Adatok
Gasztroszex - Tony D'Amato
0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Egész évben tudnék posztokat írni az olaszrizlingről. Komolyan. Sőt azon kell gondolkodnom, melyikről is írjak az elmúlt időszak sok-sok nagyszerű rizling-élménye közül. Mert volt bőven, fröccsben, tisztán száraz és édesebb verzióban is. Annyira ezerarcú ez a fajta, hogy nem…..
Egy korábbi posztban sikerült már kicsit megvédenem a lúzer-olaszrizling renoméját. Hétvégén megint egy olyan palackkal találkoztam ebből a számomra oly fontos fajtából, hogy nem mehettem el szó (bejegyzés) nélkül mellette.Ezt a tételt most whollosi kollégának köszönhetem,…..
Gasztroszex - Tony D'Amato
2012.06.01 16:43:30
@Türkménbasi: Én is így gondolom, nem is mentem Szlovéniába, ajándékba kaptam ezt a bort :)
Az általad említett két helyen egészen biztosan tartalmasabb (is), szebb olaszokat lehet készíteni, ez nem is lehet vita tárgya.
Az általad említett két helyen egészen biztosan tartalmasabb (is), szebb olaszokat lehet készíteni, ez nem is lehet vita tárgya.
Gasztroszex - Tony D'Amato
2012.06.01 16:44:18
Az utóbbi két hétben valamiért többször sikerült felhúzni magam, pedig alapvetően nyugodt ember vagyok. Először a borversenyek, most meg egy szenzációs angolszász megmondó ember nyitotta ki a bicskát a zsebemben (sokadszorra). Készült vele egy terjedelmes interjú a Pannon…..
Gasztroszex - Tony D'Amato
2012.06.01 16:40:26
@Türkménbasi: ámen!
A Pannon Bormustra az én szememben a legrangosabb magyar borverseny. Sőt az egyetlen, amit komolyan tudok venni. A tavalyi nagy átrendeződés után ez még inkább igaz. Fontos, hogy elismert, harcedzett és elfogulatlan nemzetközi bírálók véleménye támasssza alá a hazai zsűri…..
Gasztroszex - Tony D'Amato
2012.05.12 18:56:31
„Ha pannon borsoviniszta volnék, pénzemet a kékfrankosra tenném. Úgy érzem, hogy ez az egyetlen vörös fajta, amely magyarnak mondható (némi részrehajlással), és van esélye a nemzetközi sikerre. (...) De miért volna ez a great red hope? Mert a miénk, mert alapvetően…..
Gasztroszex - Tony D'Amato
2012.04.24 17:44:22
Az idei húsvéti borozás nagy anyázásba fulladt. Volt bekészítve két palack kedv- és gyomorcsináló, azok szépen le is csúsztak a sonka előtt és után, ahogy illik. (A sonkához olaszrizlinget nyaltunk, nincsen még bor a világon, amelyik ennyire passzolna a húsvéti ételekhez.) Meg…..
Gasztroszex - Tony D'Amato
2012.04.10 17:20:32
@Közbiztonság Szilárd: Várom a vörös tippeket sonka mellé.
Nem ez volt a két komolyabb tétel (azok közül egyébként pont vörös volt az egyik), de ezt már felfedte más előttem, szerintem elég egyértelműen kiderül az írásból. Ha kicsit jobban elmélyedsz a sorok között, még az is kiderül, hogy ezek igazából aperitif italok voltak.
Senki nem írta, hogy szakértek, a véleményemet osztom meg másokkal, de azért érdekel, hogy mely részek váltották ki belőled ezeket a mondatokat:
"Mondjuk a borok jellemzése is a totál járatlanság és tömény butaság elegye.
De minek akarsz szakérteni, ha ennyire lövésed sincs a témáról?"
Egyébként kóstoltad a borokat, hogy ennyire képben vagy velük kapcsolatban? Az iható kategóriánál picivel többet tudnak (nyilván szerintem).
