Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RozsaNiki

28 bejegyzést írt és 185 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szingli mindig gyanús. De főleg akkor, ha nő. Mert a férfi sokáig lehet szingli, a bohém agglegény szerepben nincs semmi dehonesztáló. Sőt, még irigyelni is szokták a szabadságáért. Mert nem hajtotta igába a fejét. De ha a nő szingli, akkor ott valami nincs rendben. (Szerintük.) Vagy az a baj,…..
RozsaNiki 2020.07.28 09:34:06
@boom2: Persze, egy nő csak akkor ér valamit, ha egy férfi úgy dönt, jó lesz egy kapcsolatra. Nyilván a nő hibája, ha nem hajlandó megalkudni csak azért, hogy ne szólja meg a szomszéd. Ha pedig nem is szeretne kapcsolatot, akkor biztos valami különös űrlény, vagy legalábbis lelkibeteg. Bárhogy is legyen, ha egy nőnek nincs kapcsolata és nem teljesíti a női princípiumot, akkor a társadalom feljogosítva érzi magát arra, hogy számonkérje emiatt, mert még véletlenül sem dönthet arról, hogyan élje a saját életét. De ha egy férfi agglegény, akkor jól teszi, hogy élvezi az életet és nem köti le magát. Mond valakinek bármit a "kettős mérce" kifejezés?
RozsaNiki 2020.07.28 09:37:15
@Laci A Lakli: Ha egy nő, aki nem akar gyereket, biztosan beteg, akkor ugye az a férfi is beteg, aki nem akar családot alapítani? Mert belőlük is van szép számmal.
RozsaNiki 2016.08.12 17:25:46
@Kón Bandit: Így van, szereztünk 5 aranyat és még fogunk is, más nemzet boldog lenne, ha ennek akár csak a töredékét sikerülne elérnie. Mindig vannak sportolók, akik valamiért nem tudják megvalósítani a terveiket, míg mások igen. Katka négy éve sem volt rosszabb úszó, mint most, de változtatott és most elérte élete legnagyobb sikerét. Dani is volt már gödörben, ahonnan sikeresen kijött, most is sikerülni fog neki. A pekingi olimpián jóval a várakozások alatt teljesítettek a magyar sportolók, de Londonban megint visszatértek a méltó helyükre és most is jól teljesítenek. Akinek pedig most nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, annak legközelebb összejön a sikeres szereplés. Biztos van mit javítani a szövetségben, de nem kell mindjárt tragédiát látni. Pekingben egy aranyat sem szereztünk úszásban, most hármat is és még nincs vége. A sport már csak ilyen, egyszer az egyik sportolónak jön ki a lépés, máskor a másiknak.
RozsaNiki 2016.08.12 18:28:22
@Szarvas Norbert: Nincs olyan világverseny, ahol mindenkinek kijön a lépés. Mindig van, aki kudarcként éli meg a történteket, de a sport attól szép, hogy ki lehet jönni a gödörből és újra a legjobbnak lenni, mint most Katinka, vagy Dani a pekingi olimpia után. De ami egyeseknek kudarc, az másnak siker - lehet, hogy néhány sportolónk nem jutott tovább, de akkor is kijutottak az olimpiára, a világ legjobbjai között vannak, a kritizálók megpróbálhatják ugyanazt elérni és csak utána osztani az észt. Úgy tűnik, nemcsak a tízmillió fociszakértő országa vagyunk. Az éremtáblázat előkelő helyén vagyunk, a legsikeresebb európai nemzetként, nem tudom, miért lenne ez kudarc.
A riói olimpia egyik szombati közvetítésében ifj. Knézy Jenő úgy adta le a női 100 pillangó egyik előfutamát, hogy közben egy szót nem beszélt arról, hogy egy 18 éves szíriai menekült, Yusra Mardini nyerte meg a futamot, ahogy azt tegnapi posztunkban megírtuk. A történtek után vasárnap délután jött…..
  Kérdezi a kolléganő a munkahelyen, egy ismeretlen kismama a buszon, a nőgyógyász a rákszűrésen és egy régi „kedves" ismerős a kávézóban. Először is: Tessék? Másodszor pedig: Márminthogy TESSÉK??? Persze először én is csak pislogok, mint hal a szatyorban, aztán amikor már nem,…..
RozsaNiki 2016.07.15 22:46:35
@Croma Soma: Amíg anyuka évekig otthon van a gyerekeivel és nem dolgozik, addig a gyerektelen nők dolgoznak és fizetik neki a gyest...
Emlékeim szerint ez a fajta megosztottság a társadalmon belül, az első Orbán kormány idején kezdődött. Nem ők találták ki persze, még az Antall kormánytól lesték el. De tökélyre ők fejlesztették. Akkor történt az, hogy apám üvöltve próbált megtéríteni engem is, mert…..
RozsaNiki 2014.08.28 17:16:49
@Gamma Leonis: Ezzel csak az a baj, hogy miattuk azok is szívnak, akik átlátnak a narancsködön, de valamiért nem akarnak vagy nem tudnak külföldre költözni.
Van az ember, ami a férfit jelöli, meg vannak a nők, legalábbis ez derült ki az mti ma reggel 7:41-kor kiadott közleményéből: Mexikó-terrorizmus Összecsapás Mexikó középső részén, sok halottal Mexikóváros, 2014. július 1., kedd (MTI/AP) Egy összecsapásban a mexikói…..
Olvasom egy cikkben, hogy "Az EU megijedt Magyarország függetlenségétől", és azért nem folyósítja a már megítélt forrásokat, mert "vissza akarja szerezni az irányítást tagállama felett". Most elképzelem, ahogy az EU vezetői kezüket tördelve rettegnek, hogy Magyarország egy laza…..
Miniszterelnökökről lesz szó megint. Gyakran hallani azt a vélekedést, hogy Orbán és az Európai Unió között mekkora szakadék tátong. Ez ínyére van mindkét politikai oldalnak, lehet vele dicsérni is, bírálni is. Kormányoldalról minden hétre jut valami az EU-ellenes…..
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Mióta a külföldi munkavállalás és letelepedés ilyen fontos és gyakori beszédtéma lett, állandó találgatás tárgya, vajon hány magyar is választotta a határátkelést. Nos, az elmúlt napokban két, egymástól független felmérés is nagyon hasonló eredményre jutott, úgyhogy…..
RozsaNiki 2013.07.12 16:07:17
@NIKI LAURA:
"Pár év múlva felbomlik az EU,megszűnik az erjó,majd meglátod!!
Vannak jelek,amiket észre kell venni."

