Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lecsó75

0 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha szeretnél kutyát, de panellakásban laksz, feltétlen olvasd el a cikket, hogy felelős döntést tudjál hozni. Persze ha csak érdekel a téma, akkor is szeretettel várlak. A panelos kutyatartás jóval árnyaltabb annál, mint hogy állatkínzás még az ötlet is, vagy ez egy kihagyhatatlan lehetőség a…..
Lecsó75 2018.07.17 11:57:06
@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Miért tart az ember kutyát? Mert olyan élményekben lesz része, amiben kutya nélkül nem lenne. Ilyen egyszerű. Pont ezért fut, biciklizik, barkácsol vagy csajozik. Szerintem nincs sivárabb lelkű ember annál, aki önnön nagyságát azzal próbálja igazolni, hogy az őt körülvevő világból nincs semmi hozzá méltó.
Lecsó75 2018.07.17 17:39:40
@ételizésítő: Nnnnaaa a másik tudós... Szelíd sakál. Az. :D
Lecsó75 2018.07.17 20:52:44
@ételizésítő: Linkelj már valamit, amiben ezt fejtegetik! De ne Díványt meg Blog.hu-s szarokat. Valami értékelhetőt.
A tudomány jelen állása szerint a farkasnak és a kutyának volt közös őse, genetikailag ma is kb 99%-ban megegyezik a két faj, a szürke farkas és a Csivava szaporodó képes utódokat tud(na) nemzeni.
Te is őskori könyvekből tanulsz. Konrad Lorenznek közel 100 éve volt egy elmélete, miszerint a mai kutya két ágról származik, vannak amelyek a farkassal közös ősből származnak és vannak amelyek a sakállal közösből. Pont a genetika az, ami ezt azóta már megcáfolta.
Nyilván jóval kevesebb szép üzenetet kapok a témában, mint azok, akik valamilyen népszerű/ismert fajtájú kutyának keresnek gazdit - pláne ha ingyen örökbefogadható a jószág - de még így is néha soknak érzem. Ahogy írtam azt tegnap este, egy népszerű fajtás csoportban tagnak lenni (konkrétan bull…..
Lecsó75 2018.01.26 09:12:20
@furious ewok: Te annyi hülyeséget összehordtál egy hsz-ban, hogy követni is nehéz:
Kiscsillió forintért nem a jófogáson szoktak kutyát kirdetni, hanem leginkább sehol. Mivel a kiscsilliós kutyák kb azelőtt elkelnek, hogy elválaszthatók lennének.
Mit kellene a posztírónak mutatni, meg vállalni? Le van írva a poszt elején:

"Le van írva a kicsik kora, jelleme - mert karakterteszteltünk úgyamúgy - küllemi tulajdonságai, törzskönyve online pedes linkkel, a szülőkről minden eredmény és dolgozós videó, majd a weboldalunk, és a facebook oldalunk, utóbbin a kölykök nevével megfejelt albumokban található több száz fotóval. Emellett, aki nyitott szemmel jár és minimálisan ért a fészbuk használatához, az nagyjából három percen belül megtalálja a picik videóit is (szintén a nevükkel címezve). "

Ez neked nem elég? Mit akarsz még? Hogy a seggedet kinyalják, mert kutyát akarsz venni?

