Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ízek Művészete

436 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karácsonyi sütik Olaszországból A karácsonyi hangulathoz, elengedhetetlenek a sütemények. Úgy istenigazából, akkor tudatosul bennünk, hogy bizony vészesen közeledünk a gyertyagyújtáshoz, amikor hozzálátunk a sütemények elkészítéséhez és a lakást fenséges illatorgia lengi…..
Az olasz filmművészet Oscar díjai   Miközben lelkesen szurkolunk Nemes Jeles László Saul fia című korszakalkotó művének, hogy bekerüljön a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára jelölt filmek közé, kuriózum képpen nézzük meg, hogy az olasz filmművészet, mely jeles…..
James Bond kedvenc olasz éttermei.   A legújabb James Bond film, a 007 Spectre – A Fantom visszatér, nagy sikerrel tarol világszerte a mozikban, és Őfelsége legtitkosabb ügynöke, ismét a világ legbelevalóbb pasijainak listáját erősíti. A brit elegancia jelképe, a…..
A hozzám hasonló Olaszország mániás „őrültek” bizonyára ezen a nyáron is felkerekedtek és begyűjtött egy csomó új élményt, felfedeztek rejtett kincseket, eldugott kis városkákat, térségeket. A kalandozásokat persze vétek lenne abbahagyni, hiszen egy-egy őszi hétvégén is…..
Tradicionális "öt fogásos", olasz menüajánlatunk. Heti menüajánlat.Heti menünk megkóstolható a DiVino Porcsello sonkabárban 2013. 10. 07. és 2013. 10. 13. között. A címet itt találja. Heti menüajánlatunkban Előételként: Bufala mozzarella koktél A receptet ide, vagy a…..
Sonkába göngyölt körte gorgonzola szósszal Hozzávaló 4 személy részére: 2 db nagyobb Vilmos körte 100 gr vékonyra szelt Speck sonka 70 gr gorgonzola sajt (édes vagy pikáns, ízlés szerint) 2 evőkanál tej 2 evőkanál tejszín Dióbél Elkészítés: Hámozzuk meg a…..
Pappardelle vargányával és sonkával Hozzávalók 4 személy részére: 400 gr pappardelle tészta 400 gr vargánya gomba 100 gr speck sonka szeletelve 1 köteg újhagyma 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál felaprított kakukkfű 1 csokor petrezselyem 100 ml főzőtejszín 40 gr reszelt…..
Padlizsánba göngyölt parmezános burgonya Hozzávalók 4 személy részére: 2 db közepes padlizsán 2 db közepes burgonya 2 púpozott evőkanál reszelt parmezán sajt 1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa 1 kisebb lila hagyma Olívaolaj Só Bors Elkészítés: A padlizsánoknak…..
Őszi nyalánkság Hozzávalók 4 adag elkészítéséhez: 500 gr Golden alma 1 db citrom lereszelt héja 150 gr gesztenyepüré 150 gr ricotta 3 evőkanál porcukor 1 dl rum 100 gr csokoládé csepp Csokis keksz a díszítéshez Elkészítés: Hámozzuk meg az almákat, távolítsuk…..
Csirke rudak mustármártással Hozzávalók kb. 40 rudacska elkészítéséhez: 600 gr csirkemell 50 gr reszelt parmezán sajt 1 csokor petrezselyem 40 gr hámozott mandula 40 gr liszt 60 gr zsemlemorzsa 2 db tojás Olaj a sütéshez Só Bors A mustármártáshoz: 50 gr dijoni…..
Sügér filé paradicsom kockákkal Hozzávalók 4 személy részére: 500 gr sügér filé 200 gr toast kenyér 4 db nagyobb érett paradicsom 3 db rozmaring ág 60 gr vaj 3 evőkanál olívaolaj Kevés balzsamecet Só Bors Elkészítés: Mossuk és hámozzuk meg a paradicsomokat,…..
Umbriai „szegényes” bableves Hozzávalók 4 személy részére: 1.5 kg lóbab 100 gr pancetta szalonna 1 dl fehérbor 8 db érett paradicsom 2 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem 1 db csípős paprika Olívaolaj Só Bors Elkészítés: A kifejtett babot, mossuk meg és…..
Mortadellával és dióval töltött hagyma Hozzávaló 4 személy részére: 4 db nagyméretű hagyma 150 gr mortadella 30 gr vaj 1 db tojás 100 gr dióbél 100 gr reszelt parmezán sajt 2 evőkanál zsemlemorzsa Só Bors Elkészítés: Húzzuk le a hagymák héját, és főzzük…..
