hálózsák is. Vajon mit tudhat egy olyan darab, ami majdnem 1,5 millió forintba kerül?..
Cormorant 2018.09.12 14:30:13
@okleveles naiv:
Engem is érdekelt és gugli a legjobb barátom volt:
www.thombrowne.com/us/shopping/runway-exclusive-trompe-loeil-classic-suit-sleeping-bag-with-cot-in-solid-wool-flannel-12682519

Meg fogsz lepődni, a gyártó saját oldalán sincs sokkal több info!!!
Tényleg jó lenne tudni, ezek után ki vesz ilyet on-line!
Az ukrán gasztronómia egyik csodájához, a borscs leveshez már volt szerencsém egy barátom főztjének köszönhetően, a közeljövőben én is tervezem, hogy elkészítem majd a magam kis verzióját, de még előtte úgy döntöttem, hogy egy másik nemzeti hírességet, az orosz szoljankát főzöm meg, ami már jó ideje…..
Amikor a MasterCard megnyitotta a reptéri burzsujváró kapuit a fapados horda előtt - vagyis nemcsak a prémiumkártyásokat, hanem a mezítlábas Wizz hitelkártyásokat is beengedték - várható volt, hogy nem kis számban tűnnek majd fel az ingyen kajára és vodkára éhező, szomjazó ócsójánosok.  Íme hogyan…..
Cormorant 2018.03.15 08:11:20
@ComLo: Egy szolgáltatás igénybevételének feltételei mindig szabályozva vannak. Jó esetben ez megtalálható a neten. Ebben az esetben is így van. Ha elolvastad volna, nem született volna meg a bejegyzésed. Hozzátenném, hogy bármely országban található MC várókat kizárólag a helyi bankok MC kártyáival lehet igénybevenni.

Más dolog, hogy örülnöd kellene, hogy nem jutottál be, csak csalódás ért volna. Nem az a hely, amit a reklámokban látsz. Sokkal nagyobb a különbség mint a mekis szendvicsfotó és a kapott szendvics között!!!
Cormorant 2018.03.15 17:39:14
@Peetee:
Az igazsag inkabb az, hogy te egy nagy budos troll vagy, aki akkor elvez el, ha naponta legalabb egy emberbe belerug.
En oszinte velemenyt irtam es azt is megirtam, hogy utoljara voltam ott.
Az pedig kulon szanalmas, emberi alja, ha valaki azert megy oda, mert ehes. Zabalj otthon!
Soha nem megyek ehesen egy repteri varoba, hanem azert, hogy nyugodtan, a hozzad hasonlo ehenkoaszoktol mentes kornyzetben toltsek el egy nyugodt orat es ekozben nyilvan megkostolnek egy-egy kulonlegesseget es meginnek egy kortelevet.
Szerencsere nekunk mar nem lesz eselyunk ott talalkozni, de vigyazz, ha kiszakad a zacsko a zsebedben, kifolyhat a finom majonezes sali! Vegul is nem gond, legfeljebb majd rakened az elozo esti svedasztalbol maradt disznosajtra.
Nyugodtan trollkodj es szemelyeskedj tovabb, ezzel is szeretnek hozzajarulni az esti maganyos kalandjaidhoz.
Mihez kezdjek magával, ezredes? Maga német, egy átkozott náci, aki azt kapta feladatul, hogy rabolja el Winston Churchill-t, és el kell ismernem, nagyon jól csinálta. Mégsem tudtam haragudni magára és az embereire, mivel nem akartak mást, mint a dicső halált, nem a Führer-hez voltak…..
ehet, hogy hihetetlen, de én még mindig nem vásároltam bolti majonézt. Soha. Körülbelül rövidebb idő elkészíteni, mint leszaladni a ház aljában lévő boltba. És az ecetes tormát is magunk készítjük, igaz, ebben nagy segítség Lord Kenwood, nélküle nem menne. Annyira zokognék ugyanis, hogy nem látnám a…..
Mi legyen az ebéd, mi legyen az ebéd... Hétvége van, ismét hűvösebb van, hát valami forró levesre vágytam. De a szimpla csirke vagy sertés húslevessel már tele van a padlás. � Gondoltam egye kukac, legyen marhahús. Azt úgysem minden nap eszik az ember lánya, viszont a belőle készült finomság…..
Cormorant 2016.04.13 13:41:17
Én a húslevest két napon keresztül készítem (péntek estétől vasárnap délig), éjjelenként hagyom kihűlni, összesen min. 10-12 órán keresztül. Soha nem hagyom felforrni, csak a bugyogás közelébe engedem. A vizet 2-3 óránkét pótlom.
A zeller szár (külföldön élek, itt nincs zellerlevél, de az az igazi), petrezselyem zöldje, vöröshagyma, illetve a teafilter tele borssal, borókabogyóval, fokhagymával és zsályával (feleségem kedvence) végig benne van. Ugyanígy benne van egy nagy TV paprika és egy nagy paradicsom (ízt és színt is ad). Minden atomjaira szétfő, alig tudod kiszedni a zöldséget, mert ha alányúlsz, szétterül a kanálon. Ez a főzés alatt nem látszik, ugyanis a víz szinte nem mozog és így minden egyben marad, lebeg a vízben. A végén kiszedek mindent, a velős csontot és tiszta húst kivéve mindent kidobok. Most jöhetnek a zöldségek, sárga- és fehérrépa, zeller egyben. Szintén forralás nélkül főzöm még pár órát. Majd kiszedem a húst és a zöldségeket és innentől hangulat kérdése. Vagy üresen megiszom a levest és külön eszem a zöldséget, illetve a húst mustárral, tormával, vagy beledarabolom őket a levesbe.

