Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nincs semmi baj!

0 bejegyzést írt és 221 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a keresztények nyitni akarnak a világ felé, igen gyakran megesik, hogy olykor jópofa, olykor kínos módon kezdik el bizonygatni, hogy miért lehet ma menő, kúl, szuper kereszténynek lenni. Ennek a jelenségnek egyik legpontosabb karikatúráját a Dogma című film adja, azon belül is az a jelenet,…..
nincs semmi baj! 2017.05.06 22:12:03
@nincs semmi baj!: korrekció:
"1. megpróbálják azonosítani az általános elvet, melyekre a hívők hivatkoznak,"
helyett:
"1. megpróbálják azonosítani az általános elveKEt, melyekre a hívők hivatkoznak,"
nincs semmi baj! 2017.05.07 14:53:12
@Gábor Harmai: Nem veszem sehonnan, hogy általános elvekre hivatkoznál, annyit írtam, hogy az ateisták megpróbálják azonosítani ezeket. De lehet, hogy rosszul fogalmaztam, nekifutok még egyszer. Az ateista érvelése során először azt feltételezi, hogy a premisszák, amikből az érv (jelen esetben a gonoszból vett érv) kiindul olyan kijelentések, melyeket a vitapartnerei elfogadnak. Szerintem nem túlzás azt feltételezni egy katolikus papról, hogy a katolikus dogmatikában foglaltakat elfogadja (ebben ugye nem tévedek?).
Azt írod, hogy amíg nem veszek tudomást arról, hogy te Krisztus feltámadásából indulsz ki, illetve az ő tanítványa vagy, nem lehetséges érdemi párbeszéd. Nos, most akkor tudomásul veszem, hogy abból indulsz ki, hogy Isten belépett a történelembe Krisztus halálával és feltámadásával. Ez az alapvetés tehát. Rendben. Azt nem látom, hogy most, hogy már ezt tudatosítottam magamban, mitől fogom fellelni a választ a kérdésemre, amit hozzád intéztem. Hogy ti. ha elfogadod, hogy 1. a hit értelmileg megragadható, 2. Isten mindenható, 3. Isten tudása mindenre kiterjed, 4. Isten végtelenül igazságos, akkor hogyan válaszolsz a rosszból vett érvre. Az opciók, amiket én látok: A: nincs a világban értelmetlen szenvedés, vagy gonosz, vagy B: Valamelyik premissza az 1-4-ből hamis.
nincs semmi baj! 2017.05.07 19:54:11
@Gábor Harmai: Ez végül is válasz, de nem lettem tőle okosabb. Ha rosszindulatúan szeretném értelmezni, akkor azt mondhatnám, hogy tehát egészen addig megragadható a hit az emberi értelemmel, amíg nem merülnek fel kellemetlen kérdések. De persze a rosszindulatú interpretáció nem megengedett a racionális vitában, így megpróbálom úgy érteni ezt, hogy az Isten fogalma (most engedjük meg, hogy van valami fogalom, amiről beszélhetünk, ha nem is körvonalazható pontosan) nem kell, hogy konzisztens legyen, mert a konzisztencia csak a véges emberi gondolkodás számára fontos.
Itt viszont akkor visszakapcsolódnék e hosszú kitérő után a poszt eredeti mondandójához. Ugyanis, amennyire én látom, oda jutott a beszélgetés (a többi kommentben is vannak erre utaló kijelentések, de az én felvetéseimre adott válaszokból is ez következik), hogy a hit nem valami nézetrendszer, vagy ideológia, így a racionalitásnak központi jelentőséget tulajdonító embert nem lehet meggyőzni arról, hogy itt valami olyasmi folyik, ami őt érdekelné. Ez ugye teljesen összhangban is van a keresztény tanítással, mi szerint ebben Isten dönt, az ő kegyelme által lesz valaki hívő, vagy ateista. Ugyanakkor van ez a probléma a vallásosság háttérbe szorulásával (legalábbis Európában, a közel keleten reneszánszát éli a monoteista vallásosság, Amerikában pedig továbbra is erősen tartja magát a kereszténység), amit valahogyan kezelnie kellene az egyház(ak)nak. Nekem úgy tűnik, hogy ez egy elég kényelmetlen szituáció. Mit tehetne az egyház, vagy a vallásos közösség, ha egyszer ez nem igazán az ő "hatásköre" (lásd: a hit isteni kegyelemből fakad)?
