Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maiangol

75 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
maiangol Homework 2012.08.06 19:55:04
Homework for tomorrow: workbook, page 49: ABC, page 50: D, page 51: D, page 52: E + Your best holiday ( about 15 sentences)   Have fun!  ..
maiangol Bocsánat... 2012.07.27 07:26:38
  Kedves keddi csoport!   Gondolom, észrevettétek, hogy a beígért szünetre való házi nem érkezett meg, és sajnos nem is fog. Ne haragudjatok, gondom van a time-management-tel! :) Annyira elúsztam, hogy nem fért bele, de kedden találkozunk az órán. Pihenjetek még egy kicsit, és…..
maiangol It's alive! 2012.06.28 20:35:00
My Dearest Tuesday Group, Here I am with the extra exercises, only for you, only now, only here… Have fun!   Fejezzétek be ezeket a mondatokat, tetszés szerint, lehetőleg magatokra igazítva: In my ideal house there are…. Last weekend…..
maiangol A folyamatos jövő 2012.05.17 10:37:00
 I’m climbing out of my mysery so you get a new tense today. Mai okosságunk egy újabb igeidő, ezzel megleszünk a felével, vagyis hattal. Hogy könnyebben vizualizáljuk a dolgot, mutatok egy egyszerűsített táblázatot. Megjegyzés: lesz majd bővített változat is, amikor…..
maiangol A depressed post 2012.05.15 12:17:31
 Ma megmagyarázhatatlanul nihil vagyok, gondolom, az időjárás…Nem is volt kedvem semmit írni, de aztán csak erőt vettem magamon, egy rövid bejegyzésre csak futja. Hasraütés-szerűen néhány használható kifejezést hoztam mára, próbáljátok használni őket…..
maiangol A folyamatos múlt 2012.05.14 10:49:42
 Mára egy új igeidőt hoztam. Úgy gondolom, hogy az elkövetkező időben heti kétszer egy-egy új igeidőt hozok, hogy a haladóbbaknak is legyen min rágódniuk. A kezdők is nyugodtan elolvashatják, egyrészt, mert előbb-utóbb ők is idejutnak, másrészt mert szerintem nagyon logikus…..
 Mai újdonságunk egy újabb segédige, nevezetesen a „should” Segédige, mint a : can, could, would és a will, tehát önálló jelentése nincs, de egy másik igének klasszul megváltoztatja a jelentését, így: I work. Dolgozom.I can work. Tudok dolgozni. Vagy:…..
maiangol I'm sure you will 2012.05.08 09:16:56
  Jönnek a tegnapiak megoldásai, majd még egy jövő idő. Inni fogok egy sört.I’m going to have a beer. Mit fogsz csinálni?What are you going to do? Venni fogok benzint a kocsiba.I’m going to buy some petrol for the car. Nem fogok fizetni.I’m not…..
   Újra jelentkezem, csapjunk is a lecsóba! Mai téma a „to be going to” szerkezet. Ez nem igazán igeidő, bár bizonyos megközelítésből az 5. jövő időnek is lehet nevezni, mégsem része a 12 igeidőnek. Talán olyan bónusz, 12+1. A lényeg az, hogy…..
maiangol Szolgálati közlemény 2012.05.03 11:57:10
 Itt vagyok, ragyogok, csak megszavaztam magamnak egy kis szünetet.A nagy érdeklődésre való tekintettel viszont jövő héten visszatérek a régi kerékvágásba,  tehát hétfőn friss post jön. Hurrá!  ..
maiangol Egy kis megoldás 2012.04.19 10:15:46
  Gyorsan-gyorsan írom a megoldásokat, ellenőrizhettek. Mit csinálsz? Alszol? What are you doing? Are you sleeping? Igen, fáradt vagyok. Yes, I’m tired. Miért, mit csináltál ma?Why, what did you do today? Sokat dolgoztam és tanultam.I worked and learned a…..
maiangol Egy kis fordítás 2012.04.18 10:42:47
 Ma nagyon gyors leszek, fordítást hoztam, nagyon figyeljetek az igeidőkre, lesz benne mindenféle! Holnap leírom a megoldást, de ne keseredjetek el, ha nem megy valamelyik mondat! Gyakorlat teszi a mestert: Practice makes perfect. Mit csinálsz? Alszol? (most)Igen, fáradt vagyok.…..
maiangol Cogito, ergo sum 2012.04.17 09:24:34
 Amíg kitalálom, hogy hogyan tovább, szavakat és kifejezéseket hozok, random módon.Ma a gondolkodásra esett a választásom, mert „Gondolkodom, tehát vagyok" – "I think, therefore I am”.  Állítólag az angol nyelv bír a legnagyobb szókinccsel,…..
maiangol Monday post 2012.04.16 11:35:57
 Megjöttem, itt vagyok, megint megbokrosodtak a teendőim, így kimaradt egy pár nap… Most megint rövid és velős leszek egy pár napig, és egy kis átszervezésen is gondolkodom. A helyzet az, hogy szeretnék csinálni haladóbbaknak is egy kis áttekintést, aminek hely…..
 Good morning! Először jöhetnek a tegnapi megoldások, majd egy kis kiegészítés a folyamatos jelenhez. Tehát, a mondatok: Mit csinálsz?What are you doing? Írok és zenét hallgatok.I’m writing and listening to music. Miért nem vacsorát főzöl?Why…..
maiangol You're breaking my heart 2012.04.10 09:14:41
  Welcome back everybody, I hope you had a great Easter, you could sprinkle/get sprinkled if you wanted to, or hide away if you like that better. Let’s get back to learning some English. For today I took another song and some sentences to be translated. Mára újabb dallal…..
maiangol A folyamatos jelen igeidő 2012.04.06 17:07:03
 Újra itt vagyok, de valószínűleg csak Húsvét után jövök legközelebb. Mára egy kis hiánypótlást hoztam, egy igeidőt. A folyamatos jelen lesz az, amit most besűrítek terveim szerint egy post-ba.  Érdekes ez az igeidő, több tankönyvben csak a múlt idő után…..
maiangol 2012.04.06 20:05:09
@siposi:
Hogyne, persze! Vagy kérdezheted a gyereked is, hogy mit csinál éppen, és akkor ő is gyakorol: What are you doing? Where are you going? What are you eating? stb...
Egyébként pont ez a gyakorlás legjobb módja, amikor csak eszedbe jut, mondj igaz, releváns dolgokat angolul. Ezzel kötöd az igeidőket szituációkhoz is.

