Adatok
Ízek Művészete
436 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Karácsonyi sütik Olaszországból A karácsonyi hangulathoz, elengedhetetlenek a sütemények. Úgy istenigazából, akkor tudatosul bennünk, hogy bizony vészesen közeledünk a gyertyagyújtáshoz, amikor hozzálátunk a sütemények elkészítéséhez és a lakást fenséges illatorgia lengi…..
Az olasz filmművészet Oscar díjai
Miközben lelkesen szurkolunk Nemes Jeles László Saul fia című korszakalkotó művének, hogy bekerüljön a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára jelölt filmek közé, kuriózum képpen nézzük meg, hogy az olasz filmművészet, mely jeles…..
James Bond kedvenc olasz éttermei.
A legújabb James Bond film, a 007 Spectre – A Fantom visszatér, nagy sikerrel tarol világszerte a mozikban, és Őfelsége legtitkosabb ügynöke, ismét a világ legbelevalóbb pasijainak listáját erősíti.
A brit elegancia jelképe, a…..
A hozzám hasonló Olaszország mániás „őrültek” bizonyára ezen a nyáron is felkerekedtek és begyűjtött egy csomó új élményt, felfedeztek rejtett kincseket, eldugott kis városkákat, térségeket. A kalandozásokat persze vétek lenne abbahagyni, hiszen egy-egy őszi hétvégén is…..
Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!
Tradicionális "öt fogásos", olasz menüajánlatunk.
Heti menüajánlat. 2015.10.26 21:26:11
Heti menüajánlat. 2015.10.26 21:26:11
Tradicionális "öt fogásos", olasz menüajánlatunk.
Heti menüajánlat.Heti menünk megkóstolható a DiVino Porcsello sonkabárban 2013. 10. 07. és 2013. 10. 13. között.
A címet itt találja.
Heti menüajánlatunkban
Előételként: Bufala mozzarella koktél
A receptet ide, vagy a…..
Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!
Sonkába göngyölt körte gorgonzola szósszal
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek 2013.11.11 12:37:34
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek 2013.11.11 12:37:34
Sonkába göngyölt körte gorgonzola szósszal
Hozzávaló 4 személy részére:
2 db nagyobb Vilmos körte
100 gr vékonyra szelt Speck sonka
70 gr gorgonzola sajt (édes vagy pikáns, ízlés szerint)
2 evőkanál tej
2 evőkanál tejszín
Dióbél
Elkészítés:
Hámozzuk meg a…..
Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!
Pappardelle vargányával és sonkával
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások 2013.09.26 15:01:56
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások 2013.09.26 15:01:56
Pappardelle vargányával és sonkával
Hozzávalók 4 személy részére:
400 gr pappardelle tészta
400 gr vargánya gomba
100 gr speck sonka szeletelve
1 köteg újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál felaprított kakukkfű
1 csokor petrezselyem
100 ml főzőtejszín
40 gr reszelt…..
Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!
Padlizsánba göngyölt parmezános burgonya
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek 2013.09.24 08:54:54
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek 2013.09.24 08:54:54
Padlizsánba göngyölt parmezános burgonya
Hozzávalók 4 személy részére:
2 db közepes padlizsán
2 db közepes burgonya
2 púpozott evőkanál reszelt parmezán sajt
1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
1 kisebb lila hagyma
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A padlizsánoknak…..
Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!
Őszi nyalánkság
Napi receptajánlónk: Édességek 2013.09.23 07:58:56
Napi receptajánlónk: Édességek 2013.09.23 07:58:56
Őszi nyalánkság
Hozzávalók 4 adag elkészítéséhez:
500 gr Golden alma
1 db citrom lereszelt héja
150 gr gesztenyepüré
150 gr ricotta
3 evőkanál porcukor
1 dl rum
100 gr csokoládé csepp
Csokis keksz a díszítéshez
Elkészítés:
Hámozzuk meg az almákat, távolítsuk…..
Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!
