Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moRtiZ

0 bejegyzést írt és 485 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napjaink legnagyobb videojátékos trendje a nyílt világú játékok szórása a piacra. Az elmúlt 10 évben ez a műfaj vált az uralkodóvá, a játékok jelentős hányada már egy szabadon bejárható homokozóba van beleültetve, legyen szó szerepjátékról, lövöldéről, verekedős TPS-ről, vagy akár egy autós…..
moRtiZ 2020.06.10 20:55:51
@Lord_Tiru: Hát, én az első Witcher óta fan vagyok, ha lehet így fogalmazni. Szerintem tökéletesen van felépítve a világ, rengeteg a "szürke" a játékban (se jó / se rossz), messze messze a legklasszabb és legegyedibb mellék küldi rendszer van benne. A legtöbb Open World játékba simán beleunok (Pl FarCry) egy idő után, de a W3-at simán végigjátszottam.

Számomra sokkal többet jelentett mint a GTA: SA pl. (Személy szerint SA-nál jobban szerettem a Sleeping Dogs-ot).

Persze ízlésen felesleges "vitatkozni", de számomra a W3 a "csúcsa" az open - world játékoknak jelenleg, bár minden játék lenne fele olyan jó mint W3 :). (Ezt remélem hogy elorozza majd a közelgő CP2077).

Amíg a commentem írtam eszembejutottm, hogy az ME: Shadow of War, ami nagyon hiányzik a listáról ^^ :)
Harminc évet lehúzni egy munkahelyen marha sok idő. Egy zenekarban ennyit lehúzni sem kutya, és tutira megviseli az embert, akármennyire is szereti. Tizennégy albumot összehozni, amiből jó pár darab klasszikussá válik az évek alatt, szintén nem semmi dolog. Az új Tankcsapda album, a Liliput…..
Elég durva, hogy már húsz éve annak, hogy a lenti listában szereplő dalok megjelentek, pedig bizony, mind az 1999-es év termései. A Loudwire illetékesei a kerek évforduló tiszteletére ebből az évből nem kevés, mintegy félszáz, időközben már klasszikussá érett tételt szedtek…..
moRtiZ 2019.04.11 14:26:18
@Ződ2000: Ha a 90-es végén / 2000-es évek elején tényleg aktívan hallgattál metált, akkor kellene hogy mondjanak, legalábbis nagy része. Mondjuk akkor még nem volt annyira könnyű zenét szerezni, a haverokkal cserélgettük a kazikat / CD-ket.
Mondjuk lehet csúszok ide - oda 1-4 évet de nekem akkoriban valamikor nagyon nagy zenegyűjteményem volt, és a fentiek 90%+ részét tuti hogy hallottam.
Képek a cikk végén!  Idén nyáron van szerencsém az 5. hónapomat tölteni Kaliforniában, három éven belül. Egy rövid, de hasznos, praktikus tanácsokkal tűzdelt élménybeszámolót szeretnék írni… •  … azoknak, akik még nem jártak itt, de kíváncsiak rá, milyen élményeket és impulzusokat ad a nyugati…..
IDDQD Vége a warezolásnak (?) 2009.11.12 10:59:00
Az Xbox 360 gyakorlatilag a warezelők melegágya - a DVD-meghajtó egy hibáját kihasználva nevetségesen könnyű volt úgy megberhelni a gépeket, hogy azok lejátsszák a másolt játékokat. Aztán jöttek a fejlesztett, új cégektől származó meghajtók, de ezeket is heteken belül…..
moRtiZ 2018.07.16 15:29:01
@Reactor: Wow, 9 év után idekeveredni :D Érdekes elolvasni a régi commenteket, mennyit változott a világ azóta.