Örülök, hogy mertél kérdezni, de tudom, te szoktál merni :))
Ja, és a példamondatod is helyes!
maiangol Sorry, no post today 2012.04.05 12:10:00
I'm sorry, but I don't have any time today, so there will be no new post. Tomorrow I'll be back. Sajnos nem lesz ma időm hasznosat írni, így inkább nem írok semmit, de holnap jövök. Take care!..
maiangol 2012.04.06 14:00:20
@siposi:

Szia!

Hiányoztál mindenkinek, de gondoltuk, hogy nem ok nélkül nem jöttél. :)Ismételtünk egy kicsit, meg elkezdtük a múlt időt, de csak a kijelentő mondatig jutottunk. A 7a fejezetet vettük át, tk+mf. Írásbeli házit nem adtam, csak a redhagyó igékkel való ismerkedést. Van a 6-os fejezet legvégén egy reading a 90. oldalon, az még házi. Mindent tudni fogsz kedden.

Have a nice Easter Holiday!
  Mára szólásokat és kifejezéseket hoztam. Tegnap ez is előjött az egyik órán, engem pedig mindig is érdekelt, hogy bizonyos kifejezések miért is egyeznek meg nagyon különböző nyelveken, vagy éppen, miért térnek el nagyon. Szeretem őket keresgélni, hasonlítani.…..
maiangol Quick post for today 2012.04.04 10:32:00
 Ma is rövid leszek, csak a tegnapiak megoldását hozom, és a napiszavakat. Videót is hozok, sikerült beilleszteni. :) De először a megoldások:  Yesterday, I was at home all day. In the morning I WASHED the windows and then I  LISTENED  to music. At 1 p.m. I was…..
 1.     to be fond of sth – imádni valamit I’m fond of small dogs.Imádom a kiskutyákat. Elder women are usually fond of small dogs.Az idősebb nénik általában imádják a kiskutyákat. When we were youg, we were fond of parties.Amikor…..
maiangol Feladatok 2012.04.03 08:48:36
 Finally, I’m back again. I’m really sorry, but on Friday I was very busy, I didn’t have time to write anything. Yesterday I got ill, I was feeling terrible, so I slept all day. Today I feel a little bit better, so I’ll write some things for you. I hope you’re…..
 5 új napi kifejezés:  1.     in vain – hiába, feleslegesen We ordered pizza, so I cooked in vain.Pizzát rendeltünk, így hiába főztem. It was all in vain.Minden hiába volt. Nothing is in vain.Semmi sincs…..
 Tegnap megvolt az egyszerű múlt idő kijelentő módban, most pedig jöhet a tagadás és a kérdés. Megint az egyszerű jelennel állítom párhuzamba, mert így a legkönnyebb elhelyezni és megérteni, illetve ez a kettő tényleg szorosan kapcsolódik egymáshoz. Tehát, ha…..
maiangol Napiszavak/kifejezések V. 2012.03.28 13:24:27
 Mai napiszavaink: 1.     lie – hazudni, hazugság Don’t lie to me!Ne hazudj nekem! I lied about my homework.Hazudtam a házimmal kapcsolatban. Minden amit mond, hazugság.Everything he says is a lie. 2.     liar…..