Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VGabesz

0 bejegyzést írt és 187 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén a tél nagyon nehezen adta meg magát. A zord januárt egy havas február követte és hiába merészkedtünk ki többször a Duna partjára halfogás reményében, a húsunkba maró jeges szél pár óra alatt felőrölte ellenálló képességünket és zsákmány nélküli megfutamodásra…..
VGabesz 2017.03.11 08:02:58
@Bocsa: Szia!

A tatabányai Erőműi tó és a Derítő-tó közötti Által-Ér szakaszra csak éves jegy váltható (ne kérdezd miért!! Szerintem is nonsense), ami tavaly valami 9 ezer forint volt. Ez a Derítő tavi horgászházban váltható. A Derítő kifolyó szakaszára váltható külön jegy (szintén tavalyi árán 2500 forint) és ez az Öreg-tó előtti rácsig érvényes. Ez az érdekesebb szakasz talán, pláne ha Ultra Light pergetésben gondolkozol. Itt ha kitartó és ügyes vagy, akkor szép darabos sügérállománnyal futhatsz össze illetve ifjonc süllőkkel is akár. Az Öreg-tó utáni rész a Május 1 útig nem horgászható, utána pedig csak egy kicsi szakasz van, ami a Cseke-tó kezelésében van, egészen az Új úti vas zsilipig.
Én csak pergetek ott, így a békés hal állományával nem igazán vagyok tisztában.

Remélem tudtam segíteni!
Görbüljön és C&R!!!
Üdv.
Gabesz
VGabesz 2017.03.11 17:52:31
@Bocsa: Szia!

Ma voltam kint a kifolyón! Víz per pillanat nem sok van benne, mivel éppen töltik fel az Öreg-tavat, szóval én azt mondanám, hogy kb 1 hónap (de lehet több), mire újra normális vízmélységek lesznek. A pálya amúgy zseniálisan néz ki, rengeteg új haltartó hely van, ellenben egy helyi azt mondta, hogy a nagy téli hidegek miatt a kormorán és kócsag "hordák" a nem befagyott folyóvizeken tizedelték az állományt, ennek megfelelően az erdős részt madárürülék borítja. Remélem azért maradt valami az igen szép sügér és süllő állományból! A mai napon semmi mozgást nem tapasztaltam!

Üdv.

Gabesz
Angliában, vagyis a sportág őshazájában rengeteg érdekes kifejezést, mondhatjuk úgy is: szlenget használnak a dartsban előforduló különböző dobásokra, pontértékekre, hibákra. Elég sok ilyen terminus technicus-t hallhatunk a közvetítésekben, és sokkal találkozhatunk is az itthoni versenyeken is,…..
Horgászkalandok Tilalom után 2016.06.29 07:00:00
VGabesz 2016.06.29 11:55:01
@Bogyo_bacsi: Szia Tomi!!

Az relatív, hogy mi a magas, de ez a 3 méter feletti azért valóban nem rossz, csak mondjuk a jó helyek többségén a helyi nyugdíjas erők ülnek szinte mindig. Na de azért megvannak a bevált "spotok"! :) Viszont ha bemegy 3 alá, akkor végre előkerülhet megint a melles csizma :) Balinok jöttek szépen meg ugye életem első pergetett harcsája, de süllőt nem adott még idén az Öreg Hölgy, pedig magamhoz képest elég sokat vagyok kint.
Mindenképp szólj, mert ezt a süllős csalit mindenképpen ki szeretném próbálni illetve az UL csalik is nagyon fogósnak néznek ki így kép alapján és hát ezen a fronton értem már el sikereket idén, szóval ott is szeretnék erősíteni a csalik tekintetében!! Várom az infókat!! :)

Üdv.

Gabesz
VGabesz 2016.06.29 13:53:44
@Bogyo_bacsi: Szia Tomi!

Köszi a jó tanácsokat! ;)
Nem fognak kimaradni ezek a csalik sem az arzenálból! Úgy nézem, hogy a Pupe az ilyen Ipoly és Vág jellegű vizekre kiváló domolykó csali, bár a maga 15 grammos súlyával nem kifejezetten az UL kategória! Felkerült a listára ő is :)
Egyébként mi volt a tapasztalat? A felszín közeléből jöttek inkább vagy a mélyebb régióból?

Üdv.