Nehéz megérteni hozzá nem értő embereknek, hogy kutya és kutya között óriási különbségek vannak. Mindegyik kutya aranyos és teljes értékű családtag lehet, ha megfelelően választ az ember. Vannak azonban olyan emberek, akik valami mást is akarnak csinálni a kutyával azon kívül, hogy megpisiltetik fészbúkozás közben, majd a kanapén nézik vele a Fatmagüllt. Ezek az emberek nem a jófogáson keresik a kutyát, és nem lepődnek meg azon, ha nekik véletlenül nem marad egy adott alomból. Majd jut nekik a következőből. És igen, aláírnak olyan szerződést, amiben elővásárlási jog van kikötve a kutyára, mert a tenyésztő nem akarja hogy a gyepin kössön ki az eb. Én is aláírtam minden szó nélkül, mert tudtam, hogy a kutyát amit elhozok, soha nem fogom eladni, elajándékozni, itt fog elpusztulni nálam remélhetőleg jó sok év múlva. Nem nyomoznak utánam, a mindennapjaimban, nem csekkolnak állandóan hogy megvan-e még a kutya, egyszerűen tartjuk a kapcsolatot, és ha bármi kínom van, számíthatok a segítségükre (mert pl pár napra el kell helyeznem valahol a kutyát).
Szerintem a tipikus "magyar mentalitás" nem a posztírónál mutatkozik meg, hanem azoknál, akik szerint "ha megvettem a kutyát, akár meg is ehetem".
Lecsó75 2018.01.26 09:42:35
@hullajelölt88: Aki tenyésztésbe akar bevonni egy kutyát, annak fontos, hogy ne legyen tenyésztésből kizáró hibája. Ettől még szereti a kutyát, meg is tarthatja ha akarja, de tenyészteni nem tudja. Emiatt nyilván kérheti vissza az ár egy részét. Ezen is csak az csodálkozik el, aki azt hiszi, hogy a szép, egészséges, a fajtájukat magas szinten képviselő kutyák a csomagtartókban teremnek.
Lecsó75 2018.01.26 09:56:08
@banshee: Hááááát...
Feltéve, hogy a hobbista belátja, hogy a kutyát bármennyire is szereti, annak nincs jó helye nála, akkor talán.
Csakhogy nagyon kevés ember képes megérteni és belátni, hogy a kutya igényei nem egyenlők az ő igényeivel, és amikor a kutya rombol, tombol, ne adj isten harap, akkor ő inkább posztol egyet a FB-ra, hogy "megint kertészkedett Fifike", vagy "megugatjuk a csúnya postást, mert utáljuk", meg "házőrző b@zmeg, az a dolga hogy mindenkit ugasson". Abba nagyon kevesen gondolnak bele, hogy a kutya esetleg frusztrált, mert nincs lehetősége hogy kiélje az ösztöneit.
Engem rendszeresen "leállatkínzóznak", mert egy 7nm-es kennelben van a kutya. Amikor alszik vagy pihen. Amikor meg kint van, akkor engedelmes, ÖV vagy nyom, séta vagy úszás, vagy az évszaknak megfelelő aktivitás. Nem szeretem a kutyát, hanem csak tartom... Ráadásul a bordái villognak, mikor mozog, mert még enni sem adok neki rendesen.
Az ATV Reggeli Start című műsorában járt bent Ambrus Viszkisrabló Attila, az Ázsia Express című tévéműsor és a Viszkis című film szereplője, utóbbi alanya is ugye, és ha már ott volt, villant kettőt a tekintete Tvrtko irányába, amikor a műsorvezető elkezdte azt a tök jogos aspektusát boncolgatni a…..
Lecsó75 2017.11.22 12:55:36
@Csákk Norrisz: Ennyi... sajnos.
Lecsó75 2017.11.22 13:23:35
@SmittyB:
Szerintem nem leszel meggyőzhető, mert nem értesz olyan alapvető összefüggéseket, hogy a hitelnek forrása kell, hogy legyen. Ha nincs megtakarítás, nincs kihelyezhető hitel. Ha nincs forint megtakarítás, nincs forint hitel vagy kurva drága. Akkor nézzük meg hol van forrás? Jaaaa? A svájci nyugdíjasnak van? Akkor ő fog neked hitelezni. Csak ő frankban teszi, meg abban is kéri vissza. Kb ilyen egyszerű... Persze lehetne bonyolítani, de felesleges.
Én amúgy mérnök vagyok, és volt családtagom, akit ki kellett vakarnunk a devizahitelből. Szerencsére sikerült.
Amúgy ha tetszik, ha nem, de nem kötelező hitelt felvenni.
Lecsó75 2017.11.22 13:32:28
@SmittyB: Nem volt forint, mert senki nem takarított meg forintban. Hogy lett volna, mikor mindenki többet költött, (vagy akart költeni) mint amit megkeresett? Inkább te gondolkozz kicsit, vagy inkább olvassál mást is a comment.com-on kívül. :)
Szeptember 29. a feltalálók napja Argentínában, Ladislao José Biro tiszteletére, aki ezen a napon született 1899-ben. Az argentin feltaláló valójában magyar volt: Terézvárosban jött világra Schweiger László József néven, családja később vette fel a Bíró nevet. Legismertebb…..
Lecsó75 2017.11.03 08:19:36
@kutyás majmok népe: Az izraelita egy vallás, a magyar egy állampolgárság. A kettő nem zárja ki egymást. Csak nálad...
Tegnap nagyon boldog voltam, amikor konstatáltam, hogy egyedül vagyok a visegrádi pályán, ahol nagyon régen nem jártam. 10 perccel az érkezésem után, zörögni kezdett a bozót, gondoltam, eddig tartott a magány, kolléga érkezik. E helyett egy hatalmas vaddisznó jelent meg 10 méterre…..
A pites, staffordos vonatkozásoknak hála fent vagyok néhány olyan csoportban, amit csak reggeli kávé helyett, vagy épp nagyon ráérő időmben olvasgatok és akkor sem sokáig, a saját nyugalmam érdekében. A helyzet az, hogy a bull-típusú kutyák soha nem látott divatnak örvendenek, és ez amellett, hogy…..
Lecsó75 2017.09.21 00:38:14
Sziasztok!
Elolvastam a cikket és a hozzászólásokat.
Leszögezem, nekem "csak" egy nádi farkasom van, de bőven elég ő is.
A vita amit Banshee és Gorilla folytat, szerintem parttalan. Mindkettőtöknek igaza van kicsit. Sajnos. A bulltype-ok rossz reputációjának oka nem a kutyában keresendő hanem a gazdáikban. Nem kell ezen csodálkozni, ugyanaz,. mint a BMW-s szindróma (még mielőtt bárki nekem esne, van egy 3-as itthon, igaz hogy céges...) Nem hiszem, hogy a kutya fajta alapján veszélyesebb lenne mint bármelyik másik. Ami a statot rontja, az a divathullámból fakadó -hogy is fogalmazzak finoman...- torzulás. Mind a fajták, mind az azt preferáló társadalmi réteg szempontjából. Ne legyen igazam, de valami azt súgja, hogy 10 év, és a mondjuk a Mali (és a rá hasonlító jó Isten tudja milyen kutyák) átveszi a vezető helyet. Na mindegy.

