Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rinaldo-rinaldini

0 bejegyzést írt és 561 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       E sorok írója a vakszerencsének köszönheti, hogy most nem egy géppuskafészkekkel diszkréten díszített ingatlanban lakik a parókás feleségével és kilenc gyerekével közel Nabluszhoz, mely kilenc gyereket már rég megtanította volna arra, hogy Júdeát és Szamáriát  .sten (ilyeneket is mondana,…..
rinaldo-rinaldini 2020.12.20 16:44:12
@MEDVE1978: nalam akadt volna be Soros? Ezt komolyan mondod? Nem a Soros elleni hecckampányra eurómilliardokat fordító magyar kormánynál, hanem nálam? Soros “terve”, hogy van egy válsághelyzet, mint pld a menekültvalsag és próbáljunk belőle egy win-win helyzetet teremteni, szerinted nem működik. Akkor mi működik? A több milliárdos kormányzati hecckampány? Az működik? Választást sem lehet vele igazán nyerni, a két-harmadhoz bizony meg trükkök százai kellenek. A nacionalizmus működne? Két világháború után, a jugoszláv háborúk sora után hogy lehet ilyen hülyeséget írni? Mit tud kezdeni a nacionalizmus pld a klimavalsaggal? Egy koronavirusnal is erősebb jarvannyal? Mert könnyű volt májusban okoskodni Felcsutrol, hogy a hülye nyugat elkurta a koronajarvanyt, de mi a V4ben tudjuk, hogy kell küzdeni a korona ellen. Most meg csak nézünk ki a nacionalista magyar fejunkbol, hogy talán valami külföldi vakcina kihúz minket a szarbol. A nacionalizmus mint megoldás? Mire? A legelvakultabb magyar nacionalista sem gondolja komolyan, hogy valamikor fegyverrel fogja visszafoglalni Erdélyt. A magyar nacionalizmus csak duma, egy nagy semmi, egy hatalmas szarkupac.
     2018. november hetedikén fogadták el az Európai Néppárt  nyilatkozatát, amit a FIDESZ is megszavazott.  Úgy tűnt, hogy elég pontosan értik a jogállamiság fogalmát, ugyanis a nyilatkozatban KILENCSZER írták le a rule of law kifejezést.  1.   After the Second World War, Christian Democrats were…..
rinaldo-rinaldini 2020.12.04 20:47:12
@Dendrobates: De ugyanezt kinalja Szlovakia vagy Lengyelorszag is, lehet egy kicsit dragabban vagy akar Romania, valoszinuleg egy kicsit olcsobban. Valahol azt is olvastam, hogy egy auto (vagy akar egy telefon) araban az osszeszerelo munkaero koltsege elhanyagolhato.
Ezert nem teljesen ertem, hogy miert vedik a nemetek Orbant. Szemelyes szimpatia? Regi ismeretseg? Korrumpalja az autogyarak menedzsmentjet? Kemenyebben kepviseli az autogyarak erdekeit az EUban, mint ahogy a nemetek, szlovakok vagy romanok teszik, tennek?
rinaldo-rinaldini 2020.12.04 21:05:24
@aronsatie: az is egy erdekes kerdes, hogy van egy templombajaro, erkolcsos, kereszteny, konzervativ, nemzeti haverod, akit nehany honapja ismersz (ez lenne a szlovak rendszamos) es eloszor bevallod neki, hogy homoszexualis vagy, majd pedig, hogy gyerekprostikra vadaszol Thaifoldon. Mennyire eletszeru ez? Ez csak marhaskodas lehetett... vagy pedig Zsoca is valami hasonlo cipoben jar.
rinaldo-rinaldini 2020.12.05 08:34:56
@Dendrobates:
1/ ezeket az eljárásokat a magyar kormány provokálja
2/ valószínűleg nincs is más lehetőségük mint megindítani az eljárást
3/ nem is értik miről van szó, máshol a migráció jóval kisebb téma mint Magyarországon, a V4es országokban, Magyarországon kívül, nincs benne a top 5 témában évek óta. Egyébként nem csodálom, hogy nem értik, hogy mi folyik Magyarországon, én sem értem, hogy egy közép európai nemzet, hogy süllyedhetett ilyen melyre.
       David Manzheley, a brüsszeli meleg szexpartik szervezője elmondta, hogy kilenc fideszes politikus járt a bulijain. Grrr kolléga javaslatára megnéztem Manzheley-t az academia.edu-n.      Dawid Manzheley néven Tel-Avivban (hello Bencsik, hello Bayer) Ph.D hallgató (lehet, hogy csak volt?). …..
rinaldo-rinaldini 2020.12.03 22:16:01
@Bayaz: ha a piacok adnának 5% esélyt annak, hogy Magyarországot 5 éven belül kivágják az EUbol szerinted hol lenne a forint euró árfolyam? 450? 500? Hol lenne az infláció? az államadósság kamata? A kockázati felár?
Igen, a lengyeleknél problémásabb a helyzet, mivel ott nem egyetlen ember dönt a dolgokról, egy kemény vétóval akar a kormány is bukhat. De, hogy a lengyelek jobban rá lennének szorulva a pénzre? Ezt talán magad sem hiszed el :D
rinaldo-rinaldini 2020.12.03 22:24:39