Csak én érzem, hogy abból, amit itt a hitről eddig leírtatok az következik, hogy maga a poszt motiválatlan?
Józan Akarok Lenni BUÉÉÉK 2016.12.31 13:24:50
Boldog új évet mindenkinek! :)  Ki-ki belátása szerint, alkohollal, vagy a nélkül, de érezze jól magát az este.   Én úgy döntöttem itthon maradok a "balesetek" elkerülése végett, vettem egy két lityós kólát, és nézem a kabarét :)  Nem mondom, hogy nem fordult meg a fejemben a boltba menet,…..
Amszterdamban járva, ha igazi holland ételt keresel, elég sokat gyalogolhatsz. Annak ellenére, hogy itt aztán szinte valamennyi nemzet nyitott már éttermet, a saját gasztronómia eltűnőben van. De én az a típus vagyok, aki nem adja fel egykönnyen. Így bukkantam rá erre a receptre. Egy kicsit a mi…..
Nagy fába vágtuk a fejszénket, mikor úgy döntöttük, részletesen fogjuk feldolgozni számotokra az Év Legostobább Könyvét. Mivel ez a mennyiségű sötétség egyben befogadhatatlan, ezért cikksorozat formájában számolunk be olvasmányélményünkről. Első írásunkban A homoszexualitás megelőzése – Útmutató…..
nincs semmi baj! 2016.10.28 06:16:41
@Látens Inszinuáció: Elég nehéz elhinni, hogy "a köz komolyan leszarja, hogy milyen a nemi identitásod, nem érdekli, hogy ki kit szop le esténként, és hidegen hagyja ez a rágörcsölés a témára", tekintve hogy a tiédhez hasonló kommentek megjelenése nem ritka az ilyen témájú írások alatt. Egyébkét ha blogot akarsz indítani a heteroszexualitásról, akkor csináld azt, ahelyett, hogy ilyen teljesen felesleges komentelésre pazarolnád a drága időd. Ha valami, hát ez valóban kontraproduktív (így, egybeírva).
nincs semmi baj! 2016.10.28 17:27:52
@kommentes nikk: Szent igaz. A kommentelés két m.
nincs semmi baj! 2016.10.28 17:46:30
@Látens Inszinuáció: A hozzászólásoddal - szerintem - az a baj, amit írtam. Felesleges. Kb. bármelyik hasonló témájú bejegyzésnél találkozni vele, ráadásul tényszerűen nem igaz amit leírsz. Például az, hogy senkit nem érdekelne más szexuális beállítottsága. Ha csak utóbbi két megnyilatkozásodat veszem alapul (melyek valóban agresszívek egyébként, ha már így rákérdeztél) téged például kifejezetten érdekel a téma. Vagy legalábbis az, hogy miért foglalkoznak vele olyan sokat.
Engem egyébként komolyan érdekelne miért okoz neked problémát, hogy egyre több felületen jelenik meg ez a téma. Én heteroszexuálisként sosem éreztem fenyegetve magam attól, hogy vannak melegek, vagy netán attól, hogy esetleg túl sokat olvasok majd róluk. Szóval ha mégis nekifogsz a blogolásnak szólj, mert tényleg érdekelne hogyan látja a világot egy homofób. Biztos több van emögött, mint amit a "fujjundorító" meg "hülyebuzik, ez engem nem érdekel" színvonalú vélemények sugallnak.