Nem fog. Ha ismernéd a történelmét, tudnád. Nem azért tartottunk ki több mint 60 évig, hogy csak úgy hagyjuk megszűnni. Az EU vezetői is tudják, hogy minden véleménykülönbség ellenére jobb együtt, mint külön.
Sokan megégették már magukat a politikában a „soha”, a „végleg”, a „biztosan” és népszerű társaik használatától. Most mégis valami olyasmiről szeretnék beszélni, ami ebbe a körbe tartozik: valamiről, ami szerintem mára eldőlt. Bajnai Gordonból sok minden lehet még…..
RozsaNiki 2013.07.12 13:43:13
@zipe moha: Nem naiv, optimista. De, nyugodtan kezdj bele, tényleg érdekel, miért jutottál erre a következtetésre.

@Balt: Jaj, miért?
RozsaNiki 2013.07.12 14:04:06
@zipe moha: Az optimizmus sosem indokolatlan. :) Ezzel együtt, ahogy már írtam, ha a nép mindezek után képes újraválasztani Narancsország uralkodóját, megyek innen. Csak abban reménykedem, hogy ha majd normális kormányunk lesz, vissza akarok majd jönni.
Egy nagyon érdekes kutatásba futottam bele a minap, amely azt fejtegeti, mennyire megnehezíti a beilleszkedést és a nyelvtanulást az internetes korszakkal elérkezett számtalan kommunikációs lehetőség. A megállapítások felettébb izgalmasak, én pedig kíváncsi lettem rá, mit…..
Kész, vége. Ha az elmúlt három évben történtek ellenére valamilyen érthetetlen módon mégis bízott valaki abban, hogy talán mégsem diktatúra épül kis hazánkban, talán még van remény, hogy szabadon, félelem nélkül élhessünk itthon, ezek az illúziók végleg szertefoszlottak.…..
ProgBlog A tömeg áll… 2013.03.17 18:49:21
„Tudják, hogy a gazdagokban és hatalmasokban nem bízhatnak meg, mert ők csak az angolok szerepét vehetnék át a szabadság nevében.” Richard Attenborough: Gandhi – 1982     Az ellenzék nem képes megmozdítani a bizonytalanokat. Pedig ezeknek a bizonytalanoknak a…..
RozsaNiki 2013.03.18 20:32:58
@Amadeus62: USA republikánusok. Ugyanaz a történet. :)

@sósavas bácsi: A diplomásokra gondoltam. A max. 8 osztályt végzettekhez Viktor tud szólni.

