Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Átverés?

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önök kérték: az volt a szándékom, hogy megvárom, amíg kiderülnek az előzetes regisztráció (=feliratkozás) pontos szabályai, de a hozzászólók nem is annyira finom nyomására (lásd írástudók felelőssége és társai) úgy döntöttem, már ezen a ponton is elmondom, amit…..
Átverés? 2012.08.03 22:06:19
Ilyen központi népesség nyilvántartás alapján - józan ész szerint egyáltalán nem lenne szükség regisztrációra.Egyértelmű, hogy ez arra szolgál, hogy a híveiket, magához láncolja, a sok elégedetlen kis ember - főként vidéken - nem fogja venni a fáradságot, hogy
beutazzon a regisztráció helyére, pláne ha még bírság is jár ha nem voksol.
Ez nagyon jól ki van találva.A hatalom érdekében mindent.!!!!
Pláne ha nincs is ellenvetés, csak ilyen kis blogozások.

Ugyanez a véleményem a járások kialakításánál. Ez is csak arra való, hogy hatalmuk biztosítása céljából komisszárokat ültessen a járások élére.
1988-ig még volt is értelme a járási hivatalok működésének. Nem volt gépesített adatnyilvántartás, hírközlés eszköze a vonalas telefon volt,ahol egy hívásra órákat kellett várni.
Egy-egy járáshoz tartozott 25-3o mezőgazdasági termelőszövetkezet, Áfészek. stb. Évközi szakmai ellenőrzések,évvégi zárszámadások bizottsági megerősítése. stb. Volt feladat.
De ahogyan a gazdálkodószervek önállósága, növekedett , az infrastruktúra fejlődésnek indult az államigazgatás járási intézményei szinte észrevétlenül megszűntek.

Egy másik téma: Nem tudom milyen a TV-s OLIMPIA-i műsorok nézettsége? Nekem még soha nem volt ilyen érdektelen.Nem tudom a szerkesztés vagy a kiküldött válogatott riporteri gárda ami szerintem kontra szelektált - teszi-e vagy más a probléma-
Meglepő koalíciók lehetőségét veti fel a Republikon elemzése: egy most tartott választáson a modell szerint – hiába a többségibbé tett választási rendszer - senkinek sem lenne egyedül többsége, s ha nem akarnak a pártok megismételt voksolást, olyan lehetőségek maradnak, mint…..
„A Véleményvezér azt viszont már nehezen tudja értelmezni, hogy ebbe a sorba hogyan lenne beilleszthető egy Kövér László, egy Áder János vagy egy Szájer József. Ezen emberek önéletrajzában ugyanis az egyetlen kiemelkedő tétel, hogy az első szabadon választott…..
Átverés? 2012.04.14 22:57:16
@ulrike,@manyike:
Ugyanezek a gondolatok foglalkoztatnak engem is.Ennek a sok kis rész problémának a minden oldalról való elemzése nem ér semmit.Sajnos az egész országban - kormán, ellenzéki, civil - szinten is ez megy.
Nem vezet sehová.
Értékelni kellene valóban azt, hogy mi volt a célja a kormánynak, mit hogyan valósított meg.
A meghozott intézkedések hogy hatottak, erősítették-e az országot, a gazdaságot, az életszínvonalat?Vagy csak süllyedünk mint a Titanic?

Van-e valami pozitiv hatás, folyamat?

Ez a kettős, tematizált közbeszéd mennyit ártott az országnak.
Külső megítélésben, árfolyam veszteségben stb.? Konkrét témákban.
Miért nem veszi a vállára senki, hogy ezekre a nagy problémákra rámutasson, arra is, hogy lehet-e ezen az úton tovább menni?

Az, hogy ki lesz a KE szinte teljesen mindegy, a jelenlegi gazdasági, pénzügyi helyzetben a Fidesz. berendezkedésében, térfoglalásában se nem oszt se nem szoroz.

Szerettem ezt a blogot, de jelenleg az agyalás, a sok álprobléma vég nélküli kivesézése nem vezet sehová.
De ne is várjunk itt sem csodát, hisz a hatékonyság ebben az országban nem követelmény. Az a lényeg, hogy új legyen és mi találtuk ki.

"Merjünk nagyok lenni" ehhez csak annyit, hogy a mi éves GDP-ket három és félnap alatt termeli meg Kina.

Megyei lapunkban a napokban közölték, hogy a képviselők havi összes jövedelme súrolja a két milliót.Mennyi ideig kell a közmunkásoknak ezért az összegért dolgozni? Kb. 4 évet.

Hát hogyne harcolnának kettős, hármas beszéddel és mindenféle zagyvasággal a jelenlegi státusz fenntartásáért.
Miután mára teljesen világossá vált, hogy a doktori címétől megfosztott Schmitt Pál tényleg nem hajlandó önként lemondani, egyetlen izgalmas kérdés maradt: miért nem vonja meg a bizalmat tőle a kormánypárti többség? A legutóbbi bejegyzésben már adtam egy lehetséges…..
Átverés? 2012.04.02 13:39:41
Rengeteg tanulsága van Schmitt Pál ügyének. Most csak egyet emelek ki: ezek a botrányok szinte mindig hasonló életet élnek, pályát futnak be. A szereplők hevesen tagadnak, akadnak, akik körömszakadtáig védik őket, aztán hirtelen felgyorsulnak az események, és az új fejlemények…..
Mást mond híveinek, mást a tárgyalópartnereinek – itthon és a világban is egyre többen vetik ezt Orbán Viktor szemére. Tagadhatatlan, azaz legfeljebb egy hivatásos szóvivő tagadhatja, hogy nehezen összeegyeztethető az, amit a kormányfő – például…..
Annak az embernek a neve, akivel kapcsolatban ilyen-olyan beszélgetésekben az elmúlt időszakban gyakran csak „az ember, akinek nem szabad kimondani a nevét” megfogalmazás hangzott el, egyre többet szerepel a hírekben. Simicska Lajos és a sajátos "szerzőpárosává"…..
Átverés? 2012.03.16 18:07:43
A hét végén Róna Egon műsorának nagyszerű két vendége volt Vitray Tamás és Kupa Mihály személyében.
Nagyon nagy élvezet okos embereket hallgatni, főleg olyanokat akiknek tudásuk és élettapasztalatuk is van.