Október 3-ra volt időpontom a csodálatos, minden elváltozás lényegét megmutató, hiperszuper spektroszkópiás MR-vizsgálatra. Ettől váruk a csodát, a nagy diagnózist, eddigi hiábavalónak tűnő várakozásunk beérését.50 percig tartott a vizsgálat. Egészen jól szórakoztam egy darabig. Az MR bizarr,…..
Ez egy tragikus, de fontos kérdés, ugyanis a világon egyre több pubertás követ el gyilkossákot. Sajnos egyetlen indokkal nem lehet az egész kérdést megmagyazázni, mivel nincsen két egyforma kamasz, gyilkosságból pedig főleg nincs. Ám lelkes szerkesztőink elhatározták, hogy kideríik ezeknek a…..
nincs semmi baj! 2016.10.09 08:27:18
@MésG: A címe A Mother's Reckoning: Living in the Aftermath of Tragedy. Amazonon megtalálod.
A filmek, a reklámok, a plakátok, sőt néha még a gagyi motivációs könyvek is folyamatosan azt az üzenetet küldik feléd, hogy te különleges vagy, te több vagy, te kimagaslasz az átlagból, neked minden jár...
nincs semmi baj! 2016.09.06 19:29:31
@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Én ezt készséggel elhiszem neked, de nagyon úgy tűnik, hogy az emberek többségére ez nem igaz. Ostorozni a fogyasztói társadalmat egy viszonylag kényelmes álláspont. Az absztrakció (pláne, ha nem is a tényekkel szállunk szembe, csak egy sztereotípiával) nem üt vissza. Facebookom történetesen már nekem sincs, de lám, most is internetes fórumon kommunikálunk. Persze nem ugyanaz a platform, de ne ringassuk magunkat abba a hiú ábrándba, hogy a komplimentjeink itt többet érnének (bármilyen mércével is mérünk), mint egy facebook poszt. Még ezen a blogon is hirdetések vannak, ami szerintem (ellentétben a poszt tartalmával) nem ördögtől való. Az egésszel annyit akartam mondani, hogy lehet ugyan ignorálni a valóságot (a technikai fejlődést és a nyomában, vagy épp annak hatására kialakulóban lévő új társadalmi jelenségeket) csak nem hiszem, hogy hasznos.
nincs semmi baj! 2016.09.06 19:35:07
@nincs semmi baj!: "komplimentjeink"? na ez honnan jött. Nem telefonról írok, úgyhogy az autocorrectre nem foghatom., Biztos valami freudi elszólás :) Természetesen "kommentjeink" akart lenni.
nincs semmi baj! 2016.09.07 10:15:27
@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Értem, és megértem, amit írsz. A facebook valóban felerősít olyan - nem túl kellemes - emberi szokásokat, mint a magamutogatás. azzal nem is vitatkozok, hogy ennek vannak káros hatásai. Mint említettem, én is töröltem a facebook accountomat és nem ok nélkül. Ennek ellenére engem az is zavar, amikor az egészet elintézzük annyival, hogy lezombizzuk a másikat. Az én szememben ez ugyanannak az éremnek a másik oldala. túl hamar és túl leegyszerűsítő módon alkotunk véleményt egymásról. A poszt is ilyen. Amiről te is írsz, az szerintem tragédia. Az olyan embereket zombizni, akikről te is írsz kb. olyan, mint belerúgni a földön fekvőbe. Értelme nincs, de legalább kegyetlen.
A másik dolog, ami miatt kommentezésre ragadtattam magam, hogy szerintem nem a közösségi oldalak alakították ki ezeket a viselkedésformákat, azok mindig is jelen voltak. Ami most történik, az "pusztán" annyi, hogy most minden sokkal láthatóbb. Ha van accountod egy közösségi oldalon, ez az egész koncentráltan ömlik bele az arcodba. De ez nem feltétlenül azért van, mert az emberek változtak volna. Annyi van, hogy most többet tudsz az ismerőseidről annál, mint amennyit szeretnél. És hát az összkép sok esetben (szinte a legtöbb esetben) nem valami vidám. Nyilván ez is csak egy vélemény, de ha már megtiszteltél a tiéddel, gondoltam megpróbálom én is kicsit bővebben kifejteni az enyémet.