Nekem a húsleves nem étel, hanem program, de a végeredmény kárpótol az időért. Havonta legalább egyszer elkészítem még soha nem untam meg :)
Ez nem étel, hanem gyógyír, ami vérré válik! Csak türelem kérdése!

Ételízesítő? Izfokozó? Huhhhhhh, a hideg kiráz a gondolatától is!

"Rézfánfütyülő fűzangyal" írta, hogy: "A húsleves főzési ideje nem a hús puhulásáról szól, hanem az íz kifővéséről". Igaz, a főzési időt kicsit alábecsülte :)
Ez így van, szó szerint!!!

Jó étvágyat!!!
Egyre több helyen lehet jókat enni, de azért vannak kiemelkedően fantasztikus helyek, ahova akár kifejezetten csak enni is érdemes elmenni! Itt a 10 legjobb a világból!  ..
Cormorant 2016.03.02 10:35:24
@Lordmotor:
"Koppenhágából most jött haza egy ismerősöm. Első gasztronómiai élménye, hogy odament a reptéren a büféshez, hogy megkérdezze: valóban jól látja és jól számolja, hogy egy hamburger egy adag krumpli és egy két dekás kóla átszámolva 18000 forint? :)"

Voltam koppenhágában, egyetértek, a világ egyik legdrágább városa.
Ráadásul a reptéri árak is nagyon magasak.
DE!!!
Ezt a 18.000 Ft-os árat tisztán manipulatív, félelelemkeltő dolognak tartom. Rákerestem gyorsan a reptéri kajáldákra és itt van pl. az ír kocsma árlistája:
shop.cph.dk/globalassets/fase-2---shops/fb/olearys/olearys_t2landside.pdf

Az árak nyilván DKK-ban vannak megadva, jelenleg 1 DKK = 0.13 EUR.

Ezzel számolva én összevadásztam magamnak a legdrágább dupla hamburgert krumplival, plusz hagymakarikákkal, extra bacon-el, extra mártogatóssal, valamint 0,5 lit coca colát és mindez 307 DKK-ba, átváltva 39,91 EUR-ba kerülne.

Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy a barátod által közölt adag mennyisége és büfé szolgáltatása valamint az ír kocsma által nyújtott mennyiség és szolgáltatás között ég és föld a különbség és az ír kocsma még így is 2/3-ba kerül. Nem, nem olcsó, de a barátod szavából ezentúl minimum négyzet-, ha nem köbgyököt vonnék!
Úgy tűnik mégis előnyösebb bekapcsolt kipörgésgátlóval gyorsulgatni, ha egy Ford Mustang Shelby Cobra GT500-as izomautóról van szó, különben könnyedén a bokrok mögött találja magát a sofőr autóstól. A brutális ütközés másodpercek alatt lezajlik a megcsúszást követően, és elég csúnyán meghúzza a…..
Cormorant 2016.02.17 17:56:35
@DR. Smit Pal: ezt a megjegyzést honnan smittelted? :)
Azon tűnődöm, vajon miért figyelem rokonszenvvel Hosszú Katinka küzdelmét a magyar úszók szövetsége ellen. Alighanem azért, mert bajai. Atlétaként sokat edzőtáboroztam a Sugovica és a Duna találkozásánál fölvert sátrak közti mezőn. Mi több: tizenhat évesen a bajai futópályán nyertem az első…..
Cormorant 2016.02.12 13:38:32
@vackor1:
"ha el akartam volna olvasni el is tudtam volna.
Nem akartam , mert ennyire nem érdekel, csupán a magánvéleményemet mondtam el"
Amíg ezt le nem írtad, úgy éreztem, igaztalanul bánnak veled a kommentelők.
Mostantól viszont simán buta embernek tartalak, aki megtehetné, hogy tájékozódik, de inkább nem teszi, és még büszke is rá. Persze a minden alapot nélkülöző véleményednek hangot adsz, ehhez nem vagy lusta.
"Hallgattál volna, bölcs maradtál volna." - Ja, ez az idézet sem szerepel a cikkben!
  Ebben a cikkben szedtem össze az elmúlt 10 év 15 elfeledett vígjátékát, melynek az volt a célja, hogy visszaemlékezzünk olyan filmekre, amikre nem szokás visszaemlékezni. Ezúttal pont az ellentétéről van szó. A Vulture igyekezett összeszedni a filmtörténet legviccesebb pillanatait, ahogy ők…..
A spanyol kormány megelégelte, hogy a spanyolok nagyon rosszul beszélnek idegen nyelvet, ezért fontolóra vette a szinkron betiltását. Éppenséggel érdemes lenne megfontolni Magyarországon is. Komoly lemaradásban vannak a spanyolok a nyelvtudás terén sok európai polgárhoz képest,…..
Cormorant 2015.12.09 07:42:32
@para_noir:
"Ez annyira faszság"
Mellőzve az általad képviselt stílust elmondanám, hogy a nyelvtanulás nem a szavak és nyelvtan magolásából áll.
A beszélt nyelv értése az egyik legnehezebben megtanulható folyamat.
