Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yazooo

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A február 16-i erzsébetvárosi képviselő-testületi ülésen derült ki, hogy a fideszes kerületvezetés milyen pályázatokon tervezi az indulást. Ezek között legnagyobb megdöbbenésemre ez is szerepelt: B) 2016. évben benyújtásra kerülő pályázatok 1) Fenntartható közlekedésfejlesztés Budapesten…..
yazooo 2016.02.28 15:22:52
Kedves Oglu! Ne haragudj, de szerintem csak népszerűséget hajhászó kijelentéseket teszel. /a kommenteket elnézve kevés sikerrel/
Mit értesz az alatt, hogy "gyalogosbarát"? Mindenki kézen fogva sétál az utcán?
A közösségi közlekedés fejlesztése remek ötlet. Például a sűrű fekete füstöt okádó buszokat át lehetne cserélni hibrid vagy elektromos buszokra. Bécs:
www.vezess.hu/haszongepjarmu/2012/08/09/felsovezetekrol-toltheto-elektromos-midibuszok-becsben/
Jócskán csökkenteni az átmenő forgalmat: Merre? Hova? A másik kérdés: miért? Itt kopogtatnak az ajtóban az elektromos és önvezető autók.
Légszennyezettség: ebben teljesen igazad van. Lásd a füstokádó buszok. Ezen kívül rengeteg olyan autót lehet látni, amiről kapásból le lehetne venni a rendszámtáblát, és szigorított vizsgára küldeni, vagy egyből a bontóba. Ezekkel miért nem foglalkozik senki?
A parkolással kapcsolatban teljesen egyetértek a többi kommentelővel. Emlékszem, amikor először mászkáltunk Bécsben, a Mariahilferstrasse-n, feltűnt, mennyire sok helyen mutatja tábla, hol vannak parkolóházak. Most utánanéztem, 11 van csak ott:
www.parkeninwien.at/Mariahilfer-Strasse.html
Szóval nem kell semmilyen hatástanulmány, meg a környéken élők megkérdezése, Bécsben már megtették, és működik.
Még egy link:
www.origo.hu/utazas/hirek/20160223-itt-van-a-szomszedban-a-vilag-legelhetobb-varosa.html
Tedd meg lécci, hogy ne akard Te is még jobban szétcseszni és élhetetlenné tenni ezt a szép várost.
Köszönöm!
Péter
yazooo 2016.03.16 17:15:22
@Arcade Macho: Remek meglátások!
MO hiányzó szakasza: tudsz róla valamit?
Közúti alagút: hallottál már akár ötlet szinten is róla?
Hungária újragondolása: szintén remek ötlet! A kereszteződések nem szintbeliek lennének, normálisan lehetne haladni. A másik a Körvasút sor megépítése lehetne.
Az utolsó mondatodat nem tudom értelmezni.
yazooo 2016.03.17 16:36:54
@oglu: Köszönöm a válaszod, azonban nem igazán győztél meg.

1. Gyakorlatilag random, hasraütésre sétálóutcákat akarsz kialakítani. És akkor mi lesz? A kutyaszaros-hugyos mellékutcában, ahol talán van egy éjjelnappali közért, csillogó szemű emberek fognak teljes lelki békében lófrálni?

2. Nem az önkormányzat vásárlásaira gondoltam. Ez általában az elterjedés előtt álló technológia.

Nem csak komplex forgalomszervezési megoldásokat igényelne, hanem olyan beruházásokat, amiről nálunk még csak nem is hallottak. Itt egy link, hogyan csinálják például Stockholmban:

www.youtube.com/watch?v=X47k_yKZNr0

Érdemes megnézned. Ez egy igazi megoldás, nem akarlak megsérteni, de nem olyan lüke ötletelés, mint amit itt előadsz. Ha megnézed a filmet, nem fordítva ülnek a lovon. Nem először a zárjukleszüntessükmegadóztassukmeg, mint nálunk. Lehetne más a politika? Tudnék még rengeteg dolgot belinkelni Neked, de nincs kedvem.

A 4-5 beépítetlen telekre kialakított parkolóra sem kéne nagyon büszkének lenned. Mi lesz, ha beépítik a telkeket? Te is tudod, hogy nem ez a megoldás. Esztétikailag sem egy túl szép látvány.
Tavaly egy Urbanista-posztból dagadt országos botránnyá a Hercegprímás utcai épület bontása (bekerült 2012 legnagyobb vihart kavart, legolvasottabb, és legtöbbször megosztott posztjainak toplistájára is). Zsuppán András cikksorozatban követte végig a Heti Válaszon a…..
yazooo 2013.09.05 16:59:23
Néhány napja posztoltam az Astoria mellett 750 millióért kínált szellemházról. A kívülről a szocializmus üzemépületeire hajazó házról, melynek aljában a Meki üzemel, Jamrik Levente, a Falanszter szerzője kommentelt egy kis háttértörténetet: "Ez a Neumann-féle férfiruha…..
yazooo 2013.09.05 14:42:50
@smalladam: A hülye németeknek meg nem szólt senki, hogy ne rekonstruálják Drezda belvárosát, mert nem illik! :-))
A Jégbüfé előtt már felszedték a járdaszegélyt. Pár hete elkezdődött a Ferenciek tere felújítása. Természetesen a bontási munkákkal, amik a jelen esetben igen látványosak: nem csupán a burkolatokat és a közműveket cserélik ki, de elbontják az Y-aluljáró masszív beton…..
yazooo 2013.01.16 16:56:08
@OkoskaTo:rp: bakker, inkább ne írtál volna semmit........
Pár napja nevezték ki Finta Sándort Budapest új főépítészének, akit azon melegében meghívtak az Inforádió Aréna című műsorába (a teljes műsort itt hallgatható meg). Az sajnos nem derült ki a beszélgetésből, hogy mégis mit csinál(hat) a budapesti főépítész, bár azért…..
yazooo 2012.05.22 20:17:58
@Lady.Bird: szerintem életeben még csak nem is jártál a havannán, azért emlegeted annyit rossz példaként. D
  Buheramegoldások nem csak Magyarországon és nem csak manapság voltak. Ennek ékes példája ez környezetébe illeszkedő, minden szempontból praktikus, házon átvezetett berlini magasvasút. Egész pontosan itt helyezkedett el. A fotó 1905-ben készült, de az épület csak a háborúban…..
yazooo 2012.02.14 19:28:09
@cshb: irigylésre méltó úthálózat!