Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pengusz

0 bejegyzést írt és 1534 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az online check-in, vagyis a repülőjegyek utazást megelőző netes érvényesítése korunk egyik óriási vívmánya. Létezése előtt a beszállókártya megszerzéséért folytatott kilátástalan és idegörlő sorbanállás ugyanis ritka jól meg tudott ágyazni egy idegbajos családi nyaralásnak, plusz irtó nagy terhet…..
Amikor tavaly májusban a fonódó villamos átadásának melléktermékeként megtiltották a Bécsi útról a Szépvölgyire való jobbrakanyarodást Óbudán, elég sokak pénztárcája bánta a rutinból autózást. Most a környék egy sokkal kisebb forgalmú utcája elé került ki a kötelező haladási irányt jelző tábla.…..
Az elmúlt években sokat fejlődtek a kínai mobilcégek, a Huawei például az egyik legnagyobb gyártó lett, igaz ehhez 15 országban létesített kutatóközpontokkal is turbózta magát. A Doogee úgy tűnik, ettől még messze van.  Tisztelt Tékozló Homár Szerkesztőség! Nagyjából egy hete történt az eset,…..
pengusz 2018.01.25 19:46:49
@Tikakukac: Próbáld ki a Xiaomit :)
"Az ügyben egyértelműen az érintett üzletkötő hibázott, amiért elnézést kérünk." - hát ennél kicsit többet várna az ember kedves Fundamenta, mert az, hogy az illető már nem dolgozik a cégnek, csak önökön és a jövőbeli ügyfeleken segít.  Kedves Tékozló Homár! Egy a Fundamenta Lakáskasszával…..
Este 9-es műszakzárás? Hiperszigorú ügyfélszolgálati protokoll? Vagy esetleg tényleg az Idők Atyja beszélgetett Adrival Narniából, amíg belefért neki? Akinek van tapasztalata az OTP netbank csetjável, esetleg segíthetne megfejteni a rejtélyt!  Sziasztok, Szeretném veletek megosztani az esetet,…..
pengusz 2018.01.06 20:07:47
@Xezs6: Ez szerintem olyasmi, mint amikor az Extreme Digital 24 órás webáruháza bezár fekete péntek 0 órakor, és "pirkadatkor" nyit ki újra (9-kor még nem volt :D )
Pál elég rendesen körüljárta a konvektorait beröffentő céget. Nagy kár, hogy csak miután hiába próbálta egy héttel a Nagy Szerelés után kihívni őket egy kis utógondozásra, és nem mellesleg megkapni a beígért elektronikus számláját. Soha többet nem bírt kapcsolatba kerülni a céggel, pedig nagyon…..
pengusz 2017.11.21 19:35:42
@Thule: Addig simán teleszövi a konvektorpók :) (csak félig viccelek, akinek volt már, az tudja miről beszélek)
Viccnek hangzik, pedig nem az, Ágnessel pont ez történt. Meg még egy csomó minden más. T. Homár! Két hete vettem egy új telefont (Nokia3), de máris vacakol: a megnyitott böngészőoldalakat magától bezárja, illetve visszalépked az előzményekhez. Hozzá sem kell érni a telefonhoz, ezt önállóan…..
"Az állampolgároknak az államról alkotott képét, véleményét alapvetően meghatározza az, amikor ügyeik intézése során kapcsolatba kerülnek az állammal, és ezáltal képet alkotnak annak működéséről, társadalmi kapcsolatairól." - így kezdődik a kormányablak credoja, amire egy örömteli Minden szavaddal,…..
Olvasónk a Posta felelősségvállalásának kérdését firtatja levelében. Ha jól értem, nem is az elveszett, pontosabban meglovasított érték miatt akadt ki, hanem mert úgy érzi, hogy aránytalanul sokat szív a dologgal, miközben a posta a vállát vonogatja. Bár azt én nem hiszem, hogy egy enyves kezű…..
Vannak a nagyon gondos, előrelátó népek, akik tavasszal, még a szezon előtt szereltetnek klímát maguknak. Vannak a Pató Pálok, akik nyáron próbálnak kapkodni, persze, hiába. És vannak a tudatosak, akik azt gondolják, hogy a szezon lecsengésével kényelmesen megoldható a beruházás. Ilyenkor egy baj…..
pengusz 2017.08.12 20:36:29
@Elek Heck: Daikin :)
Itt fenn igazából a Magyar Posta hollójának lenne a helye, de szegény szégyenében elbujdokolt, ugyanis egyre világosabb, hogy a cég sajnos képtelen megbírkózni azzal a kihívással, amit az elmúlt években a netes rendelések terén bekövetkezett ugrászerű változás okozott. Ügyfélként elég nehezen…..
1862. Rabszolgacsalád egy dél-karolinai ültetvényen Beaufortban..
pengusz 2017.06.05 14:34:06
@ZON: Olvasd el Kurt Vonnegut: Ötös számú vágóhíd című művét.
Jön a nyár, és vele az utóbbi években egyre brutálisabb kánikulaszezon, ami főleg a városokban csinálja ki az embereket. Nem csoda, ha egyre többen adják fel a küzdelmet a hőséggel, és a hagyományos módszereket (vizes lepedő, huzat) sutba dobva feccölnek nem kevés pénzt a nyári rezsit is alaposan…..
The Good Boyék először készpézben akartak felvenni egy csomó pénzt a bankban, majd amikor meghallották, hogy mennyibe kerül ez a kis móka, inkább maradtak az utalásnál. Pechjükre, nem olvasták ezt a cikket, ami ugyan 2 éves, szóval az adatai valószínűleg nem okék, de szépen összefoglalja, hogy mi…..
Ki gondolta volna 5 hete, amikor megadta magát egy nyomtató, hogy örkény sztori születik történetéből! Örkény is sírva fakadna Egy ilyen szép, ősz végi napon kinek lenne kedve dolgozni? - gondolta a Canon nyomtató, és ettől kezdve módszeresen begyűrt minden papírt.…..
pengusz 2016.12.22 19:35:16
@a gyűlölködő uszitás eredménye, egy rendőr meghalt: Mondjuk egy szállítólevelet is e-mail-ben küldesz?
pengusz 2016.12.23 10:21:15
@a gyűlölködő uszitás eredménye, egy rendőr meghalt: Rendőr szerinted mit szólna hozzá? (feltételezem tudod mire való a szállítólevél)
pengusz 2017.01.01 17:48:41
@a gyűlölködő uszítás eredménye egy rendőr meghalt: Nézd én nem google-ból másolom be, hanem a cégnél használjuk. Tőled azért többet vártam volna tekintve, hogy több jól menő sikeres családi vállalkozásod van :)
Nálunk nem a régi nyomtatvány van, hanem pl. az általad használt számlakészítő program is alapból nyomtatja a szállítót.
A rendőr meg nem kap elő semmit, hacsak nem a bírságostömbjére gondolsz.
Már csak pár napra vagyunk a féktelen vásárlás éves ünnepétől, a Black Fridaytől. Nagy kérdés, hogy azok a boltok, amik az év közbeni akcióikat és az üzemszerű működést sem bírják mindig kezelni, hogy fognak szuperálni a megnövekedett terhelés alatt. Egy biztos: mi itt a Homáron látjuk…..
Az első részt ITT találod. A forradalom kitörésének hírére azonnal repülővel Bécsbe, onnan újságírókat hozó autókonvojjal Győrön keresztül – ahol a forradalmi tanács ülését fényképezte – Pestre jött. „Annak ellenére, hogy egyáltalán nem vagyok haditudósító,…..
pengusz 2016.10.14 17:31:42
@PGG: Köszi a linket :)
A méregdrága Zepter edények egyik előnyeként szokták emlegetni az örök garanciát, amit a cég vállal a termékeire. Illetve olvasónk beszámolója szerint a termékek egyes részeire, és ezt nem úgy kell érteni, hogy egyes termékekre igen, másokra nem, hanem úgy, hogy ha pl. a kis…..
pengusz 2016.10.06 12:48:30
@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: És kuktával főztél már? Mert abban is 100 Celsius fok fölött forr a víz.
pengusz 2016.10.06 12:54:47
@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: Szerintm a fizikát valóban hagyd meg azoknak, akik valamit konyítanak hozzá. Fázisdiagramokról hallottál? A víz nem csak 0 fokon fagyhat meg, és nem csak 100 fokon forrhat fel. Sőt a ezek a fázisátalakulások függnek pl. a víz tisztaságától is (középiskolai tananyag)
A kvantummechanika ezek után messze meghaladja a képességeidet, mint alább írtad.
pengusz 2016.10.06 13:00:24
@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: "Az, hogy földhözragadt vagy, azaz a Föld megtart a hátán, és nem esel át rajta, a kvantummeckanika szabályai miatt van. Nélküle nem lehet megmagyarázni ezt a jelenséget. Komoly."

A kvantummechanika szerint nullánál nagyobb a valószinűsége ennek, ne írj valótlanságot.
(kiszámolni a pontos értéket senki nem tudja - én sem - , de az egyértelműen kijelenthető, hogy nullánál nagyobb a valószinűsége)
Azt valószínűleg senki nem vonja kétségbe, hogy ha az ember nem fizet, akkor jogosan macerálják és sújtják mindenféle szankcióval a szolgáltatók. Nade, miért kell piszkálni azt, aki fizetett, és ezt igazolta is? A Telenor ellopja a pénzed! Szeptember 12-én kifizettem a telefonszámlámat (fizetési…..
Én kutyásként ugyan nehezen tudom elképzelni, hogy egy gazda kiábránduljon Fickóból, mert kiderül, hogy csak 2/3 rész vizsla, vagy utcára tegye Muffint, amikor a cuki kölyökwestie-ből szexi falusi vegyesvágott cseperedik, de gondolom, aki sok pénzt hajlandó adni egy kutyáért, miközben tele vannak a…..
Napok óta a burkini betiltásától hangos a média, erről beszél a politikusoktól kezdve a divatbloggerekig mindenki. De mi is ez a ruhadarab, ami ekkora figyelmet kap, és ekkora felfordulást okoz? A burkini   A burkini olyan strandruházat, amely nőknek készül, és az iszlám szabályainak megfelelően…..
pengusz 2016.08.27 08:44:15
@sebi77: Tehát akkor az sem gond, ha náci egyenruhában sétálgatok?
Nem hiszem, hogy magyar fürdőben vagy strandon gyakran találkoznának az emberek burkinivel, vagyis (általában, de nem mindig) egész testet fedő, muszlim nők által használt fürdőruhával, legfeljebb a tévében, az olimpiai közvetítéseken tűnhetett fel, hogy bizonyos nők nem hagyományos fürdőruhát…..
pengusz 2016.08.19 21:23:09
@skarlát betű: Nézd, én nem személyeskedni akartam, de te errefelé tereled a témát. Számolgathatod a diplomáidat, meg a nyelvvizsgáidat, ezekután szerintem itt ezzel méginkább a tudatlanságodat támasztod alá. (többen rá is világítottak erre). Nos látom az én szakmám lenézed, ha gondolod beszélhetünk róla, miután elolvastál pár cikket róla. De beszélhetünk az atomfizikáról is (tudod nekem is van diplomám, de ez itt indifferens).
pengusz 2016.08.20 08:05:12
@skarlát betű: "Amit tilthatsz, az az arc eltakarása."
Pl. -20 fokban télen (igaz mostanság nincs ilyen idő) sál feltekerve vagy símaszk, főleg bringásoknak? Motorosok bukósisakja? Bringás pormaszk bukóban, napszemüveg? Vagy Japánban a pormaszk? stb. Ezek szerintem mind engedélyezettek.
pengusz 2016.08.20 08:05:12
@skarlát betű: De a programozós (cnc, ne keverjük az infós vonalat) hasonlat pont jó, hiszen "csak" egy egyszerű szakmunkáról van szó.(elnézést kérek kollégák, nem nézem le a szakmánkat :D) Diplomásként mondom, a kvantummechanikánál biztos sokkal könnyebb. Más cikket írni ebben a témában (olvasott cikkek alapján), és más egy rozsdás acéldarabból legyártani (programot írni, felszerszámozni a gépet stb.) egy század miliméteres tűréssel rendelkező alkatrészt, ami mondjuk egy repülőgép egyik alkatrésze lesz, tehát a valóságban tapasztalod meg a dolgokat. Többen pont emiatt bíráltak téged. Olyanok, akik személyes tapasztalás alapján sokkal jobban ismerik nálad az adott kultúrát (szélesebb a látókörük, és nem a bölcsész diplomájuk miatt, hanem mert évekig éltek akár több muzulmán országban is).
Ezzel a nyári sikersztorival köszöntjük augusztus 20-dikát, egyben elismerésteljes vivátot küldünk Etyekre Párdi Mátyásnak! Tisztelt Homar blog szerkesztők! Két napja egy Lipóti Túrórúdba harapva egy kb 1cm x 0,8cm átmérőjű igen erős és éles műanyag darabra haraptam.…..
pengusz 2016.08.19 21:55:57
@megamen: A sok önimádó arcoskodó okostojás között ez volt az egyik komment, amin könnyesre röhögtem magam. Kösz (gyerek majdnem felébredt) :D
CouchSurfing A helyes futótechnika 2016.08.16 12:39:36
Futok, és ez többet jelent nekem, mint te gondolnád. Két éve májusban kezdtem, az elején fogyókúra támogatása volt a cél, egészen júliusig utáltam futni. Nem esett jól, csak szenvedtem, és nem értettem, hogyan lehet a futást szeretni. Arra gondoltam, hogy valami biztosan jó benne, ha ilyen sokan…..
pengusz 2016.08.17 20:43:47
@nikita: 10km/h -ás átlag kezdésnek? Szerintem elég sok. Így már érthető miért lettek ilyen komoly sérüléseid. És ez kocogó tempó? Vagy ha ennyire edzett vagy (145-ös pulzus 10km/h-s sebesség), akkor tényleg a technikával volt komoly gond.
pengusz 2016.08.18 22:05:32
@Jamesch: Én is úgy olvastam annakidején, hogy a pulzus mutatja meg, hogy ki mennyire gyorsan fut. Én is eszerint futok mindig, és csak utólag szoktam átlagsebességet számolni.
pengusz 2016.08.18 22:13:20
@pengusz: pontosabban én is az általad leírt aerob zónát céloztam meg. És mindegy volt, hogy 6 km-t vagy 20-at kocogok, mert végig ebben a tartományban futottam. Ha jó napom van, én is felmegyek 160-170-re, de csak 6km alatti távnál. De a 10-es átlag egy kezdőnek nagyon sok.