Két idegen nyelven írok, beszélek és csak másfél nyelven értek. Az angol nyelv különböző népek által beszélt dialektusainak megértésével (különösen az USA-ban beszélt szleng) komoly problémáim vannak. Nos, ezen segít az, hogy a filmeket angolul nézem és lehetőség szerint ANGOL felirattal. Ugyanis amikor elhangzik egy kifejezés, amit nem értek, akkor a magyar felirat sem segít, az ugyanis gyakran köszönő viszonyban nincs az elhangzottakkal.
A mai Outlookos íráshoz a kezdő lökést az Outlook 2013 egyik roppant idegesítő beépített üzenete adta, hiszen bármennyire is érthetőek a beépítés okai, roppantul frusztráló, hogy Tárgy nélkül képtelenség üzenetet küldeni anélkül, hogy ne kapnánk meg a "Do you want to send…..
Cormorant 2015.12.01 19:33:22
Barátom!
Mindenki úgy érvényesül, ahogy akar és tud, a tiedbe sem kívánok beleszólni. Szoktam olvasni a hozzászólásaid, hasznos funkciókról írsz, tényleg segítesz a közönségnek!
DE!
Te azonban most fikáztad az Office 2013-as verzióját és azt, hogy ez egy elavult, 3 éves verzió, csak a végén említetted meg. Hozzátéve, hogy a 2013-as verzió igazán nem is lépett előre a 2010-es verzióhoz képest. Aztán megemlítetted, hogy a 2013-asnak "vannak olyan újításai".
... és mindeközben egyetlen szót sem szólsz a legújabb verzióról. Arról, hogy az mennyivel teszi könnyebbé a csoport munkát, stb, stb.
Az, hogy az Excel funkciókról írsz, dícséretes, sokaknak segítesz velük, sőt én is kipróbáltam már általad javasolt dolgokat.
Az viszont nagyon nem tetszik, hogy egy 3 éves termékről úgy írsz, mintha az lenne a legújabb, miközben meg sem említed, hogy van egy aktuális verzió.
Nagyon nem értek egyet veled! Ha te Excel guru vagy, akkor igen is nem a 3 évvel korábbi verziót kell górcső alá venned, hanem a legújabbat. egy termék funkcióinak bemutatása nem pénz kérdése. Egyáltalán nem győztél meg arról, hogy a 2013-as terméket mindenki megvette, csak a 2016-osra nem volt pénze, ezért te most a 2013-asról kell, hogy írj. Egyáltalán, hogy jön ide a pénz?
Mellesleg az általad említett "üres tárgymező" funkció ugyanúgy működik abban is.
Végére hagytam, miért kötöttem bele az írásodba. Azért, mert te belekötöttél egy olyan funkcióba, amit nem is lenne szabad kikapcsolni, nem hogy frusztrálódni miatta.
Neked, mint Excel gurunak a email írás szabályait is figyelembe kellene venned, márpedig a tárgysor üresen hagyása a protokoll szerint súlyos hiba. Nekem például többször segített és nagyon hálás voltam, hogy figyelmeztetett az Outlook, amikor siettemben elfelejtettem a tárgysort kitölteni.
Az email írás etikájával sok szájt foglalkozik, én most a következőt találtam gyors kereséssel, ajánlom figyelmedbe:
emilypost.com/advice/email-etiquette-dos-donts/