@Bayaz: más területen, mint az EUs pénzek elköltése? A független bíróság, ügyészség nem függ össze az EUs pénzekkel? Az, hogy Orbán strómanjait leleplező újságokat, webweket egymással után zárják be és korlátozzák a sajtószabadságot nem függ össze az EUs pénzekkel? A lengyelek kapnak egy semmitmondó szöveget, ha egyáltalán és ennyi. Orbán pedig itthon lobogtathatja a lengyelek papírját.
rinaldo-rinaldini 2020.12.04 13:23:36
@9mmPara: ez inkabb a Szekelyfold lesz, Udvarhely, Csikszereda, Sepsziszentgyorgy, Csiksomlyo vagy akar Balvanyos.
"Egykor volt harcostarsunk, baratunk" ? Egy olyan illetorol van szo, aki mar nincs kozottunk. Egy elhunyt fideszes politikus vagy megmondoember, aki Bayer Zsolttal jarta Erdelyt. Kb 20 eve forgatta Bayer az "1100 ev Europa kozepen" cimu filmsorozatat, azzal kapcsolatban eleg sokat jart Erdelyben. Ha lesz idom megnezem, hogy melyik elhunyt fideszes harcostars nevevel fogunk talalkozhatunk pld a stablistan.
       „Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele” (Orbán Viktor , miután Szájer, nyilván önként és dalolva, kilépett a FIDESZ-ből. )        Szájer József lockdown idején vett részt egy meleg szexpartin és volt nála esetleg egy szem…..
       I DON'T FUCKING BELIEVE THIS SHIT !!!!!      A belga sajtó arról ír, hogy in concreto a "La Détour" nevű melegbárban egy gangbangot (hölgyolvasóink elnézését kérem, egy vagy több melegprostit kúrtak meg, nagyjából el tudják képzelni, hogyan és merre, igen nincs puncijuk, ne tessék…..
rinaldo-rinaldini 2020.12.02 09:55:35
@cenzorokgyöngye: Miert vallalna nyiltan? Kit erdekel, hogy Macron homoszexualis-e vagy nem. Itt arrol van szo, hogy az orbanistak Soros ellen uszitanak azok utan, hogy dollar tizezreket kaptak Sorostol osztondijkent, a libsik ellen uszitanak azok utan, hogy legnagyobb libsik voltak kozel es tavol, korrupt elitrol beszelnek, kozben euromilliardos vagyonokat halmoznak fel ugy, hogy a vagyonbevallasuk szerint nehany szaz forint van csak a szamlajukon. Kriminalizaljak az enyhe drogok hasznalatat is, kozben Borkai kokozik, Szajer hatizsakjaban masfel kilo drogot talalnak. Szakalas veszelyes homoszexualisoktol feltik a gyerekeket, kozben a Fidesz masodik emberet 25 fiatal homoszexualis fiuval kapja rajta a belga rendorseg.
rinaldo-rinaldini 2020.12.02 11:27:13
@Dendrobates: ez nagyon jo :D
rinaldo-rinaldini 2020.12.02 17:45:41
         Ha Orbánról az elkövetkező napokban kiderül, hogy megdugott egy struccot, az azért lesz, mert el akarja terelni a figyelmet arról, hogy een Hongaars parlementslid dat intussen al onstlag esetleg pikáns helyre dugta be a kis fütyijét, persze csak azért tette, ha egyáltalán tette (jogi…..
rinaldo-rinaldini 2020.12.01 16:15:03
@Barkalot: Orban fia is az. Honapokig probaltak atnevelni Ugandaban, de nem tudom, hogy mennyire sikeresen... 1-2 eve meg, fiatal, kisportolt fiukat keresett a szektaja "Jezus mennyasszonyanak".
rinaldo-rinaldini 2020.12.01 16:42:43
@Barkalot: erdekes parhuzam a Strache videoval. Lehet benne valami.
rinaldo-rinaldini 2020.12.01 16:49:07
@kemény keleti kommentelő: Lengyel diplomatakat emlegetnek a hazibulival kapcsolatban.
       "Furcsa dolog ez a német szellem, német szellemiség vagy német társadalom. Ha megnézzük a XX. századi történelmüket, akkor azt látjuk, hogy nagyon fegyelmezettek. Tehát amikor nácinak kell lenni, akkor nácik, amikor liberálisnak, überliberálisnak vagy árjaliberálisnak kell lenni, akkor azok.…..
rinaldo-rinaldini 2020.11.30 22:40:25
@jan: milyen tényekre? Hogy Kodály Zoltán mennyi szép sváb népdalt gyújtott össze a Felvidéken és Erdélyben? Vagy hogy Kos Károly építészeti munkáiban mennyire meghatározóak voltak a gyönyörű sváb motívumok? Mondtam már, hogy hanyagold inkább ezt a faji témát.
rinaldo-rinaldini 2020.11.30 22:50:06
@jan: sorry, de az állításod, hogy ‘Hát ha a zsidók mellett a svábokat és szászokat is kivesszük, akkor már tényleg (kis költői túlzással) csak a bő gatya marad...” minden, csak nem bonyolult.
rinaldo-rinaldini 2020.12.01 10:35:30
@velőtanya: Nem is gusztustalan, hanem inkabb buta es tajekozatlan hozzaszolas. Nem hiszem, hogy ellenzeki oldalon barki is Merkel buvoleteben elne, barki is varna valamit Merkeltol, barkinek is lenne illuzioja akar az EUval, akar Merkellel kapcsolatban.

Merkel talan a leggyengebb kancellar az NSZK torteneteben. Schroder eleg szepen rendbe rakta a nemet munkaeropiacot, az iraki haboruval kapcsolatban is ertelmesen politizalt. Merkel egy jo allapotu orszagot vett 2005ben, azota minden valsagot felrekezelt: a 2008as penzugyi valsagban nagykepuen okoskodott a deli allamokkal, a valsag kozepette megszoritasokat kovetelt; 2012ben majdnem szethullott az euroovezet a kezei kozott, ha Draghi nem lep kozbe; a 2015os menekultvalsag kezelese sem egy sikertortenet; gazdasagi szempontbol Nemetorszag lemaradni latszik, az Energiewende eredmenyei is ellentmondasosak; keptelen volt kezelni Orbant es a lengyeleket. A hosszu kancellarsaganak a legnagyobb eredmenye annyi, hogy hosszu volt.

Magyar szempontbol: a 2008as penzugy valsag kozepen magara hagyta Magyarorszagot, hasonloan a deli allamokhoz, hogy aztan par evvel kesobb az Orban rezsimbe ket kezzel ontse a penzt.
Nem hiszem, hogy Merkel Orbannal szembeni puhasaga az autogyarakkal fuggne ossze, inkabb csak arrol van szo, hogy Merkel is a kisebb ellenallas iranyaban megy.
     Demeter Szilárd szerint a szolidaritás olyan, mint a Zyklon-B, a multikulturális társadalom pedig maga Auschwitz, nyilván Priti Patelre és Rishi Sunakra gondol, esetleg a francia kormány muszlim gyökerű tagjaira, vagy arra a két török származású tudósra akik a Pfizer vakcinát fejlesztették…..
rinaldo-rinaldini 2020.11.30 08:09:23
@Bayaz: Horthy közbelépett? Igen, mikor megüzente neki Roosevelt, hogy a háború után Hitler mellett fog lógni ha továbbra is csak bambán fog a fejéből kifelé nézni. Az amerikai elnök meguzente, hogy személyesen Horthyt fogja felelőse tenni a budapesti zsidók sorsát illetően. Ekkor tényleg beszart a Nagyméltóságú kormányzó úr. És ez volt egyetlen ok, hogy Horthy nem úgy végezte mint Tiso vagy Antonescu. Ha engedi deportálni a budapesti zsidókat, akkor Sztálin sem menthette volna meg az akasztofatol.

Ha a németek nem vonulnak be? Ez szinten egy történelmi hazugság. Mert lehet hasonlítani pld a magyar zsidók sorsát pld a szlovák vagy a francia zsidokhoz, de oda már 1940ben bevonultak a németek. Egyébként mindkét országban nagyobb volt a túlélők aranya. Most komolyan váratlanul ért valakit is, hogy bevonultak 44 márciusában a németek? A németek mindenhova bevonultak.
rinaldo-rinaldini 2020.11.30 08:12:41
@BiG74 Bodri: ebben a választási rendszerben az ellenzék nem nyerhet. Ha nyerésre állna, akkor másnap változnak a szabályok. 35-40% éppen elég a Fidesznek a két-harmadhoz, majd pld valamivel több erdélyi szavazatot kell legfeljebb hamisítani hozza. Az ellenzéknek 70-75% kell, hogy nyerni tudjon. Ennyire lejt a pálya.
rinaldo-rinaldini 2020.11.30 17:38:10
@Bayaz: "Épp azt mondom, hogy simán szerzett volna 50%-ot, ha egy ellenféllel néz szembe, ahogy az mondjuk a francia elnökválasztás esetén van."
Persze, de Orban Viktor olyan nagyon szereny, hogy megelegszik 40-45%kal :D
Egy francia fajta rendszer eseten elkerulhetetlen pld a TV vita. Egy rendes TV vitat Orban 15 eve sem volt kepes sikeresen abszolvalni. Olyan traumatikus volt szamara a TV vita, hogy azota meg sem probalta. :)

"A választási rendszer megváltoztatásával pedig a Fidesz 2010-ben kampányolt is..."
En ugy emlekszem, hogy a Fidesznek semmilyen konkret programja nem volt sem 2010ben, sem 2014ben, sem 2018ban. Es megis milyen valasztasi rendszerrel kampanyolt Viktorkad, ha a valasztasi rendszer ma is havi rendszereseggel valtozik?
       Demeter Szilárd egy százötvenhárom centiméteres utcai harcos, aki kultúrpápai pályafutására táskahordozóként készült fel, hol Tőkés doktor táskáját hordozta, hol Habony doktorét, közben írt egy novellát, lecserélt egy lehasznált erdélyországi feleséget friss pesti húsra az egyetemi tanári…..
rinaldo-rinaldini 2020.11.30 14:12:29
@William Blake: Lazar Janos soha nem lesz miniszterelnok. Egy ilyen forgatokonyv azt feltetelezi, hogy a Fidesz (vagy a Fidesz jelentos resze) megpuccsolja Orbant. Ilyen nem lesz, az ellenzek soha nem fog itt valasztast nyerni (mindig annyit fognak csalni, hogy ilyen ne forduljon elo) es Orban soha nem fogja onkent atadni a hatalmat.
rinaldo-rinaldini 2020.11.30 14:53:09
@kemény keleti kommentelő: Termeszetesen, ha Orban Viktor meghalna, akkor nem lenne tobbe miniszterelnok, de nem tudom elkepzelni, hogy Orban valasztast bukna (annyit mindig csalnak, hogy meglegyen a tobbseg) vagy onkent lemondana Lazar vagy barki javara.
Esetleg 10-15 ev mulva, mint Jelcin a halala elott megtalalta Putyint, aki utodja lehetett, mert garantalta a Jelcin csalad fizikai es vagyoni biztonsagat. Ez a valaki Szijjarto lehet majd vagy valaki a MOL, OTP vagy a Meszaros&Meszaros menedzsmentjebol.
rinaldo-rinaldini 2020.11.30 15:05:43
@fáskerti elvtárs: Ader aposa 90ig vezette a Jogi Kart Pecsen, Solyom pecsi, Madl Ferenc is Pecsen kezdte a palyafutasat. Nem fekudtek ezek a fiuk rosszul a kommunistaknal sem, partvonalon is megvoltak a kapcsolataik, akar csaladi szinten. A kadar rendszert vegigutaztak Hollandiatol Kaliforniaig, Nemetorszagtol Svajcig.

"Azt pedig aligha hiszem, hogy Herczegh Gézát azért választották volna alkotmánybíróvá, majd küldték volna Hágába, mert egy 6%-os ellenzéki párt egyik képviselőjének apósa."

