Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dg1

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szentgotthárdi Opel gyárban ünnepelte huszadik születésnapját az első magyar Opel Astra, ahová saját erőből, kormánya mögött két évtizede a cégnél dolgozó Opel munkatársakkal ment Budapestről. A gyárban a régi igazgató, két százéves Opel és egy vadonatúj Ampera várta.…..
dg1 2012.03.15 20:11:54
A lapunk csak két hét múlva jelenik meg, ezért leírom a lényeget. 1992. február 18-án végig forgattuk az Autó2-nek az egész gyártási folyamatot. Megtudtuk, a szentgotthárdiak 6 kész karosszériát kaptak a gyártól és ezeken gyakoroltak először. Ezután következett az a 12 darab Astra, amit már ők szereltek össze. Sok idő jutott rájuk, tehát különlegesen jó minőségűek. Ezek egyike ment töréstesztre, ezután kezdődött a sorozatgyártás. Az udvaron álló autó is ezen tizenkettő egyike. A Közlekedési Múzeumban álló is ebből a kőrből került ki. Kapott belőlük egyet a helyi szakiskola, a BME, és ezekből készült az Astra kupás versenyautó prototípusa. Egyet sem adtak el ebből a 12-ből. Az, hogy a matricázott autó került a múzeumba az biztos, de az a kérdés melyiket vezette Antall József. Mert két „Íme az első!” matricás autó is van. Az egyik, ami lejött a szalagról, a másik, ami a miniszterelnöki pulpitus mögött áll. Ez a két autó lehetne akár ugyanaz is, de nem az. Az egyiken az „Íme” szó hosszú, a másikon rövid nagy ível (Ime) szerepel. Ezt a korabeli Híradó felvételen fedeztem fel, és a gyári sajtófotókon ellenőriztem. A miniszterelnök a hosszú Í-set vezette. Ha ez így van akkor a múzeumban a rövid i-s, a díszletautó állt. Ha az udvaron álló a miniszterelnöki autó, akkor jó tudni, hogy abban csak 26 km van. Mindegy is, hogy melyik az első, hiszen mind egyforma volt és párhuzamosan hegesztették festették, szerelték őket. Mind fehér, és mind egyhatos modell. A gyártásukról készült 20 éves filmet hamarosan feltesszük a honlapunkra. ( www.auto2.hu)
Dömsödi Gábor
dg1 2012.03.15 20:16:26
@Kétgyermekes Családapa:
Ha megnézi majd a filmet akkor azt is látja, hogy ott az Autó2 című műsoromban szerepel Surányi Péter, aki akkor az Autó Piac főszerkesztője volt.Talán ez segít eligazodni a névvitában is.
Üdvözlettel:
dg
dg1 2012.03.16 11:06:31
@ezso1: A Suzuki is tehet erről. Az újságírókat sosem szolgálta ki rendesen. A Suzuki gyárban csak egy olyan napon engedtek minket forgatni, amikor állt a termelés. Erről is jön majd a film.