Gabesz
VGabesz 2016.02.17 13:02:28
@Bogyo_bacsi: A süllőt elengedtük ívni :) Nagyon kíváncsian várom, hogy milyen harikat sikerül landoltatni, legfőképp majd a Pó túrátok eredményét várom Andrissal!!!
Én most áprilisig csak UL-ezni fogok, van néhány felderítésre váró terep számomra amelyek igen ígéretesnek tűnnek. Most szereztem be én is egy akciókamerát úgyhogy remélem mozgóképes beszámolóval is tudok majd Neked szolgálni. :) Illetve majd a közös pecákon külső szemszögből is megörökíthetjük a fogásaidat! :)

Üdv.

Gabesz
VGabesz 2016.02.17 13:18:34
@Bogyo_bacsi:
Azt mondják, hogy a harcsapergetés a pergetés csúcsa :) De azért az Andris remélem idén visz valami frankó lélegzős gázlóruhát ;) Vagy idén is elkényezteti a blog és az ismerősei női szekcióját a vízben "harcolós" képekkel? :)
Nem hinném, hogy külön catornát indítanék, de fogok csinálni pár klippet az biztos. Bontogatom szárnyaimat. Ha bejön, akkor max nyitok itt a blogodon egy UL rovatot :)

Üdv.

Gabesz
VGabesz 2016.02.17 13:23:43
@Bogyo_bacsi:
Várd ki a végét ;)
Mint utolsó dunai írásomban is beszámoltam róla, a nyár, illetve a kora ősz szépen adta a halat az öreg folyón. Ám, ez a nagyszerű időszak október közepére teljesedett ki igazán, mikor egy közelgő, nagyjából másfél méteres árhullám borította fel a már jó ideje beállt, alacsony víz…..
VGabesz 2015.12.16 13:34:49
@Bogyo_bacsi:
Szia Tomi!
Szerintem nekem is be kell szereznem egy ilyen sapkát, az enyém úgy sem tetszik az Andrisnak! :)
Tényleg működni látszik a "nagy csali nagy hal" elve és bár tudom, hogy a szerencse faktor nem zárható ki, de minimalizálható és ahogy ezt Te csinálod az sikeresnek bizonyult! Reményteli téli szezon elé nézhetünk! :)

Üdv.

Gabesz
Horgászkalandok Éjjeli madarak 2015.10.14 08:00:00
// Lassan, nesztelenül csorogtunk csónakunkkal a tiszai éjszakában. Éppen ráfordultunk a legígéretesebb külső ívre, mikor a túloldalról reflektorfény borított el minket. Légy szíves ne világítson ránk! - kiáltottam át a kíváncsiskodó féljózan sporinak. A fény…..
VGabesz 2015.10.14 09:24:59
@Bogyo_bacsi:
Szia Tomi!

Igen azt sokat hallottam, hogy a harcsázás nem egy ingergazdag válfaja a horgászatnak. És bár nagyon vonzó ez a típusú peca az írásaid alapján, meg ugye a BIG ONE megfogásának a vágya, én nem hiszem hogy bele mernék vágni. Bennem nincs akkor kitartás :). Viszont az jó, hogy kevésbé csaligyilkos :)

Üdv.

Gabesz
VGabesz 2015.10.14 09:34:03
@Bogyo_bacsi:
Ebben biztos vagyok Tomi! A harcsás cikkeid tökéletesen kitöltik bennem az ezen téren kialakult űrt, szóval toljátok Andrissal és a többiekkel, legyen minél több bajuszos cikk!! Én majd kiképzem magam a patakok terén és ha netán visszatérnél erre a területre, akkor állok szíves rendelkezésedre ;)! De addig is jöjjenek a további cikkek és már hiányolok egy videót is!! :)

Üdv.