Szilvás sütemény mandulával Hozzávalók: 250 gr liszt 100 gr pirított mandula 150 gr barna cukor 2 db tojás 7 kanál olívaolaj 70 ml víz 1 kiskanál sütőpor 1 csomag vanillin 250 gr ricotta 50 ml tej 100 gr kristálycukor 700 gr friss szilva 70 gr hámozott mandula a…..
Paglia e Fieno tagliatelle vegyes húsokkal és gombával Hozzávalók 4 személy részére: 300 gr Paglia e Fieno tagliatelle tészta 100 gr marhahús 100 gr sertéshús 100 gr csirkemell 100 gr pulykamell 100 gr kolbász 1 db csípős paprika 1 fej hagyma 1 db sárgarépa 1 db…..
Szardella torta cukkinivel Hozzávalók 4 személy részére: 1 kg friss szardella 6 db kisebb cukkini 2 fej hagyma 2 dl száraz fehérbor Zsemlemorzsa Olívaolaj Só Bors Elkészítés: A megtisztított szardellákat nyissuk ki „könyv” formára és egyenként picit sózzuk. Egy…..
Fettuccine kolbásszal és póréhagymával Hozzávaló 6 személy részére: 500 gr fettuccine tészta 400 gr sertéshúsból készült kolbász 2 db póréhagyma 1 evőkanál vaj 1 dl száraz fehérbor 50 gr reszelt parmezán sajt 1 csokor petrezselyem 2 evőkanál…..
Bufala mozzarella koktél Hozzávalók 4 személy részére: 12 db koktélparadicsom 1 db zöldpaprika 8 db zöld olívabogyó 2 gerezd fokhagyma 4 db bufala mozzarella Oregánó Olívaolaj Só Bors Elkészítés: A megmosott paradicsomokat vágjuk fel kockákra. A magozott…..
Tradicionális "öt fogásos", olasz menüajánlatunk. Heti menüajánlat. Heti menüajánlatunkban Előételként: Sáfrányos rizsgolyók – Arancini di riso A receptet ide, vagy a képre kattintva tekintheti meg. Első fogás: Petrezselymes bavette A receptet ide, vagy a képre…..
Szilvás tiramisú Hozzávalók: ½ kg szilva ½ kg mascarpone 18 db. babapiskóta 50 gr barna cukor 4 db. tojás 4 evőkanál szilva likőr Elkészítés: Mossuk meg a szilvát, vágjuk ketté, vegyük ki a magokat, majd kevés fahéjjal ízesített vízben főzzük kb. 10 percig.…..
Szűzpecsenye friss szilvával Hozzávalók 4 személy részére: 1 kg-os sertés szűzpecsenye 2 evőkanál vaj 1 db. citrom 2 dl száraz fehérbor 2 gerezd fokhagyma 2 ág rozmaring 6 db. friss szilva 3 evőkanál olívaolaj Só Bors Elkészítés: Egy serpenyőben olvasszuk fel a…..
Kagyló tejszínes, fehérboros mártással Hozzávalók 4 személy részére: 2 kg kagyló 50 gr vaj 2 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 400 ml fehérbor 1 db citrom 3 db zsályalevél 1 ág rozmaring 1 ág kakukkfű 1 csokor petrezselyem 2 evőkanál liszt 200 ml főzőtejszín Frissen…..
Sült rigatoni mortadellával Hozzávalók 4 személy részére: 400 gr rigatoni tészta 100 gr reszelt parmezán sajt 20 gr pecorino sajt 20 gr vaj 150 gr mortadella egyben Só Bors A besamel mártáshoz: 500 ml tej 50 gr vaj 40 gr liszt Kevés…..
Sajtkrémmel töltött palacsinta Hozzávalók 4 személy részére: 4 db tojás 130 gr tej 100 gr liszt 100 gr parmezán sajt 200 gr ricotta 200 gr fontina sajt 400 gr paradicsom 4 szelet sonka 30 gr vaj 1 csokor petrezselyem Majoránna Néhány…..
Tradicionális "öt fogásos", olasz menüajánlatunk. Heti menüajánlat. Heti menüajánlatunkban Előételként: Citromos szardella, ropogós sárgarépa ágyon A receptet ide, vagy a képre kattintva tekintheti meg. Első fogás: Toszkán hagymaleves / Carabaccia A receptet ide, vagy…..