Csirke rudak mustármártással
Napi receptajánlónk: Húsok 2013.09.19 13:05:30
Napi receptajánlónk: Húsok 2013.09.19 13:05:30
Csirke rudak mustármártással
Hozzávalók kb. 40 rudacska elkészítéséhez:
600 gr csirkemell
50 gr reszelt parmezán sajt
1 csokor petrezselyem
40 gr hámozott mandula
40 gr liszt
60 gr zsemlemorzsa
2 db tojás
Olaj a sütéshez
Só
Bors
A mustármártáshoz:
50 gr dijoni…..
Sügér filé paradicsom kockákkal
Hozzávalók 4 személy részére:
500 gr sügér filé
200 gr toast kenyér
4 db nagyobb érett paradicsom
3 db rozmaring ág
60 gr vaj
3 evőkanál olívaolaj
Kevés balzsamecet
Só
Bors
Elkészítés:
Mossuk és hámozzuk meg a paradicsomokat,…..
Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!
Umbriai „szegényes” bableves
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások 2013.09.17 08:41:21
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások 2013.09.17 08:41:21
Umbriai „szegényes” bableves
Hozzávalók 4 személy részére:
1.5 kg lóbab
100 gr pancetta szalonna
1 dl fehérbor
8 db érett paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 db csípős paprika
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A kifejtett babot, mossuk meg és…..
Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!
Mortadellával és dióval töltött hagyma
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek 2013.09.10 17:04:11
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek 2013.09.10 17:04:11
Mortadellával és dióval töltött hagyma
Hozzávaló 4 személy részére:
4 db nagyméretű hagyma
150 gr mortadella
30 gr vaj
1 db tojás
100 gr dióbél
100 gr reszelt parmezán sajt
2 evőkanál zsemlemorzsa
Só
Bors
Elkészítés:
Húzzuk le a hagymák héját, és főzzük…..
Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!
Szilvás sütemény mandulával
Napi receptajánlónk: Édességek 2013.09.09 11:01:30
Napi receptajánlónk: Édességek 2013.09.09 11:01:30
Szilvás sütemény mandulával
Hozzávalók:
250 gr liszt
100 gr pirított mandula
150 gr barna cukor
2 db tojás
7 kanál olívaolaj
70 ml víz
1 kiskanál sütőpor
1 csomag vanillin
250 gr ricotta
50 ml tej
100 gr kristálycukor
700 gr friss szilva
70 gr hámozott mandula a…..
Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!
Paglia e Fieno tagliatelle vegyes húsokkal és gombával
Napi receptajánlónk: Húsok 2013.09.09 10:41:34
Napi receptajánlónk: Húsok 2013.09.09 10:41:34
Paglia e Fieno tagliatelle vegyes húsokkal és gombával
Hozzávalók 4 személy részére:
300 gr Paglia e Fieno tagliatelle tészta
100 gr marhahús
100 gr sertéshús
100 gr csirkemell
100 gr pulykamell
100 gr kolbász
1 db csípős paprika
1 fej hagyma
1 db sárgarépa
1 db…..
Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!
Szardella torta cukkinivel
Napi receptajánlónk: Halételek 2013.09.09 10:41:17
Napi receptajánlónk: Halételek 2013.09.09 10:41:17
Szardella torta cukkinivel
Hozzávalók 4 személy részére:
1 kg friss szardella
6 db kisebb cukkini
2 fej hagyma
2 dl száraz fehérbor
Zsemlemorzsa
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A megtisztított szardellákat nyissuk ki „könyv” formára és egyenként picit sózzuk.
Egy…..
Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!
Fettuccine kolbásszal és póréhagymával
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások 2013.09.04 08:24:39
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások 2013.09.04 08:24:39
Fettuccine kolbásszal és póréhagymával
Hozzávaló 6 személy részére:
500 gr fettuccine tészta
400 gr sertéshúsból készült kolbász
2 db póréhagyma
1 evőkanál vaj
1 dl száraz fehérbor
50 gr reszelt parmezán sajt
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál…..
Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!