Fura, hogy azóta pl. bejött a Denouvo, meg sok helyen az online "követelmény" és sokkal több ember engedheti meg magának hogy megvesz 1-1 játékot. Szerintem a Warez sokat csökkent az elmúlt évtizetdben. A kiemelkedően jó címekből 1-1-et megveszek én is, aztán meg anyázok magamban mert csalódás lesz (pl Destiny2) :D Viszont a "középáras" játékok között vannak kifejezetten jók, vagy a "pár éves" 3-5k-ra leértékelt játékok között is vannak amik a leárazás után újra fénykorukat élik.
A nagy sztárok szeretnek kreatív kontrollt gyakorolni a filmjeik felett. Nem csoda, hogy néhányuk idővel rendezésre adja a fejét. Clint Eastwood ma már aktívabb direktori, mint színészi minőségben, ám nem mindenkinek jött be úgy a váltás, ahogy neki. Dan Aykroydnak azon túl, hogy a '80-as évek egyik…..
Képzeld el azt a helyzetet, hogy meglátsz egy filmet és pont a kedvenc színészed a főszereplő. Mész is át egyből a YouTubera, megnézed a trailert és megcsap az érzés, hogy ezt a filmet tuti látnod kell. Aztán meg is nézed és tátva marad a szád. Na nem azért, mert annyira jó volt, épp ellenkezőleg.…..
Alapvetően három lehetséges fogatókönyv létezik – bár az ellenzék bőszen hirdet egy negyediket is. Sorra vesszük, milyen végkimenetele – és annak milyen következménye – lehet a közelgő választásoknak...
moRtiZ 2018.03.20 12:30:18
Szvsz. az a legnagyobb baj, hogy mindenki végletekben gondolkodik ebben az országban, ezáltal nem is lehet még egy normális vitát sem elkezdeni politikai témában, illetve az még esélytelenebb hogy valaki meggyőzze a másikat valamiről. (Sok példát láttam már arra hogy korábbi barátok megszüntették egymással a kapcsolatot egy egy politikai csörte után. :( )
A Fidesz kormányzásának be kell látni hogy van sok pozitívuma is, bőven van dolog amit jól csinálnak. Ami a fő probléma, az hogy hihetetlenül arrogáns lett az egész párt, gyakorlatilag leszarnak ők mindent és mindenkit, azt csinálják amit akarnak, nem hallgatnak se népre, se ellenzékre, se szegmensre (a demokráciabőrbe bújt diktatorizmus). A másik hatalmas probléma a hihetetlen mértékben elszabadult pénzcsúsztatás ismerősök zsebébe.
Be kell látni, hogy tök mindegy ki van kormányon, akik közel vannak a tűzhöz valamelyest jól fognak járni. Nos, az a baj, hogy a fidesz esetében ez már réges-régen túllőtt a "havernak kedvezek" szinten.

Az a baj, hogy tényleg nehéz olyan pártot találni akire az ember nyugodt szívvel elmehet szavazni. Hiányzik az alternatíva. Nincs jobbkonzervatív alternatíva.

A nagy kérdés az, hogy ha a média fő része a kormánypárt kezében van, honnan tájékozódjon az ember? A megyei hírlapok konkrétan kormánypropagandával vannak tele. A "maradék" kormánylejárató propagandával.

A kormány remekül elültette a Sorosbérenc - Brüsszelbérenc - Migránssimogató koncepciókat, amit bárkire bármikor rásütnek, így az aki esteleg hajlana egy ellenzéki párt felé is kétszer meggondolja hogy tényleg oda akar e szavazni.
moRtiZ 2018.03.20 15:53:51
@bbrrr: Hát, netadónál nem igazán volt más választás, mert az 100%-nál kiakasztotta a biztosítékot.
Olimpián szintén muszáj volt, mert a momentum kieszközölt egy népszavazást a témáról, ott azért nem igazán volt mozgástér.