Nem ez volt a két komolyabb tétel (azok közül egyébként pont vörös volt az egyik), de ezt már felfedte más előttem, szerintem elég egyértelműen kiderül az írásból. Ha kicsit jobban elmélyedsz a sorok között, még az is kiderül, hogy ezek igazából aperitif italok voltak.
Senki nem írta, hogy szakértek, a véleményemet osztom meg másokkal, de azért érdekel, hogy mely részek váltották ki belőled ezeket a mondatokat:
"Mondjuk a borok jellemzése is a totál járatlanság és tömény butaság elegye.
De minek akarsz szakérteni, ha ennyire lövésed sincs a témáról?"
Egyébként kóstoltad a borokat, hogy ennyire képben vagy velük kapcsolatban? Az iható kategóriánál picivel többet tudnak (nyilván szerintem).
Gasztroszex - Tony D'Amato
2012.04.10 17:23:26
@dez01: Köszönöm a tippet, ismerem jól Font Sándor borait, azok is hasonló kategóriát képviselnek, az elmúlt másfél év alatt pedig komoly minőségi ugrás volt tapasztalható náluk. Nem is olyan rég egy cserszegijüket kaptam ajándékba, és bizony teljesen hibátlan volt az is.
A parafa a bor ellensége. A kéregdarab kiszámíthatatlan fertőzöttsége saját tapasztalatom alapján hullámokban támad, az ázott kartonpapír-szag kíséretében elúszó borokkal hosszú hónapok TCA-mentes időszakait szakítva meg. Az ember már rég elfeledkezett az utolsó dohos…..
Gasztroszex - Tony D'Amato
2012.03.26 15:47:05
Gondoltátok volna, hogy egykor az ország egyik legmeghatározóbb borvidéke volt a zalai? Ma sajnos még mindig (a 20. század második felében lerombolt hírnevének köszönhetően) az ihatatlan, leginkább direkttermőkből szűrt „bor” szinonimájaként kerül szóba a legtöbb…..
Gasztroszex - Tony D'Amato
2012.03.06 23:17:35
@calabar2012:
Messzemenőkig egyetértek, és a lendvai lankák is megvoltak már szerencsére.
Az már más kérdés, hogy ott mennyire rendezettebb a táj, megbecsültebb a szőlő, a bor...
Messzemenőkig egyetértek, és a lendvai lankák is megvoltak már szerencsére.
Az már más kérdés, hogy ott mennyire rendezettebb a táj, megbecsültebb a szőlő, a bor...
Akármekkorát merítünk, mindig kiderül, hogy nem elég nagyot. A borút derűre konvertáló tuti tippeket rendre kihagyjuk. Én legalábbis ezt olvastam ki az Oportóhét kommentjeiből. Szemes nélkül komolytalanok, Vylyan nélkül súlytalanok vagyunk. Ezen ne múljon! A Szemes amúgy is…..
Gasztroszex - Tony D'Amato
2012.02.29 16:59:58
Majdnem két hete jelent meg egy cikk, amely a tartós hideg miatt a szőlőkben keletkező terméskiesést minimum 25-30 százalékosra becsülte. A nyilatkozó, Varga Péter (Magyarország kedvenc borászata) a kiesést borra, majd forintra konvertálta, és nála a káróra 20 milliárdnál állt…..
Gasztroszex - Tony D'Amato
2012.02.27 23:07:29
@vigbor: A filoxéra előtt már jelentős szőlő- és bortermelés folyt a Duna-Tisza közén. Többek között a Teleki-féle összeírás is szépen bizonyítja ezt.
Kisebb elmaradást igyekszünk most pótolni, mielőtt még úgy tűnne az olvasó számára, hogy bizonyos borokról vagy műfajokról egyszerűen megfeledkeztünk. Bordói fajtákból szűrt zászlósborokat (avagy felső középosztálybeli házasításokat, borászat függvényében)…..
Régóta szemeztünk már egymással, régóta készültünk a kóstolásra, és a blog születésnapján végre sikerült megismerkedni a Varga Pincészet (Magyarország kedvenc borászata) Töpszli elnevezésű édes pinot noir-jával. (Annyira buzgók voltunk, hogy egymástól függetlenül) két…..
