Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagyaliz

9 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kapcsolatok hálójában- Hiperkapcsolatok             A kapcsolatok hálójában rengeteg érdekes és lebilincselő példát hoz arra, hogy a digitális világ és vívmányaik hogyan befolyásolják a modern világ emberét, a…..
            A Csepeli – Prazsák könyv egyik legérdekesebb része az értékeket bemutató táblázat, melyet az internet felhasználók és a nem internetezők körében végeztek.  Fontos különbségek mutatkoznak a két csoport…..
A papír alapú térképek, képek és egyéb dokumentumok helyére korunkban az egyre nagyobb teret és fejlettséget elért virtuális valóság lépett. A térinformatika kialakulásával egyre széleskörűbbé vált ezek használata a hétköznapi emberek számára is. A virtuális kampuszok,…..
nagyaliz A kukkoló társadalom 2012.04.30 13:25:00
A XXI. század egyik legnagyobb találmánya a megfigyelés. Azért nevezem találmánynak, mert ezáltal sokan biztonságban érezhetik magukat és úgy vélik, a térfigyelő kamerák és a mobilokba épített rádió adó-vevő lehetőséget ad arra, hogy ha bajba kerülünk, valaki azonnal a…..
            A jövőbeni oktatással kapcsolatban eltérőek, vannak, akik szerint a meglévő rendszer nem fog és nem szabad változnia.  A felfogás szerint a hagyományos oktatási rendszerek kielégítik a tanulók és tanárok igényeit és nem érett meg a változásra, sőt nincs…..
Ezen bejegyzésem Komenczi Bertalan : elektronikus tanulási környezet című könyve nyomán készült, melyből ez alkalommal a Tanítás tanulás a kulturális evolúció rendszerében. A könyv első része az ember és állat párhuzamával kezdi a kulturális evolúció fogalmának…..
nagyaliz Digitális generáció... 2012.03.03 12:27:00
Amikor az előadást hallgattam elfogott a kétségbeesés. Digitális vagy sem? Bennszülött vagyok vagy sem? Ha abból a feltételezésből indulunk ki, hogy a digitális bennszülöttek folyamatosan online vannak, posztolnak, lájkolnak és kommentelnek, akkor nem érzem magam bennszülöttnek,…..
A mai napon, amikor az első megbeszélések folytak az információtudomány és távoktatás tárgyból, persze elsőre én is sokk hatás alá kerültem a virtuális valóság bemutatása során.A címben már utaltam arra, hogy mi ugrott be elsőként a "secondlife"-ról. Családomból…..
nagyaliz Az információ hatalom 2012.02.24 21:53:00
Ez a szállóige jutott eszembe amikor hallgattam a szerdai előadást és a mai napnak sikerült is ezt alátámasztania! Egy iskolaszövetkezetnél dolgozom, ahol egy múlt heti elektromos hiba miatt a mai napon le kellett állnia a belső rendszerünknek, ugyanis kivonult az egyik ismert és…..