A kommentezés és a facebookos magamutogatás közötti analógia tényleg nem a legerősebb, de továbbra is azt gondolom, hogy vannak hasonlóságok.
ui. Sok sikert a munkakereséshez!
JobAngel Állásinterjúk fajtái 2016.08.29 06:00:00
Álláskeresőként sokféleképpen próbáljuk kitalálni, jó lesz-e az adott cégnél dolgozni, nem választunk-e félre. Az elhelyezkedés, az iroda milyensége, az ott dolgozok öltözéke, arckifejezése, beszélgetései az interjúztató irodája (ha ott van az interjú) vagy a tárgyaló felszereltsége, berendezése,…..
nincs semmi baj! 2016.08.29 19:12:29
@jobangel: "Az sem baj, ha nem pszichopata, jó ha mégis látja egy HR-es :)" ezt egy HR-es nem képes kiszűrni. A szívsebészes példa nem a legjobb, oda kb. teljesen felesleges a HR. Ami a szakmai tudást illeti, arra ott a CV. Az abban leírtaknak utána lehet nézni, a kórház vezetése pedig minden valószínűség szerint kompetensebb bármely HR-es (de ezt magad is írod: "A HR-esnek nem dolga a szakmai ágazati tudást szűrni").
nincs semmi baj! 2016.08.29 19:13:58
@nincs semmi baj!: upsz, nem fejeztem be az utolsó mondatot. HR-es-> HR-esnél.
Újabb érdekes, az Egyesült Nemzetek népességi osztályának (UNPD) felmérését, illetve az Eurostat adatait górcső alá vevő térképekkel rukkolt elő Jakub Marian, cseh nyelvész, matematikus, művész. Lássuk, mit mutatnak a hivatalos statisztikák az európai migráns"válságról". #1. Európa egyes…..
nincs semmi baj! 2016.07.20 21:22:47
@midnight coder: A migráns és az expat közöt nem ez a különbség. Az expat csak időlegesen tartózkodik az adott országban, a migráns pedig letelepedési szándékkal költözik egy másik országba. Manapság valóban szokás az expatriate kifejezést a tanult, rövid ideig maradókra is használni, de ettől még a hosszú időre letelepedni szándékozó más országban élő európai is migráns.
nincs semmi baj! 2016.07.21 07:24:04
@midnight coder: Na ja, mint mondtam mostanában használják ebben az értelemben is. Érdekes egyébként, hogy ugyanennek a wiki bejegyzésnek a holland verziója szerint az expat csak időlegesen tartózkodik az adott országban ellentétben a migránssal, aki letelepedési szándékkal költözik. Lehet, hogy nem a wiki a legmegfelelőbb forrás?
Reakciós reflexiók Brexit 2016.06.24 09:11:41
Minap egy kedves barátom előállt egy kérdéssel: „És mi lesz, ha a britek kilépnek az Európai Unióból?” „Mi lenne?” – feleltem. „Huszonnegyedikén ugyanúgy felkel a Nap, mint huszonharmadikán.” Felkelt. Itthon, Magyarországon verőfényes napsütésre ébredtünk. Nem tudom, Londonban milyen az idő. Olvasom…..
Introvertáltak Szorongás oldása 2016.06.19 16:34:15
Alapvetően azt tanácsolom, keressünk fel egy pszichológust, aki segít kiboncolni mi áll ennek a hátterében és hogy lehet megszüntetni. De ha erre nincs lehetőség vagy keret, akkor segíthet pár dolog.   Az egyik a házi kezelés. Egy nagyon jó könyv a témában Reneau Z. Peurifoy - Szorongás, fóbiák,…..
nincs semmi baj! 2016.06.20 06:14:57
@ForróAPite: Miért? Ha nem a magyar helyesírás szakértőjének mondja magát, akkor nem nagyon látom az összefüggést.