En ezt nem mondtam, de, hogy Madlbol es Solyombol elnok lett, abban volt szerepe Adernek. Es Adernek es Herczeghnek volt szerepe abban, ahogy az alkotmanybirosag dontott pld vizitdij ugyeben vagy a Bokros csomag eseteben.

"A Horn-kormány idején, amikor szerinted mindenbe belekötött a jogászmaffia, sem Herczegh, sem Kovács nem volt sehol."

A kapcsolatok megvoltak.

"A felsoroltak kétségtelenül jobboldaliak, és így-úgy kötődnek a fideszhez. De valamiféle zárt klikkről meg maffiáról értekezni, ami összeesküdött, hogy hatalomra juttassa Orbán Viktort, nekem kissé erős."

Kicsit eros, de tulajdonkeppen ez tortent.
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
rinaldo-rinaldini 2020.11.28 08:50:00
@velőtanya: Václav Klaus egy cseh nacionalista, példaképe Benes, szabadidejében Benes szobrokat avatt, hivatali idejét a klímakatasztrófa tagadasaval és a Benes dekrétumok védelmével töltötte, mivel szerinte az EU állandóan ervenyteleniteni akarja Benes dekretumait. Az ilyen magyargyulolo alakokkal (Fico, Basescu, Klaus) mindig gyorsan osszehaverkodott a felcsuti basi.
      A nyíltan antiszemita, egykori kommunista ideológus-kókler a rezsimlap vezércikkében magyarázta el, hogy miért hisz Trump győzelmében, sőt, miért KELL hinni Trump győzelmében.     Fricz a tökéletes magyar rezsimértelmiségi, harminc éve nem olvasott semmit, előtte pedig csak a…..
rinaldo-rinaldini 2020.11.27 18:12:14
@Bayaz: "...amikor a határon túli magyarok helyzetét próbálták javítani..."

Javitani azt sikerult, pld Szlovakiaban 2010ben volt 20 magyar kepviselo a 150 tagu szlovak parlamentben, 2016ra maradt 7, 2020tol pedig nincs egy sem. Ez aztan a javitas :) persze nem volt olcso, tobb tizmilliard forintnyi magyar kozpenzbe kerult ez az "eredmeny".
rinaldo-rinaldini 2020.11.27 19:06:01
@Bayaz: "Te amúgy tudsz szöveget értelmezni?"

Szemmel lathatoan jobban, mint te. Leirtad, hogy "[A Fidesz] amikor a határon túli magyarok helyzetét próbálták javítani...", en pedig leirtam, hogy mit jelentett ez a javitas a gyakorlatban.

Egyebkent, ha annyira tudsz szoveget ertelmezni, akkor nem kellene talan olyan marhasagokat irnod, hogy "ők kerültek kormányra gyakorlatilag semmit sem tettek értük, inkább együtt ünnepelték Erdély elcsatolását a román elnökkel." Mert bemasolhatod ide Medgyessyt Nastaseval, de azert vannak itt olyanok aki emlekeznek arra ahogy Orban szekely haverjai logtak ki Basescu seggebol Romania nemzeti unnepen, vagy hogyan turbekolt a felcsuti fuhrer a magyargyulolo Basescuval es Ficoval.
     Narendra Modi és Erdogan cégéres fasiszták, de senki sem tagadhatja, hogy többségi elvű fasiszták. Törökországban a katonai kaszt mindig tényező volt, kormányfőt akasztottak, puccsok sorát hajtották végre, és Erdogan nem a katonai kaszt támogatásával, hanem éppen a kaszt ellenében került…..
rinaldo-rinaldini 2020.11.25 13:25:47
rinaldo-rinaldini 2020.11.27 16:47:53
@Muad\\\'Dib: Mondjuk Lengyelorszag biztos nem jelentektelen az oroszok szempontjabol.
rinaldo-rinaldini 2020.11.27 17:40:10
@Muad\\\'Dib: Putyinnak eppen eleg, ha Lengyelorszag elszigetelodik az EUban. Orban biztos, hogy nem tarja fel oszinten a lengyel haverok elott, a Putyinnal folytatott kommunikaciojanak minden reszletet.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
rinaldo-rinaldini 2020.11.08 12:35:02
@Kettes: állítólag a sikeres kampányhoz gratulált, nem a győzelemhez. Ezt a formulaciot is a lengyel elnöktől lopta.

Emlékszem mikor az európai bíróság döntött a migri kvotakkal a kapcsolatban, akkor a magyar külügyminisztérium csak ugatott, a szlovákok elegáns módon úgy reagáltak, hogy “tudomásul veszik a bíróság döntését”, Orbán csak másnap szólalt meg, hogy “tudomásuk vettük a bíróság döntését”.

