Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Büdös paraszt

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fidesz: 2010 után 2013-ban újra megígérik valamennyi panellakás felújítását. Nagy kár, hogy a Fejlesztési Minisztérium MÁR nem tudja mennyi panel épült Magyarországon. 2010-ben azért is szavaztunk a Fideszre (vagy azért is szavazhattunk volna), mert láthatóan elkötelezettek…..
Büdös paraszt 2013.12.17 23:55:06
@Gera: Arányaiban a melyik tartalmaz több adót a túró rudi vagy a földgáz?
Büdös paraszt 2013.12.18 00:19:21
@Gera: Itt nem arról van szó, hogy melyik termék magyar, hanem arról, hogy melyikből lehet több pénzt beszedni. Ezek pedig: gáz, benzin, szeszkó, cigi stb. Ha a kedves polgárnak leszigetelnék a házát, nem kéne annyi gáz, nem fizetne annyi jövedéki adót, áfát stb.-t. Nem elég, hogy költségvetésből kell fizetni a panelprogramot még az adóbevétel is elmegy.
Egeret szült a Kúria - röviden ezt történt hétfőn, miután a testület jogegységi döntésében kimondta, van olyan, hogy devizahitel. Miklós barátommal úgy döntöttünk, hogy közösen merengünk egyet ezen a híren, részint mert mindketten írtunk már a témáról, részint mert…..
Büdös paraszt 2013.12.17 15:11:52
@EMU: Érdekes, hogy az egyéni döntések felelőssége fel sem merült a bankszektor bedőlésekor a subprime hitelek kapcsán. Ugyanazok emelik egyoldalúan a kamatokat, akiket anno az EU kormányai megsegítettek, hogy ne menjenek csődbe.

Érdekes, hogy rájuk nem vonatkoznak a piaci törvényszerűségek, arra hivatkozva, hogy ha csődbe mennek, akkor itt armageddon lesz.

Mikroszinten egy családnak az is armageddon, ha kibasszák őket az utcára.
Büdös paraszt 2013.12.17 15:59:04
@Online Távmunkás: Azok a betétek elúsznak, amik nincsenek biztosítva államilag, a piac/kapitalizmus működik. És ennek örülni kellett volna. Tisztul a piac, a gyengék elbuknak az erősek megmaradnak. Most a devizahitelesek feltehetnék a kérdést, hogy a rossz bankokat átvették az államok, az én rossz hitelemet miért nem veszi át a Nemzeti Bedőlőbenlévődevizahiteleket Kezelő Tündéralap?

Felteszem, ha az állam átvenné az érintettek lakásait (ahogyan átvette a bankok rossz hiteleit), az érintettek azokat visszabérelnék, elveszítve a tulajdonjogot, még működhetne is. Egy csapásra lenne itt Nemzeti Bérlakás Program Ócsa helyett. Nem igazán várok sokat el az államtól, de pl. az adók szar hatékonyságú behajtását képes megszervezni, felteszem ennek az ügynek az intézésére is be lehetne fogni egy-két elfekvőben lévő Mancikát.

A költségek szétterítése a széles néprétegek közt, azt a magatartásformát erősíti, hogy az állam mindent megold helyettem, ami nem túl szerencsés. Ld. szocializmus, Venezuela.

Ami még ennél is rosszabb, hogy a bankok ezentúl minden esetben futhatnak állambácsihoz, jobban mondva hozzánk polgárokhoz, hogy: "Elbasztuk, adjál pénzt!" Jó-e ez ebben a formában?
Orbán Viktor tegnap bejelentette a rezsiháború éve jön. Az elképzelése lényege, hogy a Fidesz jót akar az embereknek mindenki más rosszat, ezért a mindenki mással leszámolunk. Ebben az elképzelésben pedig a jó maga a rezsicsökkentés. Pedig igazából a rezsicsökkentés nem is…..
Egyelőre tehetetlennek bizonyul a mexikói kormány az országban garázdálkodó drogkartelek véres háborúival szemben. Miközben ártatlan emberek, köztük kisgyerekek halnak meg a területekért és a hatalomért folyó harcokban, maga a rendőrség is összedolgozik a maffiával. A Beltran…..
Büdös paraszt 2013.07.09 23:59:38
Az MTVA újfent megtagadta a közérdekű adatigénylésünket, ezúttal a közrádiók új szignáljaival kapcsolatban. A zenei darabok szerzőjét, Kovács Ákost is megkerestük, hogy segítsen, azonban több megkeresésünkre sem válaszolt, így bepereljük a közmédiumok felügyeleti…..
A röghöz kötés a piac szabad működését zavaró potyautas problémára adott hibás és működésképtelen válasz. A kérdés az, hogy található a valós problémára, valós válasz. A hallgatói szerződés „röghöz kötés” névvel elhíresült elemétől voltak az elmúlt…..
Büdös paraszt 2013.02.22 13:19:31
@Bicepsz Elek77: nem értem kik az az ők? a rómaiak? az EU-nak az lenne a lényege, hogy mind egy nagy országhoz tartozunk, ugyanazzal a pénzzel fizetünk és ide-oda tudunk utazni és munkát vállalhatunk, ahol nekünk éppen tetszik. a lakosság szeret olcsó szart fogyasztani, ami miatt a vámmentesség éppen nem olyan rossz dolog. plusz az audi emiatt gyártja itt a motrokat, azokba az autókba, amiket a TEK megvesz, ezzel ezreket mentve meg a közmunkás hólapátolástól.

magyarország nem nettó befizető ország. a gazdagok adják a dellát, a szegények költik. arról már nem az EU tehet, hogy térkövezésre basszák el a pénzt a köcsögök a Kossuth téri kihelyezett majomházban.
Büdös paraszt 2013.02.22 13:26:19
@Ándi bácsi: a fejlesztési pénzek nagy része bizonyos oligarchákhoz kerül, attól függően, hogy melyik csapat van éppen hatalmon.
Büdös paraszt 2013.02.22 13:41:13
itt egy faintos cikk, hogy ki mit fizet/kap az EU-ban.
www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/9643193/EU-budget-who-pays-what-and-how-it-is-spent.html

látszik, hogy az eltávozó munkaerő által kedvelt célországok adják a pénzet az olyan csóró országoknak térkövezésre, mint magyarország. azt a lóvét külföldre szakadt hazánkfiai: orvosok, ívhegesztők, pincérek és kurvák adóbefizetési teremtik elő. köszönjük meg nekik!
ködpiszkáló legális drogok 2012.01.21 09:31:00
Kaptam egy körlevelet, amelyben a naturhirek.hu "leleplező" írásán kellett volna felháborodnom: "Nagy divatja van manapság az úgynevezett designer drogok hajszolásának. Szemfüles rendőrségünk azonnal lecsap egy üzletre, ha az Amszterdamshopnak vagy Kábítószerszaküzletnek…..
Büdös paraszt 2013.02.13 08:29:02
Az Alaptörvény számunkra legkedvesebb szakasza az, amelyik kimondja, hogy a „közpénzekkel gazdálkodó minden szervezet köteles a nyilvánosság előtt elszámolni a közpénzekre vonatkozó gazdálkodásával. A közpénzeket és a nemzeti vagyont az átláthatóság és a közélet…..
Büdös paraszt 2013.02.13 07:34:42
@jog-ász: az is baj, ha a bíróságnak kell értelmeznie, hogy mi közérdekű és mi nem. mi látjuk el pénzzel az államot. aki az állammal szerződik, az állampolgárokkal szerződik.

az állam kötelessége, hogy minden adatot nyilvánosságra hozzon értelmezhető formában állampolgárai számára. amíg nincs teljes nyilvánosság, amíg kérni, könyörögni kell az adatok kiadásáért, perrel fenyegetőzve, addig nem lesz változás, és a korrupció csak rosszabb lesz.
Józan Paraszt Diákcsemege 2013.02.11 15:33:17
Oszd meg és uralkodj - a kormány jelszava lehetne. Most épp a hallgatók gyenge pontjára tapintottak rá a röghöz kötés alkotmányba foglalásával. A felszalámizás elkezdődött. Mert ne legyünk naivak: a hallgatók egy igen jelentős része egyetért a röghöz kötéssel. Ugyanis…..
Büdös paraszt 2013.02.11 23:22:48
@fal_adja_a_masikat: az EU-ba távozó munkavállalók és diákok kohéziós támogatásként kamatostul fizetik vissza képzésük költségét a magyar államnak. tudod, ebből építi a stadiont a közgép.
Évek óta nem volt ilyen problémám, de most megint belefutottam. Egy nekem elküldött anyagban jeleztem, hogy én biza azt a lila színt nem szeretem, mire azt a választ kaptam, hogy az a lila bizony kék, kalibráljam újra a monitoromat. Régről ismert gond ez, az igazi problémát ugye…..
A héten ismét felmerült a 13. havi nyugdíj ötlete. Néhány nappal ezelőtti posztunkban már értekeztünk ennek a társadalomromboló hatásáról, de mivel a téma egy jellegzetes magyar korszellemet és kórtünetet tükröz, úgy gondoljuk érdemes tovább elemezni. Ha az alapvető…..
Büdös paraszt 2013.01.13 20:37:49
@sárkányfő: valaki mesélje el, hogy miért kell a nyugdíjakat a múltban befizetett járuléktól arányítani, mikor azt már rég elköltötték az akkor éppen nyugdíjasokra. Felosztó-kirovó rendszer van és a jelen járulékfizetői fizetik a jelen nyugdíjait. Ha a nyugdíjas járulékfizető gyerekei után kéne számolni a nyugdíjat, azt már érteném.
Egybites Petike szelleme ma kísért. Rogán "Blikk" Tonió a mai áldozat, mert Girosz Ász fapofája nem ment volna a mai bejelentéshez. Az Alkotmánybíróság olyan sallert osztott ma ki, amitől a fal adja a másikat, sőt a harmadikat is. De. Már megint de. Ez győzelem, kérem szépen. a…..
Mandiner blog Extremely magyar 2009.10.04 08:01:00
  Azt mindig is tudtuk, hogy a magyar kreatívok - a vásári kikiáltók és cégérpingálók nagypofájú modern utódai nevezik így magukat - tehetségtelen senkik, akiknek a Müszi-reklám óta nemigen volt egy jó ötletük sem. Azt is tudtuk, hogy ha bármi, akár érintőlegesen…..
Büdös paraszt 2009.10.04 14:03:51
w Tribuszerné visszanéz 2009.10.02 02:20:00
A válságnak győztesei is vannak, és ezek között sokan olyanok, akik további áldozatokat szednek. Az elkeseredett, kétségbeesett embert el lehet csábítani könnyű álommal, és ezt nemcsak a kuruzslók, a fasiszták meg a kommunisták használják ki, hanem lehet, hogy éppen a…..
A Zugügyvéd szerint sem   nehéz észrevenni, hogy a csicskáztatásos bűncselekmények elszaporodásához  nagy mértékben hozzájárul a hatóságok közönye is.Szia Zugügyvéd, Egyre több cikk jelenik meg az újkori magyar rabszolgaságról, ahol jellemzően roma…..
Nem akarok demagógabbnak látszani a szükségesnél, de abban talán az olvasók túlnyomó többsége egyetért, hogy egy önkormányzat kertvárosi övezetben csak és kizárólag amiatt jelölhet ki fizetős parkolási övezetet, hogy valaki ebből pénzt lophasson. A II. kerületi…..
Büdös paraszt 2009.09.30 21:27:15
Paja és haverja nem a legegyszerűbben intézték a mozijegy vásárlásukat, és a problémázásra reagálva még egy "leszarom" szitok is beficcent az Cinema City Aréna pénztárosának címezve, de szerintük ahogy erre a hölgy reagált, azt mindenképp panaszkönyvet ért.…..
Büdös paraszt 2009.09.30 09:30:22
Újabb verekedő taxist fogott a Homár, ezúttal ha minden igaz, a Főtaxinál. Naiv svéd orvostanhallgatót hónapokkal ezelőtt ököllel arconütötte egy söfőr. A rendőrség nem reagál (ami mondjuk még hónapokig nem is fog), még meglepőbb azonban, hogy a Főtaxi sem szólalt meg, pedig…..
Mai kulcsmondatunk az, hogy "akkor mér' jársz piacra?" Ezt mondta egy zöldséges Krisztiánnak a Rózsadomb tövében, szemérmetlen lehúzás közben. A válasz a címben feltett kérdésre pedig az, hogy ólmot vagy vasat tesznek a mérlegre. Sztori alant: Egy igazán kellemetlen,…..
  A biciklis nem fog kerülni, nem fogja tolni: a biciklis az arra megy, amerre a legrövidebb. Vélemények az azonos című írásunkról...
Büdös paraszt 2009.08.19 07:56:56
A Critical Mass biciklis tüntetést szervez augusztus 18-án este 6-ra, a Margit híd déli járdájára, ahol bringaemeléssel demonstrálnak a Margit híd déli járdájára tervezett Buda -> Pest irányi kerékpárút elhagyása ellen. (A Kerékagy bejegyzései az kiradírozott…..
Büdös paraszt 2009.08.13 13:34:35
@Pepe135: faszé nem mennek ki az autók a hungaroringre, okoskatörp. a kerékpár közlekedésre szolgáló jármű, amit közúton használhatok. pont leszarom, ha az autósokat zavarja, ha kerülgetni kell, mert előtte kacsázom. engem meg az zavar, hogy a büdös kocsi a pofámba eregeti a szennyet. ezt meg az autós szarja le. 1-1
Én már be vagyok sózva, hiszen csak párat kell aludni, és itt a Sziget fesztivál! Sokáig nem voltam nagy fesztiválrajongó, de a tavalyi olyan emlékezetesre sikerült, hogy idén dolgozni is fogok kint, ugyanis egy projekt keretein belül 2 napon lesz egy rövid aktivizációs programunk a…..
  A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete azt szeretné elérni, hogy a felsőoktatási intézmények ne tagadhassák meg a diploma kiadását azoktól a diákoktól, akik érettségi vizsgát és záróvizsgát tettek. Egyszerűen törölni kell a C típusú nyelvvizsga-követelményt…..