Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyurcsián

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvédet is régen foglalkoztatja a az alábbi probléma, amelyet egy kolléga vetett fel. Vajon mennyire torzítják az igazságszolgáltatást a pontatlan jegyzőkönyvek? Tisztelt Zugügyvéd, Jogi képviselőként már többször találkoztam olyan helyzettel, hogy a…..
gyurcsián 2006.11.20 22:20:11
Az én tapasztalataim szerint is döntő jelentősége van a hatósági jegyzőkönyvek tartalmának.
A megoldás: jegyzőkönyvvezető alkalmazása és azonnali jegyzőkönyvmásolat szolgáltatása, ahol csak egy kis lehetőség adódik. A hatóságok védelmében is!!! Csak a törvényhozói, kormányzati hozzánemértés és a hatósági kényelemszeretet frigye szüli a "nincs rá pénz" rinyálást.
Béna és fantáziátlan az egész társadalom, de legfőképpen a jogászság hunyász része, hogy eltűri a magnetofon nyakló nélküli alkalmazását, különösen az ügyészségi, bírósági eljárások igen jelentős hányadában.
Ez a két szervezet igazi pályáztatás helyett százmilliókat költ a szegényes élettapasztalattal rendelkező frissdiplomások három éves kiképzésére, hogy a kiképzettek egy töredéke úgy kapjon bírói, ügyészi kinevezést, hogy még véletlenül sem szerezhetett élesben tapasztalatokat a mindennapokról, nem is bizonyíthatta élesben szakmai képességeit. Burjánzik a beltenyészet. Alig hallatszik valamelyes morgás.

A képzési időre szinte semmiért kifizetett pénzből nagy lépéseket lehetne tenni a a valósághoz sokkal hívebb jegyzőkönyvezés felé. Olvasom, szinte 100%-os már a a hatóságok számítógépesítése, a jegyzőkönyvvezetői létszám ma is megvan (számítógépen írják - ahogy tudják - a hangfelvételekről a szöveget s nyomtatják). A még szükséges tárgyalói számítógépek és másolatokat ott azonnal laponként kidobó nyomtatók rövid idő alatt beszerezhetők lennének abból a pénzből, amit a frissdiplomások három éves képzésére kidobnak. Ingyen lehetne szerezniük kívülről már igazolt harci tapasztalatokkal rendelkező utánpótlást, mert még méltó fizetésemelésre is telne.
Természetesen idővel íráskivetítő is mutatná, mit kalimpál a számítógép billentyűzetén a kisasszony.
Kézcsókom Justitia Kemény Öklű Úrhölgynek, hogy be ne horgoljon nekem egyet.
Tényleg nem akarnánk semmit sem hozzátenni Hajós András HírTv-ben sugárzott beszédéhez, petícióolvasó hangulat van na, én is fogalmaztam nemrég egyet a világbékéről, meg hogy tarthatatlan, hogy nincs egy rendes csokiautomata az Index szerkesztőségében, fel is olvasom holnap reggel a Mokkában.…..
gyurcsián 2006.09.23 19:03:16
Hajós András szerintem igen tájékozatlan. Esterházy Péter nyilatkozatát viszont összességében kifogástalannak tartom. Az őszödi szónoki túlzások a publikum stílusához, színvonalához, és a téma jelentőségéhez igazodtak. Huncut, aki szó szerint veszi őket.
Tudnunk kell azonban azt is, hogy Magyarország túszország.
Túsz lett az MSZP vezérkara. Az őszödi szónoki beszéd szerzői kiadása bizonyítja, hogy a pártbeli riválisok is mindent tudtak, minden megszavaztak.
Túsz lett a szocialista frakció. A hazugságról tudva mindent megszavazott. Túsz lett a szadesz is – ha tudott mindenről, azért, ha vak és süket balek volt, azért.
Nincs személyi alternatíva a koalícióban. Mindenki megkapta a maga kondásigéjét a szerzői kiadással. Ez a koalíció nem adja ki a miniszterelnököt az igazságszolgáltatásnak.
Túsz lett a jobboldal és a köztársasági elnök is. Nincs lehetőségük törvényes kitörésre.
A törvénytelen eszközök kiütik alkalmazóikat.
Túsz lett szinte minden ballibes szavazó. Szavazataikhoz szegeződtek.
A médiában záporoznak a túsztudatot erősítő hírek, vélemények: hallgassunk a túszejtőre, mert egyébként még jobban tönkre megy a forint, az ország stb. Még a bámészkodók is elnöki feddést kaptak.

Csodálatos, ahogy az őszinteség hiánya bevételbe csapott át egy őszinteségtől. Mire észhez tértünk, a túszejtő privatizálta magának a gazdaságilag és erkölcsileg már elértéktelenített országot, ami lába alatt majd minta-országgá fejlődik s a világ népei televízióik székházai előtt bezzegelik nevét: ni a, ni a, Gyurcsánia!
Pökhend és az egész pökhendi politikai elitünk – száz év kudarcai bizonyítják - egy nyilvánosház.

Ha mégsem adunk minden hatalmat Penészleknek, akkor sajgó ésszel, makarenkói és biblikus ihlet okán a hihetetlenül ügyes túszejtőre szavazok. Ő a megtért tékozló fiú, aki kedves a felettünk lévők előtt. Legyen ő a főúr nyilvános hazánkban. Ejtsük saját túszává őt. Hazudjon magának, ha tud. Tud…
Az állami apparátus viszont abszolút rossz madám. Ő fizet a kuncsaftoknak.

Hajósnak tehát le kell mondania a zenészi és humorista címeiről. Nem hallja a történelem szavát, nem becsüli a bohócot, aki bohócot csinált az egész publikumból