Úgy látszik, hogy már ilyen dolgokkal kapcsolatban is a szomszédot kell másolniuk.
rinaldo-rinaldini 2020.11.25 10:55:35
@Podvinecz Marsall: ez valami paródia ? Elképesztő.
       Szilvaytól, Seres Lászlóig, az ATV-től a magyar állami televízióig nyomatják a debil trumpista propagandát, miközben Biden nem kapja meg azokat a biztonsági információkat (remélhetőleg megkapja, mert vezető republikánusok átadják neki), amelyeket Trump napokkal a megválasztása után már…..
rinaldo-rinaldini 2020.11.17 14:07:21
@Muad\\\'Dib: “ Tehát Orbán pénzügyileg egyáltalán nem bukó az EU szempontjából annyira mint azt hinni szeretnék sokan.”

Ha adok 100 eurót Viktornak, aki visszaad nekem 20at, akkor nyertem a bolton?
rinaldo-rinaldini 2020.11.17 14:53:22
@Muad\\\'Dib: igen, Pikettynek volt egy ilyen elemzése, amiről gyakorlatilag mindenki elmondta, hogy egy baromság. De ha igaz is lenne, Magyarország aranya az EU GDPjeben olyan 0.7%. Kerekitesi hiba.
rinaldo-rinaldini 2020.11.17 15:06:41
@dr Brcskzf Gröőő: de nem más adja, hanem a nyugat európai adófizető.
       Orbánék kiadták a parancsot, hogy meg kell győzni a magyar lakosságot arról, hogy Amerikában elcsalták a választást. Hihetetlen mennyiségű hülye tombolja most ki magát, ami úgy 1944 óta nem lepi meg a magamfajtát .      Az egyik baromság az, hogy az amerikai választás nem ment át a Benford…..
rinaldo-rinaldini 2020.11.07 17:51:10
@Tzp: Szerintem ezt Szijjártó másképp látja. Ez a banda képes volt dollármilliókat lenyúlni Sorostol és eljatszani a vad liberalist, majd néhány évvel később tele pofával uszítani Soros ellen. Ezek kemény bűnözők mindenféle szégyenérzet nelkul.
rinaldo-rinaldini 2020.11.08 13:54:18
@kemény keleti kommentelő: Állítólag Orbán és a lengyelek vétóval fenyegetőznek az EU költségvetéssel kapcsolatban. Nem állhat valami fényesen Orbán szénája ha már vétóval kell fenyegetnie. Remelem, hogy az EUban is tudják, hogy Orbánnak csak a pofája nagy és csak az erőből ért. Orbannak a következő évek jóval nehezebbek lesznek, mint az elmúlt 5 év volt.
     2020 november 8.    Az alábbiakat az egykori keményvonalas antiszemita, ma "zsidó " Veszprémy Mandiner Bubu írta le. " Lehet, hogy a jóslatok helyesek, de attól még nem a média hirdet ítéletet és végeredményt az elnökválasztáson."   "Nyilván érdemes rögzíteni néhány tényt: az Egyesült…..
        Tíz nappal ezelőtt a brit Parlamentben Boris Johnson miniszterelnök igen emelt hangon " az abszurditás csúcsának nevezte" a második lockdown bevezetését. Három órával ezelőtt Boris Johnson miniszterelnök bejelentette a második lockdown-t.        Már tegnap kiszivárogtatták, hogy lezárják…..
rinaldo-rinaldini 2020.11.08 12:06:48
@white999: a nyájimmunitás kétségesége az egyik dolog, a másik dolog, hogy a magyar gazdaság nagyon nyitott. Hiába oldana meg Orbán valahogy a járványt, ha Németországban és a többi gazdasági partnernel tovább kínlódna a gazdaság.
Ha van is ilyen terv Orbán fejeben, azt is inkább a kétségbeesés szülte, a magyar állam teljesen szét van züllve, a járványt nem képes megállítani, az egészségügy a padlón, akkor játszunk már inkább a nyajimmunitasra és az orosz vakcinara.
A 2022es választást simán behúzza Orbán, annyira lejt a pálya, nem hiszem, hogy emiatt kellene aggódnia.
Inkább amiatt aggódhat, hogy fogynak a barátok, Trump elbukta a választást, a cseh Babis csak béna kacsa az elbukott megyei választások után és a kritikus jarvanyhelyzet miatt, a lengyelek fejeben is megfordulhat, hogy Trump bukása után, a képlékeny belorusz helyzet és a belföldi tüntetések közepette, hogy a magyar haverok beáldozása az EUnal nem lenne-e okos húzás, hogy értelmes dolog-e Putyin magyar barátai kedvéért tovább bomlasztani az EUt.
   "The kind of populist nationalism that Hitler incarnated has been and continues to be the most deadly of modern plagues."   Amikor John Lukacs meghalt számos lap idézte ezt a mondatot nekrológjában. John Lukacs a populizmus és a nacionalizmus esküdt ellensége volt, talán ezért sem beszélnek…..
rinaldo-rinaldini 2020.11.08 07:12:31
@jotunder: az, hogy az amerikai emberek mennyire rasszisták vagy nem rasszisták egy teljes fejezet van a Google kereséseket elemző Seth Stephens-Davidowitz Mindenki hazudik című könyvében.