Gabesz
Lám, újra eltelt egy esztendő és a blogom immáron iskolás korú lett. :o) Ha visszatekintek az elmúlt évre, egy rendkívül küzdelmes, kihívásokkal teli időszakot tudhatok magam mögött. Az őszi és tavaszi csukás etap igen soványan mérte a sikert, a téli gumihalas szezon pedig…..
Horgászkalandok Tiszaháton 2015.08.18 08:00:00
// Tavaly nyár végén – ősz elején pár alkalommal már nyomába szegődtünk a bajuszos ragadozóknak az öreg Tiszán, ám sajnos, az évtized egérúszását éppen lekéstük és csupán néhány harcsakapásig jutottunk a szőke folyón. Szépen fogtunk azonban balinokat és akadt…..
// Nos, akkor folytatnám a történetét, hogy az erős szezonkezdet után hogyan is alakult számomra az idei dunai wobbleres idény. Az általam rendszeresen látogatott kövezéseket továbbra is nyalogatta a félig zavaros, magas vízállással hömpölygő folyam, kitűnő terepet…..
// Végre-valahára elérkeztek a melegebb évszakok. Az elmúlt hónapok szerényen mérték a sikert az öreg Dunán. Késő ősz óta néhány momentum adódott csupán, mikor kedvezőnek bizonyultak a körülmények a gumis süllőzésre, harcsázásra. Bár ezeket szituációkat…..
VGabesz 2015.07.29 12:17:42
@Halfdane:

Szia András!
Abszolút átérzem a dolgot, én is hasonló cipőben járok, talán a jövő évem jobb lesz peca szempontjából, mivel a zenélést én is befejezem az év végén. Viszont ezért is jó ezeket a sorokat meg úgy en bloc a blogot olvasni, mert az elméleti tudást, tapasztalatokat tényleg magunkévá tehetjük aztán amikor időnk engedi azt a gyakorlatba ültessük :).
Egy szó, mint száz Tomi: Fáradozásotok nem hiába való! :)

@Bogyo_bacsi:

Szia Tomi!
Igyekszem visszatérni ide hozzátok, sajnos egyéb kötelezettségeim nem igazán tették lehetővé az aktív blogéletet.
De a kisebb csalikkal is ugyan úgy tudsz eredményes lenni az éjszakai órákban nem? Értem ez alatt, hogy a kisebbek nem tűnnek el vagy igen?

Üdv.

Gabesz
VGabesz 2015.07.29 12:24:12
@Bogyo_bacsi:

Köszi Tomi!
Várom a tapasztalataidat, mert idővel én is szeretnék egy arzenált a nagyobbakból. Mostanra már igen szép készlet gyűlt össze a "kisebbekből" és hát ugye nincs megállás soha :).

Üdv.

Gabesz
// Általában a zord téli hónapok kecsegtetnek a legszebb süllőkkel a Dunán... na de hogyan is indult ez az esztendő? Hát horgászati szempontból bizony katasztrofálisan. :o( Az év elején beköszönő erőteljes felmelegedés magával húzott egy zavaros árhullámot, ami egészen…..
// Lassan közeledtek már az ünnepek, mikor beköszöntött végre az igazi tél. A hőmérő higanyszála az éjszakai órákban mínusz tizenöt fok alá kúszott, a fákat belepte a fehér zúzmara és az esős hónapok nyomán felduzzadt tócsák is teljesen befagytak végül. Mindenki…..
VGabesz 2015.02.25 22:16:12
@Bogyo_bacsi: Szia!

Nos igen! Ebben teljesen igazad van, ez a kulcsa és valóban ettől olyan vonzó. Néha úgy vagyok vele, mint a gitározással amikor meghallok egy Tommy Emmanuelt játszani: Legszívesebben hagynám a picsába mert esélyem sincs hozzá képest, de valahogy mindig kézbe veszem a gitárt is és okoz sikerélményt! Küzdeni kell, mint disznó a jégen és meg lesz az eredmény! :)

Üdv.

Gabesz
VGabesz 2015.02.25 22:30:40
@Bogyo_bacsi:
Ó ne viccelj! Persze! Fogtam néhány olyan halat a Dunán kezdőként amit sokan megirigyelnének :). Ezek persze a legnagyobb százalékban nem az én érdemeim voltak, de a tapasztalattal csökkenthetem a szerencse faktort pl. Ti már rengeteg tapasztalattal bírtok, ezért is jó (többek közt) olvasni a cikkeket, mert azért rengeteg jó infót és tanácsot lehet belőlük hasznosítani, szóljon az sikerről vagy éppen kudarcról. :)
Üdv.