Győzött a rosszabbik Tapolca tegnap döntött. Ez már tény. Tartsuk tiszteletben honfitársaink akaratát, de... Azért én képtelen vagyok felfogni miért döntöttek így. Hogy a bánatban lehet, hogy a magyar emberek ennyire nem látják a saját érdekeiket? Az nem lehet az érdekünk,…..
nincs semmi baj! 2015.04.13 21:20:02
@SerLock: Lehet demagógnak nevezni, de te se nagyon vitatkozol a cikk tartalmával, csak fröcsögsz. Az egyébként lassan teljesen megszokott, hogy értelmes vita helyett minősítgetünk, meg vicsorgunk egymásra, de ha mégoly demagógnak is tartod az írást, mi a válaszod a benne feltett kérdésekre? Szerinted a renpártiság megoldja majd a gondokat? És ha igen, hogyan? Vagy te is úgy gondolod, hogy ha majd "rend lesz" és nem pofázik a sok máskéntgondolkodó, akkor eljön a kánaán? Ha jól rendet rakunk, meg szétcsapunk a cigányok között, akkor hirtelen állást talál majd mind? Nyilván ezt te sem gondolod komolyan. De így meg tényleg csak az a lehetőség marad, amit a cikkíró feszeget. Mi lenne hát a nagy koncepció? Nem bántani akarlak, kíváncsi vagyok.
Első fokon elrendelte a bíróság a kuruc.info 2013-as, holokauszttagadó cikkének hozzáférhetetlenné tételét. A TASZ-nak több problémája is van az ítélettel: indokolatlanul szóláskorlátozónak tartjuk a holokauszt tagadását büntető szabályt, és aránytalanul szélesnek azt a kört, amiben elrendelhető egy…..
nincs semmi baj! 2015.01.18 14:09:08
@nincs semmi baj!: sorry, nem A és B állítások,hanem azokk a kijelentések, amik A és B kijelentésekben hivatkozott személyek által elfogadott állítások nem egyeztethetők össze.
nincs semmi baj! 2015.01.18 16:06:10
@peetmaster: Ennél én megengedőbb lennék. már csak azért is, mert egy társadalmon belül (ha az egy nyitott társadalom) helye van a vitának. Vitatkozni meg nyilván csak úgy lehet ha én A-t mondok, te meg B-t. Teljesen eltérő véleményünk lehet egy csomó dologról, de ha az alapokban egyetértünk (például abban, hogy a vita eldöntésének elfogadható eszköze a racionális érvelés, míg a karóbahúzás mondjuk nem az), akkor simán eléldegélünk egymás mellett véleménykülönbségünk ellenére is. Sőt, még kooperálhatunk is olyan ügyekben, ahol nincs, vagy nem áthidalhatatlan az ellentét.
nincs semmi baj! 2015.01.18 17:33:14
@Mr. Közbiztonság Szilárd: Nem túl erős azt állítani, hogy ha valaki a magánhangzók illesztésével gondban van, akkor már nem is tud írni? :)
Hogyan épül fel az egészséges porckorong? A porckorong egészséges állapotban rugalmas és erős összeköttetés a csigolyatestek között. Mozgékonnyá teszi a gerincet, véd az ütésektől és a rázkódástól. Külső, többrétegű rostos falból és belső, gél halmazállapotú magból áll. Utóbbi egy molekuláris…..
