Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Johus

40 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kajával gyakorlatilag már bármikor megtámadható a kisteknős. Étvágya egyre nagyobb, bár úgy látom, a tücsök combját nem nagyon szereti, mert azt rendszerint otthagyja... de 4-5 tücsköt benyom mostanában (lábakkal vagy azok nélkül) egy-egy étkezés alkalmával. Magától még…..
Tankréd és Guillaume Teknősfront 2013.12.17 20:49:23
Helyzetjelentésem hosszú-hosszú szöveges formája helyett következzen néhány fotó, melyből kiderül, mennyire figyel egymásra, mennyire szereti egymást Tankréd és Guillaume, illetve hogy milyen jó fejek egyébként külön-külön is. Az egy kupacban alvás Tankréd részéről már…..
Ahogy az előző bejegyzés végén írtam, Tankrédnek terveztünk egy barátot, hogy ne érezze magát így elanyátlanodva abban a nagy terráriumban. Ma meg is érkezett Guillaume, de kezdjük az elején. Hetek óta kontaktban vagyok a tenyésztővel, hogy minden rendben legyen az új…..
A nyáron Tankréd meglehetősen felpörgött. Annyit evett, amennyi belefért, mászkált, kapart, csámcsogott, egy szóval elvolt. Mint a befőtt. Fürdött nagyokat, kergette a gilisztákat, követte az ujjamat, harapott az üres csipeszre. Eltelt viszont a meleg évszak, Tankréd…..
Gekkónapló Alan hagyatéka 2013.07.30 22:21:18
Alan már 4 hónapja nem lakik velünk, de sokat emlegetjük. Másfél hónappal távozása után, takarítás közben elemeltem egy cserepet a helyéről és mögüle kiköszönt két szép tojás. A kezdeti döbbenet és basszusozás után csóközönömet küldtem neki e-mailben, majd…..
Minél több idő telik el, Tankréd annál szívesebben mászkál a terráriumban. Újabban más és más helyeken találjuk őt reggelente, máshol látjuk újra délután. Így egyre többet lehet fotózni, egyre közelebb engedi a gépet is magához, nem is beszélve a kezünkről. Ha az…..
A legutóbbi bejegyzés óta egy hónap telt el. Ezidő alatt Tankréd rengeteget fejlődött, ami a szociális életét illeti. Íme egy kis összefoglaló, miket tanult, hogyan viselkedett az elmúlt 4 hétben. Tankréd hasi páncélja egyébként 5,5 cm hosszú, ez sokáig így is fog maradni,…..
Két hét alatt sikerült kialakítani egy elég erős ösztönös reakciót Tankrédnál. A sok nyüsztölés, földből kiásás eredménye számára mindig étel formájában jelent meg (számunkra meg könnybelábadt szemekben, hogy végre látjuk őt és milyen cuki), méghozzá a benyúló…..
Már két hete nálunk él Tankréd, összefoglalom, mi minden történt velünk. Szörnyen gyorsan telik az idő és ahhoz képest szörnyen keveset látom őt. De kezdjük az elején. Mikor hazahoztuk, elbújt. Kétszer kiástam, mert féltem, hogy baja lesz vagy megfullad vagy akármi. Nem…..
Tankréd és Guillaume Tankréd 2013.03.21 15:15:42
Miért lett Tankréd neve Tankréd? Az előkészület 6 hete alatt (terrárium megrendelése, átvétele, behátterezése, berendezése) többször is voltam bent az ismerős tenyésztő boltjában, egyrészt, mert egy ideig csak nála, otthon volt Dobozteknős és időpontokat egyeztettünk,…..
Mint azt korábban írtam, ha új állat érkezik hozzánk (bár nem szeretnék ebből rendszert csinálni), komolyan felkészülök rá. Az egész internetet kiolvastam Dobozteknős-témában, így igyekszem csak azokra az információkra szorítkozni, ami mindenki számára érdekes lehet. Nehéz…..
Az egész ott kezdődott, hogy megszülettem és édesapámnak már megvolt Kukac, a szalagos tigrispiton (Python molurus bivittatus), a maga 4,5 méterével. A házikedvenc fogalma így eleve tág volt számomra és a zoológus bátyám mellett ez nem is változott. Kukac ugyan elpusztult már, de…..
Az elmúlt másfél évben, mióta megvannak a gekkók, 3. alkalommal hagytam nyitva huzamosabb ideig véletlenül a terrárium ajtaját. Kétszer megúsztam. Charlie újabban az ajtón héderel egész nap, aludni sem megy máshova, ez az utóbbi stresszes hónapok miatt is így van, de amúgy is…..
Gekkónapló Vita vita hátán 2013.01.18 09:11:49
Charliera rá jár a rúd mostanában, illetve rá jár Alan, rá járna, ha hagyná magát a kislány. A molesztálásnak nem akar vége szakadni, Alan egyre csak próbálkozik szerelmének másfajta kimutatásával is, aminek bizony Charlie nem nagyon örül. Hosszú percekig kergetik egymást,…..
Most, hogy mindkét jószágnak találtam jobb helyet az én otthonomnál (kizárt, hogy jobb legyen, de azért nem kerülnek rosszabb körülmények közé sem), egy utolsó kis bejegyzést írok még róluk, hogy s mint vannak. A fejlődésük döbbenetes mértékű. Kisréce bő 11 cm,…..
Hogy a nagyokról is essék szó, hiszen mégis csak ők képezik ennek a blognak a fő tárgyát, egy velük kapcsolatos újabb megfigyelésemről adok hírt. De, hogy a kicsik rajongóit se veszítsem el, életem legaranyosabb phelsuma-videóját is megnézhetitek a poszt végén. A kakitánc A…..
Gekkónapló Jelentés a picikről 2012.10.13 16:27:07
Teljesen odáig vagyok a kicsikért. Hosszú perceket töltök azzal, hogy csak ülök az erre a célra a terráriumok elé helyezett széken és bámulom őket teli vigyorral. Gyönyörűek, kis csodák. Fotóblog-szerűen elmesélem, mi történt életük első hetében. Kispipi, az egy nappal…..
Gekkónapló Ilyenek a kicsik 2012.10.07 15:17:21
Tegnap este kikelt a másik kis gekkóm is. Várható volt, hogy hamar követi a tesóját, számítottam rá, úgyhogy hozattam reggel a bátyámmal még egy üres terráriumot. (Kész szerencse, hogy ennyiféle állatunk volt már és most épp nincs, csak összesen 6 gekkónk, a kicsikkel…..
Gekkónapló Gyermekáldás 2012.10.05 15:38:20
A mai napon hivatalosan is tenyésztő lettem. Fogságban szaporítottam Phelsuma grandist. Sikeresnek bizonyult a szúnyoghálós óvintézkedés. Na, elmesélem. Bementem a nagyokat megnézni, hogy mi van velük, és látom, hogy egy tücsök van a hálón belül. Mondom, marha jó, mert ha az be…..
Johus 2012.10.05 18:05:55
@Lina - Cicanapló: Most sikerült lemérni a kicsit, végre felfeküdt az üvegre, 6,5 cm. A névválasztási ötlet nem rossz, de igyekszem elhatárolódni, mert nagy valószínűséggel eladó sorba kerül, nem szeretném nagyon közel engedni a szívemhez...
Egyelőre levedlett, a vedlést megette, nem túl éhes, kínáltam ezzel-azzal, de nem kért semmit. Előbb-utóbb ő is tücsköt fog kapni, illetve lisztkukacot, viaszmolylárvát és gyümölcsös bébipapit.
...viselkedés szülő-módra Már írtam róla korábban, hogy milyen érdekes, ahogy a két gekkóm felváltva őrzi a tojásait. Hogyan torkollhat ez mégis tragédiába? Elmesélem. A meglepetés tojások, amelyeket június 19-én tojt le Charlie, kalandos úton mentek keresztül. Először is…..
Azt hittem, sokkal tovább eléldegélhetnek boldogan az 50x50x75 cm magas terráriumukban a kis jószágok. Na, persze botorság volt ezt gondolni, hiszen a végleges testméretüket elérik másfél éves korukra, úgyhogy értelemszerűen csak nőnek és nőnek életüknek ebben a szakaszában,…..
Betöltötték a gekkóim az egy évet, s ennek kapcsán egy kis összegzést írok róluk. Mi minden változáson mentek keresztül, afféle mérföldköveket mutatok az életünkből. Ami az "adataikat" illeti: nagyobbak, nehezebbek, szebbek lettek.Mindez szám- és szemszerűen…..
avagy tényleg szerelmesek egymásba a gekkóim? Amióta nagy üzemben utódokat kezdtek nemzeni a gekkóim, egyre többször figyelek fel arra, hogy viselkedésükben milyen komoly változások történtek, sőt, egészen félelmetesen okos és érzelemgazadag megmozdulásaik is lettek. Ott…..
Mielőtt konkrétan az én, illetve Charlie helyzetét leírom, szükségét érzem a nappali gekkók tojásrakásával kapcsolatos általános információk ismertetését. Először is a bejegyzés címében többesszámban írtam a tojást, ennek az az egyszerű magyarázata, hogy a nappali…..