@grani: Persze hogy megvan, összevont szigorlatom van pszichológiából... Ezek gének, én is az apámtól örököltem a természetem, de a saját környezetemben látom, mit tesz egy gyerekkel a nevelés.
RozsaNiki 2013.03.19 15:42:27
@grani: Ez a természetük, ez öröklődik. Én is meglehetősen különbözöm a húgomtól, pedig ugyanúgy neveltek minket. De az, ahogyan felnőve reagál dolgokra, nagyrészt nevelés kérdése. Barátaink néhány éve örökbe fogadtak két testvért, bőrszínük alapján valószínűleg kisebbségi származásúak... Az anyjuk hobbiból szüli a gyerekeket, az apjuk, vagy apák kilétéről fogalmunk sincs... Mégis, a legjobban nevelt gyerekek, akiket valaha láttam. Tökéletes példája, mit tesz az emberrel a nevelés.
RozsaNiki 2013.03.19 15:43:04
@sósavas bácsi: Például. A válság pedig tovább rontott a helyzeten.
Miután kiderült, ezentúl alkotmányunkba bármi bekerülhet, köztársasági elnökünk pedig alkotmányos kötelességének érzi, hogy aláírja és kihirdesse az új paragrafusokat (márcsak a jogállamiság védelme érdekében), a legfőbb kérdés immáron az, mi kerüljön bele…..
RozsaNiki 2013.03.15 16:31:42
Javaslom továbbá Alkotmányba foglalni, hogy:

1. A választásokon csakis a 25-26 éve alapított, F kezdőbetűvel rendelkező, ötbetűs pártok indulhatnak.

2. Minden, nem Fideszre leadott szavazat két Fidesz-szavazatot ér.

3. Az infláció közellenség, így Alkotmányban töröljük el.

4. Bevezetjük az örök életet, az ingyen üzemanyagot, illetve az ingyen sört.

5. Az iskolákban mindenki köteles a Viktor saját keze által alkotott tanterv szerint tanulni. Első év végére mindenki tudni fog latinul, mert a Drága Vezér így látja helyesnek.

6. Mindenki, aki másképp gondolkozik, bűnöző, és gondoskodni kell róla, hogy helyes gondolatokat ültessünk a fejébe, amelyek megegyeznek a kormány véleményével.

7. Orbán Viktor nemzetünk szeretett királya, akit így örök uralkodás illet meg, választásokra semmi szükség, mert csak a pénzt viszik. Ezért előírjuk, hogy minden munkahelyre ő nevezi ki annak betöltőjét, saját szent belátása szerint. Döntését mindenki elfogadja, mert Viktor valójában Isten földi követe, és így tévedhetetlen.

8. Betiltjuk az elégedetlenséget. Magyarországon mindenki boldog, és sajnálja a szegény nyugati világot, amiért a demokráciájuk megnehezíti a döntéshozatalt.

9. Ha bármi rossz van az országban, azért csakis és kizárólag az "elmúltnyócév" meg az ellenzék felelős. Mindig, mindenért. A Fidesz tökéletes, Orbán Viktort pedig szentté kell avatni, hazánk érdekében tett fáradhatatlan munkájáért.

10. Ha az Alaptörvény módosításai egymással ellenkezőek, az csakis az ellenzék hibája.
Mai szerzőnk Amerikában született magyar szülőktől, immár hatodik éve él Magyarországon. Arra gondoltam, nem minden tanulság nélkül való végigolvasni (és megbeszélni) Chris írását. „Pár blogbejegyzést már olvastam, és tudom, hogy az én esetem más, de szeretném…..
RozsaNiki 2013.02.05 19:29:52
@bpetya75:
Marosvásárhely. Nem gond, az én természetem is pont ilyen. :D
RozsaNiki 2013.02.05 19:48:22
@sántaturul:
Persze, létezett, de nem használták széles körben. Nem kell kiforgatni a szavaimat... Nekünk meg ételre is alig volt pénzünk, telefonunk se volt, nemhogy internet-előfizetés meg mobiltelefon, amikor jobb anyagi helyzetben levő magánszemélyeknek is alig voltak hasonló eszközeik.