Az internettel egyetértek, én is így tájékozódom, és próbálok minél többfelől tájékozódni, de azt látnod kell, hogy a 45+ évesek nagy %-a vagy nem olvas, vagy csak fix netes oldalakat olvas. És így elég erőteljesen félre vannak tájékoztatva, vagy propagandásítva. Legalábbis én így látom. A legnépszerűbb portálok akiket mindenki ismer, azok meg valamelyik (vagy kormány vagy ellenzéki) kézen vannak, és csak a keresztbe lejáratás megy. Az ellenzék ekézi az Origo-t, a kormány ekézi az Indexet, etc...
Őszintén, én nem biztos, hogy mertem volna egy teljes nyaralást szervezni Albániába, ugyanis itthon akárnkivel beszéltem arról, hogy oda is mennénk, óva intett tőle.  Ezzel elég finoman fogalmaztam, ugyanis leginkább az volt a reakció, hogy szőke lányként át ne merjem lépni a határt se. Ennek…..
moRtiZ 2017.10.09 14:48:58
Sziasztok,

Én idén nyáron két hetet töltöttem nyaralás gyanánt albániában. 7-en voltunk, 4 felnőtt, 3 fiatal gyerek.
Mi alapból Durrestől északra nem messze mentünk, (Lalezit village) ez egy elzárt apartmanövezet.

- Albániába jutás elég hosszadalmas. Az utakkal bár különösebben nincs gond (mondjuk mi szerbiát elkerülendő Horvátországon keresztül mentünk), de a kresz az embereknek egy opcionálisan betartandó valami, furán "agresszivan?" vezetnek közép európai szemmel. Mondjuk meg lehet szokni, nem volt balesetközeli élmény, de azért nem árt ha biztoskezű ember ül a volánnál.

- Albániában az emberek mindenhol kifejezetten kedvesek voltak, beszélgettünk is párral. A nagyobb városokban (pl Durres) előkerülnek a kéregetők, de ha nem adsz neki pénzt tovább állnak (nem volt belőlük több mint Bp-en).

- Berat nagyon szép volt, én egyedül is elcsavarogtam, 2 órát egyedül kószáltam, senki nem tett olyat ami miatt picit is aggódtam volna. Nem is értem a feltételezést.

- Ami előny, hogy viszonylag olcsó hely és a tengerpart ahol voltunk nagyon jó volt (és tömeg sem volt).

- Ami hátrány, hogy iszonyatosan sok a szemét (tengerpart beleértve), sajnos ez a történelemnek tudható be, de már látszanak törekvések arra hogy ezt igyekeznek csökkenteni.
Ha a szemetet megszüntetik és folytatódik ez az ütemű építkezés, rövid időn belül NAGYON megdrágulhat Albánia!!! (szerintem 5 éven belül ez meg is történik).

- A fejlődés nagyon látszik az országon, mindenhol amerre a szem ellát építkezések garmadája látható.