És hogy az általad kiemelt "főablakánál fent van egy apró kis gomb" funkcióról is írjak.
Ez a 2016-ban nincs ott by default. De oszlopként be lehet illeszteni, az angol verzióban "Read" az oszlop neve. Csakhogy nem lehet rá szűrni, ha rákattintasz, a következő üzenet jelenik meg: "You cannot sort by this field". Nem fogom telepíteni a 2013-as verziót, hogy megnézzem, ott hogy műkszik, nézz utána te, ha már bloggolsz róla. Látod, ezért érdemes a legújabb terméket (is) propagálni.
Ja és ha már az olvasatlan leveleket akarod látni, miért nem írsz arról a funkcióról, amit direkt erre találtak ki és akár több postafiók használata esetén is fantasztikusan működik: "Search folders" (magyar verzióban nem tudom, hogy nevezik), majd megjelölni kedvencként. Igy az összes postafiókod felett, kiemelt helyen láthatod az összes nem olvasott leveled (és junk mailt és amit akarsz)

További jó bloggolást kívánok!
Határátkelő Luxusból a pokolba 2015.11.23 06:41:00
Spanyolország, Kanári-szigetek, napsütés, és egy jó munkaajánlat - maga a megvalósult álom, ami gyorsan pokoli tortúrává változott. Nem lehet elég gyakran hangsúlyozni, mennyire fontos megfelelően tájékozódni, mielőtt belevágnánk egy külföldi munkavállalásba. Imola…..
Cormorant 2015.11.24 17:09:29
Mindenki a posztoló pártján áll. Nem mondom, hogy egy köcsög, pénzhajhász kapitalistát meg kell védeni, de véleményem szerint érdemes kicsit az ő szemszögéből is megvizsgálni a dolgot. Ebből a szemszögből a poszt ezer sebből vérzik:
1. Betegen vágott bele. Mindenki írja, hogy a posztoló szempontjából ez miért tilos. És a munkaadóval szemben ez korrekt volt? Ha felveszek pl. egy új pincért és törött lábbal jelentkezik első nap, nem tudja a vendégeket kiszolgálni, akkor én köteles vagyok megtartani? Nem lett volna korrektebb előre, még kiutazás előtt figyelmeztetni a munkaadót ahelyett hogy kiutazott? ... és a munkaadót nem illette volna meg a próbaidő joga? Akkor mit szólt volna a posztoló, ha első nap hazaküldik repjegy nélkül? Fel lett volna háborodva? Jogosan?
2. Plusz az égési sebek! Most bikiniben volt, vagy sem? Ha nem, akkor képtelen volt felvenni valami naptól védő holmit? Ez csak az ő felelőssége! Irta, hogy fehér a bőre. Tudta hova megy! Mi hiányzott ahhoz, hogy megvédje magát a naptól? Ez is a munkaadó felelőssége?
3. Innen ered minden más probléma is. Ugyanis a posztoló nem volt képes fizikailag teljesíteni, ezért nem hozta a várt eredményt. Amint kiderül, az ígért szolgáltatásokat megkapta, szállást, étkezést, fizetést, mégha küzdeni is kellett érte. És Ő teljesítette, amit elvártak tőle?
4. A posztoló arra sem volt képes, hogy elolvassa a szerződését. Valaki tanácsára ellenőrizte csak, hogy napi 4 órás a munkaideje. Ez röhej!!!
5. Posztoló felháborítónak tartja, hogy a 4 óra helyett 10-12 órát dolgozott. Valahogy meg kellett próbálnia a betegsége miatt kieső bevételt pótolnia, ezt ő is érezte. De miért van felháborodva?
6. A probléma, hogy még 10-12 órai munkával sem sikerült! Posztoló megveti az olyan munkastílust, hogy bikiniben álljon oda fényképezni. Nem vagyok szexista, de azért gondoljuk már át egy kicsit. Posztoló tényleg úgy képzeli emberi lények fényképezését, hogy unott arccal, zsákruhában odaáll és majd jól feltüzeli az alanyokat? Ha a fényképész nem képes a modellt irányítani, stimulálni, akkor a fényképei sz@rt se fognak érni és senki nem veszi meg őket. Itt nem tájkép fotózásról van szó, hanem hús-vér emberekről. Szóval szerintem ebben az esetben egyáltalán nem megvetendő, ha a leendő ügyfelet kicsit feldobjuk. Tudomásul kell venni, ez show-business, a show alanyai pedig jelen esetben a szálloda vendégei! Bikiniben, kakas jelmezben, feje tetejére állva, de győzze meg az embereket arról, hogy fényképezkedjenek. Ha erre nem képes, akkor fényképezzen vázában rózsát! El nem tudom képzelni, hogy fényképezett eddig modelleket! Hogyan győzte meg őket arról, hogy a legjobb formájukat, legjobb arcukat, mosolyukat, stb nyújtsák. Vagy a modellei eddig kitömött állatok voltak?
7. Marketing szöveget nem akar elmondani? Nem kell! Találjon ki végre valami frappánsat. Már a második napon meg kellett volna kérni az ismerőseit, hogy segítsenek, mit mondanának, amikor a vendég megkérdezi, miért vegyen tőle fényképet. Nekem pl. nincs ötletem, én nem vagyok jó ilyesmiben. De nem is megyek oda fotózni idegeneket 25 EUR-ért a Kanári szigetekre. Aki odamegy, az vagy legyen rátartibb, vagy kérjen segítséget!

Véleményem szerint helyes, hogy a posztoló átgondolja, ami vele történt! De ne csak az önsajnálattal foglalkozzon, hanem tartsa szem előtt a másik oldal, a munkaadó érdekeit is. Erről a posztban vajmi keveset olvashattunk.

