Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vortumnus (törölt)

0 bejegyzést írt és 1780 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örülünk, Vincent? Hihetetlen 2013.03.15 15:41:26
A helyzet hihetetlen. Hihetetlen, hogy a hivatalos szervek töketlenkednek, hárítanak, mutogatnak, makogva magyarázkodnak de érdemit nem tesznek, nem tettek. És hihetetlen, hogy az egyszerű emberek pedig összefognak és segíteni próbálnak egymáson.  Hihetetlen, hogy márciusban…..
Vortumnus (törölt) 2013.03.16 12:10:16
@ijontichy:

ez itt most ennél összetettebb. pintérnek részben igaza van, az emberek egy része úgy viselkedett ahogy ő mondja és hibás. (akkor is ha ezt az érintettek nem szeretik hallani)
csak ehhez járul a másik oldal, amit ő figyelmen kívül hagy, nahát, milyen meglepő, másra számítottunk, ugye?:)
Vortumnus (törölt) 2013.03.16 12:11:36
@Vortumnus:

(természetesen nem az összes hóban rekedt a hibás, hanem egy részük, a gátlástalan, fegyelmezetlen, idióta bagázs, ezek arányát csak becsülni lehet)
 "Ez az egyetlen alkotmányos választásom, amely összhangban van eskümmel, a fennálló törvényes rendelkezésekkel és az Alkotmánybíróság 20 év alatt meghozott határozataival.  (Áder János) "        Többek között ezt írja majd alá Áder…..
Vortumnus (törölt) 2013.03.16 11:28:32
@dvhr:

csak egy teljesen új alkotmányt ismernek a korábbitól és annak módosításaitól szimbolikusan is el kell határolódniuk.
csak egy teljesen új alkotmány zárhatja le a rendszerváltást, ez 2012-ben jött létre azaz ekkor zárult le a rendszerváltás.
más kérdés, hogy ez orbán alkotmánya és nem a népé, de hát ez csekélység, talán még a népet sem érdekli, nemhogy orbánt:)
Vortumnus (törölt) 2013.03.16 18:03:14
@dvhr:

erre jól tudjuk a választ:)
(mondjuk érthető is, nyilván a rendszerváltás a szoci diktatúrát cserélte le egy újra, nem mondjuk a török vagy az osztrák elnyomás időszakát)

Volt komoly kiserlet alkotmanyozasra, de vegul nem fejezodott be."

erre gondolom az a fidesz magyarázata, hogy akik megcsinálhatták volna, túlságosan kötődtek a múlt rendszerhez:)
— Szia, Gyuri, lenne egy kis problémám. Beteg a ló.— Azért, Viktor, mert szénával eteted! Térj át az abrakra, és rendbe fog jönni!  — Adjon Isten, Gyurikám! Család rendben, de ez a ló, ez még mindig beteg.— Viktor, megmondtam, hogy adjál neki nyalósót, vagy nem mondtam…..
Vortumnus (törölt) 2013.03.03 21:16:44
@Kettes:

kb. 2000 óta gyakorlatilag nyilvánvaló hogy orbán ezt tenné ha kétharmadot kapna. a "baloldal" is, a külső körülmények is bőven tehetnek arról, hogy ez megtörtént 2010-ben. ha már meg kellett történnie, akkor inkább 2002-ben lett volna szerencsésebb, de hát ennyit kellett rá várni.
azóta sem látom, hogy erős és színvonalas baloldal formálódna, vagy hogy kiterjedt tiltakozások lennének.
egyébként még ha feszeget is sokmindent, én csak visszataszítónak tartom az orbáni rendszert, de nem jogellenesnek.
a nép elvan vele egyébként is.
Vortumnus (törölt) 2013.03.03 23:03:51
@Kettes:

én "ez" alatt egyszerűen azt értem, hogy orbán ha kétharmadot kap, megtesz mindent, amit nem tilt egyértelműen törvény vagy ami nem minősül unióból vagy nato-ból kizárást jelentő lépésnek. a balfaszkodásra én sem számítottam, a hatalommal való visszaélésre igen.