Valaki írta, hogy a kerti kutyus hogy szedte szét a szomszéd kiskutyát... Hát a leírtak alapján nem csodálkozom. Jobb lett volna, ha kijárós a kutya. Rólad (is) szól a cikk.

A kutyasportokhoz: Minden sportot élvez a kutya, mert minden feladat elvégzése ugyanarra a motivációra épül, tök mindegy, hogy súlyhúzás, agility vagy IPO. Nem a táncot kell a kutyával megszerettetni, hanem a pl a labdát. Nem a táncösztönét keresed a kutyának, mert olyan nincs neki. Van viszont zsákmányszerző ösztöne, aminek a kielégítéséért még akár táncolni is megtanul. Nem kell őket sajnálni, ami nem árt nekik fizikailag, azzal nincs semmi baj.
Tegnap este a Frizbiben jelentették be, hogy az ATV egy újabb egykori TV2-s arcot igazolt le Bochkor Gábor személyében (jó, az ő esetében nem a TV2, ami először beugrik az embernek, de a Hajdú-Sváby-Kárász-Gaál-Trvtko-Demcsák-Bombera sorba beleillik szépen), aki szeptembertől heti egy alkalommal egy…..
Másfél milliárd(?) forintba került, a premierje sem nagyon érdekelt senkit, utána meg még azokat se - kábé így lehetne legegyszerűbben összefoglalni a TV2 legutóbbi buktáját, a Star Academyt. Az összeköltözős énekes tehetségkutató nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, nemhogy nem verte meg az…..
Lecsó75 2016.10.19 08:09:53
@Artie: "Amihez endi nyúl, arannyá válik.

Janem. "

Tarsoly Csaba #2.
Csak ez többe lesz nekünk.
� #porsche #porsche911 #porschecarrrera #porschecarreras #aberki a berki �� (@berkikrisztian) által közzétett videó, 2016. Aug 1., 15:50 PDT Tényi István az a pali, aki mindenkit feljelent, ha szerinte olyat tesz, ami nem fér bele a törvényes keretekbe. Fideszes ugyan, de ez nem érdekli,…..
Lázár János szépen óvatosan kezdi eláztatni Habony Árpádot. Nem előttünk, mert mi már tudjuk, hogy a miniszterelnök mindenek fölött álló tanácsadója nem ingyen őrizte a Szent Koronát, de lapot sem a saját vagyonából alapított, és az ibizai kiruccanásra sem három műszakban kereste meg a pénzt. Lázár…..
Lecsó75 2016.07.01 09:59:01
@Csaba Szikora:
Attól azért kicsit több....

Nincs kapcsolat... Persze....
Csak éppen RA volt annak a gazdasági bizottságnak az elnöke 10-14 közt, akik eldöntötték akkor, melyik cég kereskedhet a letelepedési kötvényekkel.
Lecsó75 2016.07.01 12:07:54
@netnepper: Leszarom ki telepszik le, az legyen a szíjájé dolga...
De közben az én pénzemet lopják el...
Ha valaki egy reggeli rádióműsorba beküldött sms-ben azt olvassa, hogy már bánom, hogy nem a németek nyerték meg a háborút! és arra azt reagálja, hogy  én is! az így, szövegkörnyezetből kiemelve egy barom. Ha hozzátesszük, hogy mindez a MusicFM reggeli, Önindító című műsorában hangzott…..
Lecsó75 2016.06.10 09:09:35
@Ballib cenzúrázók réme 12:
Olvasd el a Mein Kampf-ot, aztán rájössz, mi lett volna...
Mi valszeg az őshazában próbálkozhatnánk újra, itt meg a tiszta árja faj. Amibe mi nem nagyon tartoztunk bele Adolf bácsi szerint.
Amikor Friderikusz Sándor megfogalmazta azt a közleményt, amiben megszakított minden kapcsolatot a számára vállalhatatlanná vált TV2-vel, minden bizonnyal végiggondolta a következményeket is, vagy ha nem, akkor az ügyvédje vélhetően felhívta a figyelmét arra, hogy érvényes szerződésből, egy…..
Nehéz az első órákban megállapítani a "közhangulatot", de a kommentekből egyelőre úgy érződik, Hosszú Katinka újabb kiállását egyfajta nemzeti hőstettként, bátor kiállásként értékelik. Olyan vélemény is van, amely szerint a fekete ruhás nővérrel, Sándor Máriával…..
Lecsó75 2016.01.07 09:42:41
@hagyma:
"nekem ne tepkedjen szet 12 millios szerzodest nyilvanosan ott, ahol sokan minimaljovedelmen vannak"

Hanem fogadja el,és kussoljon?
Meg mi köze ennek mások minimáljövedelméhez?

Ott nálad (Amerikában) azért nem kap (annyi) közpénzt egy profi sportoló, mert ott a profi sportot megfizetik a szponzorok. Nálunk nem, ezért nem lehet megélni rendesen a profi sportból. De mivel a sportsikerekre szükség van a propagandához, ezért az állam kénytelen utófinanszírozni.
De nem tudom mióta tengeted ott az USA-ban, ha ennyire nem látod át a dolgokat
Ma egy igazán nehéz témáról lesz szó, amely nem más mint a német Panzerkampfwagen VIII Maus, Egér 188 tonnás szuper nehéz harckocsi! A páncélos mellett álló katona jól szemlélteti annak méreteit! (Kép forrása)..
Lecsó75 2016.01.06 10:25:13
@Túrós: Akkor számított csak igazán!
...  a víznél súlyosabbak pedig elmerülnek – ezek a megfigyelések egészen sokáig tartották magukat, és bár a hajózást már sok ezer éve megoldottuk, és az ún. statikus repülést is kipipálhattuk 1783-ban, a Montgolfier-testvérek hőlégballonjának levegőbe emelkedésével,…..
Lecsó75 2014.07.17 12:40:55
@pizo:
Az orrsegédszárny és a fékszárny nem növeli a szárny felületét. Bár az orrsegédszárny -már ha nem fix- kinyílhat előre, de áramlás javító szerepe van, felületet alig növel. Az egyetlen felületnövelő mechanizáció a Fowler lap, ez van a nagy utasgépeken is. Úgy lehet megkülönböztetni könnyen, hogy nem csak lehajlik, és ível, hanem hátra is csúszik, ezáltal a felületet növeli és a felületi terhelést lecsökkenti.

- A fékszárny és az ívelő lap is keverve van sokszor. Ami fokozatosan állítható, és max kb 30 fokig, az az ívelő lap. a szerepe a felhajtóerő tényező (C) növelése, áramlás rontó szerepe nincs, vagy nem jó ha van.

