Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gojszi

0 bejegyzést írt és 189 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán észrevettétek hogy az oldal fejléce - a "buszos néni" - színes lett néhány hete. De ez csak a kezdet.....
gojszi 2018.05.11 12:04:20
@Hogyan történt?: Csupán azon csodálkozom, hogy sokszor JTom is igen durva hangnemben válaszol az alpári kommentekre, ahelyett, hogy egyszerűen felülemelkedne rajtuk. Igaz, egy ideje épp ezért nem szoktam a kommenteket olvasni, ezért lehet, hogy tévedek... Megértem, hogy frusztráló napi 10-20-30 negatív kommentet olvasni - magam is értetlenül állok a miértje előtt -, ez azonban szvsz sokat ront a blog megítélésén. :(
Azt meg, hogy valaki elbagatellizálja a színezésbe fektetett munkátokat, egyszerűen le kell nyelni. Ne foglalkozzatok vele, vagy írjatok ki egy pályázatot: akinek annyira nagy a szája, próbálja csak meg, és színezzen jobbat! Csak keveseknek van erre rálátása, de véleménye persze mindenkinek van. Ne vedd rossznéven, de azt gondolom, hogy az ilyen sértett hangú válaszok (09:29:32) nem méltók ehhez a bloghoz.
gojszi 2018.05.11 12:34:33
@Warlimont: Ez csak egy hobbi, nem hamisítás. Saját és mások szórakoztatására készülnek. Az újraszínezett képeken látszik, hogy színezettek, akik nem tudják a színezett képeket fenntartással kezelni, azoknak úgy is kell, használják csak hiteles forrásként ezeket...
Vannak színezők, akik legjobb tudásuk szerint utánajárnak és vannak, akik nem akarnak hosszú ideig kutatni azután, hogy volt-e Budapesten zöld busz forgalomban, vagy sem, ugyanis ez számukra gyakorlatilag haszontalan ismeret volna. Legalábbis a kutatómunka mennyisége, energiaigénye, és a vele felszedett rengeteg felesleges információ nem áll arányban a végeredménnyel. Nem kellene a hobbiszintű képszínezést túlmisztifikálni, azt hiszem.
Másfelől a valósághoz képest nevezed hitelesnek a fekete-fehér képeket, ami igencsak fura értelmezése a világunknak. Ezek nem művészi alkotások, eszmei értékük csupán a letűnt dolgok dokumentációjában rejlik. Ráadásul digitális másolatokról van szó, ennél fogva azt hiszem, nincs értelme a képek fekete-fehér eredetiségét siratni. Persze, ha valaki az "eredeti" papírképeket akarná kifesteni színesre, az más kérdés volna. Arra, azt hiszem, én is rávágnám, hogy nem szabad. Üdv!
gojszi 2018.05.11 13:55:54
@Warlimont: Ha már felhoztad az érintetlenséget: a neten fellelhető képeket digitalizálják, és a legtöbb esetben fel is javítják, hogy használhatóvá váljanak. Valamiképpen mindig manipuláltak ezeket. Erről mi a véleményed? És nem a retusálásra gondolok - az egy másik topik - csupán állagjavításra: színkorrekció, kontraszt, "expozíció". Ezek is hitelüket veszítik? Hogyan találod meg az "eredetit" közöttük?
Nehéz elképzelnem olyan szituációt, amelyben valódi jelentősége van annak, hogy egy autót bordóra színezett valaki, pedig a valóságban csak zöld készült belőle. Talán egy nyomozást hátráltathat?
Amit azt linkeltél még én is spamnek tekintem, ez inkább csak egy tech-érdekesség, mint valóban hitelességet veszélyeztető tényező. A valóban igényes munkák azonban - véleményem szerint - igenis visszaadják egy fotó valódi tartalmát.
Ajánlom figyelmetekbe (biztos voltmár): www.marinamaral.com/portfolio-2/
Ugyan a boltban kapható illatosítók között is több árkategória van, a minőséget azért itt is meg kell fizetni. Most mutatok két pénztárcabarát tippet, hogyan lehet illatos az otthonod akár fillérekből is. A szemetes, és a lefolyó illatosítására: légfrissítő…..
Pár éve egy gyönyörű márciusi hétvégén adtunk a kispolgári élvezeteknek, és a család egy részével visegrádi kirándulásra indultunk. Visegrád kellemes hely, a kötelező programok (séta a Duna parton, vár, bobozás) után jólesett az ebéd, mely után még ejtőztünk egy…..