A Bokros-csomagnak akkor sem örültünk és most sem kellemes gondolatokkal emlékszem vissza rá, bár tény, hogy szükség volt megszorításokra. ha nem is pont azokra, amelyektől végül pénzt vontak el. De nem ez a lényeg. Mondom, mi semmi, tényleg semmi támogatást nem kaptunk, se az államtól, se a családtól, senkitől. Lehet, hogy most egy idióta elmebeteg kormányoz, de ez nem ok arra, hogy ne akard a saját kezedbe venni az életed és tenni valamit a jövődért, ahelyett, hogy panaszkodnál, mondván, milyen nehéz. Persze hogy nehéz, de az élet sosem könnyű. Persze ha a külső körülményekre meg a politikai helyzetre akarod fogni a helyzeted, és ezzel felmenteni magad, amiért nem teszel a jövődért, tedd azt, de akkor biztosan nem lesz jobb. Igazság szerint nem emlékszem a 20 évvel ezelőtti politikai helyzetre, de akár könnyebb volt mint most, akár nem, nekünk nem volt az. De nem panaszkodtunk, hanem dolgoztunk-tanultunk és megteremtettük magunknak azt az életet, amilyet szerettünk volna. Mondhatod, hogy most nehezebb; lehet, hogy egyeseknek az, nem tudom. Nekem annyiban az, hogy az állam elveszi a jövedelmem felét, aminek persze nem örülök, de tudom, milyen jövőt szeretnék és ezért dolgozom. Szeretnék itthon maradni és csak akkor megyek külföldre, ha itthon nem változnak a dolgok. De mindig magyar maradok, és büszke leszek erre.
RozsaNiki 2013.02.05 20:20:17
@DieNanny:
Erre gondoltam én is. És mivel a politikusok is a mi adónkból kapják a fizetésüket, őket is csak akkor fizetnénk, ha a mi érdekünket képviselik, ahogy most is kellene. Ha pedig azt teszik, amit most is, támogathatják őket a gazdag ismerőseik, akiknek a cégei valahogy minidig megkapják a milliárdos megbízásokat. De a mi pénzünket ne akarják, amúgy sincsenek rászorulva.
És újra az oktatásügy... Ez pont olyan, mint egy TV-műsor, amelynek alakulását a nézők telefonjai határozzák meg.  Folyamatosan változó eredménnyel, mindig a pillanatnyi hangulatuknak megfelelően. Csak arról feledkeznek meg, hogy ez az egész országot érintő, jövőnket…..
Határátkelő Azért sem adom fel! 2012.12.19 06:58:00
Tartok tőle (mi több, a számokat elnézve tudom), a mai történet nem egyedi, éppen ezért annyira szívbemarkoló. Szerzője egy házaspár hölgytagja, akik életük azon szakaszában vannak, amikor az elmúlt évtizedekben fáradságos munkával felépített egzisztenciát kellene…..
RozsaNiki 2012.12.19 17:41:30
@spangola:
A szabad mozgást csak akkor korlátozhatják, ha kilépünk az EU-ból. A "négy szabadság" az EU egyik alapelve. De nem az a cél, hogy itt tartsák a nép okosabbik felét; ellenkezőleg, azokat tartják itthon, akik bevesznek minden hülyeséget, amit mondanak és továbbra is biztosítják az életszínvonalukat. Gondolkodó emberekre nincs szükség, mert még esetleg eszükbe jut megdönteni a rendszert.
Igen, megint elérkeztünk a "Kormányunk megjátssza, hogy érti is, amit művel, miközben tönkrevágja azt is, ami eddig jó volt" szappanopera következő részéhez... Volt egyszer egy politikus, aki éveken át többször is kiállt a tandíj ellen, olyannyira, hogy néhány éve még…..
Az újabb kormányzati blöff remélhetőleg nem jön be. OVI megint szeretné eljátszani a gondoskodó apa szerepét, ő megnyugtat mindenkit, ő rendet tesz mindenhol, így lesz ez a felsőoktatási "reformmal" is, állítja. Hiszen minden csak félreértés, hiszen, ha gyerekek ti másként…..
RozsaNiki 2012.12.16 12:48:11
@Pan Modry:
De hát fizetünk, benne van az amúgy sem kevés adónkban... Egyébként is csak az első diplomáról van szó, a többiért eddig is fizetni kellett.
RozsaNiki 2012.12.16 12:59:37
@Pan Modry:
Az vagyok, mert a többedik diplomámért tanulok, de jó volt, hogy az elsőért nem kellett fizetni. Most főként azért nem angolul tanulok a szakomon, mert az kétszer annyiba kerül. A pénz tényleg számít.
RozsaNiki 2012.12.16 13:02:37
@Moan:
Vagyis a rokonoknak visszafizeti az állam a tandíjat, ami ugye nem is tandíj, mert a kormány azt mondta. Újabb fantasztikus ötlet a királyunktól.
Elérte a teljes káoszt a felsőoktatással kapcsolatos kormányzati kommunikáció. Mert miket is hallottunk eddig? Selmeczi Gabriella még kedden elmondta, hogy "a legfontosabbnak azt tartják, hogy a kormány képviselői a szakemberekkel és a diákok képviselőivel le tudjanak ülni…..
RozsaNiki 2012.12.15 18:11:27
@Szélmalomharcos:
Akkor áruld el, miért fizeti mindenki az oktatást az adójával... mert ez is benne van. Tehát gyakorlatilag fizetünk érte, így jár mindenkinek. Amúgy is csak egy diplomáról van szó, a többiért most is fizetni kell. De aki ennyire szeretne tandíjat fizetni, ne fogja vissza magát, biztos örülni fog Viktor is, hogy ennyi támogatója van a tervének. Akkor ők tanuljanak csak pénzért, de aki csak tanulni szeretne (nem végigbulizni az egyetemet) és diploma után apuka nem tudja benyomni egy jól fizető állásba, azt hagyjuk már békén; ha lehetőséget kap a tanulásra és a politikusaink nem ijesztik el, hasznára lesz az országnak.
RozsaNiki 2012.12.15 18:19:00
@$$$=$$$:
"a valóságban a fidesznek van a legnagyobb támogatottsága minden párt közül. vajon miért lehet ez?"