Amikor odaértünk és bementünk az első benzinkútra wc-zni azt beszéltük tesómmal hogy nem akarunk itt lenni 2 hetet (borzasztó lepukkant volt, egy legalja alatti WC-vel, utána negyed órát fertötlenítettuk magunkat), de első nap végére, miután átvettük a szállást, és körülnéztünk már jó lett minden, és egy nagyon jó nyaralásunk volt Albániában. Sajnos a sok szemét rontott az összképen, de azon a partszakaszon ahol pancsoltunk, 5 perc alatt egy kupacba hordtuk a szemetet (megjegyzem el is vitték másnapra), és onnantól jó volt minden.
KultúrPara Ez meg az Azról 2017.09.10 07:53:00
Stephen King filmadaptáció általában nem sikerültek túl jól, sőt, a horrorisztikusabb témái sikerültek a legrosszabbul, mivel azt a légkört nem tudják átadni, ami a könyvekben benne van. A legújabb King-feldolgozás, az Az kapcsán sem voltak illúzióim, sejtettem, hogy nem fogja visszaadni azt, amit a…..
moRtiZ 2017.09.12 14:56:30
@É2I: Vicces hogy számomra az "új" Köd (már ha a 2007-esre gondolsz) egy kiemelkedően jó alkotás. Sőt, bent van a kedvenc filmjeim között.
Én személy szerint azt hittem 2007-ben, hogy az Alien vs. Predator: Requiemnél mélyebbre már lehetetlen süllyedni. Szívesen írnám, hogy azért, mert az Alien vs. Predator: Requiemnél rosszabb filmet életemben nem láttam, de hazudnék: nem láttam azt a filmet, hasonlóan mindazokhoz, akik próbálták…..
FIGYELEM, KOMOLY SPOILER-VESZÉLY! Nos igen, az a véleményem, hogy a minden idők legjobb sci-fi horrorjából, az 1979-es Alien – A nyolcadik utas: a Halál-ból kiinduló, immár nyolc filmből álló Alien-franchise második legjobban sikerült darabja az Alien: Covenant. Mint ebből a posztból is látszik, az…..
Gondolom mind emlékszünk a One Punch Man-re, 2015 egyik legsikeresebb animéjére. Ezzel nem vagyunk egyedül, ugyanis a Mob Psycho 100 készítői is pontosan emlékeznek rá. Olyannyira hogy fogták a sorozat szinte minden sikeres stílusjegyét, a szuperhősös aspektust felcserélték szellemekre, hozzácsaptak…..
Igen fiaskó, mert mi másnak is lehetne titulálni ezt a szörnyszülöttet amit idén képernyőre okádott az anime ipar Berserk néven, mint egy hatalmas hibának? Tudni érdemes rólam, hogy a Berserk a kedvenc animém, és a manga azon kevés mangák egyike amit végigolvastam, szóval most talán kissé elfogult…..
Számos előremutató közmondás örökíti meg a kényszerű együttélés témakörét, mint amilyen a „Nagy az isten állatkertje” vagy a „Lakva ismerszik meg az ember”. Az irodista lét pedig mondhatni egy olyan aranykalitka története, amelyet Lázár Ervin írt meg, de sokszor Fliegauf Bence rendezett, és csupa…..
Rengeteg meglepő dologgal találkozik az egyszeri európai az Egyesült Államokban, ezek egy része mondjuk magyarként szinte értelmezhetetlen, és itt most nem csak a gasztronómiai furcsaságokról van szó, hanem a készpénz folyamatos visszaszorulásáról, vagy akár a munkahelyi…..
"Túl hypeolt vacak." "TF2 + waifu." "Pénznyelő koppintás." Ilyen és ehhez hasonló nevekkel illetik, legfőképp azok, akik a trailereken és néhány kesernyés szájízű YouTube videó után úgy döntöttek, mindent tudnak a Blizzard legújabb üdvöskéjéről, ami ezek ellenére nemrég elérte a 10 millió játékost…..
moRtiZ 2016.07.11 16:06:27
@Érdekes: Én Wolfenstein / Doomon nőttem fel, Quake World -ben kezdtem el kompetitív játszani. 37 éves vagyok. (Haverok akikkel játszok 31, 35 évükben járnak)
És kimondhatom, évek óta messze ez a legjobb FPS játék amivel dolgom van.

A ranked system jelenleg hulladék a játékban, kb. semmire sem jó, viszont maga a játék zseniálisan jó.

Gyermeteg? Kicsit, de nem gondolom hogy ez megölné a hangulatot. Az átvezető videókat leszámítva egyáltalán nem gyermeteg a játék. A pályák jól kidolgozottak és hangulatosak, a játékmenet pörgős, de nem annyira hogy követhetetlen legyen.

A legnagyobb előnye a játéknak mégis az, hogy mindenhonnan összelopkodta a legjobb tulajdonságokat.
Movie Tank Dűne (1984) 2016.06.01 10:36:06
David Lynch a filmtörténelem egyik legtöbbet emlegetett alkotója. Viszonylag ritka, hogy neve negatív kontextusban kerüljön elő, általában szuperlatívuszokban szokás beszélni róla a Mulholland Drive, a Twin Peaks, vagy éppenséggel a Kék bársony kapcsán. Azonban amikor a neves filmművész egy népszerű…..