@jotunder:

"Én azt gondolom, hogy ez az ország egyre élhetetlenebb lesz, és egyre többen fogják elhagyni. "

ezt én is így látom.
még kiegészíteném azzal, hogy kevés helyen jó és azért a világon jópár hely van, ami sokkal rosszabb mint ez.
de igen, aki tud menjen ha nem tud akkor próbálja normálisan végezni a munkáját (ha jut neki), ha még nincs gyereke akkor ne is vállaljon, ill. ne hiszterizáltan reagáljon a történésekre, finomabb formában próbáljon kritizálni, az célravezetőbb:)
(és ne gondolja azt hogy csak orbán és a jobboldal teszi rosszá az országot:) )
de azt ne higgye, hogy itt jó lesz majd a helyzet, nem lesz az.

ha egyetlen szóban kellene összefoglalni minden mondanivalómat, akkor a szó az lenne hogy
pesszimizmus.
Vortumnus (törölt) 2013.03.16 12:15:05
inforadio.hu/hir/tudositoink/hir-548291

"A francia diplomás fiatalok 27 százaléka külföldön készül munkát keresni, úgy gondolják ugyanis, hogy hazai pályán nem sok az esélyük - derül ki egyközvélemény-kutatásból. Az álláskeresők 58 százaléka úgy érzi, a következő fél évben vajmi kevés az esélyük arra, hogy munkát találjanak, a vidéken élő fiatalok ennél is pesszimistábbak."
Március 15-e tiszteletére a rezsim kitüntette arra érdemes szolgáit, plusz még néhány jobb sorsra érdemes szerencsétlent, akik egy életen át dolgoztak keményen és tisztességesen, hogy most hálás biodíszletként statisztálhassanak a haveri seggrepacsin. A kitüntetettek között…..
Vortumnus (törölt) 2013.03.15 20:27:01
@csársz:

az nem gond, hogy te ezt írod, szóvá sem tenném.
az már igen, hogy jópár "hazai baloldali" így gondolja, valszeg elég sok.
és csodálkoznak hogy egyesek úgy ítélik meg őket, ahogy.
szánalmas.
    Áder Jánosnak nincs választása. Az Alaptörvény S cikke szerint az Alaptörvény módosítását a köztársasági elnök öt napon belül aláírja. Pont. Nincs szó kivételekről. Megtehetné-e azt, hogy nem írja alá, arra hivatkozva, hogy őrködik az államszervezet…..
Török Gábor politológus szerint az Alaptörvény negyedik módosításának második cikke a legproblémásabb a módosítások közül. A második cikk értelmében az Alaptörvény módosítása után az Alkotmánybíróság kizárólag az elfogadás körülményeinek alkotmányosságát…..
Vortumnus (törölt) 2013.03.10 15:56:51
@Kettes:

magyarán te azt gondolod, hogy ha harminc évig marad orbán, akkor itt valódi diktatúra lesz, szálasi rákosi vagy éppen észak-korea?
Boldog szülinapotBoldog szülinapotBoldog szülinapot, RezsimBoldog szülinapot Éljen, éljen a kis ünnepelt! Utálom, hogy megint igazam volt. Ezt írtam két évvel ezelőtt, az alaptörvényük elfogadásakor: "De igen, elkúrtátok. Nektek már nincs innen visszaút. Újra kezdődik a…..
Vortumnus (törölt) 2013.03.09 21:30:31
@incze:

a fasizmusban semmiképpen sem a faji elem a fő magyarázó erő
Vortumnus (törölt) 2013.03.09 21:36:25
@labrys:

ebből annyi igaz, hogy miközben értelmetlen (és téves) lenne olyanokat írogatni, hogy orbán buta és gyáva (egyik sem így van), valóban nem értem miért kellett a rendszerváltlás után nem-jobboldali értelmiségi részről is nyomni az orbán okos és egykoron bátor harcos volt mantrát, igazából ennek sem lehetett sok jelét látni.
bár nagy jelentősége aligha van
Február huszonhatodikán ünnepelték barátai Bayer Zsolt ötvenedik születésnapját a Barabás-villában. Az ünnepségen részt vett Kövér László házelnök, és amellett, hogy meleg szavakkal méltatta Bayer Zsolt munkásságát, átadott neki egy sérthetetlenségi parancsot. A parancs…..
Vortumnus (törölt) 2013.03.05 18:45:06
@Kettes:

na de ha így van is, sokra nem megyünk azzal, ha kimondjuk.
én jópár "bal" illetve "jobb" oldalhoz sorolható politikust, publicistát ilyen kategóriába sorolandónak tekintek, mit befolyásol ez?
ismertem olyan embereket, akik egy nem politikai, de aktívan politizáló (jobboldali), személyi kultuszt építő "klubvezér" (az most lényegtelen hogy milyen területen működött) szolgálata érdekében még a fizikai megaláztatást is vállalták.
vannak akiknek ez kell. van akinek bayer meg a demokrata, másoknak andrassew vagy éppen az amerikai népszava.
sokan nem tiltakoznak bayer ellen, azaz úgy tűnik van rá igény. attól hogy mások mocskolják, az igény nem csökken, esetleg a bántott, megalázott igazságbajnok mellé állnak még többen.
Vortumnus (törölt) 2013.03.06 12:36:38
@incze:

ez így van, de ha túlreagálják, kontraproduktív.
bayer nyíltan uszít bizonyos csoportok ellen, akik joggal kritizálhatók csak nem úgy ahogy ő teszi.
azt mondani, hogy kritikája teljesen jogtalan, vagy hamisan kiterjeszteni.
(pl. az összes cigányra vagy zsidóra) egyrészt tévedés, másrészt csak bayert erősíti.
jó példa lehet még az ungváry-matolcsy vita, ahol egy újságíró manipulatív kérdésére reagált hibásan ungváry, ebből lett egymás hazugozása és egyéb semmire sem vezető szóözön.
   "Ők az önző elit tagjai, akik ha CSERE van, elmennek New Yorkba, Hong Kongba meg Párizsba tanítani."                                                  …..
Vortumnus (törölt) 2013.03.05 16:16:41
@panelburzsuj:

troll
Vortumnus (törölt) 2013.03.05 18:39:01
@prandelli:

hát pont ez az hogy érdekelnének a válaszok, de nem kapok. a tanulmányban sincs ilyen, ha lenne már rég bemásoltad volna.
akár egy-két példa is megfelelne, hogy milyen a xenofób ember.
már rég túllehetnénk ezen a felesleges körök helyett.
Vortumnus (törölt) 2013.03.06 12:33:12
@prandelli:

az nem arra volt forrás amit én kértem, te majom.
(most abba ne menjünk bele, hogy az módszertanilag mennyire helytálló)
írsz de minek?
Örülünk, Vincent? Ez a FIDESZ 2013.03.04 12:39:09
  Az alábbiak a Kövér László házelnök által égbe magasztalt, a FIDESZ által többszörösen el- és bevállalt újságírónak, az Ötös Számú Párttagkönyv büszke tulajdonosának, a "Békemenet" szervezőjének sorai. Ez a FIDESZ, ez az a szöveg, amivel Orbánék pártja…..
Vortumnus (törölt) 2013.03.04 21:15:17
@panelburzsuj:

beteg ember vagy, ez a helyzet.
bayernek az ilyenek kellenek, ők éltetik
Vortumnus (törölt) 2013.03.04 21:39:52
@csársz:

bayer egy jelentéktelen barom, de ettől függetlenül általában féligazsgáokat mond, borzalmas stílusban. mindenesetre még mindig bejön, mert ugranak rá.
bár nekem van egy gyanúm, de azt még nekem is nehéz elfogadni. mert elég nehezen tudom elképzelni, hogy komolyan ugranak rá.
szóval...
Vortumnus (törölt) 2013.03.04 21:42:42
@panelburzsuj:

az én terminológiám más, bár te nem ismered.
de mindegy, ez a tényen semmit sem változtat.
Örülünk, Vincent? Buták 2013.03.02 13:59:34
    Orbán Viktor egy buta embert jelölt a Magyar Nemzeti Bank élére. Nem idiótát, nem fasisztát, nem pszichopatát, hanem csak egy butát.     Matolcsy György egy fantaszta, aki időnként teljesen elképesztő hülyeségeket hord össze, de leginkább csak buta. Egész…..
Vortumnus (törölt) 2013.03.03 17:06:29
@Ellenpontok:

másról beszéltek.
tollaszerge elméleti közgazdaságtanról (mainstream economics, ME, rövidítsük így) beszél. mások meg gazdaságtörténetről, gazdaságfilozófiáról, politikai gazdaságtanról, politikai filozófiáról, gazdaságszociológiáról, közpolitikáról, stb.
az utóbbiakat lehet esszé formájában is művelni (egyesek szerint legalábbis), az ME-t aligha.
azt meg nem kell várni, hogy az ME művelőit munkaidőn kívül mondjuk az említett diszciplínák érdeklik, biztos van akit igen, a többségüket aligha.
hogy ez jó vagy rossz, nem tudom.
Vortumnus (törölt) 2013.03.03 17:08:38
@ATCG:

van tudományos ismeretterjesztés, hawkint azt is műveli.
de azért ír ő olyan tudományfilozófiai kérdésekről is, melyekről nem sokat tud, de véleménye van, egyes tudományfilozófusoknak meg ez nem tetszik.
laikus meg esetleg elfogadja, _mert_ egy kiváló fizikus írta.
ahogy pl. a kiváló térképész -geoinformatikus klinghammer is biztos csak okos dolgokat mond a felsőoktatásról, mert.
Szeretettel küldjük ezt a kis rajzot Rogán Antalnak a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából: ..
Vortumnus (törölt) 2013.02.26 18:37:37
@szempontpuska:

1. Az egykori állampárt felelős vezetői már sehol nincsenek, kiöregedtek. Az együgyű "utódpártozás" semmilyen tartalommal nem bír, .

4. Már miért és milyen alapon ne lehetett volna KB tag, vagy felső vezető Magyarországon miniszterelnök? Ki döntené ezt el?
Mert én azt gondolom erről a maga idejében (amikor még releváns kérdés volt) maga a n ép igenis döntött! Amikor '94-ben elsöprő többséggel megválasztotta a Horn Gyula vezette MSZP-t kormányra."

nyilván egyesek értetlenkednek és ők is csak a pufajkás hornt és a d-209-est tudták kitermelni miniszterelnöknek, vagy az ócska karrierkommunista kovács lászlót európai biztosnak. most gyurcsányról ne is beszéljünk.
a nép felelőssége persze igaz, a felfüggesztett börtönre ítélt egykori tanácselnököt is szorgalmasan újraválasztják polgármesternek valami kisvárosban, ahogy nemrég megtudtam.

amúgy a bayerezés meg nácizás is pótcselekvés, persze ez titeket ne zavarjon, véletlenül se, isten ments
Vortumnus (törölt) 2013.02.26 19:32:14
@szempontpuska:

ennek mélyén a klasszikus cinikus logika áll, a nép elégedetlen volt az előző kormánnyal, úgyis az mszp-re szavaz, akkor meg édesmindegy, morális szempontok nem számítanak.
(persze ez nem meglepő)
Örülünk, Vincent? Vihar után 2013.02.21 10:52:38
Lezárult egy fejezet, egy köztes fejezet a Vincent életében. Most visszatérünk egy három évvel ezelőtti létszámra, marad a kömény(ebb)mag. Számomra az egyik tanulság az, hogy egy közösség csak úgy és akkor működik, ha minden tagja teljesen vállalja magát, és a közösség…..
Vortumnus (törölt) 2013.02.22 12:10:34
@oOoOoO:

ilyenkor azon is el lehet gondolkodni, miért is a stiláris változás.
Vortumnus (törölt) 2013.02.22 17:28:58
@szempontpuska:

értem. a lényeg hogy vannak jók és van rossz:)
na mindegy, én választ kaptam minden kérdésemre, így részemről lezárva.
(gondolom ez a poszt nem marad meg sokáig)
Vortumnus (törölt) 2013.02.22 23:06:14
@szempontpuska:

lehet. de az is lehet hogy új kifejezéssel gazdagodik majd a magyar nyelv:)
ha így lesz, mindenképpen jelzem.
 Én azt javaslom, édes hazám, hogy büntetésképpen ne nevezzünk el róluk utcát.   Itt van például az ELTE BTK HÖK, akik talán készítettek egy listát, amelyben leírták, hogy kit sunáznának, akkor is, ha esetleg csúnya zsidó feje van, vagy ha egyiptológus. Az…..
Vortumnus (törölt) 2013.02.21 13:36:04
@Evezős:

alapvetően impulzív alkat, ennek minden hátrányával"--ennek főleg hátrányai vannak, ezen véleményem miatt rám jópáran megsértődtek, irl is, url is.
Vortumnus (törölt) 2013.02.21 16:06:09
@incze:

bevallom, az első bekezdést leszámítva nem tudom ez hogy kapcsolódik ahhoz amire céloztam, azt sem hogy ez a babaczizmus honnan jön, úgy hogy inkább erre sem válaszolok.
 Viktor:    Te Viktor,  tudtad, hogy a székelyeknek van zászlójuk?  Mi lenne, ha én kurvára felháborodnék rajta, hogy van nekik olyan zászlóizéjük, te erre kitűzetnéd azzal a bajuszos marhával a parlamentetekre, mi még annál is jobban felháborodnánk, és…..
Vortumnus (törölt) 2013.02.19 13:07:08
@TG69:

nem-jobb oldalon:
van mszp
van bajnaiE14
van gyurcsányDK
lehet fodor, bokros
újdonságnak SchifferLMP
kicsi, néha kifejezetten szélbalos pártocskák.
mi kell még? mi az hogy nincs kit választani??
Vortumnus (törölt) 2013.02.19 13:27:03
@TG69:

ha valaki nem elégedett a jelenlegi rendszerrel akkor esetleg joggal mondja, hogy nemigen van alternatíva.
de a többiek mire várnak? ezeknél jobb pártok a jövőben sem lesznek.
szóval tartalmatlan kesergés, csodavárás.
a fentiek közül kell választani és arra szavazni.
Vortumnus (törölt) 2013.02.19 17:31:04
@oskorilelet:

aki így szól egy nőhöz,"

a 21. században vagyunk
   Ki tartja blokád alatt az egyetemeket? Az a pár száz diák, akik tegnap bementek az egyetemi előadásokra tüntetni, vagy azok, akik miatt nem lehet kifizetni az előadó tanárokat?     Az ELTE kétségbeejtő helyzetbe került. Borzalmas pénzügyi gondjaik vannak,…..
Vortumnus (törölt) 2013.02.16 11:41:09
@neoteny:

derrida módszere jobbára művészi alkotásoknál vagy mondjuk a kontinentális filozófia egyes remekeinél működik, máshol már jóval kevésbé. persze derrida még ha nyelvileg innovatívan is, de maga is a halandzsázás mestere volt amit sokan esetleg mélységnek láttak, aligha volt jó hatással az értelmiségi szövegtermelőkre.
Vortumnus (törölt) 2013.02.16 12:24:16
@neoteny:

na de csak bizonyos körökben:)
aki mondjuk empirikus megközelítésben foglalkozik a társadalomtudományokkal vagy éppen analitikus metafizikát művel, nem tud túl sokat derridáról és nem is nagyon érdekli, persze kivételek nyilván vannak.
Vortumnus (törölt) 2013.02.16 22:03:57
@neoteny:

épp gondoltam hogy válaszolok a nekem címzettre. elolvastam ezt, így a válasz elmarad. úgy tűnik, engem is megfertőzött maroz, pedig sokmindenben nem értek vele egyet (esetleg épp az ellenkezőjét gondolom).
Nektek igazatok van. Stadiont szeretnétek és ezt követelitek, határozottan és radikálisan, amitől a ballibek vagy összeszarják magukat vagy előveszik a soha el sem ásott, zsírpapírba gondosan be nem göngyölt gyűlöletüket és lövésre kész állapotba fényesítik azt. Ne…..
Vortumnus (törölt) 2013.02.15 13:25:40
@nincs_itt:

20-30 év múlva is ilyen blogokon fogjuk egymást okosítani, győzködni, anyázni stb..."

körülbelül. mindenesetre én azt sem látom be, hogy hazánkból jóval többet lehetett volna kihozni. valamivel persze igen, de ha a realitások talaján maradunk, sokkal aligha. kicsi tőkeszegény kelet-európai ország szocialista múlttal és felszín alatt lappangó nacionalizmussal, közben globálissá váló posztindusztriális kapitalizmus, egyes harmadik világbeli országok felemelkedése, elöregedés, számos egyéb tényező---szerintem a kilencvenes években sok embernek, köztük sok liberálisnak illúziói voltak a lehetőségekkel kapcsolatban.
a valóságot most látjuk, meg majd meghozza a jövő. fényes aligha lesz, csak hát reményt kell kelteni...
Vortumnus (törölt) 2013.02.15 13:56:52
@tamdhu:

A mai fiatalok ebbe születtek, talán nekik könnyebb lesz. "

valamivel. nyilván az élethosszig tanulás meg állandó átképzés is csak egy korlátozott számú embernél működik, az egész társadalomra kiterjeszteni naivitás. de nem baj, a jövő úgyis eljön, lehet majd látni a működőképességét. nem mintha sokat számítana.
Vortumnus (törölt) 2013.02.15 18:06:38
@tamdhu:

de te mit állítasz konkrétan?

a végezhető munkák nagyrésze napi 4-6 órában viselhető, utóbbi szám a maximum. már a nyolc óra is extrém sok, túlórákról ne is beszéljünk. pláne úgy hogy sok esetben hülye a főnök, rosszak a munkakörülmények, a kollegák, ill. a fizetés is nemritkán csak a dolgozó szegény kategóriát jelenti (kb. nettó százezer alatt).
nyilván vannak élvezetés vagy legalábbis viselhető állások, meg jól fizetőek is, de azért ezek nem a nagyobbik hányadot képviselik.

nem hiszem hogy ez változni fog, bárcsak tévednék, de valszeg nem fogok.
Mondják, hogy valami túra lenne itten, dikta, és mondják, hogy régebben én is mondtam ezt. Ééééén? Milyen libát, kérdeznék vissza zsigerből, de nem ér, mert hozzák a szövegem. Kurva net, itt aztán nem jöhet az ember azzal, hogy most mégsem bontaná ki az igazság minden kis…..
Vortumnus (törölt) 2013.02.14 12:35:20
@Sigitom:

tehát a királynő
egy nagyon okos, tapasztalt es eros velemennyel rendelkezo ember, aki valoban csak es kizarolag a nepet kepviseli
és
az nem normalis parlamentaris demokracia ahol nincs erős elnök vagy felsőház.
A Brit Televíziós- és Filmakadémia is nyilvánosságra hozta jelöltjeinek névsorát. A kérdés az volt, hogy melyik angol filmeket fogják különösen kiemelni - és hogy az amerikaiak közül melyek szorulnak háttérbe az angoloknál. Most már tudjuk, hogy nagy a Skyfall és A nyomorultak…..
    Hát téged, virágszálam, jól meg. Tudod, édes violám, amikor a Balog lelkész úr olyan pajkosul csippentett  a rózsás arcocskádba, akkor kellett volna gondolnod a szűzi tisztaságodra. Ilyen egy huncut emberrel nem megy egy ilyen csinosnak mondott  tulipánt a…..
Vortumnus (törölt) 2013.02.09 12:59:26
@agresszív kismalac:

én viszont a pártpolitikai keretek közötti gondolkodást _is_ javaslom, lévén jelenleg nincs más.
erős civil szféra egyelőre nem lesz, rendszerváltás meg pláne nem, azaz minden marad rossz, ezen belül kell a kisebbiket megtalálni.
Vortumnus (törölt) 2013.02.10 11:33:05
@incze:

és tegyük hozzá:

-nem kellett sok ész ahhoz, hogy valaki lássa mi fog történni, mégis kétharmadhoz juttatták a választópolgárok orbánékat
- lassan három éve történik, ami, mégsincs jelentős méretű tiltakozás sehol, a legnépszerűbb párt a fidesz.
     Rajcsányi Gellértnek igaza van.  Alapvetően igaza van abban, hogy nem szabad (értsd, morálisan helytelen) a jobboldal szavazóiról mindenféle hülyeséget feltételezni. Én tovább mennék, nem bölcs dolog azt gondolni, hogy az emberek legfontosabb tulajdonsága az,…..
Vortumnus (törölt) 2013.02.07 17:22:36
@snakekiller23:

de ezt miért írod nekem?
ara-kovács hülyeséget írt az első szövegben, de engem ez nem érdekel, mint ahogy az illető maga sem, felesleges időpazarlás bármit olvasni tőle, én így látom.
viszont a második szövegében leírtak nagyjából helytállóak és rajcsányi ezt is kifogásolta, amiben szerintem téved,ugyanis valóban rasszizmusmegtűrő pávatáncosnak számítanak, akár tetszik nekik, akár nem.
Vortumnus (törölt) 2013.02.07 17:27:25
@fuhur:

az idézett kijelentés teljesen rendben lenne, ha kicsit alaposabban kifejti aki mondja, nem ilyen leegyszerűsített formában adja elő. de ez úgyis arról szól hogy,ugyan minek részletezzük és próbáljunk úgy fogalmazni hogy épeszű embert ne háborítson fel max. néhány szélsőséges, beteg, hiperérzékeny tollforgatót, hiszen hiába háborodik fel akárhány ember, úgysem lesz következménye.
Vortumnus (törölt) 2013.02.07 17:45:36
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

itt kezdődne el egy véget nem érő, terméketlen beszélgetés:)
Örülünk, Vincent? Kemény 2013.02.04 22:05:56
      "Két egymást gyűlölő oldal alakítja a közéletet, egy permanens „vallásháború” közepén élünk. Ez egy rossz rendszer, de sajnos működik. Így állt be, és magától soha nem lesz vége, mert mindkét oldalnak szüksége van a másikra. Kiegészítik egymást.…..
Vortumnus (törölt) 2013.02.06 22:48:14
@jotunder:

igen, de mégis vártam hátha ír az olvtárs és kiderül, amit gyanítottam.

"Első alkalommal valóban azt írtam, hogy megbuktatták, mert rosszul emlékeztem. Közben utánanéztem én is,
vs
Lehet, hogy keverem, lehet, hogy csak Daley működését vizsgálva alkották meg ...Sajnos nem tudok angolul"

(talán szerencsés vagy hogy akkor ott lehettél és nem itthon, mindenestre washington 87-ben meghalt, így már nem lehetett semmilyen tisztsége sem akkor.)
Vortumnus (törölt) 2013.02.07 11:46:13
@ATCG:

hát arra nem gondoltam hogy ezt félre lehet érteni, bár jótündér elmondta helyettem hogy mit jelent:)
azt pedig gyanítottam hogy valamit összekeverhettél a chichago-i polgármestereket illetően, bár nagy jelentősége nincs
Vortumnus (törölt) 2013.02.07 11:51:04
@incze:

valamilyen mértékig igazad lehet, de kérdés hogy ez-e a legfontosabb ok. lehet hogy nem, lehet hogy számos más, nem kelet-európai országban is történhetne hasonló, ha az ország gazdasági helyzete és a világgazdaságban-politikában elfoglalt pozíciója a miénkhez hasonlóvá válna. nacionalizmus, hasonló mentalitású politikusok nyugaton is vannak, több-kevesebb sikerrel.
A Demokrácia és Dilemma Intézet szerint „Minden új párt mindig szétszakad": Ezt példákkal illusztrálják, bár levezetésük a Fidesznél és a Jobbiknál megbicsaklik. Az ellenpólusnak leírt MSZP-nél aztán önnön paródiájába fordul: a DeDi felkent szakértői nem veszik észre,…..
Vortumnus (törölt) 2013.02.04 23:14:59
@jotunder:

azt írta, hogy az érdekeit jobban szolgálná ha orbán maradna. ez persze nyilván irónia, de ipartelep meg korábban leírta, hogy szerinte felelőtlenség ha többek által olvasott tehát a nullánál valószínűleg nagyobb hatással rendelkező blogokban a bloggerek látszólag komolyan leírnak ilyesmit és érvelnek mellette. ezzel meg maroz nem ért egyet.
Vortumnus (törölt) 2013.02.05 16:38:31
@maroz:

na de kérdés az hogy hogyan lehetne begyógyítani azt a sebet?
HA marad márpedig szerintem jó eséllyel marad a magyas munkanélküliség, alacsony átlag és mediánjövedelem (elvárásokhoz, nyugati jövedelmekhez, európai szintű megélhetéshez képest), vágnak majd az inaktívak juttatásain is, hány embert fognak érdekelni a fennkölt politikai elvek...liberális demokrácia, procedurális köztársaság vs. a lehető legkevesebbet veszítsek a jövőben...
egy orbáni reakció tkp. ésszerű a jelenlegi helyzetre, még ha kiderül hogy hosszú távon nem a legcélszerűbb is.
nem látok megoldást.
Vortumnus (törölt) 2013.02.05 16:40:50
Sokszor felmerült már itt a blogon is, hogy a nagy multicégeknél is egyre inkább dívik az ajánlások rendszere, azaz hogy a munkavállaló ajánlja egy külsős jelentkező ismerősét adott munkára. Ez egyike azon dolgoknak, amiket Magyarországon nem szokás szeretni, bár szerintem…..