Aki szeretett kormányunk minden húzása ellenére is a párt kitartó rajongója, arról tényleg nincs mit mondani.
Az utóbbi napokban úgy tűnik a tandíj bevezetésének az ellenzői azt szeretnék, ha egyáltalán nem kellene fizetni a felsőoktatásért. Az előző rendszerrel csak a diákok jártak jól, az ország lehet, hogy nem. Az elmúlt években sokat lehetett hallani arról, hogy az egyetemeken a…..
RozsaNiki 2012.12.14 22:09:18
@mireina:
"azon a tényen lassan túl kell tennie magát sok embernek, hogy az élet 100%-ig igazságos. Jó reggelt, nem az!"

Próbálkozni azért lehet. Az élet nem a beletörődésről szól. Ha nem akarunk javítani rajta, miért élünk?

"Csakhogy az állam szerepe az is volna, hogy az égbekiáltó társadalmi egyenlőtlenségeket csökkentse. "

Azzal, hogy bevezeti a tandíjat. Ez tényleg csökkenteni fogja az egyenlőtlenségeket, csak éppen nem látszik. De sebaj, majd megmagyarázzák, hogy az nem is úgy van, és a kevesebb valójában több.

Akárhogy is magyarázzák, nem tudom támogatni a tandíjat. Nekem most fizetni kell a tanulásért, de ez a többedik diplomám, rendben, kifizetem a több mint egymilliót, amibe a végén kerül, de az első legyen mindenkinek ingyenes. Az első, meghatározott ideig (nekünk 20 félévet támogatott az állam, nem kell ennyi, de legalább 10, orvosoknak 12, hogy mindenki el tudja végezni a szakját). Akkor senki nem tud 20 évet az egyetemen bulizva eltölteni (nálunk volt rá példa, egy srác már 12 éve ott volt és nem úgy tűnt, hogy egyhamar végezni akarna). Ha abbahagyja, az ő baja, a következő meg már neki is fizetős. Ha büfészakos akar lenni, szintén az ő döntése, végezze el, a piac úgyis eldönti, kire van szükség. Attól nem leszünk igazságosabbak, hogy mindenki nyakára zúdítunk pár milliós adósságot, csak mert a kormánytagok teljesen idióták az egészhez.
RozsaNiki 2012.12.14 22:24:00
@mireina:
Szerintem mindenki megérdemli a lehetőséget, hogy ha tovább szeretne tanulni, az első diplomáig ezt ingyen tehesse. Csak kicsit kellene változtatni a mostani rendszeren (pl. csökkenteni a támogatott félévek számát, a 20 nálunk is sok volt), de amúgy maradhat így. De ha valaki nagyon szeretne tandíjat fizetni, akkor tegye azt, Viktor biztos örülni fog, hogy van, akinek átjött, amit mondani akart.
RozsaNiki 2012.12.15 01:38:49
@Pfdd:
"Hányszor jönnek ezzel a buliznak, 12 évig járnak egyetemre (6 évnél többet senki nem jár államin), ócska érvelések mégis sokan ráharapnak."

Ha feltűnt, ezt válaszként írtam más hozzászólásokra, akik az egyetemi éveket végigbulizó diákokra hivatkozva akarnak mindenki nyakába még plusz pár milliós terhet rakni. Ami a 12 évig egyetemre járást illeti, ez igaz történet, nálunk volt ilyen, és nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán sikerült lediplomáznia az illetőnek. Én csak elmondtam, szerintem miért rossz ötlet a tandíj, illetve a csak tanulmányi eredményt figyelembe vevő rangsorolás.