Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsrebij

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Jó, oké tisztázzuk az elején, hogy aljas voltam a címadással, bár egy szót sem hazudtam. Tényleg Orbán nevét vésték épp a Tisza-emlékmű kőtáblájára hétfő délelőtt, mikor ott jártam, de nem a miniszterelnökét, hanem Orbán Antalét. Ő volt ugyanis a Tisza-emlékmű…..
zsrebij 2014.06.03 21:07:25
Szűz Mária, Sztálin József! A moszkvai propaganda nemzetközi ékkövének számító televízióban kritizálták Putyin Ukrajnával kapcsolatos politikáját. Há’ hova lazulhat még a fegyelem? Legközelebb majd a Kreml karácsonyi estjén lép fel a Pussy Riot? Az amerikai Abby Martin…..
zsrebij 2014.03.12 23:18:45
@Cirfandlia: Az újságírók egyre gyorsabban, kapkodva, felületesen írják a cikkeket. Így aztán szaporodnak a hibák, a pontatlanságok a számok (milló - milliárd), a megfogalmazások ("gyalogosok" a sakkjátszmában), a nyelvtan és a helyesírás területén. A cikkeket korrigáló olvasószerkesztők pedig talán már nincsenek is, vagy nagyon kevesen vannak, a szerkesztőségek sajnálják a pénzt erre a munkára.
A kárpátaljai magyar gyerekeket is érintheti az az ukranizációs őrület, amelyről egy videó-felvétel révén szerezhetünk benyomást. Az általam magyarra fordított szöveg azt támasztja alá, hogy akik talán orrvlövészek felbérelésétől sem riadtak vissza, hogy mártírokat…..
Már az előző posztban feltettük a kérdést - hogyan kerülnek az oroszok a Krímbe? És mi bajuk van nekik a tatárokkal és viszont? És hogy jön a képbe Ukrajna? Most már meg is válaszoljuk...
Voltam olyan helyen is, ahol irodaház őrzést hirdettek 24/48-ban beadtam, persze csak emailcímet adnak meg, majd hívnak elbeszélésre. Bemegyek akkor közlik, hogy corvin sétány ruházati üzlet. Kérdezem, de én nem emlékszem, hogy bolti melóra beadtam volna, de nem baj folytatja, de-de…..
...Meg a laptopodat, a tabletedet és bármit, ami hozzáér az internethez. Mostanában amúgy is sokat beszélünk az oroszokról, különösen, mióta a szigorú tekintető nagy vezér egy "atomot nekik!" kiáltással megint a legjobb barátunk lett. Aztán itt ez a remek olimpia is: a téli…..
zsrebij 2014.02.06 22:05:30
@Dövan: Ez a szótárból kikeresett főnévi igenév így, önmagában nem sokat mond, legalábbis nem azt fejezi ki, amit a beírója - feltehetőleg - mondani akart. Nem egyszerű nyelv az orosz (sem). :)
A folyamatot a breszt-litovszki béke zárta le, amelynek révén a németek kezére több mint tíz magyarországnyi, addigi orosz terület került. Most, hogy kis hazánkban enyhén szólva provinciális vita bontakozik ki Marx szerepének átértékeléséről, lássuk, mi a helyzet Leninnel,…..
Túl jól sikerült egy cseh egyetem népszerűsítő reklámfilmje. Az Opavai Sziléziai Egyetem lehetővé tette diákjainak, hogy bekapcsolódjanak egyetemük népszerűsítésébe, csináljatok promó videókat! Az eredeti tervek szerint a rektorok választották volna ki a beérkező legjobb…..
zsrebij 2014.01.23 09:45:44
@FPéter: Bemegy, ... nézegeti :)
to cruise, ... pillantgat - gondolom én.
Ma ismét a doni katasztrófára emlékezik az ország. A szovjet csapatok 71 éve indították meg támadásukat az urivi és a sztorozsevojei hídfőkből kiindulva a magyar csapatok állásai ellen. Az ekkor a fronton szolgálatot teljesítő katonák közül kevesen sejtették, hogy a legtöbben…..
zsrebij 2014.01.12 18:51:07
60 éve ezen a napon az ausztriai Vorarlberg tartomány Bludenz-hez közeli ún. Großes Walsertal térségében több súlyos lavinakatasztófa is történt, a legsúlyosabb Blons települést érte, amelyet január 11-én két lavina is letarolt. MEGRÁZÓ KÉPEK!..
Van olyan, hogy valaki a maga módján zseniális? Talán van. És, ha van, akkor Gyurcsány Ferencre bizonyosan ráillik ez a kifejezés. Zseniális, mert valami elképesztő manőversorozatba fogott, mert valami hosszú távú, nagy ívű, messzire tekintő koncepciót próbál megvalósítani.…..
Szívmelengető tréfával találkozott Ferenc Ausztriában. A vandansi vendégház tulajdonosa érkezéskor közölte, hogy a visszaigazolt 45,5 eurós szállásdíjon felül lenne még egy 33 eurós takarítási díj is. Szerencsére kéznél voltak a papírok, rajta hatalmas betűkkel, hogy 45,5…..
édesem Dinnyés agua fresca 2013.07.12 22:53:31
Nagyon-nagyon-nagyon ritkán, de néha, egészen különleges alkalmakkor, mondjuk, ha rémesen meleg van, akkor talán esetleg van az úgy, hogy egy limonádé is kielégíti a napi széndhidrátigényemet. Agua fresca, fizz, spritzer, smoothie - ez most mind nagyon megy, csak zúzott…..
Ez a fent olvasható címmondat jutott eszembe, miután minden fellelhető anyagot átnyálaztam a tegnap még csak szűk körnek, ma már a nagy nyilvánosságnak is szóló szárszói dzsemboriról. Én ma a munkahelyemen voltam, Farkasházy Tivadar szerint nem vagyok a balliberális értelmiség…..
A Telefonközpont eddig nem írt a sokak szerint az internet szabadságát fenyegető, ACTA (Anti-Counterfeit Trade Agreement/Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás) körüli vitáról, ám ma délután Németország és korábban Lettország is bejelentette, hogy egyelőre felfüggeszti az…..