Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sipihoho

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly márciusban már megírtuk, hogy Balatonfenyvesen akkora kikötő épül, hogy ha az elején ácsorogsz, nem látod majd a végét. Akkoriban kezdődött a közel 2 milliárd forintos vitorlás élménycentrum megépítése, aminek a tóba nyúló, 450 méteresre tervezett hullámvédőgátjai miatt annak idején…..
sipihoho 2016.02.22 21:46:35
@megtorolom: ha itt lakx, akkor jól tudod, hogy ignis van iszap!És ha vetted volna fáradságot, és már tavaly nyáron a nyugati oldalon épült móló mellett bementél volna a vízbe,ahol nekem anno pár éve még a stégem állt, akkor megdöbbentél volna, hogy mekkora az iszap!De ugye te ott élsz!!?
Goromba egy idő volt ma. Nem éppen horgászatra való! Hideg, metsző északi szél... Brrrr! Ennek ellenére bevetettem a rezgőspicceseket, és - pontyot szerettem volna fogni. Abban a tudatban, hogy ma még sok meló vár ránk. Elvégre rendelve volt a szőlőültetvényt karbantartó…..
Kissé talán furcsa, de a balatoni horgászrend módosításai közül a legnagyobb vitát a süllő alsó méretkorlátjának 40 cm-re való emelése váltotta ki. Az ellene érvelők egyértelmű, világos kritikát fogalmaztak meg: a mélyre benyelt horog mindenképpen a hal pusztulását…..
12 törölt, 9 módosított és 6 teljesen új horgászrendi pont, éves fogási kvóta, új méretkorlátozások, a behúzós horgászat szabályozása és a gyermek horgászok lehetőségeinek bővítése – címszavakban ezek a legfontosabb változások a Balatoni Horgászrendben. A…..
Kivágás a Nimród Vadászújság legfrissebb, márciusi számából Örömmel osztom meg olvasóimmal a fenti hírt; annál is inkább, mert jó néhány vadászati témájú elbeszélésem pihen "az asztal fiókjában", arra várva, hogy kiegészülve még újabbakkal, esetleg könyv-formát…..
A finomszerelékes horgászok döntő többsége novembertől kezdve szegre akasztja haltartóját, és legfeljebb a szoba melegében készülődik a tavaszi horgászatokra. Van tennivaló: horgokat kötni, új szerelékeket készíteni, no és kiegészíteni az év közben megkopott apró holmit.…..
Pelsológia Évzáró horgászat 2013.12.31 08:16:25
Horgászattal illő elbúcsúzni egy horgászévadtól. Ez – valljuk be – nem nagy ügy. Ha a víz be lenne fagyva, legfeljebb vágnánk egy léket, belógatnánk oda horgunkat, s míg elkortyolnánk a gőzölgő forralt bort, bizony elmondhatnánk: horgásztunk közben. Na de halat is fogni?…..
sipihoho 2013.12.31 10:48:12
Pelsológia Haltalan hétvége 2013.11.24 20:08:53
A vendégvárás izgalmas dolog. Különösen, ha olyan vendéget, sőt, vendégeket vár az ember, akit már régóta ismer, de személyesen mégsem találkoztak eddig. Ezen a hétvégén pont került egy régen megrajzolt i-re. Hogy fontos volt-e a horgászat, és szükséges volt-e a halfogás…..
sipihoho 2013.11.26 22:25:42
@Willyfog67: nem cikizés miatt írtam, csak láttam a képeket amin Tihanyban vagy a csapattal a fesztiválon!"Garda"!Tudom hogy szóltál volna ha megy a fogás valahol.
.....a lé nem azokból a karcsikból volt,amit Tőled hoztam csalinak!...
Pedig egyszer elmehetnénk Tihanyba gardázni nem?
Pelsológia Déli szél 2013.10.23 10:02:44
Utálom a szelet. Különösen, ha délről érkezik. Meleget hoz ugyan, ami október végén kifejezetten jólesik, de a hullámok nyugat felől jönnek, lehetetlenné téve a csónakos horgászatot. Aztán a régi öregek mindig mondták: a déli szél „átfújja” a túloldalra a halat. Ezt…..
Pelsológia Retro peca 2013.07.22 16:59:14
  Ebéd utáni pecázáshoz készülődött Zoltánka, amikor megjelent az öreg.  Kezében egy szép szál nádbotot tartott, közepes méretű, könnyű tároló orsóval felszerelve. A kisfiú ezt a botot még nem látta az öregnél. – Na, gyere ide, te gyerek – szólt hozzá a…..
Örömmel jelentem, hogy Peti Balázzsal közösen írt kisregényünk ezennel minden érdeklődő számára elérhető! Késtünk kissé, hol ez, hol az akadályozta a megjelenést, de mára kész könyvecskénk van, ami természetesen horgász témát karol fel, azonban reményeink szerint nem…..
Még várjuk a balinokat Ezzel sikerül nyitnom Újabb balint akasztok... ...kisebb az előzőnél Kipróbálom vertikális wobblerrel, és működik De ez a csali a tuti, sokkal darabosabbak jönnek vele, mint twinyóra - és legalább annyi Garda a horgon Ez is vertikálisra Gábor,…..