- Ami akár 80-90 fokban is kitérhet lefelé, az a féklap. Feladata -bármilyen hihetetlen is- a fékezés, amit az áramlás lerontása révén ér el. A besiklásnál az adott sebességhez tartozó merülősebességet növeli, akár csak a szárny tetején található, felnyíló vagy kicsúszó féklapok.
Lecsó75 2014.07.17 12:57:51
@koma_sz: Igen, ez is az. Egy fajta orrsegédszárny. Ha közérthetően magyarázzuk, mindnek az a fő feladata, hogy nagy állásszögnél a belépési pontot, ahol a levegő szétválik alulra és felülre, a szárny elejénél tartsa, mert nagy állásszögnél ez a pont hajlamos a szárny alá "becsúszni", és így hamarabb válik le felül az áramlás, mert nehezebben kerüli meg a szárnyat felfelé a levegő. Ha megnézed, alig növel felületet.
Előre felé általában azért nem növelünk felületet, mert a felhajtóerő eredőjének a támadáspontja előre kezd vándorolni, a súlypont elé, és ez faroknehézzé teszi a gépet, ami nem egészséges.
Lecsó75 2014.07.18 00:31:22
@molnibalage: Nem kell ahhoz szélcsatorna, hogy valaki repülőképes szerkezetet építsen. Én Nyíregyházán egy pár repülőképes szerkezet megépítését követtem figyelemmel (pl UL Nyírség 1-és 2), és egyik sem volt szélcsatornában, az biztos. Viszont nem drón volt, hanem emberek szálltak fel vele. Azért a repülés mégsem egy holdraszállás, lásd Wright fivérek. Nekik sem volt szélcsatornájuk, mégis felszálltak.
Ne misztifikáljunk túl dolgokat, ha nem muszáj.
Gulyás Gergely, a parlament fideszes alelnöke kedd reggel még nagyban szidta a kereskedelmi adókat, délután viszont nem nagyon tudott mit mondani arra, amikor az RTL Klub szembesítette vele: 2011-ben ingyenjeggyel nézte végig élőben az X-Faktor döntőjét. Gulyás az M1 reggeli…..
Most már utólag elárulom, volt bennem azért némi félsz, amikor Áder János köztársasági elnök úr Orbán Viktort felkérte kormányalakításra. Mert mi lett volna, ha nem vállalja? Mondjuk, némi hezitálás, vacillálás után kijelenti, hogy: „Hát már meg ne haragudjék tisztelt…..
Miután a Fidesz nyolc évnyi szocialista kormányzás után hatalomra került, sokan sok mindenre számítottak, de arra az ámokfutásra kevesen gondoltak, ami végigsöpört az elmúlt négy évben. A kétharmadtól mindenki (így a befektetők is) stabilitást és a gazdaság…..
Lecsó75 2014.03.20 10:21:57
@bm613: Egyetértek...
Aki annyira lát rá az mélyépítésre, mint én a focira, az persze hogy röhög a völgyhídon meg az alagútakon. De ha egy szalvétán kiszámolná csak a földmunka árát, ami mondjuk az M6-on a dombokba vájt pályavonal esetén felmerülő költség lett volna, (és akkor még nem számoltuk a környezetkárosítás, kiesett termőterület, stb árát...)és melléteszi a legolcsóbb lőtt betonos alagútépítési technológiát, akkor már árnyaltabb a kép.
Ma jelent meg Zuschlag János "Pártházból börtönbe" című könyve, amit Szalai Vivien írt, aki a dubajozásról szóló vagy a Stohl-könyv után megint egy kellően mocskos ügyhöz adta a nevét. A könyvet a Nap Gazdaság Kiadó kft. adja ki, akinek annyira vág a profiljába a politikai…..
Lecsó75 2014.03.11 06:33:02
Ezt az ábrát kell mindenkinek az arcába tolni, aki azzal jön, hogy a mostani gazdasági helyzet kizárólag az előző két ciklus miatt tart ott jelenleg, ahol. A kék vonal azon országok átlagát mutatja, amelyek a világválság idején velünk együtt IMF-hitelre szorultak (Izland,…..
Lecsó75 2014.03.04 10:41:03
@Lucky Larry Silverstein: "Adófizetőként ez az érdekem. Nagyon helyes! "

Aztán csodálkozunk, ha az iskolából ilyen éles eszű adófizetők kerülnek ki...
Lecsó75 2014.03.04 11:02:22
@Lucky Larry Silverstein:
Ja, a sok kis közgazdász ezt mind levágja rögtön az első napon az iskolában...

Hogy mennyit érnek, az egy dolog, hogy mennyit fizetünk nekik az egy másik. Mivel mi nem tudás alapú társadalmat építünk, hanem munka alapút, by viktor (nem is értem, mintha nem kellene összefüggésnek lennie a kettő közt... mindegy), ezért nincs is szükség tanárokra. Mert még a végén okos emberek kerülnének ki az isiből, és átlátnának a szitán.
Te olyan buta vagy, hogy ha még valami csoda folytán adót is fizetsz, akkor te vagy viktor kedvence. Ha tehetné, téged tenyésztene...
Lecsó75 2014.03.04 13:03:48
@Lucky Larry Silverstein:
Állami oktatás... meg Állami Áruház :D
Ebből látszik mennyire kommunista attitűd bujkál a jobboldali szavazók nagy többségében.

Nincs állami oktatás, közoktatás van. Azért köz-, mert közpénzből tartjuk fent. A te fejedben ez valami tőled független szar, amire kár költeni. Ahelyett, hogy megkövetelnéd a mindenkori (!) kormányoktól, hogy növeljék a színvonalát, inkább lesajnálod, és tapsolsz hozzá ha lezüllesztik. Gratulálok. Igazi gyógyegér vagy. Rád biztos hogy kár volt költeni.
Simon Gábor - immár munkanélküli, de még szabad - megélhetési politikus lebukásával kapcsolatban van egy szál, amit én nem láttam kifejtve, pedig talán sokkal jellemzőbb, mint maga az ügy: az a bizonyos három nap csend, és ami mögötte van. A Magyar Nemzet február 1-jén,…..
A Kiss Béla nevű user töltötte fel ezt a videót tegnap a Youtube-ra. (Elmondása szerint nem az övé, maga is lementette anno.) Az eredeti link itt elérhető, ha még nem szedte le. Utóbbira valószínűleg sor kerül, volt már rá precedens, hogy az önszopatás ilyen példájára bukta az…..
Lecsó75 2014.01.09 10:34:48
@Michel Djerzinski: És csak két napig lehet hozzászólni? :)
Lecsó75 2014.01.09 10:40:43
@Michel Djerzinski: Még nem józanodtak ki a srácok...
Lecsó75 2014.01.09 10:46:54
@Michel Djerzinski: Az autókTÓL érkező tesztek milyen faszák lennének! :D Csak nem lennének őszinték! Mindegyik magát fényezné!
Példátlan gyorsasággal indult meg a NAV ügyben a nyomozás. Igaz nem az ügyet kirobbantó Horváth András bejelentése alapján. A hatalomnak ma Magyarországon nem az a fontos, hogy egyes kivételezettek ne tömhessék degeszre a zsebeiket a közösből. Nem az a fontos, hogy felszámolják…..
Lecsó75 2013.12.20 13:21:37
@von Putri: Ez meg a leegyszerűsítése annak, amit mondtam.
Azért a NAV vagy mondjuk egy titkosszolgálat nem egy étterem, ezért nem is úgy kellene működnie.
A NAV pedig ezek szerint majdnem úgy működik, ha minden illetéktelen hozzáfér mindenhez, amihez szeretne. Vannak szervezetek, ahol nem egy kanálra kell felügyelni, ezért kicsit mások a szabályok.
Lecsó75 2013.12.20 14:06:56
@von Putri:
Az alkalmi adatlopást nehéz megakadályozni.
Viszont Horváth a NAV szerint évekig gyűjtögette az adatokat, miközben a saját munkájában nem ért el semmit. Miért nem rúgták ki? Miért nem vették észre, hogy 60000 oldal anyagot töltöget le innen-onnan. Ezt egy szigorú adatvédelmi szabályok szerint működő cégnél észre kellett volna venni. Én egy fejlesztőcégnél dolgoztam, de nem tudtam úgy megnyitni egy fejlesztési dokumentumot, hogy ne legyen lekövethető, mit csináltam és mikor. És nem ment a hatékonyság rovására, ellenkezőleg.
Horváth szerint a dossziéban cégnevek vannak, meg adószámok. Ebben semmi titkos nincs. Hogy mi van a 60000 oldalon, azt meg a NAV-on és Horváthon kívül senki nem tudja. De ha nincs semmi érdemleges, akkor a NAV jobban tenné, ha hagyná elllaposodni az ügyet. Ha viszont van, akkor muszáj Horváthot diszkreditálnia, hogy ha élesbe fordul az ügy, jobb esélye legyen.