gojszi 2015.03.10 18:58:29
@fay rodisz: Maradjunk inkább abban, ha a te rokonodat fogja elbaszni egy magadfajta, akkor térjünk vissza a témához! ;)
Tiltott szavak vili 2009.08.14 08:27:00
Nagy ajándékot kapott egyszer a nemzet a Familia Kft. nevű médiapiaci tévedéssel. Persze nem csak azért, mert a két termékelhelyezés közötti félmondatok jó része a Kövér Vilmos nevű, félgügyére formált szereplő csesztetésétől szólt.A prekapitalista szörnyszülött sikere…..
Ulric Collette meglepő fotómanipulációi után végre itt egy újabb érdekes portrésorozat, ami a sajátságos megközelítés miatt számomra magasan kiemelkedik az átlagból. Jesús González Rodríguez venezuelai fotográfus egy Samsung L100-as géppel lövi egyszerű és hagyományos…..
gojszi 2011.10.14 09:46:06
Ha a hosszú hétvégén történ csúnya elhajlások után még ma délelőtt is úgy látod a világot, mint ahogy Alfonso Zubiaga objektívje örökítette meg New Yorkot, akkor a fotósorozat megnézése után ideje visszafeküdni az ágyba és kipihenni a fáradalmakat. Most pedig dőlj hátra,…..
Na végre! Egy kütyü, mellyel végre ki lehet bonrani a leggonoszabban becsomagolt termékeket is. Mindannyian ismerjük az érzést: téped foggal, két kézzel, ollóval, késsel és még így is alig lehet szétszedni a műanyag csomagolást. Ezzel a kütyüvel azonban állítólag csak egy…..
A Facebook egyik mérnöke, Paul Butler egy tízmilliós minta (a Facebook tagok mindössze 2%-a) segítségével vizsgálat a közösségi oldal kapcsolatrendszerét. A felhasználók által megadott földrajzi adatok alapján készült el az alább látható térkép. Az információk…..
A szex általában örömszerző tevékenység, de néha sérülésekhez vezethet egy-egy heves szexcsata. A különféle helyszínek és pózok ugyanis számos veszélyt rejthetnek a párok számára. Nézzünk egy kis statisztikát: naponta 240 millió ember szeretkezik a Földön, átlagban egy…..
A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság eddigi legjobb reklám és merchandising ötletével a holland szövetség állt elő, kihasználva a gólöröm terén tapasztalható aktuális trendet. A fejrehúzós pólóért egy rotterdami kreatív iskola, a Willem de Kooning Academie…..
A Variety tájékoztatása szerint Korea vezető multiplex hálózata, a CJ-CGV 4D-ben vetíti az Avatart és annak ellenére telt házzal mennek az előadások, hogy egy jegy az átlagár közel háromszorosába kerül, ez azt jelenti, hogy 6,90 dollár helyett 15,80 dollárt kell fizetni a…..
gojszi 2010.02.13 09:21:05
Egérgörgőre nem nagyon írnak játékot, ezért ritka kincs a Record Tripping, amit többen is beküldtetek. A játékban öt egyszerű feladatot kell megoldanunk három-három nehézségi szinten, mindegyik feladat valamilyen forgó pályaelem gyorsítására-lassítására épül – ezeket…..
gojszi 2010.02.05 08:02:14
Egy francia dizájnernek támadt az az ötlete, hogy szakít a hagyományos biciklis sisakok formájával. Széthajtogatható biciklisisakja néhány másodperc alatt felcsatolható, és a hagyományos sisakformát veszi fel a fejünkön. Ha pedig épp nem használjuk, akkor könnyen elfér a…..
gojszi 2010.01.14 17:09:01
@tvk: "azellen nemvéd"
Egy-két fotó alapján persze képtelenek vagyunk pontosan megmondani, hogy az elem, vagy a Tiko Time márkájú falióra robbant föl, levéírónk, de ez előbbi valahogy valószínűbbnek tűnik. B. Géza apja mindenestre jól megdöbbent, amikor éles zajra ébredve meglátta, hogy mi történt…..
gojszi 2010.01.11 01:59:13
@silent76: pl: Alcatel One Touch Club :) De mindegy is, mert a hangsúly az akkumulátoron van. A kétkedők próbálkozhatnak egy cerkaelem zárásával. Én nem ajánlom. :P
Ide gyűjtjük azokat a magyar filmeket, amiket szívesen megnéznétek. Kommentben írjátok be a címét vagy az IMDB-linkjét, és a legnépszerűbbekre ráindulunk, mint egy drótszőrű tacskó...
gojszi 2009.12.24 03:22:53
@napozin:

Moszkva tér
Taxidermia
Zimmer Feri
A napfény íze
Indul a bakterház
Legényanya
Kontroll
Delta
Overnight
Vuk
Ludas matyi
A tizedes meg a többiek
Hukkle

Remek lista!
Kiegészíteném:
A tanú
www.imdb.com/title/tt0065067/
Papírrepülők
www.imdb.com/title/tt1353804/

Köszönet a filmekért!
 Jön a szeretet ünnepe. Velem ilyenkor ne vesszen össze senki (egyébként se) de ez az Avatar dolog...hááááát. Szóval lapozzon, ha felszentelte magát a Cameron egyház oltárán. Aki bedőlt a monstre-kampánynak az -hozzám hasonlóan- most csalódottan áll fel a kényelmes székek…..
Bár a médiában sosenem cseng le, az érdeklődés visszaesett a H1N1-kérdéskör iránt, bizonyára már mindenki kiguglizta a választ és a töke tele van az oltással. Tegnap valaki azért halt meg, mert az oltást követő 6. napon megfertőződött, amikor még nem volt immunrendszere.…..
gojszi 2009.12.21 12:54:59
Avatarból kézikamerás felvétel minek van? (OMG 11550 DL!?!?!?)..
gojszi 2009.12.21 07:27:29
gojszi 2009.12.21 10:39:15
@kutya_zzr: mi ez a shit, kutya?
Mindig is irigyeltem azokat az embereket, akik fogják magukat, teljes magabiztossággal leülnek a metrón, fülükben fülhallgató, és vagy könyvet olvasnak, vagy csukott szemmel beletemetkeznek saját kis világukba. Évekig csak figyeltem, tanulmányoztam őket, majd a közelmúltban…..
gojszi 2009.12.16 23:01:42
Rékuc tanácsa mellett sem szabad elmenni!:)

@maxval: szörnyű... Képzeld, semmilyen zenénél nem kóser az MP3. Viszont évtizedek óta derekasan helytáll, mert kicsi, egyszerű, és ennek ellenére érzetre közel azt tudja, mint az audió CD-k. De változik a világ, változnak a lehetőségek és az igények. Törekedni kell a tömörítetlen formátumok használatára, ez igaz. Ám nincs mindenkinek csúcstelefonja, nekem sincs, ez technikai korlátot állíthat elém. Akinek pedig van, az nyilván természetesnek veszi, hogy mindenkinek van. (tévhit! és tapintatlanság) Tehát marad az ajándékba kapott "filléres" MP3-lejátszó. A FLAC remek formátum, de macerás. A WAV is működik, megfelelő beállítással.
@0123evian: nem hazugság: tévedés. És Müpa.
Tegnap már szállingózott a hó, ezért most a jégkockás Bloxorz-klónt, a Brickert vettük elő, amit már többen is elküldtetek nekünk. A főhös ezúttal egy jégtömb, aminek mindenféle trükkös pályákon kell eljutnia a megváltást jelentő sárga négyzetig. Alakjából adódóan…..
Tíz emelet magas óriásplakát bögrével minek van? ..