 íme a Heti Válasz reakciója a borzalmas mészárlásra.   És íme a bizonyiték arra, hogy Szőnyi Szilárd hamisít. Egy Noel Gerard (Joe le Corbeau) nevű antiszemita karikaturista rajzát tette az eredetik közé.  JE SUIS CHARLIE.  ..
nincs semmi baj! 2015.01.08 06:53:41
@Evezős: "holnap minden demokratikus ország minden lapjának egy Charlie Hebdo- karikatúrával a címoldalán kéne megjelennie". Más is így gondolja:
digitaleeditie.nrc.nl/losseverkoop/NN/2015/0/20150108___/1_01/
Elég nagy vihart kavart egy kiállítás Párizsban, pedig csak ártatlan, na jó, ártatlannak tűnő csokimikulásokról volt szó. A feldühödöttek még alaposan meg is rongálták az egyik kiállított példányt, nyilván megnéztem, hogy miről is van szó. Első ránézésre semmi…..
Vendégszerzőnk, Kardos Gábor filozófus írása. Mitől lehet hoax gyakorlatilag bármilyen hír a neten, a social vagy tömegmédiában és mennyiben válik evolúciós zsákutcává átköltözésünk a mátrixba? Érdekes esettanulmány lehetne a „fertőző Balaton-víz” mém…..
nincs semmi baj! 2014.08.17 12:07:39
@Istóczy Győző: "Valaki összefoglalná két mondatban a nagy okosságot?"

Hogyne, akár egyben is:

Kiszera méla bávatag.

Szívesen :)
Söpörnél utcát havi ötven ezerért? Vagy lennél inkább olcsó és megtűrt munkaerő egy intézmény mélyén? Hányadikáig jönne ki ennyiből a kosztpénz? A közfoglalkoztatás tényleg az emberről szól?  Átadjuk a szót a közmunkásoknak. Akik várják az érintettek…..
nincs semmi baj! 2014.06.12 09:12:14
@kovi1970: Lehet, hogy rosszul, de én úgy tudom, hogy a közfoglalkoztatásban az a legszebb, hogy nem állmi cégek is "kérhetnek ki" közmunkásokat, akiknek így nem kell kifizetni a minimum bért.
Ha azt a nyugdíjtervezetet megvalósítják, amin gondolkodnak, az lesz a legszemetebb és legigazságtalanabb rendszer. Több nyugdíjat kapjon az, aki gyerekeket nevelt fel és aki iskolázottabbá tette utódait, azaz egyetemre járatta... Akiknek nincs gyereke, majd nyomorogjon, ráadásul…..
nincs semmi baj! 2014.06.08 10:09:55
@bbwd: A poszt valóban túloz, de te is csúsztatsz azért rendesen. Nem árt például megjegyezni, hogy Magyarországon a gyereknevelés költségeihez nem kevéssel járul hozzá az állam. Van GYES GYED GYET, TGYS táppénz, adókedvezmény etc. Anyuka két évig (!) otthon csücsülhet, babusgathatja a csemetét, és állam bácsi fizet, mint a katonatiszt, ha a két év alatt új jövevény érkezik, a számláló indul megint nulláról. Mindez beleszámít a szolgálati idejébe, mintha dolgozott volna. Azzal nem lehet vádolni a Magyar államot, hogy ne tamogatná a gyermekvállalást. A nyugdíjrendszer buherálásakor miért is van tehát szükség újból kedvezményeket adni a gyermekekre?
nincs semmi baj! 2014.06.08 12:29:09
@inreallife: Azt nem is álltottam, hogy a gyereknevelés költségeit teljes egészében finanszrozná az állam. Nem is gondolom, hogy ez elvárható lenne, de ha a gyereknevelést akarod támogatni, akkor emelj az összegen, vagy vezess be egyéb kedvezményeket a meglévőeken túl (én ezt nem tartom jó ötletnek, de ez most nem érdekes), de ezek addig járjanak, amíg valaki ténylegesen gyereket nevel.