A siránkozás helyett:
1. Nem csak a munkaadóról kell tájékozódni, hanem elolvasni a munkaszerződést! Még az aláírása előtt! Ha valamivel nem ért egyet, jelezni, ha a válasszal nem ért egyet, nem aláírni. Egy vonzó, kötetlen, nyaralással egybekötött fotózásos lébecolási munka helyett egy teljesítést, konkrét árbevételt megkövetelő munkára jelentkezett. Ezt miért nem előre tisztázta?
2. Ha a munkaadóval szemben korrektséget követel meg, neki is korrekt módon kell fellépnie! Tájékoztatni ELŐRE a betegségéről, illetve amikor rosszulléttel a szobájában maradt, akkor NEM sunnyogni, hanem tájékoztatni erről is e munkaadót ÉS orvost hívni! El tud valaki olyat képzelni, hogy pl. egy multi nem követeli meg a betegség bejelentését aznap, amikor ez megtörtént és az orvosi igazolást utólag? Miért gondolja a posztoló, hogy ez a jog a munkaadóját nem illette meg?

Természetesen én most egyoldalúan a munkaadó oldaláról közelítettem meg a dolgot! DE! A posztbúl nem derül ki, mi vezetett a munkaadó viselkedéséhez. Lehet, hogy a munkaadó alapból görény (a fenyegetések és a többi lehet igaz, de lehet nem igaz), de lehet, hogy a munkaadó ültette hintába és benne is végig forrt az indulat, mert a munkaajánlatra egy egészséges, modell fotózással foglalkozó munkaerőt várt, helyette kapott egy beteg, a munkáját fizikailag ellátni nem képes munkavállalót, aki nem vetkőzik bikinire, nem nyomja a szöveget, ráadásul megérkezik a szigetre anélkül, hogy mindezt előre jelezné és kész helyzet elé állítja a munkaadót.

Szóval ennek az ügynek két oldala van, mi csak az egyiket ismerjük!
Annika Bjørn Először is, tisztázzuk miért is kell „túlélni”, azt a bizonyos rettegett téli időszakot.  Kezdjük azzal, hogy a norvég időjárás kissé eltér a Magyarországon megszokottól. Nem sokban, csak mindenben.  Az évszakok tekintetében megállapíthatjuk, hogy van a sötét hideg és a világos…..
Nem annyira álláskeresős téma, de mindenképpen fontos, mert rászorultak, elesettek segítéséről van szó. Márpedig erre manapság mindennél nagyobb szükség van. Közeleg a karácsony, egyre többen gyűjtenek adományokat, nehéz sorsú gyerekeknek, hajléktalanoknak, időseknek, és…..
Olvasónk egy hajózási cégnél Hr-es, arra buzdít mindenkit, hogy a beletörődés helyett merjenek lépni és belevágni valami újba.  Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon aszegenyekvagyunk@gmail.com címre !!   Az alábbi témákban várjuk a…..
Cormorant 2015.10.29 19:02:51
@Iván_a_muzsik:
- A hajó nem Németország.
- A hajón minden utas kötelező jattot hagy ott a fogyasztása után. Ebből fizetik a személyzetnek a jattot. Ezzel együtt 1000+ EUR-t viszel haza
- Németországban és máshol is kell fizetned a lakhatást + megélhetést. A hajón ingyen van! Igy az 1000 EUR tisztán megmarad! Számolhatsz azzal, hogy így minimum 1400-1600 EUR a fizetésed.
- Németországban nem elég az alap német, vagy angol.
- Van tovább lépési lehetőség, ha megbecsülöd magad és a munkád, tanulsz tovább.
- Világot látsz!