Nagyszerű volt a műsor. Legalább is nekem.
Különösen Kupa tud nagyon sokat a nyolcvanas évekről, és a rendszerváltás idejéről.Mi akik már éltünk és tevékenykedtünk ezekben időkben nagyon jó hallgatni és megerősíteni az akkori észlelésünket.
Nagyon sok minden el lett rontva, pedig Mo. nagyon is élen járt a piacgazdaság előkészítésében. Igaz minket az IMF és a Világbank is sürgetett, mivel tagjai voltunk már akkor.

Mérföldekre volt lemaradva pl.Csehszlovákia, Románia stb.
Ezért elégedetlen a jelenlegi helyzettel aki tudja, hogy 1990-ben milyen előnyökkel indultunk.

Elismeri, hogy a Fidesz csapat képzett, sőt a legképzettebb a rendszerváltás eddigi politikusai között.
Csak csodálja, hogy milyen otthon vannak pl.a Római jogban, de szemrebbenés nélkül terjesztik be az ellentétes jogszabályokat.

Nagyon rájöttek,hogy hogyan kell összezárni, és milyen hasznos a média és a gazdasági tőke felhasználása céljaik elérésének érdekében.

Okosak csak nem biztos hogy az ország érdekében hasznosítják profizmusukat.

Mondott még nagyon sok mindent. Szerintem nagy luxus, hogy ilyen átfogó hazai ismeretekkel bíró szakember különböző vitafórumokon, nem hallatja gyakran a hangját, nem kíváncsiak rá.

A külföldről visszatért szakemberek gátlástalanul hinthetik megcáfolhatatlanak hitt téziseiket.
törökgáborelemez 439. A B-terv 2012.02.22 21:50:00
Az Európai Bizottság mai, példa nélküli, állítólag konszenzussal meghozott döntését nehéz lenne a szokásos érvekkel magyarázni. A testület közel felét jobboldali, néppárti politikusok alkotják: ebben az ügyben a baloldali-liberális összeesküvésre való hivatkozás biztosan…..
Melyik európai uniós, nem posztszocialista országban tudjátok elképzelni, hogy a) egy demokratikus kormány belügyminisztere a szélsőjobboldal vezérével nyilvánosan vitatkozzon b) az egyik legjobb állami egyetemen, amelyet c) az ország legismertebb politikai elemzője vezényel,…..
Átverés? 2012.02.22 17:12:43
@panelburzsuj:
Nagyon igaz amit a mezgazdaság szétveréséről írtál.Ha megmaradtak volna a nagyüzemek azóta olyan szervezeti átalakuláson mentek volna keresztül, felhasználva a korábbiakhoz nem is hasonlítható nagyságrendü támogatásokat hogy most az lenne a gazdasági sikerágazat.

A múlt éveben szinte semmi sem változott, csak az időjárás volt kedvező a jobb termés máris észrevehető volt a GDP növekedésén.

Hát még akkor amit már unos-untalan ismétlek, hogy a nyolcvanas években a mezőgazdasági export fedezte az összes energia importunkat.

Még most sem látom a törekvést arra, hogy mit akarnak a mezőgazdaságtól, azzal hogy fiatal - gondolom Fideszhez hű gazdákat földhöz juttatnak nem remélhető a termelés felfutása.
A szövetkezetekben többek között az is volt az ésszerű, hogy a gépesítést a birtok rendszer igényei szerint alakitották ki.
Évekig gyüjtötték a pénzt az önrész fedezetére és megfelelő ídőben a meghirdetett támogatás igénybevételével megvásárolták a szükséges gépet.
Az állatartó telepek megépítése ugyanilyen módon történt.

Voltak kedvezményes hitellehetőségek a népgazdaság igényeinek megfelelően pl. - export alap fejlesztő beruházásra,állatartó telepek korszerűsítésére, ültetvény telepitésre, rekonstrukcióra és még sok mindenre -.

Voltak szakemberek agrár, gazdasági. kereskedelmi posztokon,

Arról is irtam már, hogy a hetvenes, nyolcvanas években vidékre jöttek a városi agrár végzettségű szakemberek akár még szabolcsba is.Volt még Budapestről érkező tsz. elnök is a térségünkben.

A szövetkezetek szétrombolása meggondolatlanul, egyéni, helyi, környéki befolyásos emberek igénye szerint ügyvédek segédletével pillanatok alatt megtörtént.

Valami múltba révedő ideológia alapján akarják a mezőgazdaságot átszervezni ahol a falvakban a mezőgazdasági cselédekből volt a legtöbb, és néha még gyufára sem tellett, a szomszédtól ahol már égett a tűz - szenes vasalóban vitték át a parazsat. Szép kis perspektíva!
törökgáborelemez 437. Radiszoci 2012.02.13 18:55:00
Vicces pillanata volt a mai parlamenti ülésnek, amikor a két évtizeddel ezelőtt még farmerban és hosszú hajjal politizáló fideszes házelnök átöltözésre buzdította a munkahelyükre nem öltönyben és nyakkendőben érkezett szocialistákat. A szórakoztató momentumnál azonban…..