A nyugdíjba most is beleszámít például a gyerekkel otthon töltött idő, ez szerintem méltányos is, de miért kellene a nyugdíjak megállaptásánál figyelembe venni a gyerekek számát és végzettségét?
nincs semmi baj! 2014.06.08 15:01:21
@inreallife: Javíthatatlan liberális lehetek, de én hidegrázást kapok attól, amikor valaki meg akarja mondani a másik embernek, hogy hogyan kellene élnie. És itt most nem arról van szó, hogy anarchista lennék, mert a gyerektelenséget ugye semmilyen törvény nem tiltja (egyesek persze, ha rajtuk állna, úgy fest ezen szívesen változtatnának).
Vannak emberek (mindig is voltak), akik úgy döntöttek, vagy az életük úgy alakult, hogy nem lesz gyerekük. Nekem a következő kérdéseim vannak: Miből gondolod, hogy abban a helyzetben vagy, hogy megítéld ennek a döntésnek a helyességét, vagy hogy az adott élethelyzettől függetlenül sommásan betegeknek nevezd őket? Milyen alapon érzed magad feljogosítva arra, hogy ezeket az embereket megvetendőknek tartsd?

A két álláspont ráadásul még csak nem is egyeztethető össze.
Tegyük fel most az érv kedvéért, hogy igazad van abban, hogy ezek az emberek mentálisan sérültek. Egy mentálisan sérült ember miért lesz megvetendő a szemedben?
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
nincs semmi baj! 2014.05.24 09:46:22
@Ad Dio: Ja kérem, Epiktétosz és Epikurosz (vagy Arisztipposz?) nézeteinek ilyen keverékével könnyű! :)
Tanulságos részlet a Magyar Narancs riportjából, ami arról szól, hogy az asszonyverő Balogh eséllyel indul újra a falujában a polgármesteri posztért: „Itt mindenki fideszes. A szocik elvennének mindent, meg jól be is buktak már egyszer, a Jobbik meg nálunk nem kell. Jó az…..
Vasárnap értem haza Erdélyből. Nem Székelyföldön voltam, hanem Nagyenyed környékén, ahol egymás mellett élnek románok, magyarok, cigányok. Kinyitom az internetet, és az elsők között botlok bele Sütő Imre rövid intésébe, amelyet a határon túli magyarokhoz intézett. Hogy…..
nincs semmi baj! 2014.05.06 22:01:18
@Helyes Írás: Na most az persze lehet igaz, hogy valószínűleg nem sokat nyomott a latban a magyar lakcímmel rendelkező külföldön tartózkodók szavazata, ahogy a rokkant magyar lakcímmel nem rendelkező külföldön tartózkodó szavazó sem nevezhető tipikusnak, de az is tény, hogy a szóban forgó csoportnak - hogy is fogalmazzunk - nem tették könnyebbé a dolgát. Hogy ezt miért kellett így, az megint jó kérdés. Jóindulatú interpretáció esetén csak a szokásos magyar bürokratikus balfaszság, kevésbé jóindulatú értelmezésben meg gaz ármány és cselvetés. Mostmár úgyis mindegy, lássuk meg, mit kezd a fidesz a következő ciklussal. Jómagam csak abban az esetben szavaznék rájuk, ha fegyvert fognának a fejemhez (ahogy elnézek itt pár kommentelőt, egyesektől ez a módszer sem állna távol :) ) de annak nem sok értelmét látom, hogy elcsalt választásokról értekezzünk. Persze ettől még csinálják, ahogy csinálta a fidesz és rajongótábora is anno.

A cikkhez: Hogy az miért Isten ellen való vétek, hogy egyesek mást gondolnak a nemzetről, vagy az állam és a nemzet viszonyáról, nekem nem fér a fejembe.
Az alábbi szoborkompozíciókkal kapcsolatban - férfiasan bevalljuk - a leghalványabb fogalmunk sincs, hogy azok a világ mely pontjain állhatnak, és főleg vajh mi célból. Mindenesetre - mérsékelt képzőművészeti felkészültségünk dacára - megpróbálunk magyarázatot találni eme bizarr alkotások…..