Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hari_Seldon

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ÁDER JÁNOS WANTS YOU! Elküldted már a nevezésed a miniversenyünkre??? Ősidők óta és talán legtöbbször visszatérő témánk a blogon a LEGO és az erőszak viszonya. Legutóbb a egy elutasított cuusoo-s projekt miatt került előtérbe megint a kérdés, hogy szokás…..
Mint tudjuk, a magyar főváros tömegközlekedésének alapos vérfrissítésre van szüksége. Ami van, az elavult, amit helyette próbálnak szer(v)ezni, az nem akar összejönni, sőt a fellelhető hazai alternatívák is előbb jutnak el a norvég utakra, mint a budapestiekre... Így hát…..
Érdekelt az erdei rendőrség-téma, és bár voltak némi kétségeim, hogy kell-e nekem az "ikszedik" City-személyautó, karácsony előtt pár nappal beszereztem. Hát lássuk, mit hozott 2012.   I. Alapadatok Neve: Patrol Car (erdei rendőrautó) Sorozatszám: 4436 Témakör: City…..
Hari_Seldon 2012.04.11 17:02:00
@ainex:
Én is egyből Ladasegget láttam! Újra is gondoltam:
kepgep.hu/2012/04/11/main/Ladasegg.png
Továbbra is köszönjük a sok-sok végigjátszást, amit kapunk, csak így tovább! A mai Scorpicore tollából származik, egy igazi nyolcvanas évek végi klasszikus városos-játszós készlet.A most következő szett, életem első Lego készlete volt. És bár már nem vagyok a City vonalon,…..
I. Alapadatok Neve: Bunny and Chick Sorozatszám: 40031 Témakör: Seasonal Altéma: Easter Kiadás éve: 2012 Kockaszám: 52 Minifig: 0 Ára: kb. 1500 Ft II. Mi van a dobozban? Doboz nincs, helyette zacskóban találhatóak az elemek. A seasonal készletek általában nem óriási…..
Minifig88 a tavalyi év egyik belépő szintű Technic készletét értékelte a blog számára. Kifjezetten magas pontszám áll a kritika végén: úgy látszik ismét csak kiderül, nem minden a kockaszám. I. Alapadatok: Neve: Off-RoaderSorozatszám: 8066Témakör: TechnicKiadás éve:…..
Hari_Seldon 2012.04.03 18:37:14
@hatvannyolckilencvennégyeske: A mai világhálós, villámgyorsan változó világban az ember nem számít többnapos csúszásra... Mondjuk sejtettem a titkot, de azért az összes szimbólumot tartalmazó pdf-et letöltöttem, mert tetszettek azok a jelek

( öcsém... újraolvastam a kommentemet... az alliteráció nem direkt volt! Mostmár bennehagyom )
A héten jött velem szembe a hír, miszerint hivatalos nagyfelbontású fotók jelentek meg a készülő Gyűrűk Ura szettekről. Először örültem, mert a kiszivárgott gyenge minőségű fotók alapján nem tetszettek annyira a készletek, de ezt akkor a pixeles és kicsi felbontású képek…..
Hari_Seldon 2012.04.01 23:37:56
@Tier: Meghalt a mocpages? :(
ez nem vicces, mégha ápriliselseje van is!
Hari_Seldon 2012.04.02 22:44:17
@Tier: Na végre, megint van mocpages! Láttam a linkeket, és egyetértek azzal, hogy sokkal hangulatosabbak! Így, hogy megnéztem a mocpages-es linkeket, ezek a gyári szettek már nem is tetszenek annyira, mint mondjuk 31-én, 11:33-kor ( lásd fent ! ). Tartom az állításomat, hogy ezek túl kontrasztosak a könyv világához. Bár ha jobban belegondolok, ezek a hivatalos készletek, amik mennek a gyerekeknek - és így rendben valónak találom őket
Posztunk szerzője, hun_sector egész egyszerűen anniyt írt a kritikája bevezőjének, hogy "AMIKOR MEGHALT A LEGO". Lássuk milyen, aminél olvasónk szerint a legózásban nincsen lejjebb! I. Alapadatok Név: City/Turbo SlizerSorozatszám: 8502Témakör: TechnicAltéma: SlizerKiadás éve:…..
Vissza-visszatérő kérdés a blogon, hogy miként is kellene a LEGO-klónokhoz, vagy éppen a kompatibilis kiegészítőgyártókhoz viszonyulnunk rajongóként. Összeépíthetjük-e, keverhetjük-e az eredeti kockáinkkal, elfogadható-e a használatuk, és egyéb nem túl érdekes kérdéseken…..
Hari_Seldon 2012.03.24 17:41:28
@tutuka: <off> Bocsánatot kérek, ha megsértettem vagy kigúnyoltam valami számodra fontosat. De valóban sok a dilettáns a modern művészetben ( ezért jobb a "klasszikus" művészet, mert azon jobban látszik, hogy jó/rossz, szép/csúnya, hasznos/értéktelen )

@nick:: Ó, igen, vannak ilyen borok és borászok is...
<on>

Érdekes, hogy a fém építőt mindenhol "fémépítőnek" mondják, bár abból is volt többfajta gyártmány. A legelterjedtebb a Marklin (umlaut) volt. Az enyémre az volt ráírva, hogy CONSTRUCTION, az egyik régebbihez egy kb 104 oldalas katalógus/ötletfüzet tartozott!
Hari_Seldon 2012.03.24 23:56:17
@tutuka: oké van, béke van |)
A Jung von Matt reklámügynökség nagyon okos, nagyon minimalista művekkel készített kampányt a legónak: a legalapabb kockákból a legalapabb mese/képregény/rajzfilm-celebritásokat készítették el. A végeredmény zseniális.  Ezek után már csak egy kérdésünk maradt: tudsz-e…..
Hari_Seldon 2012.03.19 00:42:13
@HUN_Sector: Kösz, már utánanéztem
Néha a LEGO maga spoilerezi ki, mire számíthatunk a jövőben: szakacsaezen a Friends készlethez kapott füzetkén jól bekarikázta nekünk, hogy szerinte milyen készletek felbukkanása várható a jövőben. Leopold Getz némi jelmezgyártás és csibészes legó-rajzolgatás után úgy…..
Hari_Seldon 2012.03.10 01:04:46
@leopold getz: Kell neked éjfélkor internetezni... >:]
&lt;a href="http://polldaddy.com/poll/5989312/"&gt;Szerinted melyik (részlet) érik készletté?&lt;/a&gt; A Koppenhágában megrendezett LEGOWorld 2012 kiállításon reflektorfénybe került egy-két kiállított darab, amik közül néhányról folyik a találgatás, hogy…..
    Ha valaki addig fajul, hogy olyan dalt ír(at)/ad elő, amiben gyerekek szózatolnak szívet szaggatóan, ott bizonyára szar van a palacsintában, és nem is kevés. Hogy jut az eszébe? Meg miért? Csak találgatni tudok, mert még soha nem produkáltam olyan számot, amiben a…..
Nem kell mindent halálosan komolyan venni, így a végigjátszásokat sem. Tamás egy gigantikus méretű készletről küldött tanulságos végigjátszást.  Szülinapom környékén akaratlanul elterjesztettem a baráti körben, a kezdődő Lego függőségem és ez jó ötletet adott nekik…..
Hari_Seldon 2012.03.01 21:54:33
@Sam. Joe: Fénybicska! =D
Tudjuk drága olvasók, hogy közületek senki nem lopna legót. Ausztráliában azonban másként mennek a dolgok! Carey Horner, a szerencsétlen tulaj Egy derék legó-rajongó vasárnap éjjel felfegyverkezett egy bevásárlókocsival, és hajnali 5 óra körül meglátogatta…..
A héten jelentette be a LEGO, hogy - az amúgy tavaly lejárt szerződését - újabb 10 évvel hosszabbítja meg a Lucasfilm Ltd.-vel. Örömteli fejlemény ez az SW-fanoknak, hiszen az egyik legsikeresebb licensztéma folytatja fényes pályáját a LEGO játékuniverzumában. A sikeres…..
Nem csinálunk rendszert a mémgyártásból, de ha egyszer adott egy tökéletesen kockára szabott épületes balfaszság, akkor nem lehet kihagyni. A Legózz blog klasszik négy pötty szélesen dolgozta fel az alábbi témát: Mi pedig szerényebb, jelképesebb, 6 pöttyös változattal…..
A hanyatló nyugat a messzi keleten kitartóan próbálkozik a béketábor vívmányainak átvételével! Hát nem szemérmetlen lopás az észak-koreai játékipar vívmányát, a mintacsaládok jutalomfalatját csak úgy lemásolni, és a déli kapitalisták által kizsákmányolt tömegek elé,…..
Hari_Seldon 2012.02.14 01:32:55
@Cyrko: Ezt én is így tudom. Bár ennek ellentmondanak a Cityben a rosszfiúk, a Kalóztémában a ( ki hinné ) kalózok, az űrben a Blacktronok stb.

Magyarázat: A gyerekek (főleg a fiúk) szeretnek mindennel harcolóst vagy balesetest játszani, ez alól a Lego sem kivétel. És erről a profitról a cég nem mondhat le.
Ha van egy kis eszük, nyilván elkezdenek kiadni
háborús repülőt, hajót vagy autót; mondván hogy modellek; így máris békésebb egy kicsit.
( Mármint modell, mint az Architecture vonal. )

És itt visszaadhatják a fricskát Ázsiának: most nyugodtan lophat a Lego az Oxfordtól ( vagy bárhonnan, ami szebb ) !

( Hú, de hosszú voltam, elnézést )
Ennek a készletnek az alapmodellétől már egyszer révületbe estem. És ekkor jött a B modell, ami kisebb is, szerényebb is. Mit várhattam volna tőle? És mégis. I. Alapadatok Neve: a modell neve dupla légcsavaros repülő (dual propeller plane), a készlet neve hangrobbanás (sonic…..
Akár a tegnapi home screen téma folytatása is lehetne. A Verge csinált egy kis olvasói körkérdést, miszerint a) mutasd meg a home screened b) magyarázd a bizonyítványod: miért úgy vannak a dolgok rajta, ahogy. Itt szembesültem Aaron Souppouris iPhone screenshotjával, ami úgy van…..
Nem is volt olyan régen, hogy a Brandenburgi kaput nézegetve többünknek beugrott az ötlet: mi lenne, ha valami hazait öntenénk maradandó LEGO-kockákba? Az első hullámon már túl vagyunk: volt Hősök tere, Hortobágy és Kilenclyukú híd is. A lelkesedés itt sem maradt abba: a kezdeti…..
Hari_Seldon 2012.02.13 17:37:22
@Haynau: Oh, én balga... nem olvastam elég figyelmesen. Akkor mindkettőtöknek piros pont
Ezúttal kevésbé rendhagyó módon szeretném bemutatni legújabb alkotásomat. Ennek a lényege az, hogy a köré szőtt történettel fogom nektek bemutatni minden egyes részét, és érdekességét.A Fenrir kastély már vagy 40 éve elhagyatott, ugyanis tulajdonosa - a gazdag földesúr - a…..
Hari_Seldon 2012.02.11 12:09:39
@Hari_Seldon:
A csudába >:( Nem látszik az avatarom. Mi lehet ennek az oka, tudja valaki?
Hari_Seldon 2012.02.11 12:12:31
@Hari_Seldon:
Már látszik! Bocs, nemszóltam!
( és bocs a három kommentért... )

További jó Legózást mindenkinek! =)