Gasztroszex - Tony D'Amato
2012.02.20 23:35:13
@kennyking:
És ezen a képen még nincs is aranyháló...
www.ital-gyros.hu/varga_topszli_kesoi_szuretelesu_pinot_noir_edes_vo/rendeles/1215
És ezen a képen még nincs is aranyháló...
www.ital-gyros.hu/varga_topszli_kesoi_szuretelesu_pinot_noir_edes_vo/rendeles/1215
Gasztroszex - Tony D'Amato
2012.02.23 22:24:29
@Nina Skye:
A Varga borok címkéjén található "Magyarország kedvenc borászata" jelzőre céloztam. Hogy ezt mi alapján, és kik osztották ki, az számomra ismeretlen, de ők bátran használják. A honlapon is ezzel fogadnak.
Szelemen-hegyi nektárt Nagyrada közelében keress a Balaton-melléki (egykori Zalai) Borvidéken. A Cezar Pincének (is) van nektár szőlője, lehet, hogy onnan származott az a bizonyos "ambrózia".
www.cezarpinceszet.hu/home
A Kunsági Borvidéken található Béla Borászat is készít édes nektárt, volt szerencsém hozzá, és bizony nekem is nagyon bejött.
www.belaboraszat.hu/index.php?id=borkulonleges
A Varga borok címkéjén található "Magyarország kedvenc borászata" jelzőre céloztam. Hogy ezt mi alapján, és kik osztották ki, az számomra ismeretlen, de ők bátran használják. A honlapon is ezzel fogadnak.
Szelemen-hegyi nektárt Nagyrada közelében keress a Balaton-melléki (egykori Zalai) Borvidéken. A Cezar Pincének (is) van nektár szőlője, lehet, hogy onnan származott az a bizonyos "ambrózia".
www.cezarpinceszet.hu/home
A Kunsági Borvidéken található Béla Borászat is készít édes nektárt, volt szerencsém hozzá, és bizony nekem is nagyon bejött.
www.belaboraszat.hu/index.php?id=borkulonleges
Attól tartok lassan elfelejtünk mindent. Mármint mi, ez a folytonosan futkosó, vásárló és a csillogó szabad akarattal megáldott földönfutó generáció. Tisztán emlékszem még léha fiatalságomban a teljesség felé megtett apró lépesekre. Mikor már majdnem kulminált az…..
Gasztroszex - Tony D'Amato
2012.02.12 12:33:53
Gasztroszex - Tony D'Amato
2012.02.12 13:52:44
@akov: És Budapest az az egész ország?
Gasztroszex - Tony D'Amato
2012.02.13 12:01:42
@akov:
Bortársaságnál van Szemes is.
Veritasnal van Vylyan, Tiffán, Matias, Teleki. Itt több évjárat is fellelhető, lehetett volna picit hasonlítgatni, bár tudom, hogy nem ez volt a cél, hanem a 2011-es évjárat.
Hiperekbe még nem volt időm körbenézni.
Bortársaságnál van Szemes is.
Veritasnal van Vylyan, Tiffán, Matias, Teleki. Itt több évjárat is fellelhető, lehetett volna picit hasonlítgatni, bár tudom, hogy nem ez volt a cél, hanem a 2011-es évjárat.
Hiperekbe még nem volt időm körbenézni.
A Tokaji borvidéket alapvetően három fajta, a furmint a hárslevelű és a sárga muskotály határozza meg. Jön melléjük kisebb mennyiségben kövérszőlő, zéta és kabar is, de mindenképpen az első három szőlőfajta viszi a prímet (közülük is kiemelkedik a furmint, nagyjából a…..
Gasztroszex - Tony D'Amato
2012.02.13 11:48:35
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Itt találod, ez a családi birtok: www.bazaltbor.hu/
Az egykori befektető tovább csinálja a saját dolgát, elvileg már nem használhatja a Laposa nevet, ezt itt találod, ezek találhatóak meg a legtöbb hiperben: www.laposabadacsony.hu/valasztek