Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laeisz

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyári forróság, hőhullám van, az ember reménykedve böngészi az időjárásjelentést: mikor jön az enyhülést hozó hidegfront? A lehűlés mellé talán kapunk esőt is, netán látványos zivatarral, de ha szerencsénk van, a jég és a villámárvíz elkerül? Aztán jön a hidegfront, látjuk a villámokat a nyugati ég…..
Laeisz 2024.02.01 22:48:37
@David Bowman: Nem adunk pénzt az euroatlanti társadalmi paradigma esküdt ellenségeinek!

SztalinJóskát kissé átalakítva: "Egyetlen kilogramm gabonát, egyetlen liter benzint sem szabad vásárolni az ellenségtől,"
Laeisz 2024.02.02 07:32:00
@lezlidzsi84: "Előbb-utóbb jó eséllyel" "járhat negatív hatással" és" lehetnek határai": a tipikus sötédzöld, klímakommunista feltételes mód, amelynek célja az, hogy a maga céljai érdekében elbizonytalanítsa, majd indoktrinálja a nyugati kisembert, akinek természetesen nem lehet adekvát tudása a témában - viszont "érzi a bizonytalanságot maga körül".

Bizony: a zöld rettegtetés semmivel sem különb a széljobber rettegtetéstől - csak a tematizálóeszköze más: "félj a klímaváltozástól" -de én megvédlek!", "félj az idegenektől - de én megvédlek!". Közben mi, felelős polgárok pontosan tudjuk, hogy amit akarnak, annak mi lenne az ára: a zöldekének a nyugat összeomlása, a széljobberekének meg háború Európa népei között.

Még egyszer: hagyjátok ezt a hülyeséget! Mindig veszélyes - és egyben nevetséges is -, ha valaki mániákusan ragaszkodik egy "világmegváltó"m ám kontextusából kiragadva kezelt ötletéhez.
Hét tenger A Laconia incidens 2022.04.11 07:26:06
1942 július 29-én, a Szuezi-csatorna déli kijáratánál fekvő Port Tewfik kikötőjében az utasok megkezdték a beszállást a móló mellé álló Laconia gőzösre, mely Afrika megkerülésével Angliába indult vissza. Az utasok többsége nem saját elhatározásából szállt hajóra, a Dél-Afrikába, illetve Angliába…..
Laeisz 2022.04.11 19:08:47
@Head Honcho: Csupán annyit szeretnék közölni, hogy én egy olyan német kisvárosban élek, amelyet a szövetségesek kétszer is lebombáztak - egyszer feleslegesen, egyszer pedig tévedésből -, a város 70%-a elpusztult.

A közeli hollandiai Nijmegent is téves szövetséges bombázás érte: összetévesztették azzal a várossal, ahol én élek... Ott a történelmi belváros nagy része semmisült meg.

...De Arnhem is csupán 35 km, ahol a britek önmagukat áldozták fel feleslegesen...