Tényleg annyira sz@r lenne? Akkor csak henyéljetek tovább a szüleitek nyakán, siránkozzatok. Az iskolában nem tanultatok, vagy éppen testnevelés-könyvtár szakra futotta a híres egri tanárképzőben és nem tudtok elhelyezkedni sehol, még titkár/titkárnőnek sem vagytok jók, most megmérethetnétek magatokat, de a valagatokat felemelni nehéz, mi?
Csak a kifogás, de annyit nem tesztek meg magatokért, hogy írjatok ennek a hr-snek, hiszen amúgy sem lenne az nektek jó, meg hát a világ amúgy is csak ellenetek van, meg a gyurcsány, meg azorbán, meg az elmútt 20-25 évetek! Ja, meg persze a beteg szülők, a barátok, a túrórudi és magyar kolbász, majd elfeledtem!
Aki úgy érzi, hogy nem ezt érdemli, emelje már fel végre a selymes hátsóját és jelentkezzen!
Ti pedig @Iván_a_muzsik és ördi ke és a többiek most az egyszer vetkőzzétek le a híres magyar mindenbenaszartésnegatívumotkeressük stílust és inkább bátorítsatok mindenkit, akire ráfér! Ez egy lehetőség, amit honfitársatok INGYEN nyújt nektek!
Napsütés, csobbanás a tengerben, megérinthető történelem, finom ételek - az egyik legjobb célpont hosszú őszi hétvégére Athén. Ideális, mert péntek este megy a gép és vasárnap este érkezik, vagyis nem kell szabadnapot kivenni. És nagyon olcsón össze lehet hozni: fejenként…..
Cormorant 2015.10.20 13:38:29
@Online Távmunkás:
Csatlakoznék a "soha többet"-hez.
Multi cég rendezvényén voltam anno szintén 4 napot.
5 csillagos szálloda, taxi, buszos városnézés, esti közös vacsi, minden megvolt.
A pénzt nem számoltuk, nem tudom, mi mennyi volt, Athént nem az elköltött pénz alapján ítélem meg.
Az Akropoliszban majd a lábunkat törtük az építkezésen, kicsit sem élveztem a sétát. Ott is, a városban is, mindenhol por, kosz, mocsok. A sétáló utcában afrikaiak árulták nyitható kartonlemezek között, illetve táskákból a bóvlit, majd futottak egy irányba mindenkit letarolva, amikor jöttek a rendőrök és fináncok.
A lehúzás állandó - drágán adják az értékelhetetlen salátákat, grilleket, stb. pedig próbáltunk görögök által látogatott, nem turista helyeket választani - mert szerettük volna kipróbálni, van-e a szállodai átlag menün kívül élet. Ok, a feta önmagában, az finom, nem lehet elrontani, de amit saláta néven általában adnak, az szégyen. Összesen kb. 5-6 helyet látogattunk meg, ebből egy helyen kaptunk elfogadható szolgáltatást.
A város maga kődzsungel, mindenféle romantika nélkül. Fogalmam sincs, hogy a cikkhez tartozó nyitó kép honnan van, de nagyon csodálkoznék, ha Athénból.
Maguk a görögök is mások voltak, mint a szigeteken. Durvák, gorombák, korántsem barátságosak. És ez még akkor volt, amikor jól ment a szekerük, bele sem merek gondolni, ma milyenek.
Szóval a szigetekre bármikor, de Athénba soha többet!
Cormorant 2015.10.20 16:27:56
@benőjenő: Köszi az infót. Most már van pozitív tapasztalatom is Athénról :D, kár hogy nem személyes.
Itt van az ősz, érkezik a sütőtök szezon - mi pedig nagyon-nagyon szeretjük a forró és lelket melengető sütőtöklevest. A poszt most annyiban lesz más, hogy videót is készítettem - ezzel talán még nagyobb segítséget nyújthatok az elkészítéshez. Kezdetnek feldaraboljuk a…..
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
Sokaknak gondot okoz a fogak elszíneződése, ennek megszüntetése azonban drága fogorvosi beavatkozást igényel. Van azonban olyan praktika, amivel olcsón kifehérítheted a fogaid, mindössze banánhéjra, fogkrémre és fogkefére van szükség hozzá. Így fehéríts fogat…..
Cormorant 2015.10.08 10:54:04
@shitgun:
"Van-e még lejjebb?"
Igen. Ugyanez fokhagymával, 4 héten keresztül :)