Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kajdász

2 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Úgy mondják, a szlovákiai magyar fiatalok jelentős hányadának két részre osztódik egy naptári év: amikor várják, és amikor átélik az év egyik legemlékezetesebb egy hetét, azaz a Gombaszögi Nyári Tábort. Ilyenkor mindannyian összecsomagolják a sátrat, a csajkát, a…..
  A Kétnyelvű Dél-Szlovákiáért Mozgalom alaposan felkavarta az állóvizet a szlovákiai (és valamelyest a magyarországi) sajtóban. A civil aktivisták egy olyan témát vetettek fel, ami nem új és nem is egyedi jelenséggel foglalkozik. Jópár magyar cég van – MOL, OTP,…..
Kajdász 2012.02.11 19:07:08
@sisszi: A posztnak nem célja Norbit vagy bárkit is lejáratni. Sőt, Erdélyben és Felvidéken is alakultak olyan csoportosulások, amelyen ingyen reklámot biztosítanak olyan üzleteknek, amelyek teljesen kétnyelvűek.
Kajdász 2012.02.12 05:55:33
@karnak:

"nem ertem, ha szlovakiabam a szlovaknak az baj, h en kiteszem a magyar tablat/ is... Akkor en mint cegtulajdonos a sajat hasznomat nezve a sajat penzembol, sajat kockazatomra azert eldonthetem h mit csinalok a sajat boltommal,"

Nagyon túlzó megállapításból indulsz el. Lehet, hogy van néhány ökör, akinek nem tetszik a szlovák mellett a magyar felirat, de szerencsére kevés, és főleg északon. Soha nem az ökrökhöz kell alkalmazkodni. Ha ebből indulsz ki, akkor internetezned sem szabadna, mert sok ember szerint káros...

"vagy a fidesznek mar hataron tul is ketharamada van?"

Mi köze ennek a Fideszhez? :) Jelentősen korlátozza a vitát, ha mindent pártkérdéssé szűkítünk le.

"Nem ertem egy tok masik orszagban a tok masik orszag nyelven van kint a tabla? "

Olyan településekről beszélünk, ahol magyar többség, vagy jelentős magyar kisebbség él. Így már érthető? :)
Kajdász 2012.02.11 17:56:51
@panelburzsuj: Mérni kell, való igaz, ki kéne nekik próbálni. Az elmélet viszont mellette szól, ahogy a külföldi és a csekély számú belföldi példa is. Lehet más a célfüggvény, de pozitívan korrelál a kettő.