Van itt egy (főként) brit katonai temető, ahol ennek az akciónak is kb. 8000 áldozata feszik, zömükben tizen-huszonéves fiatalemberek. Néha kimegyünk oda - szép hely, ha lehet erre ezt mondani - és akkor arra gondolok, hogy a Pokolban egyik nap Montgomery és Harris szadizzák Hitlert, aztán másnap csere. (Remélem, hamarosan megérkezik oda Putyin is.)
Nem titok, hogy minden pár esetén az egyik fél valamivel szerelmesebb, mint a másik. Egy feltáró, új tanulmány az odaadás szintjének mérésére egy barométert hozott létre. A szexi, új felmérés rávilágított arra, hogy az, hogy ki adja és ki kapja egy kapcsolatban az orális szexet, egyértelműen…..
Nem hordunk színeket, nem viselünk kirívó ruhadarabokat vagy kiegészítőket. A járdán az épületekhez közel, vagy majdnem az autók közé besorolva húzódunk félre, el az emberek útjából. Ha érdekel egy sport, magunk előtt is igyekszünk eltitkolni, a kíváncsiságot elfojtani, mielőtt a saját szemünkben is…..
Nagyon kevés ember képes magabiztos maradni egy-egy vita során. Inkább becsapjuk az ajtót, szemrehányásokat teszünk, nem mondunk semmi többet, elmenekülünk. Az, hogy melyik opciót választjuk a leggyakrabban attól függ, hogy milyen típusú érvelési rendszer él bennünk. Ez pedig erősen függ attól a…..
Az egészségügy működését sokan szokták szidni, hiszen tényleg bőven lenne mit fejleszteni rajta, viszont a történelem során voltak sokkal rosszabb időszakok is, amikor örülhettünk annak, ha egyáltalán orvoshoz jutottunk, vagy túléltünk egy-egy műtétet. Mai posztunkban arról az orvosról írunk, akinek…..
Laeisz 2020.10.31 08:03:34
@lomposfarkas: Igen, ezen a mondaton gyerekkoromban, mikor olvastam ezt Verne-könyvet, én is sokat röhögtem!:)
Közhelyként hathat, de a legemlékezetesebb történeteket mindig maga az élet írja. Belegondoltatok már abba, hogy vajon hány olyan filmet láttatok életetek során, amit valós események ihlettek? Mindannyiunkban feléled a kíváncsiság és a tudásvágy, amikor egy film vagy egy sorozat elején az a felirat…..
A szerencsések ismerik azt az átmeneti érzést, amit szerelemnek hívunk. Szinte semmi másra nem tudunk koncentrálni, csakis szerelmünk tárgyára. Ennek következtében megváltozik étvágyunk, máshogy alszunk, állandóan izgatottak vagyunk, legszívesebben mindig csak a szerelmünkről beszélnénk, vele…..
A legyeket és szúnyogokat legtöbben azért emlegetik, mert betegségeket terjesztenek, csípnek, belerepülnek mindenbe. Kevesen látják be, hogy ezeknek az állatoknak vannak számunkra hasznos tulajdonságaik is. Írta: Dr. Soltész Zoltán (Magyar Természettudományi Múzeum, Kétszárnyúak…..
Egyszer régen, a férjemnek azt mondta egy huszonéves fruska, hogy ő nem igazán érti a túrázás iránti lelkesedést, de ez biztos azért van így, mert ez is olyan hobbi, amelyet idősebben értékel az ember. Mi ezt úgy fordítottuk le, hogy a túrázás élvezetéhez meg kell érni és igen, talán fel is kell…..
  A Biblia szexuálerkölcsre vonatkozó legismertebb törvénye a tízparancsolat egyik pontja: ne törj házasságot parancsa, melyet, tévesen szoktak „ne paráználkodjnak” fordítani, bár valójában ez a konkrét parancsolat a más feleségével való szexuális együttlét tilalma. Már ez a parancs is elég…..
A zsidó vallási törvények közül fontosságban kiemelkedik a házassági tisztaság betartása. A micva (parancsolat) abban foglalható össze, hogy az asszony havi menstruációja folyamán, mely jellemzően 5 napig tart (akkor is 5 napot szokás tartani, ha ennél gyorsabban megáll a vérzés) és azt követő…..
Laeisz 2020.02.11 13:56:14
@Én vagyok az, aki nem jó.: "Mi nem öldöklünk azért, mert egyesek két ujjal vagy három ujjal vetnek keresztet, nem mondjuk, milyen magas lehet a templomuk, nem tiltjuk be és nem szóljuk le mások vallását, szokasát.*"

Akkor ti nem azok a zsidók vagytok, akiknek a Szentírása tele van más (fajú, vallású, templomú) népek ellen vívott gyilkos háborúkkal? Nem ti vagytok azok a zsidók, akik odamentetek tömegesen egy másfél évezrede más nép által lakott területre, elkezdve azt felvásárolni, majd mikor már eleget alkudoztatok a világhatalmakkal, akkor kikiáltottátok ott az országotokat? És nyilván azok a zsidók sem ti vagytok, akik 70 éve tartják megszállva azokat az arab területeket, amelyeket az ENSZ nekik ítélt volna?:)))

Ugyan már, öreg! Ti se vagytok különbek és "békésebbek" másoknál...

* Úgy tudom, vagytok elég sokan, akik le akarjátok gyakni az المسجد الاقصى-t a Templomhegyről...
Budapest láthatatlan templomának is nevezik azt az épületet, amelyet egykor a szlovák anyanyelvű evangélikus gyülekezet használt. Az utcán sétálva észre sem vehet lenni. Csupán a levegőből vagy magas épületek tetejéről látható. A templomot ugyanis körbeépítették. Majd a háború után többször is…..
Soros György mehet a kukába, hiszen új ellenség tűnt fel a magyar kormány horizontján, a holland nagykövet Gajus Scheltema személyében. A Magyarországról éppen távozó diplomata rendesen beolvasott az Orbán-kormánynak, és ezt nem tűrhette Szijjártó Péter, úgyhogy konzultációra hazarendelte a…..
Laeisz 2017.08.27 09:51:39
@miszlik: Ha csak bizonyíték kell, ne sírj tovább: nézd csak meg Mészáros Lőrinc vagyonosodását és hogy abból mekkora hányadot tesz ki a magyar állami megbízásokból származó rész (A) és mennyit a szabadpiaci, netán külföldi teljesítményből származó (B). Aztán vond ki A-ból a B-t - és ha eredményül A-t kapsz, már ott is a bizonyíték!:-)

Előre szólok: A-t fogsz kapni!

Na mármost: mivel az állam teljhatalmú ura [falubelije, Orbán Viktor] ezt nem vizslatja, ez csak azt jelentheti a józan ész és a logika szabályai szerint, hogy mindez az akarata szerint való. Ez pedig maga a state capture, ami nem más, mint a korrupció létező legmagasabb szintje.

...Qoud erat demonstrandum!:-)
Laeisz 2017.08.29 10:26:08
@Proud Mary: Mindenek előtt: bárki véthet nyelvtani hibát - tudod: Grammaticam scivit, multos docuitque per annos, declinare tamen non potuit tumulum...:-)

Egyébként pedig: ha kínodban csak egy sima betű-felcserélésbe tudsz belekötni, de az érdemi mondandót nem tudod cáfolni, akkor elég szánalmas alak lehetsz...
Bartos Erika erőteljesen jelét adta annak, hogy rátalált írói hangjára, ami nagy öröm, mert igazán szépen szól. Az Ünnepi Könyvhéten útnak induló hat részesre tervezett Brúnó Budapesten-sorozat első  kötetében Buda Tornyaival ismerkedtünk meg...
Millió cikket olvastam már szegény autistákról, akiket nem ért meg a világ. "Minden a normálisoknak kedvez." - mondják. Hát tudják meg, nem csak nekik szar! A zárkózottságukkal, barátságtalanságukkal, félősségükkel folyamatos bizonytalanságban tartják a környezetüket - legalábbis engem biztosan.…..
A fiatalnak mondható magyar terrorelhárítás mára jelentős nemzetközi sikereket ért el a köztörvényes bűnözők elfogásához, a védett személyek védelméhez és a titkos információgyűjtéshez kapcsolódó feladatok ellátásában. Terrorcselekményt ugyan szerencsére még nem…..
Laeisz 2013.07.29 01:26:07
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Birka, aztán mondd csak, humorérzéked az van-e?
„Wie du weinst, wie du weinst,Daß i' wandere muß,Wandere muß,Wie wenn d'Lieb jetzt wär vorbei!“ („Hogy sírsz, hogy sírsz,/hogy el kell vándorolnom,/el kell vándorolnom,/Mintha a szerelem most odalenne!”) Muß i’denn zum Städtele hinaus („El kell hagynom a várost” - német…..
Laeisz 2013.02.25 09:19:36
@Azbej Tristan:

Hű, vazze, ezt a gyerehaza honlapot meg akartam nézni és erre a McAffee SiteAdvisor bejelzett:

"Hűha!
Biztosan oda szeretne lépni?
www.gyerehaza.org/itt_is_lehet kockázatos meglátogatni.
Miért irányította a rendszer erre a lapra?
• Erre a webhelyre látogatva úgy találtuk, hogy az legalább egy kockázatos viselkedést mutat."

Bazmeg, már a vírusirtók is védekeznek a Fidesz-propaganda ellen!:-)
ProgBlog A várakozás ideje? 2013.02.19 13:52:52
„Das ist eine schreckliche Zeit, eine schlimme Zeit, die Zeit des Abwartens, der Platzsuche, ein Seiltanz über dem Abgrund.“ („Ez egy rettenetes idő, egy rossz idő, a várakozás, a helykeresés ideje, kötéltánc a szakadék felett.”) Szabó István: Hanussen – 1988   Nem, a…..
Laeisz 2013.02.20 09:47:13
@veracity:

Ha 2006 volt a "mély és feldolgozhatatlan traum", akkor vajon miért 2010-'11-től lódult meg látványosan honfitársaink "külföldet választása"?
'56-ban sem vártak a nyugatra távozók 1961-'62-ig!:-)

A mostani exodus éppenséggel a Fidesz-kormány gazdasági és társadalmi barmolásainak szól, ezek és nem egy 6-7 évvel ezelőtti lovasroham áll a jelenség hátterében.