Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ququcs2

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki volt olyan szerencsés, hogy kószált már bambuszerdőben, annak bizonyára fülében van még a bambuszlevelek között járó szél finom, semmi más hanghoz nem fogható surrogása, és arcán érzi még a jellegzetes illatú simogatást. Amikor a papírvékonyságú bambusz lemezkékből és a közéjük kifeszített,…..
Korea in Hungary Mesenagyik 2018.10.16 14:00:00
„Azta! Milyen szép ruhája van a néninek!” szaladnak össze a gyerkőcök, ahogy belép a hanbokba öltözött idős hölgy az oviscsoport ajtaján. „Üljetek le szépen ide, körém. Ha csendben figyeltek, mondok nektek egy ezeréves szép mesét!”. Néma csönd, a gyerekek szó nélkül engedelmeskednek és tágra nyílt…..
sohoneysubs The priests - A papok 2018.07.25 21:00:55
16 ÉVEN ALULIAKNAK NEM AJÁNLOTT!!! Dél-koreai thriller Eredeti címe: 검은 사제들 / Geomeun Sajedeul Hosszúság: 108 perc Bemutató: 2015. november 5. Rendezte: Jang Jae Hyun Főszereplők: Kim Yun Seok, mint Kim Bum Shin atya Gang Dong Won, mint Choi Joon Ho Park So Dam, mint Lee Young Shin További…..
  The priests - A papok       Young Shin, a középiskolás diáklány, autóbalesetet szenved és hamarosan különös kór támadja meg. Kim atya meg van róla győződve, hogy a lányt gonosz erők szállták meg és ördögűzésre van szüksége. Segítője a Katolikus Egyetem egyik diákja, Choi Joon Ho lesz. A két…..
Műfaj: Romantikus thriller Egy nős férfi és egy hajadon lány kapcsolatáról szól a film. A filmet forditotta Bearbear Letöltés ITT..
  Sorozatok:   Let's Fight, Ghost Warm and Cozy   Websorozatok:   Love Cells Love Cells 2.évad   Filmek:   Monster Mood of The Day One Way Trip Perfect Proposal Shoot Me In The Heart   Fordítás alatt:   Plus Nine Boys   Sorozat ajánló és ismertető oldal.        ..
Tavaly év végén két koreai sorozat is debütált a hazai képernyőkön. Az egyik, A fény hercegnője a Story4-re, míg A császárság kincse a Dunára érkezett. Azonban amióta kifutott mindkét produkció, nem érkezett újabb, ezekhez hasonlító ázsiai sorozat. A dél-koreai szériák rajongói számára viszont most…..
Megtiszteltetésben volt részem: Maryu a Kim Nam-Gil főszereplésével készült Shameless c. nagyjátékfilm egészen frissen lefordított magyar feliratával ajándékozott meg - még a lektorálás előtt. Mondhatnánk úgy is, hogy a premier előtt volt szerencsém megnézni egy filmet. Nehéz lett volna úgy írni a…..
A koreai csomózás hagyománya pont olyan ősi, akár a kínai, és bár manapság a koreai kultúra kézműves hagyományai itthon is egyre népszerűbbek (köszönhetően a koreai sorozatok hatásának), a csomózás picit ismeretlenebb, mint mondjuk a hanbok (a hagyományos öltözet) vagy podzsagi (a koreai…..
Számos lista kering az interneten a "világ legjobb pasijai", a "világ legszebb színészei" és hasonló címekkel, de valahogy szinte mindig amerikaiakkal/nyugat-európaiakkal vannak tele. Pedig jó pasik nem csak a nyugati szórakoztatóiparban dolgoznak! Mi most megmutatjuk, hogy Dél-Korea…..
ququcs2 2016.12.12 14:43:21
A The Wailing nem egyszerűen csak egy horrorfilm, hanem egy dél-koreai Grimm-mese. A 2016-os cannes-i filmfesztivál keretein belül több dél-koreai film is vetítésre került, mint például Park Chan-wook Arany Pálmáért versengő, hangos kritikai elismeréseket begyűjtő A szobalány (The Handmaiden, 2016)…..
Korea in Hungary Namhansanseong 2016.07.07 10:50:21
A festői hátterű Namhansanseong régre nyúló és igen színes történelemmel rendelkezik. A Szöultól mindössze 25 km-re fekvő erődítmény helyén 2000 évvel korábban földvár állt, majd a Joseon-korban (hangul: ejtsd: csoszon) felépült a ma is látható kő erődítmény, amely többek között volt átmeneti…..
Azt tudjuk, hogy Koreában tisztelik és kedvtelve, hűségesen ápolgatják a hagyományokat, de hogy egy vizsgarendszer is hihetetlen matuzsálemi kort érjen meg, az azért nemigen fordult elő a világ pedagógiatörténetében.  Márpedig a gwageo (과거, kvága) a Silla királyság korától fogva egészen az utolsó…..
A koreai sorozatokban mindig várjuk az első csókot, aztán a másodikat, mert hátha az jobb lesz. Nem mindig sikerül eltérni a "nyomjátok egymásnak az ajkatokat, majd kimerevítjük a képet" felvételtől, vagy a véletlen egymásra esünk és összeér a szánk jelenettől. Persze, jól is van ez így, hiszen ezek…..
Talán már sokan eljátszadoztunk a gondolattal, hogy milyen lett volna az életünk, ha más korba születünk. Vajon milyen lett volna a királyi udvarban élni? Mostani cikkünkben derítsük fel, kik voltak az udvarhölgyek, mik voltak a teendőik, és kik lehettek a király ágyasai!..
Július 4-én a németországi Bonnban zajlott le az UNESCO 39. világörökségi konferenciája, amelynek keretein belül újabb koreai történelmi emlékek kerültek fel a szervezet neves listájára. Az egykori Pekcse- királyság (i. e. 18-660) területén több erődítmény, palota és templom maradványait, valamint…..
ququcs2 2015.10.19 11:03:56
Tudjon meg mindent az autósokat riogató tervről, hogy ne érje váratlanul amikor életbe lép, vagy nem lép életbe. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..