Bufala mozzarella koktél
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek 2013.09.03 07:40:29
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek 2013.09.03 07:40:29
Bufala mozzarella koktél
Hozzávalók 4 személy részére:
12 db koktélparadicsom
1 db zöldpaprika
8 db zöld olívabogyó
2 gerezd fokhagyma
4 db bufala mozzarella
Oregánó
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A megmosott paradicsomokat vágjuk fel kockákra. A magozott…..
Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!
Tradicionális "öt fogásos", olasz menüajánlatunk.
Heti menüajánlat. 2013.09.01 10:32:26
Heti menüajánlat. 2013.09.01 10:32:26
Tradicionális "öt fogásos", olasz menüajánlatunk.
Heti menüajánlat.
Heti menüajánlatunkban
Előételként: Sáfrányos rizsgolyók – Arancini di riso
A receptet ide, vagy a képre kattintva tekintheti meg.
Első fogás: Petrezselymes bavette
A receptet ide, vagy a képre…..
Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!
Szilvás tiramisú
Napi receptajánlónk: Édességek 2013.08.31 10:58:18
Napi receptajánlónk: Édességek 2013.08.31 10:58:18
Szilvás tiramisú
Hozzávalók:
½ kg szilva
½ kg mascarpone
18 db. babapiskóta
50 gr barna cukor
4 db. tojás
4 evőkanál szilva likőr
Elkészítés:
Mossuk meg a szilvát, vágjuk ketté, vegyük ki a magokat, majd kevés fahéjjal ízesített vízben főzzük kb. 10 percig.…..
Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!
Szűzpecsenye friss szilvával
Napi receptajánlónk: Húsok 2013.08.30 08:30:20
Napi receptajánlónk: Húsok 2013.08.30 08:30:20
Szűzpecsenye friss szilvával
Hozzávalók 4 személy részére:
1 kg-os sertés szűzpecsenye
2 evőkanál vaj
1 db. citrom
2 dl száraz fehérbor
2 gerezd fokhagyma
2 ág rozmaring
6 db. friss szilva
3 evőkanál olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Egy serpenyőben olvasszuk fel a…..
Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!
Kagyló tejszínes, fehérboros mártással
Napi receptajánlónk: Halételek 2013.08.29 10:12:58
Napi receptajánlónk: Halételek 2013.08.29 10:12:58
Kagyló tejszínes, fehérboros mártással
Hozzávalók 4 személy részére:
2 kg kagyló
50 gr vaj
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
400 ml fehérbor
1 db citrom
3 db zsályalevél
1 ág rozmaring
1 ág kakukkfű
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál liszt
200 ml főzőtejszín
Frissen…..
Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!
Sült rigatoni mortadellával
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások 2013.08.28 10:22:28
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások 2013.08.28 10:22:28
Sült rigatoni mortadellával
Hozzávalók 4 személy részére:
400 gr rigatoni tészta
100 gr reszelt parmezán sajt
20 gr pecorino sajt
20 gr vaj
150 gr mortadella egyben
Só
Bors
A besamel mártáshoz:
500 ml tej
50 gr vaj
40 gr liszt
Kevés…..
Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!
Sajtkrémmel töltött palacsinta
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek 2013.08.27 08:47:08
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek 2013.08.27 08:47:08
Sajtkrémmel töltött palacsinta
Hozzávalók 4 személy részére:
4 db tojás
130 gr tej
100 gr liszt
100 gr parmezán sajt
200 gr ricotta
200 gr fontina sajt
400 gr paradicsom
4 szelet sonka
30 gr vaj
1 csokor petrezselyem
Majoránna
Néhány…..
Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!
Tradicionális "öt fogásos", olasz menüajánlatunk.
Heti menüajánlat. 2013.08.25 08:57:22
Heti menüajánlat. 2013.08.25 08:57:22
Tradicionális "öt fogásos", olasz menüajánlatunk.
Heti menüajánlat.
Heti menüajánlatunkban
Előételként: Citromos szardella, ropogós sárgarépa ágyon
A receptet ide, vagy a képre kattintva tekintheti meg.
Első fogás: Toszkán hagymaleves / Carabaccia
A receptet ide, vagy…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz