Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ellie Arroway

28 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szóval bezártam itt ezt a blogot, de legyen rendes Vége is: két hónapos a kislányom, elképzelhetetlenül cuki, most éppen a kis ágyában aluszkál. És: akiket linkeltem oldalt, azok közül Jusztisnak már addigra megvolt a babája, a többiek viszont még csak az asszisztált reprodukció…..
Ennyit fogadott el az orvos a kórházban olvasónk édesanyjától. Tisztelt Praxis blog!   Édesanyám 84 éves múlt idén január 1-én, sajnos mostanában többször kellett kórházban töltenie rövidebb hosszabb időket. Nagy általánosságban minden rendben volt a tapasztalatait…..
Úgy volt, hogy csütörtökön bementem a kórházba halál idegesen, mert meg fognak műteni és jaj. Délre kellett mennem. Felmentem az osztályra, ahol a nővérek elmagyarázták, hogy most először le kell mennem az ambulanciára, ott beadni a papírjaimat, utána ott ki fog kérdezni egy…..
Praxis Édesapám szörnyű halála 2012.08.13 09:45:00
T. Címzett ! Az alábbi történetemet leírtam, és szeretném, ha megjelentetnék. Édesapám 2010-től 2011 tavaszáig járt Kardiológiai ambuláns rendelésre, és szépen helyrejött. Ezután többet nem ment el. 2011. december végén rosszul lett, úgy nézett ki, hogy az arca egyik…..
Ellie Arroway 2012.08.13 14:23:00
@Johnny Joker: Kikérem magamnak, én sosem buktam meg az egyetemen és kettesem sem volt, summa cum laude végeztem, okos vagyok és emberséges és még mindig itt vagyok.

Általánosítgató köcsögök.
Voltam varratszedésen, hát ez mennyire hangzik öregasszonyosan? El is mondtam mindenkinek, akivel csak beszéltem, hogy "varratszedésre megyek", kedveskéim. A jóképű fiatalember (amelyik operált) figyelmeztetett, hogy a köldökből való kiszedés a legkellemetlenebb, majd 15 másodperc…..
Ja, és még az is volt, még a műtét előtt, hogy összevesztem a férjemmel a sámánon. A férjem egy racionális ember és hithű ateista. Én is egy racionális ember vagyok, és babonás. Igen, ez a kettő megfér együtt. A férjem szerint a sámánok, homeopaták, kineziológusok és…..
Ellie Arroway 2012.07.01 20:41:43
@Tamko: fogalmam sincs, nem néztünk ki egy konkrét sámánt :) de a főnökömnek van vmi barátnője, aki sámán, de amúgy vmi nemzetközi jogász a csaj, ez csak a hobbija, van sámándobja is és azzal dobol. Hát most mit csináljak, nekem ez tetszik.
Tegnap volt az, amikor a műtét előtt elmentem az altatóorvoshoz, aki megnézte a papírjaimat meg engem, megmérte a vérnyomásomat, és eldöntötte, hogy el tud-e altatni (igen). Elmagyarázta tök alaposan, mi fog történni. Jó volt, szimpatikus nő volt. Jövő csütörtökön fogok…..
Az elmúlt fél-egy órában azzal foglalkoztam, hogy beleolvasgattam magyar nyelvű meddőasszony-blogokba. Mert szívesen olvasnék, illetve linkelnék ilyet, meg szívesen kommentelnék ott, izgulnék az illetővel, satöbbi. Valamiért engem még nem ért utol az, amikor az ember utálja a…..
Voltam annál az orvosnál, aki majd operálni fog (mert az asszisztált reprodukciós orvos beindikálta a műtétet, és megadta a laparoszkópos orvos telefonszámát és így), nagy rohanás volt, ezermillió ember, kizárólag olyan asszisztensnők, akik szemmel láthatóan próbáltak a…..
Egy még nem publikált tanulmány szerzőjével beszélgettem a minap, aki az elmúlt pár hónap során az egyik orvosi szakág helyzetét mérte fel. Ennek során minden *ológiai osztályra ellátogatott, és minden szakambulanciáról is gyűjtött adatot. Mivel az ügyben nem szerző, csak…..
Ellie Arroway 2012.06.10 16:52:45
@Turchi: szerintem nem mesterségesen terjesztett, tényleg nagyon rosszul bánnak velünk a betegek.
Mélységesen együtt tudok Veled érezni, hiszen velem közel 6 éve szinte ugyanez történt.A 39. héten beindult a szülés és mi bevonultunk a kórházba. Az ügyeletes orvos elvitt megvizsgálni. Nézegetett egy darabig, majd a képembe vágta, hogy a magzat elhalt. Már vagy 2-3 napja, nem…..
Ellie Arroway 2012.06.01 14:13:16
@bolondanya: de, én is az vagyok, aki rád se néz, és úgy beszél veled, mint egy agyhalottal, de csak olyankor vagyok ilyen, amikor hulla fáradt vagyok, mert mondjuk éjszaka ügyeltem a másik munkahelyemen vagy ugyanazon, ez viszont heti 2x előfordul. Hát nem érted? :(( nem az üde kivétel vagyok, hanem utálom, hogy nem tudok az lenni.
Ellie Arroway 2012.06.03 11:15:27
@Feketepéter: Köszi! Nyilván a fele banda annyit ért meg az egészből, hogy na már megint rinyálás, de ha már 1 ember felfogja, amit írok, akkor már talán értelme volt leírnom.
Ellie Arroway 2012.06.01 14:11:46
@tecsóba sose többé: én nem takarózom, hanem el vagyok keseredve.
Ott tartunk, hogy volt egy hónap szünet, amikor nem stimuláltak. Tök jó volt, nem kellett azon parázni, hogy most pont azon a napon, amikor az injekció vagy az UH esedékes, épp el tudok-e szabadulni a munkahelyemről, és amikor az otthoni együttlét esedékes, akkor nem vagyunk-e pont…..
Ellie gyereket szeretne Szünet 2012.04.27 20:10:00
Nem lettem terhes most se, úgyhogy felhívtam őket ciklus-elejei időpontért. Annyira nehéz volt találni, hogy már majdnem feladtuk. Mondjuk, az asszisztensnőnek két javaslata volt erre a hétre: csütörtök dél és 13.00 között, valamint péntek 9 és 10 között. Én meg bármikor…..
Praxis Megfulladt a babánk 2012.05.24 07:29:00
Tisztelt Praxis Olvasók! Négy éve az első igazi májusi meleg volt. A napi rutin szerint elvittem a lányomat iskolába, és nem ígértem meg neki, hogy én megyek érte, mert lehet, hogy délutánra már megszületik a kisöccse. Nagyon várta már, mi több, alig várta, hogy más menjen…..
Praxis A folyosón kellett szülnie 2012.04.09 09:15:00
Tisztelt Praxis blog!   Ne haragudjon senki, hogy hozzaszolok de en Angliaban elek es mindenkit kerek ne szidja a magyar egeszsegugyet(biztos van olyan orszag ahol jobb)de ha valaki szidni akarja akkor jojjon Angliaba es nezze meg itt mi folyik. Sokan elkepednenek. Tenyleg nem minden orvos…..
Ellie Arroway 2012.04.09 20:10:25
@ágota77: mert az emberek itthon nulla egészségtudatossággal rendelkeznek, nem vigyáznak magukra, isznak, nem sportolnak és halálra dolgozzák magukat. Nem az egészségügy miatt halnak jobban.
Ma reggel bementem beadatni a Choragont, ez volt az utolsó a dobozban (3 ampulla van a dobozban, ami 3 havi adag). Azt mondta a nagyon aranyos asszisztens csaj, hogy nahát, az utolsó, reméljük, szerencsét hoz és tényleg az utolsó! Reméljük. Ezért távozáskor én is kedves voltam vele…..
Ott tartunk, hogy tegnap beadtam magamnak a tüszőérlelő injekciót (Fostimon)*, ma pedig mentem vérvételre és UH-ra, ahol megnézik a tüsző(k) állapotát. Levették a vért, utána némi várakozás, aztán megjött az orvos, aki egyből két, egymástól egy ajtóval elválasztott…..
Ellie Arroway 2012.04.04 19:08:20
Ja és azt elfelejtettem írni, hogy a múltkor összefutottam egy kolléganőmmel az orvosnál, volt is nagy "hát te mit csinálsz itt?"-ezés. Én egyből megmondtam, hogy otthoni együttlétes stimulált ciklusokban utazom, úgyhogy erre ő is elmesélte az endometriózisát. Mondjuk szerintem…..
A címben szereplő ízesítésű Ben & Jerry jégkrémet ettem, mert mint tudjuk, a nagy zsírtartalmú tejből készült fagylalt fogyasztása növeli a teherbeesés esélyét. Úgyhogy eszem egyet minden hónapban, míg teherbe nem esem. Vagy lehet, hogy utána is. Csak kisdobozosat,…..
Ellie Arroway 2012.04.01 11:56:58
@Tamko: igazából már jártunk pszichológushoz régebben mindketten, más miatt, és szükség esetén bármelyikünkéhez visszamehetnénk együtt vagy külön-külön is, egyelőre még nem érzem istenigazából szükségét, de lehet, hogy majd eljön az a pont.

Á, ez a barátnőm 10 évvel fiatalabb, még rengeteg ideje van :))
Hát, nem lettem terhes, pedig most reménykedtem, mert pihentem is, nyugisabb időszak volt, ettem ananászt, ittam palástfüvet... szomorú vagyok. Pár napja már sejtettem, mert a szokásos PMS-es tüneteim voltak (mellfeszülés, lábdagadás, idegbetegség), de egyes források szerint a…..
Kaptam díjat, köszönöm! Tamkotól kaptam és ez az:             Cserébe három dolgot kell elmondanom magamról, amit még eddig nem mondtam, mondjuk nagyjából semmit sem mondtam, úgyhogy ez nem lesz nehéz. 1. 34 éves vagyok, és még nincs tetoválásom, de még nem tettem…..
Ellie Arroway 2012.03.22 19:07:53
@Tamko: úristen, én biztos tökre megijedtem volna :)
Ma a beágyazódásról olvasgattam, mert a napokban ennek kellene történnie, valamint vásároltam a bioboltban palástfű teát, mert azt írta az internet, meg ettem ananászt, mert Tamko azt kommentelte. Tessék, itt van két kép, hogy mi történik az első 9 napban. Az első képet itt…..
Utánaolvastam, úgy van, hogy a közösülést követően pár órán belül ideális esetben a petesejt megtermékenyül a petevezetékben. Ezután a megtermékenyült petesejt, melynek neve zigóta, elkezd osztódni, és közben lassan gurul lefelé a méhbe. Az 5-7. napon érkezik meg a méhbe,…..
Ellie Arroway 2012.03.15 18:55:34