Gabesz
// Túl vagyunk az idei ősz első Tisza-tavi horgászkalandján, ám sajnos a tó nem azt az eredményt hozta számunkra, amire titkon számítottunk. A hirtelen jött tiszai áradás okán zavarossá változott a tározó fekete, tőzeges vize és csupán az eldugottabb, tisztább…..
VGabesz 2015.01.19 12:02:11
@Bogyo_bacsi: Szia Tomi!
Elhiszem, csak azért lepődtem meg egy picit, mert nem rád jellemző, hogy nem dobálsz minden adandó alkalommal :).
Mert ha pl. egy hetet lent tudnál lenni, akkor biztosan eredményesebb tudnál lenni és jobban ki tudnád ismerni a vizet. Ehhez nem feltétlenül kell partner. Kíváncsian várom a beszámolókat azokról is :). De azért remélem a szezonnyitót a tavalyi helyen csináljuk ;)

Üdv.

Gabesz
VGabesz 2015.01.19 12:17:23
@Bogyo_bacsi: Értem.
Hát ráfordítható idő tekintetében biztosan nem fogom tudni, de ha már kint vagyunk, akkor nem fogok lemaradni semmilyen tekintetben :).
// Az őszi csukaszezon igen gyengén sikerült számomra. A Tisza-tavon kifogtunk egy zavaros áradást, ami szinte ellehetetlenítette a horgászatot, a Balatonon idő előtt távozott az idei, talán legnagyobb krokim, a Dunán pedig egyszerűen bottal ütöttük a csukák nyomát. Ez azt…..
VGabesz 2015.01.01 17:01:31
@Bogyo_bacsi:
Szia!
Én még tavaly írtam, így valójában a tiéd de ha szigorúan a látogatókat nézzük akkor ez az első! :D
Mindenesetre jó képek, mint mindig. A mostani időjárás jót sejtet, ha ilyen hideg marad még egy menyhalazás is belefér nem? :D
Jelentem majd mindenképpen ha jön valami!

Üdv.

Gabesz
// Már türelmetlenül vártam, hogy újra beköszöntsön az igazi ősz és régóta tervezgetett Tisza-tavi túránkba végre belevágjunk barátaimmal. Mikor kezd lerohadni a sulyom, a hínár, ott a helyünk a végeláthatatlan nádas tenger labirintusában, falánk csukákra portyázva.…..
VGabesz 2014.11.26 09:30:54
@Bogyo_bacsi: Szia!

Ennyit számít a tapasztalat! Sokféle csalit próbáltatok vagy volt egy elképzelés egy fajtáról és azt erőltettétek?
VGabesz 2014.11.26 09:38:06
@Bogyo_bacsi: Szia!

Csak azért kérdeztem, mert pont a minap néztem egy videót ahol ez volt az egyik téma és érdekelt, hogy nálatok mi volt. Van aki még akkor is cserél csalit ha egy másikra már volt előtte kapása. Próbálkozó típus. Nagyon kíváncsi vagyok a következőre is. Legutóbb nekünk csak a bicskák jöttek és azok is a szélvízből. Akkor még nem volt elég hideg a víz.

Üdv.

Gabesz
VGabesz 2014.11.26 09:56:05
@Bogyo_bacsi: Szia!

Én is nagyjából így gondolom. Ez is kb olyan érdekes téma, mint a szerencse faktor a horgászatban. Itt azt hiszem minimálisra tudtátok redukálni ezt :)!

Így tovább!

Üdv.

Gabesz
// Az idei év hihetetlenül szeszélyes, mint időjárást, mint vízállást tekintve. Jönnek-mennek a zivatarok és árhullámok folyóinkon. Ha az ember jó ütemben csípi el a közelgő áradást, szép fogásokat könyvelhet el magának, ám amennyiben a körülmények…..
VGabesz 2014.11.10 15:02:53
@Bogyo_bacsi: Szia!

Reméljük egyszer megnyitják előttünk az a terepet!
Akkor jövőre és az elkövetkező évekre jók lehetnek a süllős kilátások. Jó lenne ha nem a móri politikát követnék ebben.
A balint csak azért említettem meg, mert mi is tapasztaltuk és mesélték is, hogy pofátlanul zabálnak a jónép előtt és mocsok nehéz őket megfogni. A Te csalidat is hányszor lekövette mikor odaértünk! :)

Üdv.

Gabesz
Kereken öt esztendő telt már el, mióta útnak indítottam horgászblogomat. Ilyenkor az ember megáll egy pillanatra és eltöpreng: Vajon mi célt szolgál mindez? Mi értelme, a hihetetlen mennyiségű befektetett munkának, időnek és energiának? Úgy gondolom, hogy a belül szunnyadó…..
// Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy éves horgásznaptáramban az egyik legnagyobb kihívást jelentő időszakot a nyári, dunai wobbleres pergetés jelenti. Szinte minden év más és más, újra kell tanulni, értelmezni a módszert. A folyó viselkedése és az időjárás nagyban…..
VGabesz 2014.09.30 22:05:50
@Bogyo_bacsi: Szia!
Igen, azt hiszem ez a jó szó rá: kínlódás. :)
Érdekes az a csali, a többihez képest gyakorlatilag semmi extra mozgás, csak tekered, mint az őrült és vannak vizek ahol zabálják :). Próbálkoztam velük többször az idén, de ezidáig sikertelenül persze ez nem feltétlenül a csalik miatt van, sőt... :). A süllők is elkerülni látszanak, viszont Te igen szépeket tekertél ki!! Grat! Az utolsó előtti képen lévő wobbler az szimpatikus. Csukára is játszik?
VGabesz 2014.09.30 22:21:36
@Bogyo_bacsi:
Köszi a kimerítő választ. Ki fogom próbálni a tanácsokat meg szerintem a Norizit is. Ha már úgy is nyakunkon a csuka szezon :)

Üdv.

Gabesz
// Lassan egy teljes esztendő is eltelt már, mióta legutoljára a Balatonon jártam. Bizony itt kezdődött el minden. Még 8 éves sem voltam tán, mikor az állami üdülő stégén mogyorófa vesszőből faragott pálcámmal, úszós készséggel és paprikás polentával megfogtam…..
VGabesz 2014.09.03 20:38:25
@Halfdane: Szia András!

Ez a tuti tényleg a balatonban, hogy le tud nyugtatni bármennyire fel vagy pörögve. Nektek is gratula a halakhoz, még akkor is ha mennyiségileg elmaradtatok a másik csapattól!!

Üdv.

Gabesz
VGabesz 2014.09.03 20:49:44
@Bogyo_bacsi: Szia Tomi!

Igen, nagyon nagy vízfelület és helyismeret nélkül vagy helyi segítsége nélkül nehéz eredményesnek lenni (bár ez szinte minden természetes vizünkről elmondható). Örülök a sikereteknek, a videó meg mint mindig, most is kiváló!
A téli időszakra lennék még ott kíváncsi, hogy milyen lehetőségek vannak?! Sok sikert az őszi "támadás"-hoz :)

Üdv.

Gabesz
// A nyár számomra nem a kapitális halak fogásáról szól, hiszen a letisztult, alacsonyan csordogáló Duna csak hébe-hóba ad egy-egy süllőt, vagy balint és általában azok is az aprajából kerülnek ki. Folyamatosan keresem a lehetőséget, hogy ezeket a sivár napokat milyen…..
Horgászkalandok A becsületharcsa 2014.08.06 08:00:00
// Lassan eltelt egy kerek esztendő mióta először jártam a Pó folyón és ott horogvége kerítettem életem eddigi legnagyobb, negyvenhét kilós harcsáját. A hatalmas hallal vívott ádáz küzdelem, az éjszakai csorgásos-partdobálós pergetés sejtelmes hangulata, a hatalmas…..
VGabesz 2014.08.13 15:50:40
@Bogyo_bacsi:
Szia Tomi!

Nem gondolom, hogy el kell keserednetek, RESPECT a kitartásért!! Biztosan rengeteget tanultatok és remélem, hogy azért nem kell 345,306 évet várnot a "BIG ONE"-ra! :D

Üdv.

Gabesz
VGabesz 2014.08.15 09:43:37
@Bogyo_bacsi:
Szia Tomi!

Valóban, pláne nézve a tájat! Azért tényleg nem semmi vidék, itt igazán ki lehet kapcsolni fejben és csak a horgászatra koncentrálni!! Ez sok embernek megfizethetetlen (már az érzés). Tényleg rengeteget számít a rutin meg a tapasztalat akár itthon a Dunán, akár külföldön! Biztos vagyok benne, hogy a jövő évi túrátok sikeresebb lesz. Nem voltam rest végigolvasni a sok kommentet és azt gondolom, hogy rengeteg hasznos tanáccsal elláttak, amiket majd hasznosíthatsz jövőre a saját magad által szerzettekkel együtt!!
És bár addig még sok víz lefolyik a Pón is, de sok sikert hozzá! :)

Üdv.

Gabesz