Az pedig, hogy mennyire feszíti Trump az alkotmányos kereteket látszana fog pld abból, hogy mennyire “elegánsan” fog megtörténi a választási vereség elfogadása és a hatalom átadása.
rinaldo-rinaldini 2020.11.08 07:19:49
@libernyák: ez igaz. Valószínűtlen, hogy a Bidennel plakátolnak ki az országot.
       Az Örülünk Vincent blog szerint az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke Joe Biden lesz.      Indoklás: Georgia államban a legtöbb még el nem számolt szavazat az erősen kék Gwynnett megyéből származik, Trumpnak tehát semmi esélye arra, hogy fordítson.  1584 szavazattal vezet Biden.   …..
rinaldo-rinaldini 2020.11.06 19:42:42
@Lajszlo: itt a 2009es nemet szövetségi választásokat elemezték. Szinten találtak a benford teszt alapján anomáliákat, mégsem kiáltott senki csalást.

www.degruyter.com/downloadpdf/journals/jbnst/231/5-6/article-p719.pdf

Az lenne ha meglepő ha a több ezer amerikai választási körzet között nem lenne néhány száz olyan ahol anomália lenne a benford teszt szerint.
rinaldo-rinaldini 2020.11.06 19:44:59
@Lajszlo: egy másik írás a benford teszt megbízhatóságáról a választási csalásokkal kapcsolatban.

“ It is not simply that the Law occasionally judges a fraudulent election fair or a fair election fraudulent. Its "success rate" either way is essentially equivalent to a toss of a coin, thereby rendering it problematical at best as a forensic tool and wholly misleading at worst.”

www.jstor.org/stable/23011436?seq=1
rinaldo-rinaldini 2020.11.06 19:59:31
@Lajszlo:

“ To illustrate things further, we note that if, after separating Republican from Democratic precincts (since these subsets are on average demographically distinct), we apply Sobyanin’s second indicator to data from Cuyahoga (Cleveland) or Franklin (Columbus) counties Ohio, nothing hinting at fraud appears. But if we do the same for Hamilton County (Cincinnati), it would seem that significant fraud has occurred in every presidential election beginning with 1992 (Myagkov et al. 2009, see especially 257–65). It is unreasonable to suppose, though, that fraud of the magnitude suggested by a blind appli- cation of this indicator has gone unnoticed through five presidential elections. But there is an innocuous explanation—the Republican precincts in Cincinnati itself that are demographically distinct from those in the suburbs—districts that vote Republican by slim margins and with considerably lower rates of turnout than other districts. Thus, merely separating precincts by party preference is a poor control for demo- graphic heterogeneity in the country and results in a false signal of fraud.”

courses.math.tufts.edu/math19/duchin/dmo.pdf
     Jelentem: aludtam.  Persze egyszer felébredtem és megnéztem mindent (538, NYT, fogadóirodák).  Lujzával szólva, azt írja az újság: " Trump and Biden are now separated by about 164,000 votes, with Trump leading. But the more than 460,000 outstanding mail ballots left to be counted are likely…..
rinaldo-rinaldini 2020.11.05 18:38:01
@simonpali: most mi lepett meg, emberke? Hogy voltak levélben leadott szavazatok? Vagy hogy a levélben leadott szavazatok többsége demokrata voks?
rinaldo-rinaldini 2020.11.05 18:44:20
@thegabcsi: ezek romlott, erkölcstelen alakok. A magyar választásokon nagyszerű, hogy vannak erdélyi levélben leadott szavazatok, az USA választásokon ez így csalás. Gyanús, hogy levélben leadott szavazatok 60-65%a demokrata. De az, hogy Erdélyből beérkező levélszavazatok 99.9%a a Fideszre megy, az rendben van.
rinaldo-rinaldini 2020.11.05 19:12:08
@Bogomil: ezeknek minden csalás, ha nem a kedvencük nyer, a tényektől függetlenül.
   Az alábbi cikket Bayer Zsolt írta a Magyar Hírlapba 2008. március 19.-én, éppen annak évfordulóján, hogy az elvtársai bemasíroztak Magyarországra. Ebből a cikkből nemzetközi botrány lett, Orbán pedig nem csinált semmit.   Ez egy olyan ország, amikor egy szélsőjobboldali senkit egyetemi…..
        Ma a Színművészeti Egyetem hallgatói visszautasították a rezsimszolgák ultimátumát. Én annyit tehetek most, hogy bemásolom ide Mádl Ferenc néhai köztársasági elnöknek az egyetemi autonómiával kapcsolatos 2005-ös alkotmánybírósági indítványának azt a részét, ami az Alkotmánybíróság 41/2005.…..
rinaldo-rinaldini 2020.10.06 16:39:05
@jotunder: koszonjuk Emese :)
rinaldo-rinaldini 2020.10.06 16:45:21
@balmoral: “Már csak azt kellene megfejtenem, mit keresnek a szlovákok Kárpátalján.”

static-cdn.arcanum.hu/nfo-resources/lexikonok/pic/pallas-mntot.jpg
rinaldo-rinaldini 2020.10.07 07:16:57
@balmoral: nem zavar, mivel nem igaz.
      Hörcher Ferenc professzor az Orszagút című folyóirat legutóbbi számában szemlézi Yoram Hazony izraeli filozófus frissen magyarított könyvét a "Nacionalizmus erénye"-t, ami  The Virtue of Nationalism címmel jelent meg 2018-ban Amerikában. Hörcher cikkének címe: A nemzeti konzervativizus nem…..
rinaldo-rinaldini 2020.09.22 05:17:23
@szatmárynéirénke: ez jo kerdes. Foleg hogy ket-harom honap mulva masfajta okoskodassal fogja magyarazni hogy miert nemzeti erdek a parazitalasa.
        Essünk túl rajta. Azt gondolom, hogy Orbán Viktor, legalábbis részben, legitim magyar nemzeti érdeket szolgál. Nemcsak a klánja érdekeit szolgálja, hanem milliók érdekében IS cselekszik. Nem tudom elmondani, hogy mennyire undorodom ettől az embertől, mennyire szégyellem, hogy egy ilyen…..
rinaldo-rinaldini 2020.09.19 07:57:47
@kemény keleti kommentelő: hozza lehet tenni, hogy mas orszagokban is jottek nyugati gyarak. Pedig mashol nem volt egy orbanviktor. Mashol nem voltak a kormanyok ennyire a nemet autogyartok zsebeben. Orban lakajmentalitasa a nemet autogyartok fele csak sajat szemelyes erdekeit szolgalja, nem az orszaget.
rinaldo-rinaldini 2020.09.20 06:36:15
@György Csaba Nagy: “Ebből a zsákutcából Orbán valamelyes kiutat talált: a német autógyárak bő dotációval”

Orbán? Kiutat? Talalt? Hisz ugyanez a model egesz Kozep Europaban. Csehorszag, Szlovakia, Magyarország vagy akar Romania is. Talan csak Lengyelorszag a kivetel.
rinaldo-rinaldini 2020.09.20 07:47:18
@rinaldo-rinaldini: tovabbi dolog, hogy až autogyarak befektetesi politikajat barmilyen kormany csak reszben tudja befolyasolni. Csehorszag es Szlovakia gyakorlatilag a 2010es evekre betelt, az autoipari berek jelentosen megnottek. Romaniaban vagy Bulgariaban olcso a munkaero, de messzebb van Nemetorszagbol nezve mint Magyarország. Ezert jott a BMW Debrecenbe.
Egy kormany minoseget az mutatja, hogy milyen az oktatas, egeszsegugy, igaszsagszolgaltatas. Ezekre a dolgokra egy kormanynak joval tobb befolyasa van mint az autogyarakra.